Slik viser du nylige innlegg i WordPress

Vil du vise de siste innleggene dine i WordPress? Å vise nylige innlegg hjelper brukere med å oppdage det nye innholdet ditt og bruke mer tid på nettstedet ditt.


Du kan legge til en liste over de siste innleggene dine i sidefeltet, etter slutten av innleggets innhold, inne i innleggets innhold med en kortkode, i bunntekst-widgetområdet eller hvor som helst ellers du vil.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan vise nylige innlegg i WordPress ved å bruke en rekke forskjellige metoder

Viser nylige innlegg i WordPress

Hvorfor legge til nylige innlegg i WordPress?

Hvis du har drevet en WordPress-blogg eller -side i lang tid, kan det hende at du har noen eldre artikler som får jevnlig trafikk fra søkemotorer og andre kilder.

Mange av disse brukerne vil sjekke ut informasjonen de lette etter og legge igjen. Mer enn 75% av de besøkende vil aldri se nettstedet ditt igjen.

For å forhindre at brukere kommer tilbake til nettstedet ditt, må du sørge for at de bruker mer tid på nettstedet ditt.

En måte å gjøre dette på er ved å vise dem andre nylige innlegg som de burde se. Dette hjelper brukere med å avdekke mer innhold på nettstedet ditt, noe som fører til at de bruker mer tid på nettstedet ditt.

Når brukerne ser på flere sider, gir dette deg tid til å overbevise dem om å registrere seg for e-post nyhetsbrevet eller foreta et kjøp.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du enkelt kan vise nylige innlegg i WordPress ved hjelp av flere metoder. Klikk på hurtigkoblingene for å hoppe rett til den metoden:

  Metode 1. Bruk WordPresss siste innlegg Gutenberg Block

  WordPress-blokken (Gutenberg) -redaktøren har en innebygd blokkering for å vise de siste innleggene dine. Du kan enkelt legge dette til et av innleggene eller sidene på nettstedet ditt.

  For å bruke denne blokken, rediger ganske enkelt innlegget der du skal vise nylige innlegg. På skjermbildet for redigering av innlegg må du legge til blokken ‘Siste innlegg’ i innholdsområdet.

  Legge til de siste innlegg-blokken på en side

  Det er mange forskjellige måter du kan konfigurere denne blokken på. Som standard viser det bare innleggstitlene, men du kan enkelt tilpasse det.

  Du kan for eksempel slå av og på innholdet i høyre rute. Dette lar deg velge å legge til innlegg eller utdrag ved siden av tittelen.

  Du kan også tilpasse utdragslengde som standard er 55 ord, men du kan velge hvilken som helst verdi mellom 10 og 100 ord.

  Konfigurerer hvordan utdraget skal vises

  Hvis du vil, kan du vise postdatoen. Dette vil vises rett under tittelen.

  Viser datoene for de siste innleggene dine

  Du kan også velge nøyaktig hvordan innleggene dine skal vises. Du kan bestille dem annerledes enn standard ‘Nyeste til eldste’, og du kan bare vise de siste innleggene fra en bestemt kategori.

  Fra innstillingspanelet kan du også velge hvor mange innlegg som skal vises. Som standard viser blokken 5 innlegg, men du kan vise hvor som helst mellom 1 og 100 innlegg.

  Sortere og filtrere listen over siste innlegg

  Du har også muligheten til å vise de siste innleggene dine i et kolonnetett fremfor en liste.

  Angi de siste innleggene som skal vises i et rutenettformat

  Du kan tilpasse rutenettet til kjennetegne bilder for innleggene dine, endre størrelsen på bildet og justere dem deretter:

  Legger de viste bildene til i de siste innleggene

  Slik ser den ferdige blokken ut live på nettstedet:

  Siste innlegg blokkerer visning av live

  Metode 2. Bruk WordPress Recent Posts Widget

  Hva om du vil vise en liste over de siste innleggene i sidefeltet i stedet for på en side? WordPress kommer med en innebygd standardwidget til å vise nylige innlegg i sidefeltet eller et hvilket som helst widget-klart område.

  Gå til WordPress-oversikten Utseende »Widgets og legg til widgeten ‘Nye innlegg’ i sidefeltet.

  Nyere innlegg-widget

  Den innebygde widgeten for siste innlegg tilbyr ikke mange alternativer. Du kan gi widgeten en tittel, velge om du vil vise datoene for innlegg eller ikke, og legge til antall innlegg du vil vise.

  Når du er ferdig, klikker du på Lagre-knappen for å lagre widgetinnstillingene dine.

  Her er widgeten live på bloggen, med tittelen ‘Nye innlegg’ og datoer aktivert:

  De siste innleggene som vises i sidefeltet på bloggen

  Metode 3. Bruk widgeten til nylige innlegg med miniatyrplugin

  Den innebygde widgeten vi nevnte over er ganske begrenset.

  Hva om du vil vise miniatyrbilder og utdrag med de siste innleggene dine? Hva om du bare vil vise innlegg fra en bestemt kategori i sidefeltet?

