Slik installerer og installerer WordPress Multisite Network

Ønsker du å sette opp og installere WordPress multisite nettverk? WordPress har en innebygd evne til å lage flere nettsteder ved hjelp av den samme WordPress-installasjonen.


Et WordPress multisite nettverk brukes av blogger, skoler og bedrifter, som trenger å drive separate nettsteder, men ønsker å administrere dem under ett dashbord.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du installerer og installerer et WordPress-multisittsnettverk riktig.

Slik installerer og installerer du WordPress multisite nettverk

Siden dette er en omfattende artikkel, har vi lagt til enklere navigering:

WordPress Multisite Basics

  WordPress Multisite Installasjon og konfigurering

   WordPress Multisite Konfigurasjonsinnstillinger

    Sette opp standardinnhold, tema og plugins

     Feilsøking og vanlige spørsmål

      Hva er WordPress Multisite Network?

      Et WordPress Multisite-nettverk lar deg kjøre og administrere flere WordPress-nettsteder eller blogger fra en enkelt WordPress-installasjon.

      Det lar deg opprette nye nettsteder umiddelbart og administrere dem ved hjelp av samme brukernavn og passord. Du kan til og med la andre brukere registrere seg og opprette sine egne blogger på domenet ditt.

      WordPress multisite nettverk kommer med avanserte innstillinger som du kan bruke til å tilpasse hvert nettsted / blogg på nettverket ditt.

      Fordeler med å bruke et WordPress Multisite Network

      I mange situasjoner kan et WordPress-multisittsnettverk være mer nyttig enn å administrere flere frittstående WordPress-nettsteder. Her er noen av fordelene ved å bruke et WordPress-multisittsnettverk:

      1. Som nettverksadministrator kan du enkelt administrere flere nettsteder fra et enkelt dashbord.
      2. Hvert nettsted i nettverket kan ha sine egne administratorer. Administratorer av nettstedet vil ha mulighetene til bare å administrere sin egen webside.
      3. Du kan installere plugins / temaer og aktivere dem for flere nettsteder med én nedlasting.
      4. Multisitert nettverk gjør det også lettere for deg å administrere oppdateringer. Du trenger bare å oppdatere WordPress, plugins eller temaer på en “master” -installasjon.

      Ulemper ved å bruke et WordPress Multisite Network

      Det er ikke alltid nyttig å opprette et WordPress-multisittsnettverk for å administrere flere nettsteder. Her er noen av ulempene du bør huske på før du setter opp et flersidet nettverk.

      1. Alle nettsteder i nettverket deler de samme ressursene. Dette betyr at når nettverket ditt er nede, også alle andre nettsteder går ned.
      2. Det er ikke lett å administrere trafikk- og serverressurser for brukere på nybegynnere. I tilfelle en av nettstedene dine får uventet trafikk, vil det påvirke alle andre nettsteder i nettverket.
      3. Hvis ett nettsted blir hacket, betyr det at alle nettsteder i nettverket ditt blir hacket.
      4. Noen WordPress-plugins fungerer kanskje ikke bra i et flersidet nettverk.
      5. WordPress multisite nettverk støttes ikke riktig av alle webhotellleverandører som begrenser alternativene dine. Vi vil snakke mer om dette senere i artikkelen.

      Hvem trenger et WordPress multisite nettverk?

      Bare fordi du administrerer flere WordPress-nettsteder, betyr ikke det at du trenger å begynne å bruke et flersidet nettverk.

      Det er tredjepartsverktøy for å administrere flere WordPress-nettsteder fra et enkelt dashbord. Verktøy som InfiniteWP eller iThemes Sync gjør det enklere å vedlikeholde flere WordPress-nettsteder under ett tak uten å bytte frem og tilbake fra et nettsted til et annet.

      Her er noen scenarier når det er fornuftig å opprette et flerstedsnettverk:

      1. Et magasin nettsted med forskjellige seksjoner administrert av forskjellige lag.
      2. En bedriftsnettsted med undersider for forskjellige lokasjoner og filialer.
      3. Offentlige eller ikke-kommersielle nettsteder kan bruke WordPress multisite for forskjellige avdelinger, lokasjoner og regioner.
      4. Ditt eget nettverk av blogger som kjører på flere underdomener.
      5. Skoler og høyskoler som lar elevene lage sine egne blogger på skolens servere.

      Krav til et WordPress Multisite Network

      Alle nettsteder i et WordPress-flersidet nettverk deler de samme serverressursene. Dette betyr at det viktigste du trenger er et godt WordPress-hosting.

