Hvordan legge til et forum i WordPress med bbPress

Oppslagstavler og fora er gode gamle pålitelige verktøy for å bygge online fellesskap.


Selv om det er rikelig med open source-programvare, kan det være et rot å integrere et tredjeparts forum med WordPress. Det er her bbPress kommer inn.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan legge til et forum i WordPress med bbPress.

Legge til et forum i WordPress ved hjelp av bbPress

Hva er bbPress?

bbPress er et forum programvare bygget WordPress måte. Det kjører på toppen av WordPress, som er den beste nettstedbyggeren i verden.

Akkurat som WordPress er bbPress utvidbar, og du kan installere tilleggsprogrammer for å legge til mer funksjonalitet til forumene dine. Den er også veldig lett og raskere enn annen populær open source-programvare.

Hva du trenger for å lage et online forum med bbPress?

Hvis du allerede har et WordPress-nettsted der du vil legge til et forum, kan du hoppe over denne delen. På den annen side, hvis du bare kommer i gang, fortsett å lese.

Først må du registrere deg for en webhotellkonto. Det er her du vil lagre alle filene for ditt nettforum.

Du trenger også et domenenavn. Dette vil være nettstedets adresse på internett og hva brukerne skriver inn nettleserne for å finne ditt nettbaserte forum.

Normalt koster webhotell USD 7,99 per måned, og domenenavnet vil koste deg rundt $ 14,99 per år.

Dette er mye penger hvis du bare kommer i gang.

Heldigvis har Bluehost sagt ja til å tilby WPBeginner-brukere en rabatt på hosting med et gratis domenenavn. I utgangspunktet kan du komme i gang for bare 2,75 dollar per måned.

→ Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost ←

Bluehost er et av de største WordPress hosting selskaper i verden og en offisielt anbefalt WordPress hosting leverandør.

Når du har registrert deg for hosting, kan du følge vår guide for hvordan du lager et nettsted for komplette installasjonsinstruksjoner.

Etter å ha satt opp WordPress, vil du være klar til å installere bbPress og starte ditt eget online fellesskap.

Slik installerer du bbPress

bbPress er tilgjengelig som en WordPress-plugin. Du kan installere det som om du vil installere hvilken som helst WordPress-plugin.

Bare logg inn på ditt WordPress admin-område og gå til Plugins »Legg til nytt . Søk etter bbPress, og velg deretter bbPress fra resultatene.

Installer og aktiver plugin-modulen. Ved aktivering vil du se velkomstskjermen for bbPress.

Velkommen til bbPress

Opprette et forum med bbPress i WordPress

Når den er installert, legger bbPress til menyer, forumer, emner og svar i WordPress-administratoren din.

Legg til nytt forum

Først må du klikke på Forum »Legg til nytt lenke fra menyen. Dette tar deg til en skjerm som ligner på redigeringsområdet for WordPress innlegg.

Gi en tittel på forumet ditt, og skriv inn en liten beskrivelse av det. Trykk deretter på publiser-knappen.

Forumets tittel og beskrivelse

Du kan lage så mange fora du trenger for forskjellige diskusjoner og emner.

Viser bbPress Forum i frontend av WordPress

Nå som du har opprettet noen få fora, er det på tide å vise disse forumene på fronten av WordPress-nettstedet ditt.

Lag en ny WordPress-side. Gi denne siden en tittel, som Forum, Community, Support Forum, etc..

Deretter limer du følgende kortkode på siden din:

[BBP-forum-indeksen]

Ikke glem å klikke på publiser-knappen for å lagre endringene dine og synliggjøre forumsiden på nettstedet ditt.

Du kan nå besøke siden i en nettleser for å se en forhåndsvisning av forumene dine.

Forhåndsvisning av fora

Deretter må du hjelpe brukere med å finne forumet på nettstedet ditt. For å gjøre det, la oss legge en lenke til forumsiden din på toppnavigeringsmenyen.

Gå til Utseende »Menyer og legg til forumsiden til navigasjonsmenyen.

Legg til forumlenke til navigasjonsmenyen

Brukere kan nå få tilgang til forumets indeksside ved å klikke på lenken i hovedmenyen.

Integrer bbPress med ditt WordPress-tema

I de fleste tilfeller vil du sannsynligvis ønske å åpne forumet ditt for nye registreringer. For å gjøre det, må du åpne nettstedet ditt for registreringer.

Bare gå til Innstillinger »Generelt, og merk av i ruten ved siden av “Alle kan registrere seg” for å tillate registrering på nettstedet ditt.

Åpne forumet ditt for brukerregistrering

Ikke glem å klikke på Lagre endring-knappen for å lagre innstillingene dine.

Nå som nettstedet ditt er åpent for registrering, er det første forumdeltakerne ser etter en registreringsside.

La oss lage en.

Bare opprett en WordPress-side, og gi den en tittel, f.eks. Registrere. Legg til kortkode [bbp-register] og publiser siden.

Å lage aa bbPress-registreringsside

Du kan nå forhåndsvise denne siden. Det vil vise et brukerregistreringsskjema til alle ikke-påloggede brukere.

En annen side brukerne dine trenger, er den gjenopprettingssiden for mistet passord. Det er her de vil gjenopprette tapte passord.

Lag en annen WordPress-side og gi den en tittel f.eks. Mistet Passord. Legg til denne kortkoden [bbp-lost-pass] etter dette og publiser siden.

Mistet passord-side

Til slutt må du legge til et påloggingsskjema på nettstedet ditt, slik at forumbrukere enkelt kan logge inn hvor som helst på nettstedet ditt.

bbPress leveres med en håndfull widgets, og en av dem er en widget for påloggingsskjema.

Gå til Utseende »Widgets og bare dra og slipp Login Widget til sidefeltet eller et annet widget-område.

