Slik viser du en liste over barnesider for en foreldreside i WordPress

Nylig spurte en av brukerne oss hvordan vi kan vise barnesider på en WordPress-side? Ofte når du jobber på et nettsted som har sider med barnesider, kan det være lurt å vise barnesidene på foreldresiden i en sidefelt-widget eller et annet sted i malen. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du viser en liste over barnesider for en foresatt side i WordPress.


Hvis du vil se et eksempel på en liste over barnesider på foreldresiden, kan du se skjermdumpen nedenfor som vi har fra OptinMonster’s How it Works-side. Du kan også se dette i bruk på WPBeginners Blueprint-side.

En foreldreside med en liste over barnesider

For de som ikke er kjent med Barnesider, kan du sjekke guiden vår om forskjellen mellom innlegg og sider i WordPress. En av de viktige egenskapene til sider er at de kan være hierarkiske. Dette betyr at en side kan bli en moderside og har barnesider (dvs. undersider) under seg. Dette lar deg gruppere forskjellige sider sammen under én forældreside. Hvis du for eksempel har en produktside på et nettsted, kan du legge til sider som funksjoner, priser og støtte som barnesider. Hver barneside kan også ha sine egne barnesider.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Hvis du vil opprette en barneside, er det bare å opprette eller redigere en side i WordPress slik du normalt ville gjort. Under metaboksen Sideattributter velger du en overordnet side fra rullegardinmenyen.

Opprette en barneside ved å tildele den en Foreldreside i WordPress

Merk: Hvis du ikke ser Sideattributter-menyen, kan du klikke på Skjermalternativer-knappen øverst til høyre på skjermen. Det vil vise en meny der du må sørge for at sideattributter er merket.

Viser barnesider på foreldresiden i WordPress

For å liste underordnede sider under en overordnet side, må du legge til følgende kode i en nettstedsspesifikk plugin, eller i temaets features.php-fil:

funksjon wpb_list_child_pages () {

global $ post;

if (is_page () && $ post->post_parent)

$ childpages = wp_list_pages (‘sort_column = menu_order)&title_li =&child_of = ‘. $ post->post_parent. ‘&ekko = 0 ‘);
ellers
$ childpages = wp_list_pages (‘sort_column = menu_order)&title_li =&child_of = ‘. $ post->ID. ‘&ekko = 0 ‘);

if ($ barnesider) {

$ string = ‘

    ‘. $ barnesider. ‘

‘;
}

returnere $ streng;

}

add_shortcode (‘wpb_childpages’, ‘wpb_list_child_pages’);

Koden over sjekker først for å se om en side har en forelder eller at selve siden er en overordnet. Hvis det er en foreldreside, viser den barnesidene som er knyttet til den. Hvis det er en barneside, viser den alle andre barnesider på foreldresiden. Til slutt, hvis dette bare er en side uten barne- eller foreldreside, vil koden ganske enkelt ikke gjøre noe. I den siste linjen i koden har vi lagt til en kortkode, slik at du enkelt kan vise barnesider uten å endre sidemaler.

Hvis du vil vise barnesider, legger du bare til følgende kortkode i en side eller tekstwidget i sidefeltet:

[Wpb_childpages]

I noen tilfeller er det ikke sikkert at temaet ditt er klart til å utføre snarveier i en tekstwidget. Hvis det ikke fungerer, kan du se denne opplæringen om hvordan du bruker kortkoder i WordPress-sidefeltwidgets.

Vis barnesider dynamisk uten noen kortkode

Det er praktisk å bruke kortkode, men problemet med å bruke kortkoder er at du må legge til kortkode på alle sidene som har foreldre- eller barnesider. Det kan hende du ender opp med å ha kortkoder på mange sider, og noen ganger kan du til og med glemme å legge til kortkoden.

En bedre tilnærming ville være å redigere sidemalfilen i temaet ditt, slik at den automatisk kan vise barnesider. For å gjøre det må du redigere malen for main.php eller opprette en tilpasset sidemal i temaet ditt.

I sidemalen, må du legge til denne kodelinjen der du vil vise barnesider.

<?php wpb_list_child_pages (); ?>

Det er alt. Temaet ditt vil nå automatisk oppdage barnesider og vise dem.

Hvis du bruker foreldresider med mange barnesider som har egne barnesider, kan WordPress-adminvisningen bli forvirrende. For en bedre måte å organisere foreldre og sider kan du prøve å bruke admin kolonnevisning.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å liste opp barnesider i WordPress. Gi oss beskjed hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger ved å legge igjen en kommentar nedenfor.

Kilde: Thomas Griffin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map