Hvordan lage en tilpasset arkivside i WordPress

Tilpasset arkivside er en flott måte å samle alt det gamle innholdet på en side. Den lar deg ha en dedikert side der du kan liste over månedlige arkiver, kategoriarkiver, taggarkiver, forfatterarkiver og alt annet du måtte ønske å legge til. Vi har en tilpasset arkivside for WPBeginner. Nylig foreslo en av brukerne våre at vi skulle skrive en tutorial om det. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du oppretter en tilpasset arkivside i WordPress.

Problemet

Som standard har du muligheten til å vise de årlige arkivene dine ved å bruke sidefeltwidgets. Dette kan komme ut av hendene når du har blogget i mer enn ett år. Se for deg nettsteder som WPBeginner som har vært aktive i nesten 4 år. Vi ville ha 48 månedlige arkivkoblinger i sidefeltet. Du har også muligheten til å legge til kategoriarkiver, forfatteroppføringer osv. På sidefeltet. Men hvorfor rot sidelinjen med så mange koblinger når du kan lage en enkelt side for å liste dem alle sammen. Dette er når en tilpasset arkivside kommer i spill. Ikke bare lar det deg unngå rot, det gir også brukerne dine en effektiv måte å bla gjennom eldre innholdet ditt.

Dessverre kommer de fleste WordPress-temaer ikke med en tilpasset arkivsidemal. La oss se på hva du trenger for å lage en tilpasset arkivsidemal i WordPress.

Merk: Ikke forveksle de tilpassede arkivene med archive.php-malen som kommer med de fleste WordPress-temaer. Archive.php-malen brukes til å vise månedlige sider, kategorier, tagger, forfattere og andre arkivsider. Vår tilpassede arkivside vil være en enkelt side som vil bringe alle de andre arkivene dine sammen.

Opprette en tilpasset arkivsidemal

Det første du trenger å gjøre er å lage en sidemal for den tilpassede arkivsiden. Bare åpne en ny fil i teksteditoren din (dvs. Notisblokk) og gi den navnet side-archive.php. Legg deretter til følgende kodelinjer øverst:

<?php
/ *
Malnavn: Arkiv
* /
?>

Last opp page-archive.php i WordPress-temamappen, så har du opprettet en arkiv-sidemal. Nå må vi sørge for at denne sidemalen samsvarer med utformingen av nettstedet ditt. Kopier innholdet i page.php-filen som ligger i mappen til temaet ditt, og lim den inn i page-archive.php.

Nedenfor er et eksempel på hvordan siden-archive.php-filen din vil se ut:

<?php
/ *
Malnavn: Arkiv
* /
get_header (); ?>

<?php while (har_posts ()): the_post (); ?>

<?php the_title (); ?>

<?php the_content (); ?>

/ * Egendefinerte arkivfunksjoner Gå under denne linjen * /

/ * Egendefinerte arkivfunksjoner Gå over denne linjen * /

<?php imens; // slutten av løkken. ?>


<?php get_sidebar (); ?>
<?php get_footer (); ?>

Opprette en tilpasset arkivside i WordPress

Nå som du har den grunnleggende sidemalen klar, må du opprette en ny tilpasset arkivside i WordPress. Gå til WordPress-administratorpanelet og legg til en ny side (Sider »Ny). Du kan kalle denne siden Arkiver, bibliotek eller annet du vil. Se nå på metaboksene under publiser-knappen på høyre side av skjermen. Du bør se en metakasse som heter Sideattributter. Klikk på rullegardinmenyen under Mal og velg Arkiver som sidemalen. Lagre og publiser siden.

Velg Arkiv-sidemal i WordPress

Nå har du laget en side som bruker arkivsidemal, men den vil ikke vise noe innhold. La oss gå foran og legge til tilpassede arkivsideelementer som årlige arkiver, kategorier osv.

