Slik flytter du WordPress enkelt til et nytt domene (uten å miste SEO)

Vil du flytte WordPress-nettstedet ditt til et nytt domene? Endring av nettstedets domenenavn kan ha betydelig innvirkning på SEO-rangeringene dine, og det er en prosess som må gjøres veldig nøye.


Selv om du ikke kan unngå midlertidige svingninger i SEO når du flytter nettstedet ditt til et nytt domene, kan du definitivt minimere effekten og raskt få tilbake søketrafikken og rangeringene.

I denne guiden vil vi vise deg den riktige måten å flytte WordPress til et nytt domene uten å miste SEO.

Riktig flytte WordPress til et annet domenenavn

Her er 5-trinns prosessen som vi vil dekke for å hjelpe deg med å migrere WordPress-nettstedet ditt til et nytt domenenavn:

  Før du begynner

  Før du begynner, ønsker vi å understreke noen få ting.

  Prosessen med å bytte til et nytt domene vil midlertidig påvirke rangeringen av søkemotoren din når Google og andre søkemotorer tilpasser seg endringene.

  Ja, dette vil også midlertidig påvirke søketrafikken din også. Husk at dette er normalt, og det skjer med alle nettsteder som bytter til et nytt domene.

  Du kan imidlertid redusere SEO-effekten dramatisk ved å følge denne guiden. Vi viser deg den riktige måten å flytte WordPress-nettstedet ditt til et nytt domenenavn, sette opp riktige 301 viderekoblinger og varsle søkemotorer.

  Vær oppmerksom på at denne guiden ikke er for å flytte WordPress-nettsted til en ny webhotell. Dette er for å bytte et domenenavn. Ja, mens prosessen er lik, er det ekstra ting involvert i denne prosessen.

  Forhånds Steps

  I denne guiden antar vi at du har konfigurert WordPress-nettstedet ditt på oldsite.com, og prøver å migrere det til newsite.com.

  Vi antar også at du allerede har en webhotellkonto, og at du er kjent med kontrollpanelet for webhotellet.

  Du må også vite hvordan du bruker FTP.

  I tilfelle du ikke har en webhotellkonto, anbefaler vi å bruke Bluehost (bra for små nettsteder + kommer med et gratis domene) eller WP Engine (bra for store nettsteder).

  Når du har fått den nye webhotellkontoen og domenenavnet ditt, er du klar til å starte prosessen.

  Trinn 1: Lag en kopieringspakke på ditt WordPress-nettsted

  Det første du trenger å gjøre er å lage en fullstendig sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt. Selv om det er mange WordPress-backup-plugins tilgjengelige, gjør den vi skal vise i dette trinnet både sikkerhetskopier og migreringer.

  Det er duplikator, og det er en helt gratis plugin.

  La oss starte med å installere og aktivere Duplicator-plugin på det gamle domenenavnet ditt. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

  Når den er aktivert, vil pluginen legge til et Duplicator-menyelement i WordPress-administratoren din. Du må klikke på Duplicator-menyen, og deretter klikke på opprett-knappen for å opprette en ny pakke.

  Lag en ny dupliseringspakke

  Etter det blir du bedt om å klikke på Neste-knappen for å fortsette.

  Duplicator vil nå kjøre dupliseringsveiviseren for nettstedet. Først vil den kjøre noen tester for å se om alt er i orden. Hvis alle elementene er merket “Bra”, klikker du på “Bygg” -knappen.

  Bygg duplikatorpakke for å bytte til nytt domenenavn

  Plugin-en begynner nå å lage en duplikatorpakke av ditt WordPress-nettsted. Avhengig av størrelsen på nettstedet kan det ta noen minutter.

  Når du er ferdig, ser du nedlastingsalternativer for installasjonsprogrammet og arkivpakken. Du må klikke på koblingen ‘Nedlasting med ett klikk’ for å laste ned begge filene til datamaskinen din.