      Hvis du planlegger å ha bare et par nettsteder med lite trafikk, kan du sannsynligvis slippe unna med delt hosting.

      På grunn av arten av flersidet nettverk, trenger du VPS-hosting eller en dedikert server når nettstedene dine vokser.

      Vi anbefaler Bluehost fordi de tilbyr både delt hosting og VPS / Dedikerte servere, og de er også en av de offisielle WordPress-hostingpartnerne.

      Hvis du er ute etter et alternativ, gir SiteGround og WP Engine utmerket service for WordPress multisite nettverk.

      Bortsett fra webhotell, trenger du den grunnleggende kunnskapen om hvordan du installerer WordPress og redigerer filer ved å bruke FTP.

      Velge en domenestruktur for det flerspråklige nettverket

      På et WordPress multisiternettverk kan du legge til nye nettsteder ved å bruke underdomener eller underkataloger.

      Eksempel på underdomene:
      http://site1.example.com

      Eksempel på underkatalog:
      http://example.com/site1/

      Hvis du velger underdomener, må du konfigurere underdomener med jokertegn på serveren din. Vi vil vise deg hvordan du gjør det i neste trinn.

      På den annen side, hvis du velger underkataloger eller banebaserte URL-er for nettsteder i nettverket, kan du hoppe over neste trinn.

      Sette opp underdomener med jokertegn

      Hvis du bestemmer deg for å bruke underdomener for nettsteder i det flersidede nettverket, må du konfigurere jokert underdomener for det flersidede nettverket.

      For å gjøre det, må du først logge deg på cPanel-dashbordet til WordPress-vertskontoen din. Etter det må du bla ned til ‘Domener’ -delen og deretter klikke på ‘Underdomener’.

      Sette opp underdomener med jokertegn

      Merk: Avhengig av webhotell-tjenesten din, kan cPanel-dashbordet se litt annerledes ut enn skjermdumpen over. Dette skjermbildet er fra cPanel på Bluehost.

      På neste side må du oppgi * -tegnet i underdomenefeltet og velge hoveddomenet fra rullegardinmenyen..

      Legger til underdomenet med jokertegn

      Cpanel vil automatisk oppdage dokumentroten og vil vise det i feltet nedenfor. Klikk nå på “Opprett” -knappen for å legge til underdomenet ditt for jokertegn.

      Aktivering av WordPress Multisite Network Feature

      Multisite Network-funksjonen er innebygd med hver WordPress-installasjon. Alt du trenger å gjøre er å installere og konfigurere WordPress slik du normalt ville gjort. Etter det trenger du bare å aktivere flersidefunksjonen.

      Du kan også aktivere flersidefunksjonen på et hvilket som helst eksisterende WordPress-nettsted. Før du aktiverer flerside, ikke glem å opprette en fullstendig sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt.

      For å aktivere Multisite, kobler du til nettstedet ditt ved hjelp av en FTP-klient eller cPanel-filbehandler, og åpner wp-config.php-filen for redigering.

      Du må legge til følgende kode i wp-config.php-filen rett før / * Det er alt, slutt å redigere! Glad blogging. * / linje.

      / * Multisite * /
      define (‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

      Når du er ferdig, kan du lagre og laste opp wp-config.php-filen tilbake til serveren.

      Denne koden aktiverer ganske enkelt flersidefunksjonen på WordPress-nettstedet ditt. Når dette er aktivert, vil du fortsatt ha behov for å konfigurere det flersidede nettverket.

      Sette opp ditt WordPress Multisite Network

      Nå som du har aktivert Multisite Network-funksjonen på WordPress-siden din, er det på tide å konfigurere nettverket ditt.

      Hvis du setter opp et mutlisite nettverk på et eksisterende WordPress-nettsted, må du deaktivere alle plugins på nettstedet ditt.

      Bare besøk Plugins »Installerte plugins side og velg alle plugins. Du må velge ‘Deaktiver’ fra rullegardinmenyen ‘Bulk handlinger’ og deretter klikke på ‘Bruk’ -knappen.

      Deaktiver plugins

      Du kan nå gå over til Verktøy »Nettverksoppsett for å konfigurere flersidet nettverket.

      WordPress multisite nettverksoppsett

      På skjermbildet for nettverksoppsett vil du se et varsel om at du trenger Apaches mod_rewrite-modul installert på serveren din. Denne modulen er installert og aktivert på alle de beste WordPress-hostingleverandørene.

