Hur du avaktiverar kommentarer helt i WordPress (Ultimate Guide)

Undrar du hur du stänger av WordPress-kommentarer? Medan kommentarer är ett bra sätt att interagera med dina besökare på webbplatsen, vill vissa webbplatsägare inte tillåta kommentarer på deras webbplats.


Tack vare WordPress kan du antingen inaktivera kommentarer på specifika inlägg, sidor, anpassade inläggstyper eller till och med ta bort kommentarer från hela webbplatsen helt.

I den här artikeln visar vi dig steg för steg om hur du inaktiverar kommentarer i WordPress.

Hur du avaktiverar kommentarer i WordPress helt

Varför inaktivera kommentarer i WordPress?

Många småföretagare använder WordPress för att skapa sin webbplats. Dessa företagswebbplatser har ofta inte ett bloggsnitt och har mestadels statiska sidor som tjänster, om oss, kontakt osv. I sådana fall är det inte vettigt att tillåta kommentarer alls.

I andra fall kan bloggare publicera vissa inlägg som tillkännagivanden om att de inte vill tillåta kommentarer till troll. I dessa fall kan du enkelt inaktivera kommentarer på de specifika inlägg eller sidor.

Det andra scenariot är att vissa affärsbloggar väljer att inaktivera kommentarer helt för att förhindra skräppost. Även om du alltid kan använda skräppostskyddstekniker (som vi kommer att dela senare i den här artikeln), kommer du definitivt att lösa problemet om du inaktiverar kommentarsektionen.

Oavsett din anledning kan du säkert inaktivera kommentarer och till och med ta bort kommentarsektionen från din WordPress-webbplats.

Här är en snabb översikt över vad du lär dig i den här artikeln:

  De första metoderna kommer att förklara hur du kan inaktivera kommentarer på sidor, inlägg eller media utan att använda ett plugin. Vi kommer senare att förklara hur du tar bort kommentarsektionen från din WordPress-webbplats med hjälp av ett plugin.

  Med det sagt, låt oss ta en titt på olika sätt att inaktivera kommentarer i WordPress.

  Videohandledning

  Prenumerera på WPBeginner

  Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

  Inaktivera kommentarer om framtida inlägg

  Om du just har startat din WordPress-webbplats kan du enkelt stoppa kommentarer på dina framtida inlägg.

  För att göra det, gå till inställningar » Diskussion från vänster sida i din WordPress adminpanel.

  På den här sidan måste du avmarkera alternativet som säger “Tillåt människor att posta kommentarer på nya artiklar” och sedan klicka på Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

  Inaktivera kommentarer på framtida inlägg

  Detta kommer att inaktivera kommentarer på alla dina framtida inlägg. Men om du vill tillåta eller avvisa kommentarer på ett specifikt inlägg, kan du fortfarande göra det utan att ändra den här inställningen.

  Vi täcker det i nästa avsnitt.

  Inaktivera kommentarer på en specifik sida eller inlägg

  Som standard är kommentarer avstängda på alla dina sidor.

  Men WordPress ger dig friheten att aktivera eller inaktivera kommentarer på enskilda sidor och inlägg.

  Bara gå över till sidor » Alla sidor från vänster sidofält. På nästa sida måste du föra muspekaren över titeln på en sida som du vill aktivera eller inaktivera kommentarer och klicka på Redigera länk.

  WordPress-sidredigeringsalternativ

  I det övre högra hörnet av din sida ser du ikonen för tre vertikala prickar. Du måste klicka på den för att öppna en rullgardinsmeny och sedan klicka på alternativ.

  Detta öppnar en popup-ruta, och du måste se till att Diskussion ruta är aktiverad här.

  Alternativ för siddokument

  När du stänger den här modalrutan ser du Diskussion meta rutan till höger om din redaktör. Om du inte ser det, se till att du klickar på Dokumentera för att se den.

  Diskussion meta rutan

  Nu kan du avmarkera Tillåt kommentarer för att inaktivera kommentarer på den här sidan och klicka på Uppdatering för att spara ändringarna.

  Å andra sidan, om du vill aktivera kommentarer selektivt, kan du bara markera rutan för att aktivera den för vissa sidor.

  Du kan följa samma process för att stänga av kommentarer på enskilda inlägg eller andra anpassade inläggstyper.

