Slik løser du feilen Etablering av en databasetilkobling i WordPress

Ser du meldingen ‘Feil ved etablering av en databaseforbindelse’ på WordPress-nettstedet ditt? Det er en dødelig feil som gjør at WordPress-nettstedet ditt blir utilgjengelig for brukerne.


Denne feilen oppstår når WordPress ikke kan opprette forbindelse til databasen. En rekke ting kan påvirke WordPress-databaseforbindelsen din, noe som gjør det litt vanskelig for nybegynnere å feilsøke.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt fikser feilen med å etablere en databaseforbindelse i WordPress.

Å fikse databaseforbindelsesfeilen i WordPress

Hva som forårsaker feil ved etablering av en databasetilkobling i WordPress?

Problemet ‘Feil ved etablering av en databasetilkobling’ kan være forårsaket av feil databaseinformasjon i WordPress-innstillingene, korrupte databaser eller en uansvarlig databaseserver.

Feil i databasetilkoblingen i WordPress

En database er en programvare som gjør det enkelt å lagre, organisere og hente data til annen programvare.

Som et innholdsstyringssystem bruker WordPress en database for å lagre alt innholdet og andre nettstedsdata. Den kobles så til databasen hver gang noen besøker nettstedet ditt.

WordPress trenger følgende informasjon for tilkobling til databasen:

  • Databasens navn
  • Databasens brukernavn
  • Databasepassord
  • Databaseserver

Denne informasjonen er lagret i din WordPress-konfigurasjonsfil som heter wp-config.php.

Hvis noen av disse elementene er uriktige, klarte ikke WordPress å koble seg til databaseserveren, og du vil se feilen “Feil ved etablering av en databasetilkobling”.

Det er en av de vanligste WordPress-feilene. Bortsett fra feil legitimasjon, kan denne feilen også vises hvis databaseserveren er nede, eller databasefilene er korrupte.

La oss se på hvordan du løser feil ved etablering av databasetilkoblingsproblemer i WordPress med trinnvis feilsøking.

1. Kontroller legitimasjonene på WordPress-databasen

Den vanligste årsaken til feil i databasetilkoblingen i WordPress er feil databaseinformasjon. Hvis du nylig har flyttet WordPress-nettstedet ditt til en ny vert, kan dette være den mest sannsynlige årsaken.

Din WordPress-database-legitimasjon lagres i wp-config.php-filen. Det er WordPress-konfigurasjonsfilen som inneholder viktige WordPress-innstillinger inkludert databaseinformasjon.

Hvis du ikke har redigert wp-config.php-fil før, kan du ta en titt på guiden vår om hvordan du redigerer wp-config.php-filen i WordPress.

Du leter etter følgende linjer i wp-config.php-filen.

// ** MySQL-innstillinger – Du kan få denne informasjonen fra webhotellet ** //
/ ** Navnet på databasen for WordPress * /
definere (‘DB_NAME’, ‘database_name_here’);
/ ** MySQL database brukernavn * /
define (‘DB_USER’, ‘brukernavn_her’);
/ ** MySQL database passord * /
define (‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’);
/ ** MySQL vertsnavn * /
define (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Du må sørge for at informasjonen for databasenavnet, brukernavnet, passordet og databasearten er korrekt.

Du kan bekrefte denne informasjonen fra dashbordet for hostingkontokontoer i WordPress. Bare logg inn på hostingkontoen din og klikk på MySQL-databaser under databaseseksjonen.

Databaseinformasjon

Dette vil ta deg til databaseadministrasjonssiden i hosting-dashboad. Herfra kan du finne ut databasens navn og brukernavn.

Databasens navn og brukernavn

Nedenfor ser du databasebrukere og lenker for å endre brukerpassord.

Endring av brukerpassord for database

Når du har bekreftet databasenavnet, brukernavnet og passordet ditt, kan du endre den informasjonen i wp-config.php-filen om nødvendig.

Etter det kan du prøve å besøke nettstedet ditt igjen for å se om feilen i databasetilkoblingen har gått.

Hvis du fremdeles kan se feilen, betyr det at noe annet er galt. Fortsett å lese for flere feilsøkingstrinn.

2. Kontroller databasens vertsinformasjon

Hvis du er sikker på at databasenavn, brukernavn og passordinformasjon er korrekt, kan det være lurt å forsikre deg om at du bruker riktig databasevertsinformasjon.

De fleste WordPress-vertsfirmaer bruker localhost som databasevert. Noen administrerte WordPress-vertsfirmaer bruker imidlertid separate servere for å være vert for databaser. I så fall vil ikke databasens vertsinformasjon være lokalhost.