      Den neste tingen du trenger å gjøre er å fortelle WordPress hva slags domenestruktur du vil bruke til nettsteder i nettverket ditt, f.eks. Underdomener eller underkataloger.

      Etter det må du oppgi en tittel for nettverket ditt og sørge for at e-postadressen i e-postadressen for nettverksadministrasjon er riktig.

      Klikk på installasjonsknappen for å fortsette.

      WordPress vil nå vise deg noen kode som du trenger å legge til henholdsvis wp-config.php og .htaccess filen.

      Legg til kode i wp-config og .htaccess-filer

      Du kan bruke en FTP-klient eller filbehandling i cPanel til å kopiere og lime inn koden i disse to filene.

      Etter det må du logge deg på WordPress-siden på nytt for å få tilgang til det multisitte nettverket.

      Konfigurere nettverksinnstillinger

      Nå som du har konfigurert det flersidede nettverket, er det på tide å konfigurere nettverksinnstillinger.

      Du må bytte til ‘Nettverk Dashboard’ for å endre nettverksinnstillinger, legge til nye nettsteder og konfigurere andre innstillinger.

      Når du tar musa over til ‘Mine nettsteder’ -menyen på admin verktøylinjen, vises en nedtrekks-popup. Klikk på Network Admin »Dashboard.

      Nettverksadministrasjonspanel

      Dette tar deg til det multisidede nettverkspanelet. Du vil legge merke til at det er nye menyelementer for å administrere det flersidede nettverket. Du vil også se en “Right Now” dashbordwidget som lar deg opprette et nytt nettsted og legge til nye brukere.

      Nettverk dashbord

      For å konfigurere nettverksinnstillinger, må du klikke på ‘Innstillinger’ -koblingen i admin-sidefeltet.

      Det første alternativet på nettverksinnstillingssiden er å angi nettstedtittel og administrator-e-postadresse. Disse feltene fylles automatisk ut med nettverkstittelen og admin-e-posten du oppga under konfigureringen.

      Nettverksinnstillinger

      Åpne ditt flerspråklige nettverk for registreringer

      Delen “Registreringsinnstillinger” på nettverksinnstillingssiden er sannsynligvis den viktigste innstillingen i nettverksoppsettet.

      Som standard er både bruker- og nettstedregistreringer deaktivert i nettverket.

      Du kan velge å åpne nettstedet ditt for brukerregistrering, eller la eksisterende brukere opprette nye nettsteder, eller tillate både bruker- og nettstedregistrering.

      WordPress multisite registreringsinnstillinger

      Hvis du åpner det flersidede nettverket for registrering, kan du merke av i ruten ved siden av “Registreringsvarsling” for å motta e-postvarsler hver gang en ny bruker eller nettsted registreres.

      Hvis du vil la individuelle administratorer legge til nye brukere på nettstedene sine, kan du merke av i ruten ved siden av Legg til nye brukere.

      Registreringsalternativer

      Alternativet Begrenset e-postregistrering lar deg begrense registrering av nettsteder eller brukere til e-postadresser fra spesifikke domener. Dette er spesielt nyttig hvis du bare vil la folk fra din egen organisasjon registrere og opprette brukere eller nettsteder.

      På samme måte kan du også forby visse domener fra registrering.

      Nye sideinnstillinger

      “Nye nettstedinnstillinger” -delen lar deg konfigurere standardalternativer for nye nettsteder som er opprettet i det flersidede nettverket.

      Du kan endre velkomstemailene og innholdet i første standardinnlegg, side og kommentar i disse innstillingene.

      Nye sideinnstillinger

      Som nettverksadministrator kan du når som helst endre disse innstillingene.

      Last opp innstillinger for ditt flersidede nettverk

      Det er viktig for deg å følge med på bruken av serverressursene. Under delen Last opp innstillinger kan du begrense den totale mengden plass et nettsted kan bruke til opplastinger.

      Standardverdien er 100 MB, noe som sannsynligvis er bra for minst 100 fotoopplastinger. Du kan øke eller redusere denne plassen avhengig av hvor mye diskplass du har.

      Last opp innstillinger

      Standard opplastede filtyper er bilder, lyd, video og pdf-filer. Du kan legge til flere filtyper hvis du vil ha doc, docx, odt osv.

      Etter det kan du velge en filstørrelsesgrense, slik at brukere ikke kan laste opp sinnsykt store filer til serveren.

      Innstillinger for programtillegg

      Deretter kan du hoppe til menyinnstillingene. Det vil tillate deg å aktivere den administrative menyen for plugins-delen på nettverkssidene dine.

