Slik flytter du GoDaddy Website Builder Site til WordPress

Nylig spurte en av brukerne oss hvordan vi kunne flytte et GoDaddy Website Builder-nettsted til WordPress. GoDaddy tilbyr et nettstedbyggerverktøy som lar brukere lage nettsteder ved hjelp av enkle dra- og slippverktøy. Imidlertid er det mange brukere som innser raskt begrensningene ved å bruke et verktøy som Godaddys nettstedbygger og ønsker å flytte nettstedet til en fleksibel og kraftig plattform som WordPress. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du flytter GoDaddy nettstedets byggerside til WordPress.


Gå til WordPress

Redaktørens merknad: Denne artikkelen har mange manuelle trinn som kan være tidkrevende, avhengig av størrelsen på nettstedet ditt. Vi ønsket ikke å skrive denne artikkelen med det første, men på grunn av gjentatte forespørsler har vi skrevet denne for de som ønsker å bytte fra Godaddy nettstedbygger til WordPress.

Trinn 0: Komme i gang

Suksessen til ditt WordPress-nettsted avhenger av hvilken WordPress-hosting du velger. Hvis du allerede har GoDaddys vertstjeneste, kan du bruke den på WordPress-nettstedet ditt.

Hvis du vil flytte til en ny vert, anbefaler vi Bluehost. De er et av de største vertsbedriftene i verden, og de er en offisiell WordPress hosting-partner.

For WPBeginner-brukere tilbyr de også 50% avslag og et gratis domenenavn.

Trinn 1: Forbered deg på å flytte fra GoDaddy Website Builder til WordPress

WordPress har importverktøy for mange tjenester og verktøy som Blogger, Tumblr, LiveJournal, etc. Men det har ikke et importverktøy for Website Builder.

Dette er grunnen til at du må ta sikkerhetskopi av Website Builder-siden manuelt. Det kan være litt tidkrevende, avhengig av hvor mye innhold du har på nettstedet ditt.

Sikkerhetskopiere GoDaddy Builder Builder Content

Hvis du bare har noen få sider, kan du ta sikkerhetskopi ved å bare lagre bilder og kopiere tekst til tekstfiler på datamaskinen.

Du kan også besøke hver side på nettstedet i nettleseren din, og deretter trykke CTRL + S (Kommando + S på Mac) på tastaturet.

Dette vil åpne dialogboksen Lagre. Forsikre deg om at du velger ‘webside, fullført’ i ‘formatet’ eller ‘lagre som type’ -feltet.

Lagre en komplett webside med nettleseren din

Gjenta prosessen for alle sidene på nettstedet ditt.

Forsikre deg om at du har lastet ned alle bilder og tekst. Koble internett fra datamaskinen og åpne filene du har lastet ned for å dobbeltsjekke.

Alternativt kan du bruke det gratis HTTrack-verktøyet til å kopiere nettstedet på datamaskinen din.

HTTrack er en kopimaskin for nettstedet. Du kan ganske enkelt oppgi nettadressen til nettstedet ditt, og det vil lage en kopi av det på datamaskinen din.

Kopiering av nettsteder ved hjelp av HTTrack

Problemet er at GoDaddy nettstedbygger og maler lagrer filene sine på forskjellige CDN-servere. Navnet og adressene til disse serverne varierer fra ett nettsted til et annet.

Dette gjør det vanskeligere å laste ned alle bildefiler. Hvis nettstedet ditt hovedsakelig er basert på tekst og ikke har noe imot å miste bilder, er Httrack den raskeste måten å kopiere nettstedet ditt.

Når du har deaktivert nettstedbygger, vil du ikke kunne komme tilbake til nettstedet ditt. Ta deg tid til å forsikre deg om at du har en sikkerhetskopi av alle nettstedets data.

På dette tidspunktet lurer du sannsynligvis på hvorfor det ikke er en enklere måte. Sannsynligvis fordi Godaddy ikke vil at du skal bytte. Derfor er en viktig beslutning å velge riktig plattform, men vi er glade for at du har tatt det riktige valget å gå med WordPress.

