Hvordan lage en online markedsplass ved hjelp av WordPress

Ønsker du å opprette en online markedsplass ved hjelp av WordPress? En online markedsplass nettsted lar brukere kjøpe og selge varer ved å sette opp egne mini-butikker i eCommerce-plattformen.


Det lar deg tjene penger ved å dele din online markedsplattform. På grunn av lave overheadkostnader har det blitt en populær online forretningsidé.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan opprette en online markedsplass ved hjelp av WordPress uten å bruke tusenvis av dollar.

Å bygge en online markedsplass ved hjelp av WordPress

Hva trenger du for å starte en online markedsplass ved hjelp av WordPress?

Først må du sørge for at du bruker riktig nettstedplattform, og siden du leser denne artikkelen, er du på rett sted.

Det er to typer WordPress tilgjengelig: WordPress.com vs WordPress.org. Den ene er en begrenset bloggvertjeneste, mens den andre er kjent som den selvbaserte WordPress, som du sannsynligvis har hørt om mange. Se den fullstendige sammenligningen mellom WordPress.com vs WordPress.org.

Vi anbefaler å bruke WordPress.org fordi det gir deg frihet og tilgang til alle WordPress-funksjoner utenfor boksen.

Du trenger følgende elementer for å bygge et nettsted på markedsplassen ved å bruke WordPress som er selv vert.

 • Et domenenavn (for eksempel wpbeginner.com)
 • Webhotellkonto (det er her filene på nettstedet ditt er lagret)
 • SSL-sertifikat (for å akseptere sikker online betalinger)
 • WooCommerce (beste WordPress eCommerce addon)
 • Online markedsplass addon

Hele oppsettet kan ta opptil 40 minutter, og vi vil lede deg gjennom hvert trinn en etter en.

Klar? La oss komme i gang.

Trinn 1. Sette opp e-handelsplattformen

Det første trinnet er å kjøpe et domenenavn og en webhotellkonto. Du trenger ikke bare webhotell, men du trenger en tjeneste som spesialiserer seg på WooCommerce hosting fordi dette er programvaren som vi bruker som vår eCommerce plattform.

Vanligvis koster et domenenavn $ 14.99 / år, webhotell 7.99 / måned, og SSL-sertifikat 69.99 / år.

Nå virker dette som en masse penger hvis du bare begynner.

Heldigvis har Bluehost, en offisiell anbefalt leverandør av WordPress og WooCommerce, enige om å tilby våre brukere gratis domene + SSL og rabatt på deres WordPress-hosting.

I utgangspunktet kan du komme i gang for $ 6,95 per måned.

→ Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost ←

Når du har kjøpt hosting, følg deretter vår trinnvise opplæring om hvordan du starter en nettbutikk for fullstendige installasjonsinstruksjoner.

Du vil nå ha et WordPress-nettsted med WooCommerce installert på den.

Imidlertid antar WooCommerce som standard at nettstedet ditt er et enkelt leverandørnettsted, så det er ikke mulig for andre brukere å legge til sine egne produkter og tjenester til nettstedet ditt.

La oss endre dette.

Trinn 2. Gjør ditt WooCommerce-nettsted til en online markedsplass

Først må du installere og aktivere WC Vendors-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

WC Vendors er en markedsløsning for WooCommerce. Det forenkler å bygge et markedsnettsted ved å gjøre WooCommerce om til en plattform med flere leverandører.

Hver leverandør kan selge produktene sine mens du holder full kontroll over nettstedet som markedsplassseier. Du kan velge din egen forretningsmodell, betalingsmetoder, produkttyper og mer.

Etter aktivering, gå over til WC-leverandører »Innstillinger side for å konfigurere markedsplassinnstillinger.

WC-leverandørs innstillinger

Først vil du se de generelle varene. Du må sørge for at boksen ‘Leverandørregistrering’ er merket av for at brukere kan registrere seg som leverandør på nettstedet ditt.

Du kan gå gjennom andre elementer på siden og deretter klikke på ‘Lagre endringer’ -knappen for å lagre innstillingene dine.

Deretter må du klikke på “Kommisjonen” -fanen for å angi en provisjonssats for leverandører på nettstedet ditt. Dette er beløpet du betaler til leverandøren for hvert salg.

WC-leverandørers kommisjoninnstillinger

Merk: Den globale provisjonssatsen kan overstyres for individuelle leverandører og produkter.

Deretter må du klikke på fanen ‘Funksjoner’ for å stille regler for nettbredden for leverandører. Denne delen av innstillingene kommer med tre seksjoner.

Angi muligheter for leverandører

De generelle funksjonene inkluderer at leverandører kan se og redigere produkter og ordrer. Standardalternativene fungerer for de fleste nettsteder.

Deretter bytter du til “Produkter” -delen, og herfra kan du velge hvilken type produkt leverandører kan legge til. Du kan for eksempel begrense leverandører til bare å legge til digitale nedlastinger eller et fysisk produkt.

Du kan også velge hvilke data leverandører kan se og bruke på siden ‘Legg til produkter’.

Angi produktregler

Til slutt bytter du til delen ‘Bestillinger’ under ‘Muligheter’ for å velge hvilken informasjonsleverandør som kan se om ordrene.

Angi leverandørtillatelser for ordrer

Etter å ha konfigurert mulighetene, er det på tide å sette opp markedsrelaterte sider på nettstedet ditt.

Bytt til fanen “Vis” under plugin-innstillinger for å sette opp sider. Du kan ganske enkelt gå til Sider »Legg til nytt for å lage en ny side for hvert element og legge til kortkoden som vises i innstillingene, på innholdets område.