Du må kontakte WordPress-vertsfirmaet for å bekrefte databasens vertsinformasjon.

3. Reparer WordPress-databasen

Hvis du for eksempel får en annen feil på wp-admin, er noe som “En eller flere databasetabeller ikke tilgjengelige. Det kan hende at databasen må repareres ”, så må du reparere databasen.

Du kan gjøre dette ved å legge til følgende linje i wp-config.php-filen. Sørg for å legge det til rett før ‘Det er alt, slutt å redigere! Glad blogging-linje wp-config.php.

definere (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sant);

Når du har gjort det, kan du se innstillingene ved å gå til denne siden: http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php

Reparer WordPress-database

Merk: brukeren trenger ikke å være logget inn for å få tilgang til databasens reparasjonsside. Når du er ferdig med å reparere og optimalisere databasen, må du fjerne denne koden fra wp-config.php.

4. Sjekk om databaseserveren er nede

Hvis alt ser ut til å være riktig, og WordPress fortsatt ikke kan koble til databasen, kan databaseserveren (MySQL-serveren) være nede.

Dette kan skje på grunn av stor trafikk på en server. I utgangspunktet kan ikke vertsserveren din takle belastningen (spesielt når du er på delt hosting).

Nettstedet ditt blir veldig tregt, og for noen brukere kan det til og med produsere feilen. Så det beste du bør gjøre er å komme på telefon eller live chat med hostingleverandøren din og spørre dem om MySQL-serveren din er responsiv.

Hvis du har andre nettsteder som kjører på samme server, kan du sjekke disse nettstedene for å bekrefte at SQL-serveren din er nede.

Hvis du ikke har noe annet nettsted på den samme vertskontoen, kan du bare gå til hosting-dashbordet og prøve å få tilgang til phpMyAdmin og koble til databasen.

Hvis du kan koble til, må vi bekrefte om databasebrukeren din har tilstrekkelig tillatelse. Lag en ny fil som heter testconnection.php og lim inn følgende kode i den:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘brukernavn’, ‘passord’);
if (! $ link) {
die (‘Kunne ikke koble til:’. mysqli_error ());
}
ekko ‘Tilkoblet vellykket’;
mysqli_close ($ link);
?>

Sørg for å bytte ut brukernavn og passord. Du kan nå laste opp denne filen til nettstedet ditt og få tilgang til den via nettleser.

Hvis skriptet er koblet til vellykket, betyr det at brukeren din har tilstrekkelig tillatelse, og det er noe annet som er galt.

Gå tilbake til wp-config-filen for å forsikre deg om at alt som er riktig (skann etter typoskriving).

Andre løsninger som har fungert for brukere

Hvis ovennevnte feilsøkingstips ikke klarte å fikse databaseforbindelsesfeilen på nettstedet ditt, kan du prøve disse ekstra trinnene.

Rapportert av brukerne våre, har disse trinnene hjulpet noen brukere med å løse databaseforbindelsesfeilen på sine nettsteder.

1. Oppdater WordPress-nettadressen

Prøv å oppdatere URLen til WordPress-nettstedet ved å bruke phpMyAdmin. Bare tilgang til phpMyAdmin fra dashbordet for hostingkontoen, og velg WordPress-databasen.

Kjører SQL i phpMyAdmin

Klikk deretter på SQL-menyen på toppen og skriv inn følgende MySQL-spørring.

UPDATE wp_options SET option_value = ‘YOUR_SITE_URL’ WHERE option_name = ‘siteurl’

Ikke glem å oppgi din egen nettadresse og endre wp_options til ditt eget tabellenavn, ettersom du kan ha endret WordPress-tabellprefikset.

2. Start på nytt webserveren

Brukere på dedikerte servere, lokale servere og virtuelle private servere (VPS) kan prøve å starte serverne på nytt.

Dette vil starte web- og databaseserveren på nytt, noe som kan løse noen midlertidige feil som forårsaker feilen.

3. Be om hjelp

Hvis alt annet mislykkes, kan det hende du må kontakte webhotellfirmaet ditt. Alle gode WordPress-vertsfirmaer vil hjelpe deg med å feilsøke problemet, peke deg i riktig retning eller til og med fikse det for deg.

Du kan også ansette WordPress-utviklere fra Codeable som kan hjelpe deg med å løse dette problemet til rimelige priser. Det beste er at disse utviklerne er høyt overvåket av Codeable team, slik at du vet at de kan stole på.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å fikse feilen med å opprette en databaseforbindelse i WordPress. Det kan også være lurt å se feilsøkingsveiledningen for WordPress for tips om å løse WordPress-problemer på egen hånd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me