Sikkerhetskopiere koblingsstrukturen

Du må omdirigere folk som besøker gamle nettadresser på nettstedet ditt til de nye nettadressene i WordPress. For å gjøre det, må du ha en liste over alle nettadresser på nettstedet ditt.

Hvis du bare har noen få sider, kan du bare kopiere og lime inn nettadressen til hver side på nettstedet i en ren tekstfil.

Alternativt kan du bruke elektroniske verktøy for å trekke ut nettadresser fra nettstedet ditt. Du kan bruke Klipper, en Google Chrome-utvidelse til å lagre nettadresser i en txt-fil.

Ikke bekymre deg hvis du går glipp av en side. Vi vil også vise deg hvordan du automatisk konfigurerer varsler for 404 feil i WordPress og omdirigerer brukere i WordPress.

Trinn 2: Flytte nettstedbyggerside til GoDaddy delt hosting

Dette trinnet er bare for brukere som skal bruke GoDaddys hosting-tjeneste for å drive WordPress-nettstedet sitt. Hvis du bruker en annen WordPress-vertsleverandør som Bluehost, Siteground, Hostgator, osv., Hopp over dette og hopp til neste trinn.

Deaktiver GoDaddy Nettstedsbygger

Hvis du vil bruke GoDaddys hosting-tjeneste for WordPress-nettstedet ditt, kan du ikke installere WordPress på det domenet før du deaktiverer Website Builder-tjenesten.

Bare logg inn på GoDaddy-kontoen din og klikk på brukernavnet ditt på verktøylinjen øverst. Dette vil vise en nedtrekksmeny der du trenger å klikke på ‘Administrer nettstedbygger’.

Administrer nettstedbygger i GoDaddy-konto

Dette vil vise nettstedbyggerkontoen din. Du må klikke på alternativknappen ved siden av domenenavnet ditt.

Administrer alternativer for nettstedbygger i GoDaddy

Den fører deg til Alternativer-siden for nettstedbygger. Under oversiktsfanen finner du en lenke for å avslutte kontoen din. Klikk på den for å deaktivere Website Builder på domenenavnet ditt.

Deaktivere nettstedbyggerkontoen din i GoDaddy

Nettstedbyggerkontoen din vil nå bli deaktivert, og domenet ditt vil bli tilgjengelig for å være vert for ditt WordPress-nettsted. Det vil ta nesten en time før nettstedbyggerkontoen din er fullstendig deaktivert.

Legger Hosting til domenet ditt

Nå som domenet ditt er gratis fra GoDaddy nettstedbygger. Du må fortsatt legge til hosting-tjeneste til det domenet.

Klikk på webhotell under kontoadministrator, og klikk deretter på administrer-knappen ved siden av kontoen din.

Administrer GoDaddy Webhosting

Dette fører deg til cPanel-oversikten på hostingkontoen din. Du må bla ned til domeneseksjonen og deretter klikke på Legg til på domener.

Addon-domener i GoDaddy cPanel

Nå kan du oppgi domenenavnet ditt. Underdomenet og dokumentrotfeltene fylles automatisk.

Legger til domene til GoDaddy hosting

Du må også merke av for å opprette en FTP-konto. Velg et brukernavn og passord for FTP-kontoen din. Til slutt, klikk på knappen Legg til domenet.

Det er alt du har frigitt domenet ditt fra Website Builder og lagt til webhotell for domenet ditt.

Du kan nå hoppe til trinn 4 for å lære hvordan du installerer WordPress og fortsette å flytte nettstedet ditt.

Trinn 3: Peke domene til andre WordPress Hosting Services

Dette trinnet er for brukere som har sitt domene registrert hos GoDaddy og ønsker å bruke det med en annen WordPress-hostingleverandør som BlueHost eller Siteground.