Du vil bli bedt om å oppgi nettadressene for sidene med registrering og mistet passord du opprettet tidligere. Etter å ha skrevet dem inn, må du klikke på Lagre-knappen for å lagre widgetinnstillingene dine.

Innstillinger for påloggings widget

Nå vises et påloggingsskjema med koblinger til registrering og mistet passordgjenopprettingssider i sidefeltet. Innloggede brukere vil se brukernavnet og en utloggingskobling i stedet for skjemaet.

Forhåndsvisning av påloggingsskjema

Administrere bbPress-foruminnstillinger

I motsetning til annen populær forumprogramvare har bbPress en veldig forenklet konfigurasjonsside. Gå til for å administrere innstillinger for bbPress-forumene Innstillinger »Forum side.

Foruminnstillingsside

Standardalternativene på denne siden fungerer for de fleste forumnettsteder. Vi tar en titt på dem alle, i tilfelle du vil endre noe.

Det første alternativet du ser her er å “gi registrerte besøkende automatisk deltakerforumrollen”. Du kan velge en brukerrolle eller fjerne merket for alternativet å manuelt tilordne brukerroller til hver bruker når de registrerer seg.

Det neste alternativet legger til en 10-sekunders forsinkelse mellom påfølgende foruminnlegg for å forhindre flom og spam. Du kan øke eller redusere forsinkelsesperioden her.

Redigeringsalternativet lar brukere redigere foruminnleggene sine 5 minutter etter at de har publisert dem. Du kan fjerne merket for dette alternativet, men det vil forhindre at brukerne dine kan rette stavefeil eller redigere innleggene sine hvis de savnet noe.

Etter det finner du delen om forumfunksjoner. Herfra kan du slå forumfunksjoner av og på.

Legg til fjern forumfunksjoner

Under det ser du forumets displayfunksjoner. Herfra kan du velge en bbPress-mal, antall innlegg og emner som skal vises på forumetsider og inne i forumets RSS-feed.

Forumets innstillinger

Til slutt ser du alternativer for å velge URL-snegler for forskjellige seksjoner og forumsider. Slugs er SEO-vennlige URL-navn som brukes av WordPress.

Endre URL-adressesnegler

Standard URL-koblinger er meningsfylte og SEO-vennlige ut av boksen, men hvis du trenger å endre dem, kan du gjøre det her.

Ikke glem å klikke på knappen Lagre endringer for å lagre foruminnstillingene.

Brukerroller i bbPress

WordPress kommer med et eget brukerrollehåndteringssystem som lar deg tildele brukerroller med forskjellige tillatelser.

bbPress utvider WordPress-brukerrollene ved å legge til sine egne fem forhåndsdefinerte brukerroller med forskjellige muligheter.

1. Keymaster – Nettstedseieren eller WordPress-administratoren tildeles automatisk Keymaster-rollen når de installerer bbPress. En Keymaster kan slette og opprette fora, kan opprette, redigere, slette alle innlegg, emner, fora.

2. Moderatorer – Brukere med moderatorbrukerrolle har tilgang til moderasjonsverktøy, som de kan bruke til å moderere forum, emner og innlegg.

3. Deltakere – Dette er standard brukerrollen, deltakerne kan opprette og redigere sine egne emner og innlegg, de kan favoritt og abonnere på emner.

4. Tilskuere – Tilskuere har skrivebeskyttet tilgang til offentlige fora, emner og innlegg.

5. Blokkert – Når en bruker blokkeres, blokkeres alle mulighetene. De kan fremdeles lese emner og innlegg som er synlig for publikum, men kan ikke delta i forumene.

Utvide og markedsføre bbPress-forumet

Nå som bbPress-forumet ditt er satt opp og kjører. Det er på tide å lære å utvide og promotere det.

La oss begynne med utseendet først. bbPress fungerer med alle WordPress-temaer, og temaer kan også legge til tilpassede stiler til bbPress.

Alle de beste WordPress-temaene har tilpassede bbPress-stiler for å gjøre forumet ditt vakkert.

For flere valg, se vårt utvalg av de beste WordPress-temaene for bbPress.

Deretter ønsker du å legge til nye funksjoner i forumet ditt, slik at du raskt kan få nye medlemmer og utvide ditt online fellesskap.

Følgende er noen av plugins som vil hjelpe deg med å utvide ditt online forum mye raskt.

1. RafflePress

RafflePress

RafflePress lar deg lage virale gaver og konkurranser i WordPress. Disse interaktive konkurranser og gaver er en sikker måte å øyeblikkelig få massevis av nye brukere til ditt online forum.

Se vår guide for hvordan du oppretter en viral giveaway-konkurranse for mer informasjon.

2. MemberPress

MemberPress

MemberPress er det beste WordPress-medlemskapsprogrammet. Det lar deg tjene penger online fra forumet ditt ved å legge til abonnementslag til online-fellesskapet ditt.

For mer informasjon, se på vår guide for hvordan du lager et medlemsnettsted.

3. MonsterInsights

MonsterInsights

Vil du vite hvilke forumemner og diskusjoner som er mer populære på nettstedet ditt? MonsterInsights hjelper deg enkelt å spore all trafikken på nettstedet ditt ved hjelp av Google Analytics.

4. WPForms

WPForms

WPForms er den beste WordPress-kontaktskjema-plugin. Det lar deg enkelt lage vakre former for nettstedet ditt. Du kan også bruke den til å opprette tilpasset påloggingsside, brukerregistreringsside eller for å legge til undersøkelser og avstemninger i bbPress-forumet.

Vi håper at denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til et forum i WordPress og hvordan du installerer og konfigurerer bbPress. Det kan også være lurt å se vår komplette WordPress SEO-guide for å hjelpe deg med å få enda mer trafikk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me