Slik konfigurerer du Google AMP riktig på ditt WordPress-nettsted

Vil du konfigurere Google AMP på ditt WordPress-nettsted? Akselererte mobilsider eller AMP er en måte å få nettstedet ditt til å laste raskere på mobile enheter. Nettsteder med rask lasting gir bedre brukeropplevelse og kan forbedre trafikken. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du konfigurerer Google AMP i WordPress.


Google AMP for WordPress

Hva er Google AMP?

Google AMP står for Accelerated Mobile Pages. Det er et open source-initiativ støttet av teknologiselskaper som Google og Twitter. Målet med prosjektet er å få webinnhold til å laste raskere for mobilbrukere.

For mange mobilbrukere går det ofte tregt å lese på nettet. Det tar flere sekunder å laste de fleste innholdsrike sider til tross for all innsats som nettstedseiere tar for å få fart på nettstedet.

Akselererte mobilsider (AMP) i søk og nettleservisning

Akselererte mobilsider eller AMP bruker bare minimal HTML og begrenset Javascript. Dette gjør at innholdet kan vert i Google AMP Cache. Google kan deretter servere denne hurtigbufrede versjonen til brukere øyeblikkelig når de klikker på lenken din i søkeresultatene.

Det ligner veldig på Facebook Instant Articles. Instant Articles er imidlertid bare begrenset til Facebooks plattform, nærmere bestemt mobilappen deres.

Akselererte mobilsider er plattformagnostiske og kan brukes av alle apper, nettlesere eller nettlesere. For tiden brukes den av Google, Twitter, LinkedIn, Reddit og andre.

Fordeler og ulemper med Google AMP (akselererte mobilsider)

SEO-eksperter hevder at Accelerated Mobile Pages vil hjelpe deg med å rangere høyere i Google, og det forbedrer brukeropplevelsen for mobile brukere på langsomme internettforbindelser. Imidlertid er de flere utfordringer for eiere, bloggere og markedsførere.

AMP bruker begrenset sett med HTML, JavaScript og CSS. Dette betyr at du ikke kan legge til visse widgeter og funksjoner på din mobile AMP-webside. Dette begrenser din evne til å legge til smarte e-post-optin-skjemaer, facebook-lignende bokser og andre dynamiske skript.

Selv om Google AMP støtter Google Analytics, støtter den ikke mange andre analyseplattformer. Det samme gjelder annonseringsalternativer som er begrenset til utvalgte få annonseringsplattformer.

Til tross for begrensningene, skyver Google AMP-sider ved å gi dem et løft i mobilsøket.

Hvis betydelig del av trafikken din kommer fra mobilsøk, kan du ha fordel av å legge til AMP-støtte for å forbedre og opprettholde SEO.

Merk: Det har vært noen få klager på Google AMP av bloggere.

Det første er av Alex Kras som hevder at du potensielt kan miste mobiltrafikken hvis du aktiverer Google AMP. Les artikkelen grundig fordi det er et enormt problem, og til tross for hva Google Tech Lead for AMP-prosjektet har sagt, er det ikke noen gode løsninger som løser problemet etter vår mening.

Det andre er av Terrence Eden som fremhever vanskene med å bytte tilbake fra Google AMP hvis du ombestemmer deg i fremtiden. Vi tror ikke dette er et stort spørsmål fordi du kan gjøre en 301-viderekobling som flere har påpekt i kommentardelen til blogginnleggene hans, men det er likevel noe du trenger å tenke på.

Av grunnene over bytter vi ikke WPBeginner til Google AMP ennå.

Men siden flere av leserne våre spurte om hvordan du konfigurerer Google AMP i WordPress, har vi laget en trinnvis prosess om hvordan du setter opp Accelerated Mobile Pages i WordPress.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Sette opp akselererte mobilsider eller AMP i WordPress

Det første du trenger å gjøre er å installere og aktivere AMP-pluginen. For mer informasjon, se vår trinnvise guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Etter aktivering kan du gå over til Utseende »AMP side for å se hvordan nettstedet ditt ser ut på mobile enheter ved bruk av AMP.

Innstillingsside for WordPress AMP-plugin

Du kan endre tittelbakgrunn og tekstfarge på denne siden. Hodebakgrunnsfargen du velger, blir også brukt til lenker.

Plugin-en bruker også nettstedets ikon eller logo hvis temaet ditt støtter det. Se vår guide for hvordan du legger til et favoritt- eller nettstedikon i WordPress for detaljerte instruksjoner.

Ikke glem å klikke på lagre-knappen for å lagre endringene dine.

Du kan nå besøke et hvilket som helst enkelt innlegg på nettstedet ditt og legge til / amp / på slutten av nettadressen. Som dette:

http://example.com/2016/10/my-blog-post/amp/

Dette vil vise deg en strippet AMP-versjon av samme innlegg.

AMP-forhåndsvisning av mobilen

Hvis du ser kildekoden til det opprinnelige innlegget, finner du denne linjen i HTML:

Denne linjen forteller søkemotorer og andre AMP-forbrukerapper / -tjenester hvor du kan se etter AMP-versjonen av siden.

Feilsøking:

Hvis du ser en 404-feil når du prøver å vise amp-versjonen, er det du trenger å gjøre.

Besøk Innstillinger »Permalinks -siden i WordPress-administratoren din og klikk på ‘Lagre endringer’ -knappen. Husk, ikke endre noe her, bare trykk på lagre-knappen. Dette vil oppdatere nettstedets permalinkstruktur.

Se akselererte mobilsider i Google Search Console

Vil du vite hvordan det går med akselererte mobilsider i Google Søk? Du kan enkelt sjekke dette ved hjelp av Google Search Console.

Logg deg på Google Search Console-oversikten og klikk deretter på Søk Utseende »Accelerated Mobile Pages.

Akselererte mobilsider i Google Search Console

Ikke bekymre deg hvis du ikke ser AMP-resultatene dine med en gang. Det kan ta litt tid før Google indekserer de akselererte mobilsidene dine og viser data i Search Console.

Utvide og tilpasse dine akselererte mobilsider

AMP-pluginen for WordPress kommer med svært begrensede tilpasningsmuligheter. Du kan imidlertid bruke noen andre WordPress-plugins for å legge til noen flere tilpasninger.

Hvis du allerede bruker Yoast SEO, må du installere og aktivere Limet for Yoast SEO & AMP.

Det er et tilleggsprogram for Yoast SEO og AMP-plugins. Ved aktivering må du besøke SEO »AMP side for å konfigurere plugin-innstillinger.

Yoast SEO AMP Addon

Plugin-enheten lar deg aktivere AMP-støtte for andre innleggstyper.

I designfanen kan du velge farger og designalternativer. Du kan også laste opp en logo og et standard toppbilde som blir brukt når et innlegg ikke har et eget kjennetegn.

Design-fane for AMP ved bruk av Yoast AMP addon

Du kan bytte til fanen Analytics for å legge til Google Analytics-IDen din.

Ikke glem å klikke på lagre innstillinger-knappen for å lagre endringene dine.

Det er mange flere plugins som lar deg legge beslektede innlegg, bunntekst-widgeter og til og med sosiale medieikoner til AMP-sidene dine.

Imidlertid må du sørge for å validere AMP-sidene etter at du har installert tilleggsprogrammer.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du setter opp Accelerated Mobile Pages (AMP) på WordPress. Det kan også være lurt å se listen over 19 nyttige tips for å drive trafikk til ditt WordPress-nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map