Legger til månedlige arkiver med kompakte arkiver

Hvis du ser på vår tilpassede arkivside, vil du legge merke til at vi ikke bruker den standard månedlige arkivoppføringen som følger med WordPress. I stedet bruker vi en plugin som heter Compact Archives. Merk at vi har tatt i bruk denne pluginen og opprettholder den nå.

Installer og aktiver denne pluginen Compact Archives-plugin. Etter å ha aktivert plugin-modulen, legger du til følgende kode i den tilpassede arkiv-sidemalen (page-archive.php):

Etter dato

    <?php compact_archive ($ style = ‘block’); ?>

Det vil vise de månedlige arkivene dine slik:

Viser månedlige arkiver ett år per rad ved å bruke Compact Archives

Legge til en liste over alle kategorier

Kategorier oppsummerer hovedtemaene på nettstedet ditt og er den beste måten å sortere innholdet ditt. Se hvorfor vi bruker kategorier kontra tagger. Siden vi bruker kategorier som den viktigste måten å organisere innholdet vårt, synes vi det er helt avgjørende å føre en liste over kategoriarkivene våre. For å spare plass vil vi vise den en inline-liste.

Legg først til denne koden i arkivsiden malfilen:

kategorier:

    <?php wp_list_categoryer (‘title_li =’); ?>

Nå må vi style denne listen, få den til å vises inline og forbedre utseendet deres. Legg dette til temaets stil.css-fil:

ul.bykategorier {
margin: 0;
polstring: 0;
}
ul.bykategorier li {
listestil: ingen;
listestil-type: ingen;
margin: 0;
polstring: 0;
}
ul.bykategorier li a {
listestil: ingen;
listestil-type: ingen;
margin: 0 20px 15px 0;
flyte: venstre;
bakgrunn: #eee;
farge: # 464646;
polstring: 5px 10px;
border-radius: 5px;
-moz-border-radius: 5px;
-webkit-border-radius: 5px;
}
ul.bykategorier li a: hover {
tekstdekorasjon: ingen;
bakgrunn: # ff6200;
farge: #fff;
}
.klart {klart: begge deler;}

Kategoriene dine ser slik ut:

Viser i linjekategorier på arkivsiden i WordPress

Utforske? Viderekoble brukere til et tilfeldig innlegg

I arkivsiden vår har vi en Explore WPBeginner-knapp. Denne knappen viderekobler brukere til et tilfeldig innlegg. Hensikten er å la brukerne snuble tilfeldig gjennom artikler. Lær hvordan du omdirigerer brukere til et tilfeldig innlegg i WordPress.

Selv om dette er all informasjonen vi har på vår tilpassede arkivside, kan du absolutt legge til mer. La oss se på noen av de andre tingene du kan legge til.

Legge til en Tag Cloud

Hvis du vil vise en tag-sky av de mest populære taggene som brukes på nettstedet, kan du bare legge til følgende kode i tilpasset arkiv.php-fil:

Tagger Cloud:

<?php wp_tag_cloud (); ?>

Funksjonen wp_tag_cloud () kommer med mange parametere for å justere antall tagger, maksimale og minimale tagstørrelser, osv..

Legge til en liste over sider

Hvis du vil vise en liste over alle sider på nettstedet ditt, kan du bare legge til følgende kode:

<?php wp_list_pages (‘title_li =’); ?>

Legge til en liste over forfattere

For å vise listen over forfattere på nettstedet, bare legg til følgende kode:

<?php wp_list_authors (‘ekskluder_admin = 0&optioncount = 1 ‘); ?>

Legger til nylige innlegg

Hvis du vil vise en liste over de siste innleggene dine, kan du legge til denne koden:

<?php wp_get_archives (‘type = postbypost&grense = 10’ ); ?>

En omfattende arkivside lar brukerne dine navigere effektivt gjennom det gamle innholdet. Vi håper at denne artikkelen hjalp deg med å lage en tilpasset arkivside i WordPress. Hvis du har spørsmål eller forslag, vennligst gi oss beskjed ved å legge igjen en kommentar nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me