Hur du ändrar dina WordPress-webbadresser (steg för steg)

Behöver du ändra din WordPress URL? Oavsett om du flyttar från HTTP till HTTP, ändrar ditt domännamn, migrerar från lokal server till live-webbplats eller överför till ett underdomän, måste du veta hur du ändrar din WordPress-webbadress.


WordPress-adressen och webbplatsadressen är oerhört viktiga fält eftersom de hänvisar till din webbplats adress på internet och platsen för dina webbplatsfiler.

I den här artikeln kommer vi att dela fyra olika sätt att enkelt ändra dina WordPress-webbadresser (steg för steg). Den här guiden kommer särskilt att vara praktiskt när du fixar vanliga WordPress-fel eller flyttar en WordPress-webbplats.

Ändra enkelt dina WordPress-webbadresser

Varför ändra WordPress-webbadresser?

Det finns många skäl till varför du kan behöva eller vill ändra din WordPress URL. Till exempel:

 • Du kanske måste uppdatera webbadresser när du flyttar WordPress från lokal server till live-webbplats.
 • Om du har flyttat din WordPress-webbplats till ett nytt domännamn måste du ändra webbplats-URL: er för att återspegla förändringen.
 • Om du flyttar WordPress till en annan katalog som att ta bort / wordpress / från WordPress url.
 • Du måste också ändra det när du flyttar WordPress från HTTP till HTTP.

Bortsett från det kan du behöva ändra WordPress-adressinställningarna om du ser för många omdirigeringsfel i WordPress eller vid felsökning av ett annat WordPress-fel.

WordPress Address vs Site Address

När du ändrar WordPress-webbadressen måste du uppdatera två separata inställningar: WordPress-adress och webbplatsadress.

Detta kan vara förvirrande för många nybörjare eftersom de inte vet vad som är skillnaden mellan de två inställningarna.

Din WordPress-adress (URL) är adressen där WordPress-filer och -mappar lagras inklusive dina admin-sidor, mediefiler, plugins, teman osv..

Din webbplatsadress (URL) i WordPress är den allmänna delen av din webbplats. Det här är vad dina besökare skriver in för att nå din webbplats. Det här är också länken som du sätter på dina visitkort.

För majoriteten av användarna kommer WordPress-adressen och webbadressen till webbplatsadressen att vara exakt samma länk.

Men i vissa fall kan stora företag vara värd för sin WordPress-webbplats på en annan server eftersom deras företagswebbplats har många andra applikationer, och de vill isolera var varje app är värd.

Men för majoriteten av användarna måste dessa två WordPress-webbadresser förbli desamma.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur du enkelt ändrar WordPress-webbadresser. Vi visar dig följande metoder och du kan välja den som passar bäst för dig.

  Redo? låt oss börja.

  Metod 1. Ändra WordPress-webbadresser från Admin Area

  Den här metoden är den enklaste. Om du redan kan komma åt WordPress-adminområdet rekommenderar vi att du använder den här metoden.

  Logga bara in på din WordPress-webbplats och gå till Inställningar »Allmänt sida. Härifrån kan du ändra WordPress-webbadresser under alternativen ‘WordPress Address’ och ‘Site Address’.

  Ändra webbadresser för WordPress-webbplatser i adminområdet

  WordPress-adress och webbplatsadress är vanligtvis samma adress.

  Glöm inte att klicka på knappen “Spara ändringar” för att lagra dina inställningar. Du kan nu besöka din webbplats för att se till att allt fungerar OK.

  Metod 2. Ändra WordPress-webbadresser med funktioner.php-fil

  Den här metoden rekommenderas för användare som inte kan komma åt adminområdet på sin WordPress-webbplats.

  Anslut bara till din WordPress-webbplats med en FTP-klient och gå till / Wp-content / themes / din-theme-mapp /.

  Redigera WordPress-funktionsfilen

  Härifrån måste du hitta filen features.php och redigera den med en vanlig texteditor som Notepad eller TextEdit.

  Därefter måste du lägga till följande kod längst ner:

  update_option (‘siteurl’, ‘https://example.com’);
  update_option (‘hem’, ‘https://example.com’);

  Glöm inte att ersätta https://example.com med dina egna webbadresser. Du kan nu spara dina ändringar och ladda upp filen tillbaka till din webbhotell med FTP.

  Du kan nu besöka din webbplats för att se om allt är tillbaka till det normala.

  Fördelen med den här metoden är att den uppdaterar webbplatsens webbadresser i databasen. WordPress uppdaterar databasalternativet för webbadresser varje gång din funktionsfil laddas.

  När allt går tillbaka till det normala, glöm inte att ta bort de två kodraderna från din WordPress-funktionsfil.