  Last ned Duplicator-pakken

  Arkivfilen er en komplett kopi av nettstedet ditt, og dette vil tillate deg å flytte WordPress til et annet domenenavn. Installasjonsskriptet vil automatisere og kjøre overføringen ved å pakke ut arkivfilen.

  Trinn 2. Lag en database for nytt domenenavn

  Før du kan flytte, trenger du en database for å pakke ut WordPress på det nye domenenavnet ditt.

  Hvis du allerede har opprettet en database, kan du hoppe over dette trinnet.

  Hvis du vil opprette en database, må du besøke cPanel-oversikten for hostingkontoen, bla ned til delen ‘Databaser’ og deretter klikke på ikonet ‘MySQL Databases’.

  Databaseikon i CPanel

  På neste skjermbilde ser du et felt for å opprette en ny database. Bare oppgi et navn på databasen og klikk på knappen “Opprett database”.

  Lag database for å bytte til et annet domenenavn

  cPanel vil nå opprette en ny database for deg. Etter det må du bla ned til delen MySQL-brukere.

  Oppgi deretter et brukernavn og passord for den nye brukeren, og klikk på knappen “Opprett en bruker”.

  Legger til en ny MySQL-bruker

  Den nye brukeren du nettopp opprettet, har fortsatt ikke tillatelse til å jobbe i databasen. La oss endre det.

  Bla ned til delen “Legg til bruker i databasen”. Bare velg databasebrukeren du opprettet fra rullegardinmenyen ved siden av “Bruker” -feltet, velg deretter databasen og klikk på legg til-knappen.

  Legg bruker til database

  Databasen din er nå klar til å brukes til å flytte WordPress til det nye domenenavnet. Sørg for å notere databasenavnet, brukernavnet og passordet. Du trenger denne informasjonen i neste trinn.

  Trinn 3. Pakk ut WordPress på nytt domenenavn

  Nå må du laste opp Duplicator-filene du lastet ned tidligere til det nye domenenavnet.

  Først kobler du til domenenavnet ditt ved hjelp av en FTP-klient. Når du er tilkoblet, må du forsikre deg om at rotkatalogen til nettstedet ditt er helt tomt.

  Etter det kan du laste opp arkiv- og installasjonsfilene til rotkatalogen.

  Last opp duplikatorfiler til nytt domenenavn

  Når begge filene er ferdig lastet opp, er du nå klar til å pakke ut WordPress.

  Åpne en ny nettleserfane og gå til følgende URL:

  http://example.com/installer.php

  Ikke glem å erstatte example.com med det nye domenenavnet. Dette vil starte Duplicator-migreringsveiviseren.

  Duplikatorveiviser

  Installasjonsprogrammet vil se etter arkivfilen. Du må merke av for avmerkingsruten og klikke på neste knapp for å fortsette.

  Nå vil installasjonsprogrammet be deg om å oppgi WordPress-databaseinformasjonen.

  Verten din vil sannsynligvis være lokalhost. Etter det vil du legge inn detaljene i databasen du opprettet for det nye domenenavnet i det tidligere trinnet.

  Koble til databasen for det nye domenenavnet ditt

  Når du er ferdig, klikker du på neste knapp for å fortsette.

  Duplicator pakker nå sikkerhetskopien av WordPress-databasen fra arkivet i den nye databasen.

  Deretter vil den be deg om å oppdatere nettadressen eller banen. Du burde ikke være nødt til å endre noe siden det automatisk oppdager URL-adressen til det nye domenenavnet og banen.

  Hvis den ikke gjør det, kan du endre nettadressen til det nye domenenavnet. Etter det, klikk på neste knapp for å fortsette.

  Oppdater URL til det nye domenenavnet ditt

  Duplicator vil nå fullføre overføringen.

  Du kan klikke på ‘Administratorpålogging’ -knappen for å gå inn i WordPress admin-området på nettstedet ditt på det nye domenenavnet.