      Vis eller skjul plugins-menyen til administratorer av nettstedet

      Aktivering av dette viser plugins-menyen til respektive nettstedsadministratorer. De kan aktivere eller deaktivere en plugin på sine individuelle nettsteder, men de kan ikke installere nye plugins.

      Når du er fornøyd med alle konfigurasjonsinnstillingene, må du klikke på “Lagre endringer” -knappen.

      Legge til nye nettsteder i ditt WordPress Multisite Network

      Hvis du vil legge til et nytt nettsted i ditt WordPress multisiternettverk, klikker du bare på ‘Nettsteder’ under Mine nettsteder »Nettverksadministrator menyen i admin verktøylinjen.

      Legge til nye nettsteder i ditt WordPress multisiternettverk

      Dette vil vise deg en liste over nettsteder på den nåværende flersidede installasjonen. Som standard har du det primære nettstedet ditt oppført som det eneste nettstedet i ditt WordPress multisiternettverk.

      For å legge til et nytt nettsted, klikk på knappen Legg til nytt øverst.

      Legg til en ny side

      På siden “Legg til nytt nettsted”, må du oppgi nettstedets adresse. Du trenger ikke å skrive inn den fullstendige adressen, bare delen du vil bruke som underdomene eller underkatalog.

      Deretter må du legge til en nettstedstittel og oppgi nettstedadministratorens e-postadresse.

      Legger til nye nettsteddetaljer

      Du kan legge til en annen e-postadresse for administratorer enn den du bruker for å administrere flerside-nettverket.

      Hvis e-postadressen ikke er i bruk av en annen bruker, oppretter WordPress en ny bruker og sender brukernavn og passord til e-postadressen du oppgir.

      Når du er ferdig, klikker du på knappen ‘Legg til side’.

      Et nytt nettsted vil bli lagt til ditt multimedia nettverk i WordPress. Som nettverksadministrator vil du også motta en ny e-postadresse for registrering av nettstedet.

      Hvis du opprettet en ny bruker, vil den brukeren motta en e-post med instruksjoner for å angi et nytt passord og innlogging.

      Legge til temaer og plugins i det flersidede nettverket

      Som standard kan ikke enkelte nettstedsadministratorer i et flersidet nettverk installere temaer og plugins på egenhånd.

      Som nettverksadministrator kan du installere de respektive plugins og temaer, slik at de er tilgjengelige for alle nettsteder i nettverket.

      Installere temaer for det flersidede nettverket

      Hvis du vil legge til temaer, går du til Mine nettsteder »Nettverksadministrator» Temaer side.

      Installerte temaer i ditt WordPress multisiternettverk

      På denne siden vil du se en liste over installerte temaer på WordPress-multisiden din.

      Du kan gjøre et tema tilgjengelig for andre nettsteder ved å klikke på “Nettverk Aktiver” -alternativet under det temaet. Du kan også deaktivere et tema ved å klikke på koblingen “Nettverk deaktiver” under temaet. Merk: Alternativ for deaktivering av nettverk vises bare når temaet er aktivert.

      For å legge til et nytt tema, må du klikke på ‘Legg til nytt’ -knappen øverst på skjermen og deretter installere et WordPress-tema slik du normalt ville gjort.

      Når det nye temaet er installert, vil du kunne gjøre det tilgjengelig for andre nettsteder i nettverket ditt med alternativet ‘Nettverk Aktiver’.

      Hvis du trenger anbefalinger om hvilke temaer du vil gjøre tilgjengelig for nettverket ditt, kan du se på valgene våre av de beste WordPress-temaene du kan bruke.

      • Beste gratis WordPress-bloggetemaer
      • Beste gratis WordPress-fotograferingstema
      • Beste WordPress flerbruks-temaer

      Angi et standardtema for multisiternettverket

      Etter at du har lagt til et par temaer, vil WordPress fortsatt aktivere standard WordPress-tema for hvert nye nettsted.

      Hvis du vil lage et annet tema til å være standardtema for nye nettsteder, må du legge til følgende kode i wp-config.php-filen.

      // Angi standardtema for nye nettsteder
      define (‘WP_DEFAULT_THEME’, ‘ditt tema’);

      Erstatt temaet ditt med navnet på temaet ditt. Du må bruke navnet på temaets mappe, som du kan finne ut ved å se på / wp-content / temaer / mappen.

      Installere plugins for det flersidede nettverket

      På samme måte kan du besøke Mine nettsteder »Nettverksadministrator» Plugins for å installere plugins og klikk på koblingen ‘Nettverk aktivere’ under hver plugin for å aktivere dem i det multisitte nettverket.

