Slik installerer du WordPress på din Windows-datamaskin ved hjelp av WAMP

Vil du installere WordPress på din Windows-datamaskin lokalt? Å jobbe med WordPress på datamaskinen din lar deg teste nye WordPress-funksjoner, lære å utvikle deg med WordPress og lage nettsteder før du migrerer dem til live-serveren. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du riktig installerer WordPress på Windows ved å bruke WAMP.


Installer WordPress på WAMP

Hvorfor du bør installere WordPress på Windows?

Å installere WordPress lokalt på datamaskinen din gir deg et testmiljø som ikke påvirker ditt live nettsted eller blogg. En WordPress-installasjon på datamaskinen din blir også referert til som lokal server eller localhost.

Normalt bruker WordPress-utviklere lokale WordPress-installasjoner for å utvikle plugins og temaer. Nybegynnere kan også installere WordPress på datamaskinene sine for å lære WordPress, teste nye WordPress-temaer og plugins og eksperimentere uten å påvirke et live nettsted.

Merk: Hvis du installerer WordPress lokalt på Windows, er den eneste personen som kan se det nettstedet du. Hvis du vil lage et nettsted som er tilgjengelig for publikum, må du ha et domenenavn og webhotell. Vi anbefaler at du følger denne guiden for hvordan du starter en WordPress-blogg.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du riktig installerer WordPress på Windows ved å bruke WAMP.

Hva er WAMP?

WAMP, er en samling av Apache webserver, PHP og MySQL samlet for Windows-datamaskiner.

Alle av dem er separat åpen kildekode-programvare. Å installere dem separat er imidlertid ikke så enkelt, selv for erfarne brukere. Programvare som WAMP lar deg enkelt installere dem og ha et arbeidsmiljø i løpet av få minutter.

Trinn 1. Installere WAMP på Windows-datamaskin

Merk: Koblingen nedenfor tar deg til en annen nedlasting enn skjermdumpen mens WAMP-nettstedet er nede

Først må du laste ned WAMP-programvaren og installere den på datamaskinen din. Bare gå til WampServer-nettstedet og klikk på knappen ‘Start å bruke WampServer’.

Begynn å bruke wampserver

Den tar deg til nedlastingsdelen. Du vil se to versjoner her: WampServer 32 biter og WampServer 64 biter. Du må velge WampServer-versjonen som samsvarer med operativsystemtypen til Windows-datamaskinen din.

Last ned wampserver

Gå til hvis du vil finne ut om du bruker 32 eller 64-bit operativsystem Kontrollpanel »System og sikkerhet» System på datamaskinen din. Der vil du kunne se operativsystemtypen din.

Finne operativsystemtype i Windows 10

Når du er lastet ned, kan du klikke på utførelsesfilen til wampserver for å kjøre installasjonen. Forsikre deg om at du følger instruksjonene nøye på installasjonsskjermen.

Installer WAMP

Under installasjonsprosessen må du definere plasseringen for nettleseren. Som standard vil det være Internet Explorer. Du kan endre dette til Google Chrome eller en hvilken som helst annen nettleser ved å finne det i programfilene på datamaskinen din.

Når den er installert, kan du starte WampServer for å fortsette.

Trinn 2. Sette opp en database for lokal WordPress-oppsett

Neste ting du trenger å gjøre er å lage en tom MySQL-database. Når du starter WAMP, ser du et grønt WampServer-ikon nederst til høyre på skjermen sammen med andre ikoner. Bare klikk på den og klikk deretter på phpMyAdmin (et nettbasert program for å administrere MySQL-databaser).

Merk: Hvis WampServer-ikonet er rødt eller gult, betyr det at tjenestene (Apache, MySQL, PHP) ikke kjører. Du må starte tjenestene ved å klikke på ikonet før du setter opp databasen.

phpMyAdmin

Den tar deg til phpMyAdmin påloggingsskjermbildet i nettleseren din. Bare skriv inn brukernavnet: rot og la passordfeltet være tomt. Dette er standardopplysningene for å logge inn på din localhost phpMyAdmin.

Pålogging phpMyAdmin

Klikk på ‘Gå’ -knappen for å fortsette.

Når du er logget inn, må du klikke på Databaser i phpmMyAdmin for å opprette en ny database for WordPress. Den vil be deg om å velge et navn for den nye databasen din (vi heter vår test_db). Etter det klikker du på “Opprett” -knappen.

Lag en database

Databasen din er klar, noe som betyr at du nå kan installere WordPress på localhost.

Trinn 3. Installere WordPress på Windows ved å bruke WAMP

Det neste du trenger å gjøre er å laste ned den nyeste versjonen av WordPress fra nettstedet WordPress.org. Den vil lastes ned som en zip-fil.

Last ned WordPress

Du må trekke ut zip-filen og kopiere ‘wordpress’ -mappen.