  Inaktivera kommentarer på sidor och inlägg i bulk

  Vill du inaktivera kommentarer på alla dina publicerade inlägg och sidor utan att göra det individuellt? Du kan göra det utan att använda ett plugin.

  Först av allt, gå till inlägg » Alla inlägg för att se alla dina artiklar.

  Välj sedan alla inlägg, välj Redigera från listrutan Bulk Actions och klicka på Tillämpa.

  Redigera inlägg i bulk

  Du kommer nu att kunna utföra bulkåtgärder inklusive att ändra författarens namn och stänga av kommentarer för alla valda inlägg.

  Välj Inte tillåta från listrutan för kommentarer och klicka på Uppdatering. Detta kommer att inaktivera kommentarer på alla dina valda inlägg.

  Inaktivera kommentarer på inlägg i bulk

  Du kan följa samma process för att stänga av kommentarer på dina sidor.

  Radera alla WordPress-kommentarer

  Medan ovanstående metoder kommer att inaktivera kommentarer på dina inlägg och sidor kommer de inte att ta bort de befintliga kommentarerna från din WordPress-webbplats.

  Klicka på om du vill ta bort alla kommentarer från din webbplats kommentarer från den vänstra sidofältet på din adminpanel.

  Ta bort alla WordPress-kommentarer

  Välj sedan alla kommentarer, välj Flytta till papperskorgen från rullgardinsrutan för massåtgärder och klicka på Tillämpa. Detta kommer att ta bort alla befintliga kommentarer från din webbplats.

  Om din webbplats har många kommentarer måste du upprepa detta steg flera gånger.

  Inaktivera kommentarer på media

  Om du vill inaktivera kommentarer på mediasidor är det två sätt att göra det.

  Du kan antingen avaktivera kommentarer på enskilda mediefilterfiler manuellt genom att följa de metoder som vi diskuterade ovan, men det kan vara mycket tidskrävande.

  Det enklare sättet att bulkavaktivera kommentarer på alla mediebilagor är att använda ett kodavsnitt. Klistra bara in följande kod i ditt temas funktioner.php-fil eller en webbplatsspecifik plugin.

  funktion filter_media_comment_status ($ öppen, $ post_id) {
  $ post = get_post ($ post_id);
  if ($ post->post_type == ‘bilaga’) {
  returnera falskt;
  }
  returnera $ öppen;
  }
  add_filter (‘comments_open’, ‘filter_media_comment_status’, 10, 2);

  Om du inte är bekväm med ovanstående lösning kan du kolla in nästa avsnitt där vi visar dig hur du använder ett plugin för att inaktivera kommentarer till Media bilagor.

  Inaktivera WordPress-kommentarer på det enkla sättet med ett plugin

  Om du inte vill inaktivera kommentarer manuellt kan du använda pluginprogrammet Inaktivera kommentarer för att göra det med bara ett klick.

  Det låter dig helt inaktivera kommentarer överallt på din WordPress-webbplats. Du kan också inaktivera dem på specifika inläggstyper som inlägg, sidor, media och andra. Det tar också bort kommentarformuläret och slutar visa befintliga kommentarer.

  Inaktivera plugin för kommentarer

  Det första du behöver göra är att installera och aktivera Plugin för inaktivera kommentarer. Du kan följa vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin för detaljerade instruktioner.

  Efter att ha aktiverat plugin, gå över till inställningar » Inaktivera kommentarer från den vänstra sidofältet på din adminpanel.

  Om du väljer det första alternativet kan du inaktivera kommentarer på din WordPress-webbplats. Plugin tar också bort kommentarmenyn från ditt WordPress-administrationsområde.

  Inaktivera inställningar för plugin för kommentarer

  Med det andra alternativet kan du selektivt inaktivera kommentarer på dina inlägg, sidor eller media.

  Om du bara vill ta bort kommentarer från mediebilagorna kan du välja På vissa inläggstyper radioknappen och kontrollera sedan Media kryssruta.

  Du kan göra samma sak om du bara vill stänga av kommentarer på WordPress-sidor. Att använda plugin är det enklaste sättet att inaktivera kommentarer på WordPress-sidor.

  När du är klar klickar du bara på Spara ändringar för att slutföra processen.