Logg deg på GoDaddy-kontoen din og klikk på brukernavnet ditt på verktøylinjen øverst. Dette vil avdekke en nedtrekksmeny der du må klikke på administrere domenene mine.

Administrer domenene dine i GoDaddy

Velg domenet ditt fra listen og klikk på Navneserver-knappen øverst, og velg deretter angitte navneservere.

Redigere et domenenavn i GoDaddy

Dette vil få frem en popup der du må klikke på tilpasset og deretter klikke på lenken for å legge inn tilpassede navneserver.

Legger til tilpasset navneserver

En ny popup vises med to felt. Du kan legge til dine nye WordPress-verts navneservere her. Hvis WordPress-verten din har mer enn to navneservere, kan du klikke på Legg til navneserver-knappen for å legge til en ny linje.

Legg til navneservere

Klikk på OK-knappen, og klikk deretter på lagre-knappen for å lagre innstillingene. Husk at DNS-endringer kan ta opptil 24 timer å propagere over hele internett. Selv om det vanligvis bare tar noen timer.

Når domenet ditt begynner å peke til din nye WordPress-vert, kan du fortsette til neste trinn.

Trinn 4: Installere WordPress

Nå skal domenet ditt peke til hosting-tjenesten din, og du er klar til å installere WordPress. Enten du bruker GoDaddy eller noen annen hosting-tjeneste, er prosessen den samme.

WordPress er kjent for sin 5-minutters installasjon. De fleste hosting selskaper tilbyr 1-klikks installatører for nye WordPress nettsteder, som lar deg installere WordPress på nettstedet ditt med bare noen få klikk.

For mer informasjon, se vår trinnvise WordPress installasjonsveiledning for nybegynnere.

Trinn 5: Importer innhold av nettstedbygger i WordPress

Som vi nevnte tidligere, må du ta sikkerhetskopi av innholdet av nettstedbyggeren manuelt. Det er ikke mulig å importere innhold automatisk fra Nettstedsbygger.

Som standard kommer WordPress med to innebygde innholdstyper kalt innlegg og sider. Se vår guide om forskjellen mellom innlegg og sider.

Du må opprette nye sider eller innlegg på nettstedet ditt og kopiere lime inn innholdet i GoDaddy website Builder.

Å lage innlegg og sider i WordPress er virkelig enkelt. Se vår detaljerte opplæring om hvordan du legger til et nytt innlegg i WordPress og bruker alle funksjonene.

Trinn 6: Konfigurere viderekoblinger

Hvis du har listen over lenker fra det gamle nettstedet til byggherrer, kan du gå rett foran og sette opp omdirigeringer.

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere Simple 301 Redirects-plugin. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Ved aktivering må du besøke Innstillinger »301 viderekoblinger side. Skriv inn den gamle URL-en din under ‘Forespørsel’ -feltet, og skriv den nye WordPress-URLen for den siden i ‘Destinasjon’ -feltet.

Enkle 301 viderekoblinger

Klikk på lagre endringsknappen for å lagre denne viderekoblingen. Gjenta prosessen for alle andre nettadresser.

For mer detaljerte instruksjoner og andre måter å konfigurere viderekoblinger, kan du se på nybegynnerguiden vår for å lage viderekoblinger i WordPress.

Trinn 7: Tilpasse ditt WordPress-nettsted

WordPress kommer med tusenvis av vakre temaer både betalte og gratis. Ta en titt på guiden vår for å velge det perfekte temaet for WordPress.

Imidlertid er den kraftigste funksjonen i WordPress utvidbarheten, som kommer fra plugins. Det er tusenvis av WordPress-plugins som lar deg gjøre nesten alt du kan tenke deg.

Ta en titt på alle pluginene vi bruker på dette nettstedet, eller se vårt ekspertvalg av må ha WordPress-plugins for bedriftsnettsteder

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å flytte GoDaddy Website Builder-nettstedet til WordPress. Det kan også være lurt å se vår sammenligning av de beste dra- og slipp-sidebyggerne for WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map