Slik sletter du et WordPress-nettsted permanent fra Internett

Nylig spurte en av leserne våre om det var mulig å slette et WordPress-nettsted permanent fra internett? Bare å slette WordPress-installasjonen fjerner den ikke helt fra Internett. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du sletter et WordPress-nettsted permanent fra internett.


Slett et WordPress-nettsted permanent fra Internett

Når og hvorfor Slett et WordPress-nettsted permanent fra Internett

Noen ganger kan det hende du må fjerne et WordPress-nettsted helt fra internett. Du kan ganske enkelt slette WordPress-filer fra serveren din, og de blir utilgjengelige.

Imidlertid kan nettstedet ditt fremdeles vises i søkeresultater, hurtigbufrede øyeblikksbilder og Wayback Machine.

Det er ganske vanskelig å fjerne alle sporene fra et nettsted fra internett. Det er tusenvis av nettsteder som samler innhold fra andre nettsteder, publiserer skjermbilder, tilbyr statistikk og sammenligninger.

Med trinnene som er uthevet i denne artikkelen, kan du gjøre det vanskelig å finne det slettede nettstedet og innholdet.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen handler om å slette ditt WordPress.org-nettsted. Se guiden vår om forskjellen mellom WordPress.org-nettstedet som er hostet og WordPress.com.

Hvis du vil slette en WordPress.com-blogg, kan du se denne artikkelen om hvordan du sletter WordPress.com-bloggen din.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du ordentlig og permanent sletter et WordPress-nettsted fra internett.

Slette et WordPress-nettsted permanent fra Internett

Her er trinnene du kan ta for å slette et WordPress-nettsted riktig og gjøre det vanskelig å finne.

Trinn 1: Sikkerhetskopier ditt WordPress-nettsted

Sikkerhetskopier WordPress-nettstedet ditt

Det første du trenger å gjøre er å lage en komplett sikkerhetskopi av ditt WordPress-nettsted. Selv om du vil slette nettstedet ditt fullstendig, bør du fremdeles lage en sikkerhetskopi.

Dette vil være nyttig i tilfelle du ombestemmer deg i fremtiden, eller ønsker å få tilgang til innhold som du allerede hadde slettet.

Trinn 2: Slett WordPress-filene dine

Nå må du slette WordPress-filer som er lagret på serveren din. Hvis du sletter disse filene, vil du slette WordPress-programvare så vel som temaene, plugins, bilder og andre mediefiler.

Du kan gjøre det ved å besøke dashbordet til WordPress-hostingkontoen. Ved å logge inn, finn du Filbehandler-ikonet.

File Manager-ikonet i cPanel

File Manager tilbyr et nettbasert grensesnitt for å administrere filer som er lagret på serveren din. Du må gå til rotkatalogen og slette alle filene som er lagret der.

Du kan også slette WordPress-filene dine ved hjelp av en FTP-klient. Hvis du ikke er kjent med FTP, kan du se på nybegynnerguiden vår om bruk av FTP.

Trinn 3: Blokker søkemotorer ved hjelp av Robots.txt

Nå som du har slettet nettstedet ditt, er det på tide å blokkere søkemotorer fra å gjennomsøke nettstedet ditt.

Vi bruker robots.txt-fil for å fortelle søkemotorer at vi ikke ønsker at sidene våre skal gjennomsøkes.

Husk at robots.txt-filen bare er et direktiv. Den blir respektert av de fleste søkemotorer, men noen mindre kjente gjennomsøkere kan ignorere den fullstendig. Ikke bekymre deg for at vi viser deg hvordan du også takler dem.

Først må du opprette en ny robots.txt-fil ved hjelp av filbehandling i cPanel eller FTP.

Etter å ha opprettet filen må du redigere den og legge til følgende linjer:

Bruker agent: *
Avvis: /

Disse to linjene lar ikke alle brukeragenter (crawlers som Googlebot) få tilgang til alle nettadresser under domenenavnet ditt.

Trinn 4: Fjerne innhold fra søkemotorer

Selv om innholdet ditt ikke eksisterer mer, kan det hende at søkemotorer fortsetter å vise det en gang.

Søkemotorer forstår at nettsteder kan gå ned på grunn av tekniske feil. Dette er grunnen til at de fortsetter å vise innholdet en stund i håp om at nettstedet ditt kommer tilbake.

Du må eksplisitt fortelle søkemotorer at innholdet ditt ikke lenger er tilgjengelig, og at det blir fjernet permanent.

Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke .htaccess-filen. Du må lage en ny fil i nettstedets rotkatalog og gi den navnet .htaccess.

Deretter må du redigere .htaccess-filen og legge til denne koden i den:

RewriteEngine On
RewriteCond% {REQUEST_URI}! ^ / Robots.txt
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www \ .eksempel \ .com $ [NC]
RewriteRule ^ (. *) $ – [L, G]

Ikke glem å erstatte eksempel.com med ditt eget domenenavn.

Denne koden vil omdirigere alle forespørsler til nettstedet ditt og vise 410 Feil. Imidlertid vil det tillate crawlers å få tilgang til robots.txt-filen din.

410 feil på et nettsted

Til tross for at du har tatt alle trinnene, kan denne prosessen fremdeles ta en gang. Du kan øke hastigheten ytterligere ved å sende inn forespørsel om fjerning av hurtigbuffer.

Fjerne øyeblikksbilder av nettstedet fra Wayback Machine

Archive.orgs Wayback Machine er verdens største arkiv med nettsteder. Den gjennomsøker og lagrer hurtigbufrede versjoner av milliarder av nettsider.

Hvem som helst kan besøke Wayback Machine og se etter hurtigbufrede stillbilder av hvilken som helst webside.

Wayback-maskin

Den beste måten å fjerne nettstedet ditt permanent fra Wayback Machine er ved å kontakte Archive.org og be dem om å fjerne øyeblikksbilder av innholdet ditt.

Hvis du fjerner nettstedet ditt fra Wayback Machine ved å sende Archive.org en e-post, vil du sikre at de tidligere øyeblikksbildene dine aldri blir inkludert igjen.

Selv når domeneregistreringen er utløpt og overført til en ny eier, vil Archive.org ikke aktivere arkivering for det domenet igjen.

Det er alt, vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du sletter et WordPress-nettsted permanent fra internett. Hvis du vil starte et annet nettsted, kan du sjekke guiden vår for hvordan du starter en WordPress-blogg for detaljerte instruksjoner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map