Pakk WordPress

Nå må du navigere til mappen der du installerte WAMP.

I denne opplæringen installerte vi WAMP i C: \ wamp64, så vi henviser til den mappen fremover. Men husk at det kan være annerledes for deg, avhengig av hvor du installerte programmet.

Lim inn ‘wordpress’ -mappen i C: \ wamp64 \ www-mappen.

Lim inn WordPress-mappen på www

Du kan gi nytt navn til “wordpress” -mappen til hva du vil, for eksempel mysite, testsite, etc. Dette vil være URL-adressen til det lokale WordPress-nettstedet ditt, så husk å velge noe du enkelt vil huske.

Av hensyn til denne opplæringen ga vi nytt navn til mappen fra wordpress til mysite.

Deretter kan du åpne nettleseren og gå til http: // localhost / mysite /

Først vil den be deg om å velge et språk og deretter vise deg informasjonen om databaseoppsett. Når du har lest den nøye, fortsett og klikk på ‘La oss gå’ -knappen for å fortsette.

Databaseinformasjon

Etter det må du oppgi databasedetaljer som databasenavn, brukernavn, passord, vert og tabellprefiks.

Databasenavnet vil være det du skrev inn i forrige trinn. I vårt tilfelle kalte vi det ‘test_db’. Brukernavnet vil være ‘rot’, og du kan la passordfeltet være tomt. Du kan også la databaseverten og tabellprefikset være som de er.

Angi databasedetaljer

Neste, klikk på “Send” -knappen, og WordPress oppretter en konfigurasjonsfil for deg i backend.

På neste skjermbilde vil du se en suksessmelding om at WordPress er koblet til databasen din, og du kan fortsette med installasjonen.

Gå videre og klikk på knappen “Kjør installasjonen” for å fortsette.

Kjør installasjonen

Den tar deg til velkomstskjermen for WordPress. Du må legge til en tittel på det nye WordPress-nettstedet ditt, velge et admin-brukernavn, angi et sterkt passord og oppgi en administrator-e-postadresse.

Når du er klar, klikker du på “Installer WordPress” -knappen.

Velkomstskjerm for WordPress

Etter at installasjonsprosessen er fullført, ser du en suksessmelding. I bakgrunnen har WordPress laget nye tabeller i databasen din, og den er klar til bruk.

Du kan deretter fortsette til WordPress-oversikten ved å klikke på ‘Logg inn’ -knappen.

Logg inn-knappen

Gratulerer, du har installert WordPress på en Windows-datamaskin ved hjelp av WAMP.

Trinn 4. Aktivere ganske permalink i WAMP

Den nye versjonen av WordPress bryter ikke det lokale nettstedet ditt med å endre innstillingene for permalinks.

Hvis du fortsatt ser feilen ‘siden ikke funnet’ på sidene dine etter å ha endret permalinkene fra Innstillinger »Permalinks i WordPress, følg bare guiden vår for hvordan du aktiverer tilpassede permalinks i WAMP.

Trinn 5. Feilsøking av WAMP-problemer

WAMP er ganske enkel å bruke selv for nybegynnere. Imidlertid, hvis du ikke klarer å få det til å løpe, vil følgende feilsøkingstips hjelpe.

Å fikse WAMP Skype-konflikt

Hvis du har Skype installert og kjører, kan det hende at WampServer ikke kan fungere ordentlig på grunn av en konflikt med Skype. Konflikten er forårsaket av at både Apache og Skype bruker samme port 80. Det er en enkel løsning for dette problemet.

Åpne Skype og gå til Verktøy »Alternativer. Dette vil få opp en dialogboks, herfra må du klikke på Avansert og deretter Tilkoblinger.

Å fikse WAMP Skype-konflikten

Fjern merket i boksen som sier Bruk port 80 og 443 som alternativer for innkommende tilkoblinger. Lagre alternativer og start Skype på nytt.

Installer Visual C ++ redistribuerbar

WAMP trenger Visual C ++ omfordelbar for at Visual Studio 2012 skal kunne kjøres. Hvis du ikke har det installert på datamaskinen din, kan du laste ned og installere det fra Microsofts nettsted.

Bonus: Migrering fra WAMP til Live

Vi har også skrevet en egen guide for hvordan du flytter WordPress fra WAMP lokal server til et live nettsted. Forhåpentligvis synes du det er nyttig når du er klar til å distribuere det lokale nettstedet for produksjon.

Å ha et lokalt servermiljø er bra for lærings- og testformål. Men husk at hvis du vil starte en WordPress-blogg som andre kan se, trenger du ikke installere WordPress på datamaskinen din. Du må installere WordPress på en WordPress-leverandør.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du installerer WordPress på Windows ved å bruke WAMP. Det kan også være lurt å se guiden vår om 18 viktigste tingene du trenger å gjøre etter å ha installert WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me