Slik løser du 502 Bad Gateway-feilen i WordPress

Vil du fikse 502 bad gateway-feilen på nettstedet ditt? Denne feilen er ganske irriterende fordi den kan være forårsaket av mange forskjellige ting. Dette betyr at det kan ta litt tid å feilsøke 502 bad gateway-feilen. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt fikser 502 bad gateway-feilen i WordPress.

Hvordan fikse 502 bad gateway-feilen i WordPress

Hva er en 502 Bad Gateway-feil?

En 502 dårlig gateway-feil utløses når WordPress-hosting-serveren får et ugyldig svar for den forespurte siden.

Dårlig gateway-feil er en av de vanlige WordPress-feilene du kan støte på nettstedet ditt. Det kan være forårsaket av flere årsaker, og avhengig av serveren din, kan feilmeldingen også avvike i utseende.

502 dårlig gateway i nettleseren

Når du besøker et nettsted, sender nettleseren en forespørsel til hosting-serveren. Hosting-serveren finner siden og sender den tilbake til nettleseren din med statuskoden.

Normalt ser du ikke denne statuskoden. I tilfelle av feil vises imidlertid statuskoden med en feilmelding. Eksempler på slike feil inkluderer 404 ikke funnet, 503 tjeneste utilgjengelig, 403 forbudt feil og mer.

Den vanligste årsaken til en feil med gatewayen 502 er når forespørselen tar for lang tid for serveren å svare. Denne forsinkelsen kan være en midlertidig feil forårsaket av stor trafikk. Det kan også være en feil som skyldes et dårlig kodet WordPress-tema eller plugin. Sist, men ikke minst, kan det også skje på grunn av en feilkonfigurasjon av serveren.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt fikser 502 bad gateway-feilen i WordPress.

Å fikse 502 Bad Gateway-feilen

Denne feilen er vanligvis forårsaket når serveren din ikke kan finne årsaken til det ugyldige svaret. Dette betyr at vi vil prøve forskjellige feilsøkingstrinn til vi finner problemet.

La oss komme i gang.

Trinn 1: Last inn nettstedet ditt på nytt

Noen ganger kan det ta lenger tid på serveren din å svare på grunn av økt trafikk eller lite serverressurser. I så fall kan problemet automatisk forsvinne i løpet av noen få minutter. Du bør prøve å laste inn websiden du ser på for å se om dette var årsaken.

Hvis dette løste problemet ditt, trenger du ikke lese videre. Hvis du ser denne feilen ofte, må du fortsette å lese, da det kan være noe annet som må fikses.

Trinn 2: Tøm nettleserbufferen

Nettleseren din viser deg kanskje feilsiden fra hurtigbufferen. Selv etter at problemet er løst, vil du se 502-feilen fordi nettleseren laster nettstedet ditt fra hurtigbufferen.

For å fikse dette kan brukere med Windows / Linux-operativsystemer trykke på Ctrl + F5 -knapper og Mac OS-brukere kan trykke på CMD + Shift + R knapper på tastaturene sine for å oppdatere siden. Du kan også fjerne hurtigbufferen manuelt fra nettleserinnstillingene.

Tøm nettleserbufferen

Når du har tømt WordPress-cachen, kan du prøve å laste inn nettstedet igjen.

Du kan bruke en annen nettleser til å feilsøke hvis problemet oppstår på grunn av nettleserbufferen. Hvis du ser feilen i alle nettlesere, fortsetter du å lese.

Trinn 3: Deaktiver CDN eller brannmuren

Hvis du bruker en CDN-tjeneste eller brannmur på nettstedet på nettstedet ditt, er det mulig at serverne deres opptrer. For å sjekke dette, må du deaktivere CDN midlertidig.

Når den er deaktivert, vil den fjerne det ekstra laget som er opprettet mellom nettleseren og hosting-serveren. Nettstedet ditt lastes nå helt fra serveren din, og hvis problemet ble forårsaket av CDN / brannmur-tjenesten, vil det løses nå.

Du kan deretter kontakte CDN-tjenesteleverandøren for støtte. Når problemet er løst, kan du gå videre og aktivere CDN igjen.

Trinn 4: Oppdater WordPress-temaer og plugins

Hvis feilen fremdeles er der, er neste trinn å sjekke temaet eller pluginsene dine.

Først må du deaktivere alle WordPress-plugins via FTP. Etter det kan du gå til nettstedet ditt for å se om feilen har løst seg.

Hvis det er det, forårsaker en av programtilleggene dine problemet. Du må nå aktivere alle plugins én etter én til du kan reprodusere feilen. Dette vil hjelpe deg med å finne plugin som er ansvarlig for feilen.

Du kan finne en alternativ plugin eller kontakte plugin-forfatteren for support.

Hvis deaktivering av plugins ikke løste problemet ditt, vil du sjekke WordPress-temaet ditt. Du må bytte WordPress-tema via phpMyAdmin.

Etter å ha byttet tema til standard WordPress-tema, kan du gå til nettstedet ditt for å se om det fungerer. Hvis du fremdeles ser feilen, fortsett å lese.

Trinn 5: Sjekk Hosting Server

Hvis alle ovennevnte feilsøkingstrinn mislyktes, er det sannsynligvis et problem med hosting-serveren din.

Du må kontakte støtteapparatet for leverandøren din og gi dem beskjed om problemet. Du kan også nevne alle feilsøkingstrinnene du har tatt.

Alle gode WordPress-vertsfirmaer vil raskt kunne løse problemet hvis det skyldes en serverkonfigurasjon.

Det er alt. Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du fikser 502 bad gateway-feilen i WordPress. Det kan også være lurt å se vår komplette WordPress feilsøkingsveiledning for trinnvise instruksjoner for hvordan du løser WordPress-problemene dine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me