  Ta bort “Kommentarerna är stängda” i WordPress

  Om ditt WordPress-tema inte kontrollerar korrekt kommentarstatus, kan det fortfarande visa kommentarformuläret, befintliga kommentarer eller till och med visa meddelandet “Kommentarer är stängda”.

  Du kan be din temautvecklare att fixa detta eftersom det inte är en standardkompatibel metod.

  Alternativt kan du också försöka fixa det själv genom att följa anvisningarna nedan.

  Anslut först till din WordPress-webbplats med FTP-klienten eller File Manager på din WordPress-värdkontrollpanel. Navigera nu till din aktuella temamapp som kommer att finnas i / wp-content / teman / mapp.

  I din temamapp måste du hitta filen comments.php, högerklicka på den filen och byta namn på den till comments_old.php.

  Byt namn på kommentarer php-fil

  Därefter måste du högerklicka i den högra panelen på din FTP-klient och välja Skapa ny fil alternativ. Och sedan, namnge din nya fil som comments.php och klicka på OK knapp.

  Skapa en ny kommentarfil

  Detta trick tjänar helt enkelt en tom kommentarmall till ditt WordPress-tema, så inga kommentarer eller kommentarrelaterade meddelanden kommer att visas.

  Om ditt WordPress-tema inte har kommentaren.php-filen, måste du fråga din temautvecklare vilken fil du behöver redigera.

  Spam-skyddstekniker

  Om du planerar att inaktivera WordPress-kommentarer bara för att skydda din webbplats från spammare och länkbyggare, skulle vi hellre rekommendera dig att använda några av följande tekniker för att bekämpa skräppost.

  Akismet

  Akismet WordPress Plugin

  Akismet är en av de bästa insticksprogrammen för att hantera spam-kommentarer. Och det bästa är att det har byggts av teamet bakom WordPress.

  Denna plugin kontrollerar varje kommentar på din webbplats och verifierar om det är skräppost eller inte. För mer information, kan du kolla in vår guide om Akismet-plugin.

  Stäng kommentarer

  Visste du att du kan stänga kommentarer efter en viss tid?

  Stäng kommentarer efter en viss period

  Gå över till inställningar » Diskussion och kontrollera fältet som säger “Stäng kommentarer automatiskt på artiklar som är äldre än 14 dagar”.

  Detta stänger kommentarformuläret automatiskt efter 14 dagar. Du kan också ändra antalet dagar baserat på dina behov.

  Vanligtvis är spammare inriktade på äldre inlägg, så flera användare ändrar denna inställning till 180 dagar vilket minskar skräppost betydligt.

  Honeypot med Antispam Bee

  På WPBeginner har vi tyckt att det är till hjälp att lägga till ett andra plugin som heter Antispam Bee som fungerar tillsammans med Akismet för att avsevärt minska kommentarspam på din webbplats.

  Det lägger till en osynlig honeypot som blockerar 99% av spam bot-kommentarer.

  Kommentar Captcha

  Även om det inte är användarvänligt att lägga till en captcha i ditt kommentarformulär, hjälper det dig ändå att skydda din webbplats från spammare.

  Du kan använda det avancerade noCaptcha- och Invisible Captcha-pluginet för att lägga till Google reCaptcha precis innan skicka knappen i ditt kommentarformulär.

  Ta bort fältet URL-formulär

  Ett annat sätt att hantera länkbyggare och spammare är att ta bort webbadressens fält från kommentarformuläret. Här är ett exempel från WPForms webbplats:

  Ta bort fältet URL-adress från kommentarformuläret

  Och du kan använda kommentarlänken Ta bort och kommentera verktygsprogrammet för detta ändamål. Det låter dig ta bort webbadressfältet från ditt kommentarformulär utan att röra vid en enda kodrad. Är inte så bra?

  Blockering av dåliga IP-adresser

  Du kan också blockera dåliga IP-adresser från att komma åt din WordPress-webbplats. Detta hjälper dig att blockera spammare och hackingattacker.

  För att göra det kan du kolla vår guide om hur du blockerar IP-adresser i WordPress.

  Hur som helst, vi hoppas att den här detaljerade guiden hjälpte dig att förstå hur du helt avaktiverar kommentarer i WordPress med och utan att använda ett plugin.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map