      Nettverksaktivere plugins på en WordPress-multisitet

      Følgende er noen viktige WordPress-plugins som vi anbefaler for hvert nettsted:

      • WPForms – Det er den beste plugin-modulen for WordPress-kontaktskjema og lar deg raskt lage vakre skjemaer ved hjelp av enkel dra-og-slipp-skjermbygger.
      • Yoast SEO – Det er den mest omfattende WordPress SEO-plugin på markedet og vil hjelpe deg å få flere besøkende fra søkemotorer.
      • SeedProd – Administratorer av nettsteder vil kanskje se en kommende side når de jobber på nettstedene sine. SeedProd lar dem legge til vakre kommer snart og landingssider for vedlikeholdsmodus
      • WP Mail SMTP – WP Mail SMTP hjelper deg med å fikse WordPress som ikke sender e-post ved å bruke SMTP-server for å sende viktige flersidede registrerings- og varslingsemails.

      For flere plugin-anbefalinger, se vår liste over viktige WordPress-plugins for alle nettsteder.

      Merk: Hvis du har aktivert alternativet Plugins Menu for plugin-administratorer i ‘Network Settings’ tidligere, kan administratorer av nettstedet aktivere eller deaktivere installerte plugins på egen hånd. Nettstedsadministratorer kan ikke slette eller installere en ny plugin på egenhånd.

      Legge til standardinnhold til nettsteder med flere nettsteder

      Som standard lar WordPress deg redigere noe standardinnhold for hvert nettsted i det flersidede nettverket. Du kan gå til Innstillinger »Nettverksinnstillinger og legg dem til under seksjonen “Innstillinger for nye nettsteder”.

      Nytt nettsted er standard

      Du kan redigere innholdet for standardinnlegget, siden og kommentaren. Vi anbefaler at du erstatter standardinnholdet med noe som er mer nyttig for administratorer av nettstedet ditt.

      Hva om du ønsket at ekstra standardinnhold skal legges til hvert nytt nettsted?

      Som standard gir WordPress deg ikke et alternativ for å lage ekstra standardinnhold for nye nettsteder. Hvis du vil gjøre det, må du legge til tilpasset kode i WordPress-multisiden.

      I dette eksemplet skal vi legge til en ny standardside som skal opprettes for hvert nytt nettsted.

      add_action (‘wpmu_new_blog’, ‘wpb_create_my_pages’, 10, 2);

      funksjon wpb_create_my_pages ($ blog_id, $ user_id) {
      switch_to_blog ($ blog_id);

      // opprette en ny side
      $ page_id = wp_insert_post (matrise (
      ‘post_title’ => ‘Om’,
      ‘post_name’ => ‘Om’,
      ‘post_content’ => ‘Dette handler om en side. Du kan bruke den til å presentere deg selv for leserne dine, eller du kan bare slette den. ‘,
      ‘post_status’ => ‘publisere’,
      ‘post_author’ => $ bruker_id, // eller "1" (Super-admin?)
      ‘post_type’ => ‘side’,
      ‘menu_order’ => 1,
      ‘comment_status’ => ‘lukket’,
      ‘ping_status’ => ‘lukket’,
      ));

      restore_current_blog ();
      }

      Du kan bruke den samme koden med lite endringer for å opprette standardinnlegg for nye nettsteder. Sjekk ut følgende kode:

      add_action (‘wpmu_new_blog’, ‘wpb_create_my_pages’, 10, 2);

      funksjon wpb_create_my_pages ($ blog_id, $ user_id) {
      switch_to_blog ($ blog_id);

      // opprette en ny side
      $ page_id = wp_insert_post (matrise (
      ‘post_title’ => “Et eksempel på blogginnlegg”,
      ‘post_name’ => ‘Sample-blogg-innlegget’,
      ‘post_content’ => ‘Dette er bare et eksempel på blogginnlegget. Slett det gjerne. ‘,
      ‘post_status’ => ‘publisere’,
      ‘post_author’ => $ bruker_id, // eller "1" (Super-admin?)
      ‘post_type’ => ‘post’,
      ));

      restore_current_blog ();
      }

      Feilsøking av WordPress Multisite-problemer

      De fleste vanlige problemene med WordPress flersidet nettverksoppsett oppstår på grunn av feil konfigurasjon av jokert underdomener og domenekartlegging problemer. Forsikre deg om at webverten din støtter jokertund-underdomener før du setter opp flerside.