  Vel, det er da den nyeste innlegg-widgeten med miniatyrpluggen kommer godt med. Det gjør mye mer enn bare miniatyrbilder, og det er gratis.

  Først må du installere og aktivere WordPress-nyhetsinnlegg-widgeten med miniatyrpluggen.

  Neste, gå til Utseende »Widgets side der du skal se widgeten ‘Nye innlegg med miniatyrbilder’.

  De nyeste innleggene med miniatyrbilder-widgeten i listen over tilgjengelige widgeter

  Du må legge den til i sidefeltet eller et annet widget-aktivert område.

  De nyeste innleggene med miniatyrbilder-widgeten i sidefeltet

  Widgeten Nylig innlegg med miniatyrbilder inneholder mange alternativer. Det gir deg full kontroll på hvordan du vil vise nylige innlegg på ditt WordPress-nettsted.

  Du kan også vise utdrag, vise innlegg fra spesifikke kategorier, ignorere klistrete innlegg, vise tilfeldige innlegg og mer.

  Når du er ferdig, ikke glem å klikke på lagre-knappen for å lagre innstillingene dine. Du kan nå besøke nettstedet ditt for å se de siste innleggene dine med miniatyrbilder.

  Vis siste innlegg i sidefeltet

  Metode 4. Vis siste innlegg med en kortkode

  Å bruke blokken ‘Siste innlegg’ er definitivt den enkleste måten å vise nylige innlegg i WordPress-innlegg og sider. Hvis du valgte å deaktivere Gutenberg og beholde Classic-redigereren, kan du imidlertid bruke kortkoder i stedet.

  Først installerer og aktiverer du Plugin-pluginen. Det fungerer ut av esken, og det er ingen innstillinger du kan konfigurere.

  Bare rediger et innlegg eller en side der du vil vise de siste innleggene dine. Bruk deretter kortkoden [visningsinnlegg]. Plugin-en tilbyr en hel rekke parametere som du kan bruke med kortkoden.

  Her er noen eksempler på hva du kan gjøre ved å bruke denne pluginen.

  Vis 3 nylige innlegg med miniatyrbilder og utdrag:

  [display-posts posts_per_page ="3" image_size ="thumbnail" include_excerpt ="ekte"]

  Vis siste sider i stedet for innlegg:

  [display-posts posts_per_page ="3" post_type ="side"]

  Endre ordren til tittel i stedet for dato:

  [display-posts posts_per_page ="3" orderby ="tittel"]

  Vis nyere sider under en spesifikk morside:

  [display-posts posts_per_page ="3" post_type ="side" post_parent ="5"]

  Du kan også inkludere ekstra styling. Det kan for eksempel være lurt å justere bildene du ser på til venstre. Du kan gjøre det ved å bruke instruksjonene på plugin-nettstedet her.

  Slik så ut listen over nylige innlegg ved å bruke disse instruksjonene:

  Vise nylige innlegg ved hjelp av kortkodegodget

  For en fullstendig liste over parametere besøk plugin-dokumentasjonen.

  Du kan også bruke disse snarveiene i en tekstwidget. Først må du aktivere snarveier i tekstwidgets ved å legge til denne koden i temaets funksjoner.php-fil eller et stedspesifikt plugin.

  add_filter (‘widget_text’, ‘do_shortcode’);

  Metode 5. Vis siste innlegg manuelt i WordPress

  Mer avanserte WordPress-brukere vil kanskje legge til nylige innlegg direkte i WordPress-temafilene. Selvfølgelig bør du bruke et barn-tema for dette, slik at når du oppdaterer temaet, ikke mister du endringene.

  Det er alltid en god idé å lage en sikkerhetskopi før du redigerer temafilene dine. Hvis noe går galt, kan det være lurt å ta en titt på listen vår over de vanligste WordPress-feilene og hvordan du fikser dem.

  Den enkleste måten å vise nylige innlegg manuelt for å bruke den innebygde WP_Query-klassen. Bare legg til denne koden der du vil vise de siste innleggene.

   // Definer WP Query Parameters
   <?php $ the_query = new WP_Query (‘posts_per_page = 5’); ?>

   // Start WP-spørringen
   <?php while ($ the_query -> have_posts ()): $ the_query -> posten(); ?>

   // Vis innleggstittelen med hyperkobling

  • "><?php the_title (); ?>
  • // Vis postutdraget

  • <?php the_excerpt (__ (‘(mer …)’)); ?>
  • // Gjenta prosessen og tilbakestill når den når grensen
   <?php
   EndWhile;
   wp_reset_postdata ();
   ?>

  Denne koden viser de fem siste innleggene med tittel og utdrag. WP_Query-klassen har mange parametere som lar deg tilpasse den slik du vil. For mer informasjon, se dokumentasjonsutvikleren for WordPress.

  Vi håper at denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du viser nylige innlegg i WordPress. Du kan også være interessert i artikkelen vår om hvordan du oppretter en egen side for blogginnlegg i WordPress, og vår sammenligning av de beste dra og slipp plugins for WordPress-sidebygger.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me