  Metod 3. Ändra webbadresser för WordPress-webbplatser med hjälp av wp-config.php-fil

  Den här metoden rekommenderas endast om du är osäker på vilket WordPress-tema du behöver redigera eller inte kan hitta filen features.php.

  För den här metoden lägger du till webbadresserna till din WordPress-konfigurationsfil som heter wp-config.php. Den här filen finns i rotmappen på din webbplats och innehåller viktiga WordPress-inställningar.

  Anslut bara till din webbplats med en FTP-klient och redigera wp-config-filen. Du måste lägga till följande kod precis ovanför raden som säger “Det är allt, sluta redigera! Lycklig publicering.

  definiera (‘WP_HOME’, ‘https://example.com’);
  definiera (‘WP_SITEURL’, ‘https://example.com’);

  Glöm inte att ersätta https://example.com med ditt eget domännamn.

  Du kan nu spara dina ändringar och ladda upp dem tillbaka till din server. Besök sedan din webbplats för att se till att allt fungerar bra.

  Metod 4. Ändra WordPress-webbadresser i databasen med phpMyAdmin

  Ett annat sätt att uppdatera WordPress-webbadresser är genom att ändra dem direkt i din WordPress-databas.

  Först måste du göra en WordPress-databasbackup. Det här steget är verkligen viktigt och hjälper dig att ångra databasändringar om något går fel.

  Efter det måste du gå till ditt webbhotellkontors instrumentpanel och klicka på phpMyAdmin-ikonen under databasavsnittet.

  Notera: Vår skärmdump är från Bluehost men de flesta andra WordPress-värdföretag har också möjlighet att redigera databasinställningar.

  phpMyAdmin

  När du klickar på länken startar den phpMyAdmin-appen, som ger ett webbaserat gränssnitt för att redigera MySQL-databaser. Om du vill veta mer om det, se vår guide om hur du WordPress-databashantering med phpMyAdmin

  Inuti phpMyAdmin-gränssnittet måste du klicka på din WordPress-databas från vänster kolumn. Appen visar nu tabeller i din WordPress-databas.

  Redigera alternativtabellen

  Därefter måste du bläddra ner till alternativtabellen. Som standard är databasprefixet wp_ men eftersom du kan ändra WordPress-databasprefix kan din skärmdump ha ett annat prefix.

  PhpMyAdmin visar nu raderna i alternativtabellen. Du måste hitta raderna där option_name är siteurl och home.

  Redigera webbplatsvärden och hemvärden

  Klicka sedan på pennikonen till vänster för att redigera varje rad och ändra fältet option_value till den nya webbadressen. Klicka sedan på den lilla Go-knappen i det nedre högra hörnet för att spara databasändringarna.

  Redigera option_value

  Du kan nu besöka din webbplats för att se om allt fungerar bra.

  Vanliga frågor (vanliga frågor)

  Under åren har vi hjälpt hundratusentals användare att skapa en WordPress-webbplats, starta en blogg eller starta en onlinebutik. Under den här tiden har vi besvarat många olika frågor relaterade till att ändra WordPress URL: er. Nedan följer några av de vanligaste frågorna.

  Varför är mina WordPress-adress- och webbplatsadressfält gråade?

  Om WordPress-adressen (URL) är grå färgad på inställningssidan i ditt administrationsområde, betyder det att webbadresserna är hårdkodade i wp-config.php-filen.

  WordPress-adress URL Greyed Out

  För att ändra din WordPress URL måste du följa metod 3 i vår artikel för att redigera wp-config.php-filen och ändra URL i enlighet därmed.

  Hur du återställer WordPress efter ändring av url-adress i inställningar?

  Ibland kan icke-tekniska användare av misstag ändra WordPress URL- och webbplatsadressinställningar från WordPress admin-området. För att återhämta dig från det måste du följa vår guide ovan för att ändra WordPress-URL: erna tillbaka med funktioner.php, wp-config eller databasmetoden.

  Finns det ett WordPress-ändrings-URL-plugin som kan bulkuppdatera URL: er i alla blogginlägg, sidor och andra innehållsområden?

  Ja, du kan antingen använda Velvet Blues Update URLs plugin eller plugin Better Search Replace.

  När du ändrar din WordPress URL behöver du ett sätt att bulkuppdatera länkar genom dina WordPress-inlägg, sidor och andra områden i din databas. Ovanstående plugins är en enorm tidsbesparing.

  Bortsett från att använda dem för att uppdatera webbadresser när vi flyttar webbplatser, använder vi dem också för olika andra plattformmigreringar som att flytta från WordPress.com till WordPress.org, Blogger till WordPress, Weebly till WordPress, etc..

  Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att enkelt ändra webbadresserna till WordPress-webbplatsen. Du kanske också vill se vår guide om de måste ha WordPress-plugins, och hur du påskyndar WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map