      Følgende er noen andre vanlige problemer og hurtigreparasjoner.

      Å fikse påloggingsproblemer på installasjoner med flere steder

      Et annet vanlig problem er at når noen bruker WordPress multisite med underkataloger, kan noen brukere ikke logge seg på adminområdet på nettstedene sine etter at de har lagt til den nødvendige koden i wp-config.php-fil.

      For å fikse dette, prøv å erstatte

      definere (‘SUBDOMAIN_INSTALL’, falsk);

      linje i wp-config.php-fil med

      definere (‘SUBDOMAIN_INSTALL’, ‘falsk’);

      Finn ubekreftede brukere

      Et annet problem du kan komme over er å ikke finne brukere som registrerte seg på nettverket ditt, men ikke fikk aktiverings-e-posten. For å løse dette problemet, se vår guide for hvordan du finner uventede brukere som ikke er bekreftet i WordPress.

      Eksportere et nettsted fra multisite til sin egen WordPress-installasjon

      Senere på et tidspunkt kan det hende du eller en annen sideeier ønsker å eksportere et nettsted fra flerside til sin egen WordPress-installasjon. Dette kan enkelt gjøres. For trinnvise instruksjoner se vår guide for hvordan du flytter et nettsted fra WordPress multisite til enkeltinstallasjon.

      Det kan også være lurt å bokmerke den ultimate guiden vår for vanlige WordPress-feil, og hvordan du fikser dem. Det vil spare deg for mye tid ved raskt å fikse de vanligste WordPress-problemene.

      Vanlige spørsmål om WordPress Multisite Network

      Mange av brukerne våre har stilt oss mange spørsmål om WordPress multisite nettverk og hvordan vi kan bruke det mer effektivt. Følgende er de mest stilte spørsmålene vi har svart på.

      1. Ville jeg være i stand til å administrere nettstedene mine bedre med et flersidet nettverk?

      For å være ærlig, avhenger svaret virkelig av ditt bruksscenario.

      For eksempel, hvis nettstedene dine ikke er relatert til hverandre, ville du ha det bedre med et flere nettstedsadministrasjonsverktøy, som InifiteWP.

      Hvis du administrerer flere nettsteder for en restaurantkjede, universitet eller online magasin, vil WordPress multisite være mer effektiv.

      2. Gjør WordPress multisite at nettstedene mine lastes raskere?

      Nok en gang avhenger det av flere faktorer. Bedre WordPress-hosting med mange serverressurser vil tillate at multisite blir raskere, men igjen med disse ressursene, vil også enkelte WordPress-nettsteder løpe raskere.

      På en delt hostingkonto vil imidlertid trafikkstifter øke minnebruken og bremse alle nettsteder på det multisitte nettverket samtidig. For å forbedre flerstedshastigheten, se vår guide om WordPress-ytelse og hastighetsoptimalisering.

      3. Kan jeg legge til en nettbutikk på et WordPress Multisite Nettsted?

      Ja, du kan legge til en nettbutikk i WordPress multisite nettverk. Det er mest sannsynlig at du bruker en eCommerce-plugin som WooCommerce til det, som er kompatibel med WordPress multisite.

      4. Kan jeg installere ‘x plugin’ på min WordPress multisite?

      Enkelte WordPress-plugins er kanskje ikke kompatible med WordPress multisite. Normalt nevner plugin-forfattere det på plugin-nettstedet, og du kan unngå å installere en plugin som kanskje ikke fungerer på et multisitert oppsett. Imidlertid, hvis det ikke er nevnt, er det trygt å anta at den er kompatibel med flere steder.

      4. Hvordan deler jeg brukerpålogginger og roller på tvers av det multisitte nettverket?

      Som standard kan en bruker som er registrert på ett nettsted ikke registrere eller legges til et annet nettsted i det samme nettverket. Det er fordi de allerede er registrert i den delte WordPress-databasen. De har imidlertid ingen brukerrollerettigheter på andre nettsteder.

      Du kan bruke tredjeparts plugins som WP Multisite User Sync for å synkronisere brukere over hele nettverket. Imidlertid må du være forsiktig, da du kan ende opp med å gi noen administratorrettigheter til et nettsted.

      Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du installerer og installerer WordPress multisite nettverk. Det kan også være lurt å se vår trinnvise WordPress-sikkerhetsguide for å beskytte og holde WordPress-multisikkerheten din.

      Jeffrey Wilson Administrator
      Sorry! The Author has not filled his profile.
      follow me