Hvordan legge til Facebook Like-knapp i WordPress

Vil du legge til en Facebook Like-knapp i WordPress? Facebook er den største sosiale medieplattformen i verden. Ved hjelp av Facebook Like-knappen kan du tillate brukere å like og dele innholdet ditt på Facebook. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du legger til Facebook Like-knappen i WordPress.


Facebook Like-knapp for WordPress

Metode 1: Legg til Facebook like-knapp manuelt i WordPress

Denne metoden krever at du legger til koden direkte i WordPress. Hvis du ikke har gjort det før, kan du ta en titt på nybegynnerguiden vår for å lime inn utdrag fra nettet til WordPress.

Først må du gå til Lik-knappen-siden på Facebook-utviklernettstedet og bla ned til delen “Like Button Configurator”.

Som knappinnstillinger

Bruk konfigurasjonen til å velge lignende knappoppsett og størrelse. Du vil se en forhåndsvisning av Like-knappen nedenfor.

Du kan la URL-feltet være tomt, da vi dynamisk fyller ut URL-en i WordPress.

Når du er fornøyd med forhåndsvisningen, klikker du på “Få kode” -knappen.

Dette vil få frem en popup som viser deg to deler av kodebiter under fanen JavaScript SDK.

Facebook Like knappekode generator

Kopier det første kodebiten og legg den til i header.php-filen til WordPress-temaet rett etter taggen.

Deretter må du kopiere det andre kodestykket og lime den inn i WordPress-temmalens filfiler der du faktisk vil vise Like-knappen.

Sannsynligvis vil du legge den til single.php, archive.php, page.php, etc. Hvis WordPress-temaet ditt bruker innholdsmaler, må du legge det til i innholdsmaler..

Vær oppmerksom på at hvis du direkte legger til disse kodebitene til ditt WordPress-tema, vil de bli overskrevet når du oppdaterer temaet.

Du kan unngå dette ved å opprette et barnetema og deretter legge til disse kodebitene i tematemplene for barnet ditt.

Metode 2: Legg til Facebook som-knapp i WordPress ved hjelp av en plugin

I denne metoden bruker vi en WordPress-plugin for å legge til Facebook Like-knappen. Denne metoden er mye enklere og anbefales for nybegynnere.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere WP Like Button-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering vil pluginen legge til et nytt menyelement merket WP Like Button til WordPress-adminlinjen. Hvis du klikker på den, kommer du til innstillingssiden for plugin.

WP Like-knappinnstillinger

Først må du velge hvor du vil vise Lik-knappen og velge om du vil at knappen skal være mobil responsiv eller ikke.

Deretter må du oppgi en Facebook-app-ID eller en administrator-ID for en bruker som har tilgang til Facebook-innsikt. Du kan bruke ditt eget Facebook-brukernavn eller ID her.

Under standard bildeinnstilling kan du laste opp et bilde som vil bli brukt når et innlegg eller side ikke har Facebook-miniatyrbilde. La dette alternativet, vi viser deg hvordan du angir Facebook-miniatyrbilde senere i denne artikkelen.

Under alternativet ‘Hva du vil like’, må du velge ‘Hver side / innlegg vil ha sin egen lignende knapp’. Etter det må du velge en layout, justering, språk for Facebook-knappen.

Nederst på siden vil du kunne se en forhåndsvisning av hvordan knappen vises på nettstedet ditt.

Når du er ferdig, klikker du på “Lagre innstillinger” -knappen for å lagre endringene dine.

Det er alt, nå kan du besøke WordPress-nettstedet ditt, og du vil se Lik-knappen for hvert innlegg.

Like-knapp i WordPress

Hva er åpne grafiske metadata? Hvordan legge det til i WordPress

Metadata med Open Graph hjelper Facebook med å samle metainformasjon om en side eller et innlegg på ditt WordPress-nettsted. Disse dataene inkluderer et miniatyrbilde, tittel på innlegg / side, beskrivelse og forfatter.

Facebook er ganske smart når det gjelder å trekke opp tittel- og beskrivelsesfeltene. Imidlertid, hvis innlegget ditt har mer enn ett bilde, viser det noen ganger feil miniatyrbilde når artikkelen din er delt.

Hvis du allerede bruker Yoast SEO-plugin, kan dette enkelt løses ved å besøke SEO »Sosialt og klikk på Facebook-fanen.

Facebook Åpen graf

For mer informasjon og alternative måter å legge til metadata med åpen grafikk, se vår guide for hvordan du legger til Facebook Open Graph metadata i WordPress.

Det er alt, vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du legger til Facebook Like-knapp i WordPress. Det kan også være lurt å se listen over 10 beste Facebook-tips og opplæringsprogrammer for WordPress-brukere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me