Slik flytter du bloggen din riktig fra WordPress.com til WordPress.org

Vil du flytte bloggen din fra WordPress.com til WordPress.org? Mange nybegynnere begynner ofte med WordPress.com og innser snart begrensningene og ønsker å bytte til den selvbaserte WordPress.org-plattformen. I denne trinnvise guiden viser vi deg hvordan du kan flytte bloggen din ordentlig fra WordPress.com til WordPress.org.


Flytter fra WordPress.com til WordPress.org

Hvorfor flytte fra WordPress.com til WordPress.org

WordPress.com lar hvem som helst starte en blogg ved å opprette en konto. Nybegynnere innser imidlertid snart at det er mange begrensninger på deres gratis WordPress.com-blogg som begrenset mulighet til å tjene penger, ikke kan installere plugins, tredjepartsannonser på brukerne dine, osv..

Dette er grunnen til at brukere snart bytter til den kraftigere og populære selvhusholdte WordPress.org-plattformen.

For å forstå forskjellene mellom de to plattformene, se vår komplette sammenligning av WordPress.com vs WordPress.org.

Vi anbefaler å bruke WordPress.org, fordi det gir deg fullstendig eierskap til nettstedet ditt og frihet til å kontrollere alle funksjonene. For å lære mer om alle disse funksjonene, se vår komplette WordPress-gjennomgang med fordeler og ulemper.

Når det er sagt, la oss ta en titt på hvordan du migrerer bloggen din ordentlig fra WordPress.com til WordPress.org.

Ting du trenger før du begynner

For å starte med WordPress.org som er vert for selv, trenger du en WordPress-hostingkonto og et domenenavn.

Vi anbefaler å bruke Bluehost fordi de er et av de største vertsbedriftene i verden, og de er en offisiell anbefalt WordPress-leverandør.

De tilbyr også WPBeginner-brukere et gratis domenenavn og 60% rabatt på webhotell. I utgangspunktet kan du komme i gang for $ 2,75 / måned (og dette inkluderer også gratis SSL).

→ Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost ←

Hvis WordPress-nettstedet ditt allerede har et tilpasset domenenavn, trenger du fortsatt webhotell. Gå videre og registrer deg med Bluehost, og legg til bloggdomenet ditt under domenetrinnet. Vi vil vise deg hvordan du kan beholde det samme domenet mens du overfører fra WordPress.com til WordPress.org uten å miste søkerangeringer i de senere trinnene.

Bortsett fra hostingkontoen, vil du selvfølgelig ha tilgang til WordPress.com-kontoen din, slik at du enkelt kan flytte alle innlegg, sider, bilder, kommentarer og andre data til ditt selvhostede WordPress-nettsted.

Bonusfritt tilbud: Siden mange av dere ba om dette, tilbyr vi nå gratis migrasjonstjeneste fra WordPress.com til WordPress.org som en del av vår gratis WordPress-bloggoppsetttjeneste. Dette betyr at et av våre ekspertteammedlemmer vil gjøre hele overføringen for deg (100% gratis). Dette betyr at du kan bytte fra WordPress.com til WordPress.org uten risiko.

Men hvis du er noen som liker å lære og gjøre ting selv, kan du følge vår trinnvise tutorial nedenfor.

Trinn 1: Eksportere data fra WordPress.com

Først må du logge deg på WordPress.com-kontoen din og gå til bloggens instrumentbord. Fra venstre kolonne, må du klikke på WP Admin-koblingen for å åpne bloggens administratorområde.

Komme til admin-området i WordPress.com

Deretter må du besøke Verktøy »Eksport side.

Eksportverktøy

Ved å klikke på eksportverktøyet vil du ta deg til en ny side der du blir bedt om å velge mellom gratis eller guidet overføring. Du må velge gratisalternativet ved å klikke på ‘Start eksport’ -knappen.

Start eksport

På neste skjermbilde blir du spurt om hvilke data du vil eksportere. Velg “Alt innhold” og trykk på Last ned eksportfil-knappen.

Velg alt innhold som skal eksporteres

Eksportøren vil nå laste ned en XML-fil på datamaskinen din. Denne filen har alle innlegg, sider, bilder, kommentarer, tilpassede felt, kategorier, tagger, navigasjonsmenyer og annen informasjon..

Trinn 2: Sette opp WordPress

Nå som du har eksportert WordPress.com-dataene dine, er neste trinn å sette opp en ny WordPress-installasjon på webhotellet ditt.

WordPress er veldig enkelt å installere, og det tar bare noen få klikk. Hvis du registrerte deg hos Bluehost som vi nevnte ovenfor, blir WordPress automatisk installert for deg.

Alternativt kan du følge vår trinnvise opplæring om hvordan du installerer WordPress innen 5 minutter.

Når du har installert WordPress, er det på tide å importere innholdet til det nye WordPress-nettstedet som er ditt eget vert.