  Fullfører WordPress-migrering til nytt domenenavn

  Trinn 4. Sette opp Permanente 301 viderekoblinger

  Å sette opp en permanent 301-viderekobling er veldig viktig for både SEO og brukeropplevelse.

  Dette trinnet lar deg automatisk omdirigere brukere og søkemotorer til det nye domenenavnet ditt.

  Med andre ord, når noen lander på et av de gamle innleggene eller sidene dine, vil de automatisk bli omdirigert til nettstedet ditt i det nye domenet.

  For å konfigurere en permanent 301-viderekobling, må du koble til det gamle nettstedet ditt ved å bruke FTP og redigere .htaccess-filen.

  Dette vil bli lokalisert i samme katalog som wp-inkluderer eller wp-admin-mappen. Åpne .htaccess-filen og lim inn følgende kode helt øverst:

  #Valg + FølgSymLinks
  RewriteEngine on
  RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newsite.com/$1 [R = 301, L]

  Merk: Erstatt newsite.com med det nye domenet i koden ovenfor.

  Når du har brukt disse endringene, kan du gå til det gamle domenenavnet. Det bør automatisk omdirigere deg til det nye domenet.

  Hvis den ikke gjør det, betyr det at viderekoblingen ikke er riktig konfigurert, og at serveren din sannsynligvis ikke støtter omdirigeringsregler. Du må nå supporten til webhotellet ditt for å få RewriteEngine slått på.

  Trinn 5. Varsle Google om endringen

  Nå som du har flyttet WordPress til et nytt domenenavn og omdirigeringer av oppsett, er det på tide å varsle Google om adresseendringen. Dette vil hjelpe Google med å finne ditt nye domenenavn raskt og begynne å vise det i søkeresultatene.

  Først må du legge til det nye domenenavnet ditt i Google Search Console. Se trinn 1 i vår Google Search Console-guide for instruksjoner.

  Etter at du har lagt til det nye nettstedet ditt, må du bytte til den gamle versjonen av Google Search Console.

  Gå til gammel versjon av Google Search Console

  Deretter må du bytte til det gamle domenenavnet og deretter klikke på tannhjulikonet øverst for å starte endring av adresseverktøy.

  Endring av adresseverktøy

  På neste skjermbilde viser Google Search Console deg en trinnvis veiviser for å sende inn endringen av adresseforespørsel.

  Først vil den be deg velge det nye nettstedet ditt fra rullegardinmenyen. Etter det, klikk på sjekk-knappen for å teste 301 viderekoblinger og deretter bekrefte bekreftelse.

  Endring av adresse for det gamle domenenavnet ditt

  Til slutt klikker du på send-knappen for å sende en adresseforespørsel.

  Varsle brukere om flyttingen til nytt domenenavn

  Mens 301 viderekoblinger gjør jobben sin, er det alltid bra å offentliggjøre en offentlig kunngjøring om migrasjonen.

  Du kan gjøre dette ved å skrive et blogginnlegg på det nye nettstedet og dele det på sosiale mediekontoer.

  Hvis du har en e-postmarkedsføringsliste, bør du sende et nyhetsbrev for å gi beskjed til alle abonnentene dine.

  Dette kan være nyttig på mange måter.

  Først og fremst er det mer sannsynlig at brukerne dine husker det nye domenet når de har lest om det.

  For det andre kan du be brukerne dine gi beskjed om de ser feil. Du alene kan ikke teste nettstedet ditt i alle forskjellige nettlesere og systemmiljøer. Det er alltid nyttig å ha et friskt par øyne å se på det.

  Vi håper at denne opplæringen hjalp deg med å flytte WordPress-nettstedet ditt til et nytt domenenavn. Det kan også være lurt å se vår guide for hvordan du sporer dine søkeordrangeringer etter å ha flyttet til et nytt domenenavn.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me