Sett opp markedssider

Etter å ha opprettet alle sidene og lagt til snarveier til dem, kan du velge dem her.

Under sidene finner du også alternativet “Butikkinnstillinger” på samme side. Her kan du velge et prefiks som skal brukes i leverandørens nettadresser, la dem angi egendefinerte overskrifter for butikksidene og bruke HTML i butikkbeskrivelsen.

Lagre innstillinger for leverandører

Neste trinn er å sette opp betalinger for leverandørene dine. De fleste markedsplassnettsteder setter en minimumsgrense for sine leverandører og betaler dem på månedlig eller ukentlig basis.

Vi anbefaler å bruke manuelle betalinger til leverandører, da dette gir kundene nok tid til å be om refusjon eller gi tilbakemelding om produktene.

WC-leverandørs betalinger

Imidlertid, hvis du vil ha betalingsuttakssystem for leverandører, kan du kjøpe premium tillegg. WC Vendors har tilleggsprogrammer tilgjengelig for Stripe, MangoPay, Escrow og manuelle utbetalinger.

Avhengig av hvilken betalingsgateway du velger, må du sette opp en betalingsgateway ved å taste inn API-nøklene. Ikke glem å klikke på “Lagre endringer” -knappen for å lagre innstillingene dine.

Nå som WC-leverandører er klare, la oss konfigurere WooCommerce for et miljø med flere leverandører.

Trinn 3. Aktiver kontoadministrasjon i WooCommerce

Først må du besøke WooCommerce »Innstillinger og klikk på fanen Kontoer. Herfra må du merke av i ruten ved siden av kundenes registreringsalternativ.

Tillat kunder å opprette en konto i WooCommerce

Ikke glem å lagre endringene dine.

Trinn 4. Sette opp navigasjonsmenyer

Nå som oppsettet for flere leverandører på markedet er fullført. Det er på tide å gjøre det enkelt for brukerne å finne veien rundt nettstedet ditt.

For å gjøre det, gå til Utseende »Menyer side. Herfra må du legge til brukerkontoen og kassesidene til navigasjonsmenyen.

Legg til i menyen

Ikke glem å klikke på “Lagre menyen” -knappen for å lagre endringene dine. For mer detaljerte instruksjoner, se vår guide for hvordan du legger til navigasjonsmenyer i WordPress.

Hvis du ikke har en Min konto-side, oppretter du bare en ny side i WordPress og legger til følgende kortkode i redigeringsprogrammet
.
[Woocommerce_my_account]

Trinn 5. Testing av markedsstedets nettsted

Nettmarkedsnettstedet ditt er nå klart for testing. Du kan besøke nettstedet ditt i et nytt nettleservindu og opprette en ny konto ved å klikke på lenken Min konto øverst.

Testing av markedsplassens nettsted

Herfra kan både kunder og leverandører logge seg på kontoene sine, samt opprette en ny konto.

Registrer deg som leverandør

Når brukere oppretter en ny konto, vil du motta en e-postvarsling. Hvis du ikke kan motta e-postvarsler, kan du ta en titt i guiden vår for å fikse WordPress som ikke sender e-postproblemer.

Du kan også se nye leverandørapplikasjoner ved å gå til Brukere »Alle brukere side. Du vil se alle nye leverandørforespørsler som ‘ventende leverandør’, og du kan godkjenne eller avslå applikasjoner ved å klikke på lenken under brukernavnet deres.

Godkjenn salgssalg

Når de er godkjent, kan disse leverandørene logge seg på kontoene sine og legge til produktene sine ved å gå til leverandørens instrumentbord. De kan også se på ordrene og salgsrapportene.

Leverandørens instrumentbord

Det første leverandørene dine trenger å gjøre er å konfigurere butikkinnstillingene sine ved å klikke på “Store innstillinger” -koblingen.

Innstillinger for leverandørbutikk

Avhengig av betalingsmetodene du konfigurerer, må de oppgi PayPal- eller Stripe-e-postadressen din for å motta betalinger. De vil også kunne gi bankkontoinformasjon for direkte manuelle betalinger.

Når en leverandør legger til et nytt produkt, vil du få en e-postvarsling og se et ikon ved siden av produktmenyen. Du kan deretter redigere et produkt, godkjenne det eller slette det.

Venter på produkter

Butikksiden din viser tydelig produktene som selges etter leverandørens butikknavn.

Selges av leverandør

Trinn 6. Å utvide nettstedet ditt til markedsplassen

Først kan det være lurt å velge et design for markedsplassenes nettsted. WordPress kommer med tusenvis av gratis og betalte temaer, men ikke alle av dem er e-handel klare.

Se vårt utvalg av de beste WooCommerce-temaene for å finne et passende tema for markedsplattformen din.

Etter det, vil du legge til nye funksjoner på nettstedet ditt. For eksempel å gjøre det til en auksjonsside for flere leverandører eller et medlemsfellesskap.

Du ønsker å spore hvilke produkter som får mer trafikk, og hvilke leverandører som får flere brukere. For det må du aktivere kundesporing i WooCommerce på nettstedet ditt.

Det største hinderet i å vokse noe e-handelsnettsted er forlatte vognsalg. Lær hvordan du kan gjenvinne forlatte vognsalg som en proff for å øke fortjenesten.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du oppretter en online markedsplass ved hjelp av WordPress. Det kan også være lurt å se vår ultimate WooCommerce SEO-guide for å få søkstrafikk til nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map