Trinn 3: Importer innhold til WordPress-nettsted som er selv vert

For å importere det gamle innholdet ditt fra WordPress.com til det nye WordPress.org-nettstedet, må du logge deg på det nylig installerte WordPress-nettstedets administrasjonsområde. Herfra må du besøke Verktøy »Import og klikk på knappen “Installer nå” under WordPress.

Installer WordPress-importør

WordPress vil nå installere WordPress-importøren for deg. Når det er gjort, må du klikke på “Kjør importør” -lenken for å fortsette.

Kjør importør

Den tar deg til et skjermbilde der du blir bedt om å laste opp din WordPress.com XML-fil som du lastet ned i trinn 1 i denne opplæringen..

Last opp importfil

Merk: Hvis filstørrelsen er større enn 2MB, har du to alternativer. Det ene er å be webhotellfirmaet ditt øke denne grensen midlertidig, slik at du kan komme videre med prosessen. Det andre alternativet vil være å dele filen din ved å bruke en WXR-filkløver.

Når du begynner å importere, har du muligheten til å tilordne importert innhold til en nåværende bruker eller opprette en ny bruker. Du har også muligheten til å importere de gamle vedleggene dine. Det er veldig viktig at du merker av i denne boksen, så bildefilene blir importert riktig.

Importer alternativer

Trinn 4: Importere bloggkoblinger

Hvis du hadde brukt Koblinger-funksjonen på WordPress.com-bloggen din til å lagre blogroll eller andre lenker, må du følge disse instruksjonene for å importere dem. Brukere som ikke brukte denne funksjonen, kan hoppe til trinn 5.

Blogrollkoblinger eksporteres i OPML-format. Det er et XML-format som lar deg eksportere og importere koblinger og lenkkategorier. WordPress.com-koblingene dine har en OPML-fil som ligger på en adresse som denne:

http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php

Erstatt eksempel med underdomenet til WordPress.com-bloggen. Hvis du bruker et tilpasset domene med WordPress.com-bloggen din, kan du få tilgang til OPML-filen din ved å besøke en URL som denne:

http://www.example.com/wp-links-opml.php

OPML-filen din åpnes i nettleservinduet, og du må lagre den på skrivebordet ditt. Trykk CTRL + S (Kommando + S på Mac) for å lagre filen på datamaskinen din.

Nå som du har en sikkerhetskopi av WordPress.com-koblingene dine, er neste trinn å importere dem til WordPress. WordPress har selv ikke en koblingsbehandling aktivert som standard.

Du må installere og aktivere Link Manager-plugin. Plugin-siden sier at den ikke har blitt oppdatert de siste to årene. Det er fordi den ikke trengte oppdatering, og du kan trygt installere denne pluginen.

Ved aktivering vil plugin-en legge til et nytt menyelement i WordPress-adminfeltet merket ‘Koblinger’..

Koblingsansvarlig i WordPress

WordPress-nettstedet ditt er nå i stand til å administrere blogroller, og du kan trygt importere dem. Besøk Verktøy »Import og klikk på Blogroll for å installere OPML-importøren.

Blogroll-importør

Ved installasjon vil du bli omdirigert til importøren. Der du trenger å laste opp OPML-filen du lagret tidligere, og klikk på importer OPML-filknappen.

Importere en OPML-fil i WordPress

WordPress vil nå importere dine koblinger og lenke kategorier fra OPML-filen. Du vil kunne se fremdriften, og når du er ferdig vil du se suksessmeldingen.

Vellykket fullføring av import av blogrolllink

Trinn 5: Sett WordPress.com-bloggen din til privat

Hvis du ikke vil omdirigere de gamle brukerne dine til det nye nettstedet ditt, vil dette være det siste trinnet ditt.

Du må gå til Innstillinger »Lesing -siden på WordPress.com-bloggens adminstrasjonsområde. Under “Nettstedets synlighet” velger du det siste alternativet “Jeg vil at bloggen min skal være privat, bare synlig for brukere jeg velger”.

Å gjøre en WordPress.com-blogg privat

Merk følgende: Hvis du har skrevet en stund, og du har et lojal publikum, er det ikke fornuftig å la dem henge.

Hvis bloggen din har vært der en stund, er sjansen stor for at den er indeksert i Google og andre søkemotorer. Du kan beholde alle søkemotorrangeringer og enkelt omdirigere de gamle brukerne til den nye bloggen din ved å følge trinn 6 (anbefales på det sterkeste hvis nettstedet ditt er opprettet).

Trinn 6: Omdirigere besøkende og bevare SEO

Å omdirigere brukere til et nytt sted med 301-overskriften er en standard løsning for å holde søkerangeringer mens du flytter et nettsted fra et sted til et annet. Siden du ikke har tilgang til .htaccess på WordPress.com, kan du ikke gjøre noen endringer for å beholde rangering av søkemotorer. Imidlertid tilbyr WordPress.com en betalt oppgraderingsfunksjon kalt Site Redirect, som gir denne funksjonaliteten.

Bare gå til WordPress.com-bloggens oversikt og klikk på Innstillinger-menypunktet. Under alternativet ‘Nettadresse’ klikker du på koblingen ‘omdirigere’.

Nettstedets viderekoblingslink

På neste skjermbilde blir du bedt om å oppgi domenenavnet der du vil at besøkende skal omdirigeres. Skriv inn ditt nye WordPress.org-domenenavn og klikk på gå-knappen.

Merk: Omdirigering av nettstedet er en betalt oppgradering og koster $ 13 per år. Den vil legge til en 301-viderekobling som omdirigerer WordPress.com-bloggens besøkende og søkemotorer til det nye nettstedet.

Kjøp omdirigering av nettsted fra WordPress.com til WordPress.org

Noen av dere vil spørre hvor lenge skal jeg fortsette å betale for denne viderekoblingsfunksjonen på stedet? Svaret er så lenge du vil. Imidlertid tror vi personlig at to år vil være nok tid til at dine gamle brukere kan huske det nye domenenavnet ditt.

Hvis du endrer domener, er en annen ting du ønsker å gjøre å oppdatere alle nettadresser etter innlegg. Hvis du noen gang har koblet sammen innleggene dine, må disse koblingene oppdateres. Du kan bruke vår artikkel om hvordan du oppdaterer nettadresser når du flytter ditt WordPress-nettsted.

Hvis du hadde et tilpasset domene på WordPress.com, trenger du ikke å bekymre deg for noe. Bare endre DNS-posten til verten din, så beholder du alle SEO-fordelene.

Ofte stilte spørsmål

Vi skrev den første versjonen av denne artikkelen i januar 2013. Siden den gang har vi mottatt mange gode spørsmål. Mange av dem har vi svart på via e-post eller i kommentarer, så vi trodde det ville være fint å samle de populære på et sted der alle kan se dem.

Hva skjer med mine WordPress.com-abonnenter?

Heldigvis lar WordPress.com deg migrere abonnentene dine med én betingelse. Du må bruke Jetpack-pluginen deres som legger til den samme abonnentfunksjonaliteten som du hadde på WordPress.com. Når du har installert og aktivert Jetpack-plugin, må du kontakte WordPress.com-teamet og be dem migrere abonnentene for deg. Håpet vårt er at i de senere versjonene av Jetpack, vil dette bli enklere og brukerne vil kunne gjøre det selv.

Kan du hjelpe meg med å overføre fra WordPress.com til WordPress.org GRATIS?

Absolutt. Vi tilbyr migrering fra WordPress.com som en del av vår gratis oppsettstjeneste for WordPress blogg. Hvis du trenger vår assistanse, er det bare å registrere deg. Det er gratis :)

Hva er kostnadene ved å bytte til WordPress.org?

WordPress er gratis. Imidlertid er det noen minimale webhotellkostnader. Vi anbefaler at du leser denne artikkelen om: Hvorfor er WordPress gratis? Hva er kostnadene og hva er fangsten?

Jeg har allerede betalt WordPress.com, kan jeg få refusjon?

Ja det kan du. Hvis du nylig har kjøpt et tilpasset domene eller en betalt plan fra WordPress.com, kan du be dem om full refusjon.

Merk: Domeneregistreringer kan avbestilles innen 48 timer etter registrering. Planer og andre kjøp kan avbestilles innen 30 dager etter kjøpet.

Vil bildene mine knekke?

Nei det vil de ikke. Når du overfører ved å bruke importfilen, lastes alle vedlagte bilder ned og lenken oppdateres. Imidlertid er det ett forbehold som vi la merke til. Hvis bilde-URL-en starter med files.wordpress.com, blir de ikke konvertert. Hvis du merker at URL-en for bilder ikke har endret seg og fremdeles peker til WordPress.com, anbefaler vi at du bruker import av eksterne bilder-plugin, og det vil ta seg av det.

Jeg registrerte domenet mitt gjennom WordPress.com, kan jeg fremdeles flytte?

Ja det kan du. WordPress tror på å styrke brukere og gi dem full kontroll over innholdet. Hvis du allerede har et domenenavn gjennom WordPress.com, er alt du trenger en webhotellkonto. Vi anbefaler at du konfigurerer med Bluehost eller noen av disse andre WordPress-hostingleverandørene. I påmeldingsfasen blir du spurt om du har et domene eller ønsker å registrere et nytt. Bare velg alternativet at jeg har et domenenavn, og sett inn domenet du registrerte på WordPress.com. Neste ting du må gjøre er å endre navneserverne for å peke på vertsleverandøren. Vi kan hjelpe deg med dette som en del av vår gratis oppsetttjeneste. Du kan også be webhotellleverandøren din om støtte.

Vil nettstedet mitt gå ned når jeg bytter?

Hvis du gjør det riktig, så NEI. Metoden vi har foreslått ovenfor, vil sikre at nettstedet ditt aldri går ned. Hvis du er bekymret, så vet at vi er her for å hjelpe. Du er velkommen til å bruke vår gratis oppsetttjeneste når som helst.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å flytte bloggen din ordentlig fra WordPress.com til WordPress.org. Det kan også være lurt å se sjekklisten vår over de viktigste tingene du trenger å gjøre etter å ha installert WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me