Hur du fixar det 500 interna serverfelet i WordPress

Ser du 500 interna serverfel i WordPress? Internt serverfel är ett av de vanligaste WordPress-felen. Eftersom felet inte ger någon annan information, tycker många nybörjare att det är ganska frustrerande. I den här artikeln visar vi dig hur du enkelt fixar internt serverfel i WordPress.


Hur man fixar internt serverfel i WordPress

Vad som orsakar internt serverfel i WordPress?

Internt serverfel är inte specifikt för WordPress. Det kan hända med alla webbplatser som körs på en webbserver. På grund av det här felets generiska karaktär berättar det inte för utvecklaren något.

Att fråga hur man fixar ett internt serverfel är som att fråga din läkare hur man fixar smärtan utan att säga dem var smärtan är.

Exempel på en WordPress-webbplats som visar internt serverfel

Internt serverfel i WordPress orsakas ofta av plugin- eller temafunktioner. Andra möjliga orsaker till internt serverfel i WordPress som vi känner till är: skadad .htaccess-fil och PHP-minnesgräns.

Vi har också hört interna serverfel som bara dyker upp när du försöker komma åt adminområdet medan resten av webbplatsen fungerar bra.

Med det sagt, låt oss nu titta på hur du kan felsöka det interna serverfelet i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Kontrollerar efter skadad .htaccess-fil

Det första du bör göra när du felsöker det interna serverfelet i WordPress är att kontrollera om den skadade .htaccess-filen.

Du kan göra det genom att döpa om din huvudsakliga .htaccess-fil till något liknande .htaccess_old. Om du vill byta namn på .htaccess-filen måste du logga in på din webbplats med FTP eller File Manager-appen i ditt webbhotells cPanel-instrumentbräda..

När du anslutit kommer .htaccess-filen att finnas i samma katalog där du ser mappar som wp-innehåll, wp-admin och wp-inkluderar.

Redigering av .htaccess-fil i WordPress

När du har bytt namn på .htaccess-filen kan du försöka besöka din webbplats för att se om detta löste problemet. Om det gjorde det, ge dig själv ett klapp på baksidan eftersom du fixade det interna serverfelet.

Innan du går vidare med andra saker, se till att du går till Inställningar »Permalinks i WordPress admin-område och klicka på spara-knappen utan att göra några ändringar. Detta kommer att generera en ny .htaccess-fil för dig med korrekta omskrivningsregler för att säkerställa att dina inläggssidor inte returnerar ett 404-fel.

Om kontrollen för den skadade .htaccess-fillösningen inte fungerade för dig, måste du fortsätta läsa den här artikeln.

Öka PHP-minnesgränsen

Ibland kan internt serverfel hända om du tappar din PHP-minnesgräns. Använd vår handledning om hur du ökar PHP-minnesgränsen i WordPress för att fixa det.

Om du ser det interna serverfelet bara när du försöker logga in på din WordPress-admin eller ladda upp en bild i din wp-admin, bör du öka minnesgränsen genom att följa dessa steg:

  1. Skapa en tom textfil som heter php.ini
  2. Klistra in den här koden där: minne = 64MB
  3. Spara filen
  4. Ladda upp den till din / wp-admin / mapp med FTP

Flera användare har sagt att genom att göra ovan fixade administrationsproblemet för dem.

Om du höjer minnesgränsen fixade problemet åt dig, har du bara fixat problemet tillfälligt. Du måste fortfarande hitta orsaken som tappar din minnesgräns.

Detta kan vara ett dåligt kodat plugin eller till och med en temafunktion. Vi rekommenderar starkt att du ber ditt WordPress webbhotell att undersöka serverloggarna för att hjälpa dig hitta den exakta diagnostiken.

Om en ökning av PHP-minnesgränsen inte löste problemet för dig, är du i för mer felsökning.

Avaktivera alla plugins

Om ingen av ovanstående lösningar fungerade för dig, orsakas det här felet troligen av ett specifikt plugin. Det är också möjligt att det är en kombination av plugins som inte spelar trevligt med varandra.

Tyvärr finns det inget enkelt sätt att ta reda på det. Du måste inaktivera alla WordPress-plugins på en gång.

Följ instruktionerna i vår guide för hur du inaktiverar alla WordPress-plugins utan WP-Admin.

Avaktivera alla WordPress-plugins

Om du inaktiverar alla plugins fixade felet, vet du att det är en av plugins som orsakar felet.

Gå bara till WordPress-administratörsområdet och klicka på ‘Plugins’. Nu måste du aktivera ett plugin åt gången tills du hittar den som orsakade problemet. Bli av med det plugin och rapportera felet till plugin-författaren.

Ladda upp kärnfiler igen

Om plugin-alternativet inte fixade det interna serverfelet, är det värt att ladda upp wp-admin och wp-inkluderer-mappen från en ny WordPress-installation.

Detta kommer INTE att ta bort någon av dina uppgifter, men det kan lösa problemet om någon fil skadades.

Först måste du besöka WordPress.org-webbplatsen och klicka på knappen Hämta.

Ladda ner WordPress

Detta kommer att installera WordPress zip-fil på din dator. Du måste extrahera zip-filen och inuti den hittar du en wordpress-mapp.

Nästa måste du ansluta till din WordPress-webbplats med en FTP-klient. När du är ansluten går du till rotmappen på din webbplats. Det är mappen som har wp-admin, wp-inkluderar, wp-innehåll mappar inuti den.

Öppna WordPress-mappen i din vänstra kolumn på din dator. Nu måste du välja wp-inkluderar och wp-admin-mappar och sedan högerklicka och välja ‘Upload’.

Ladda upp nya WordPress-filer

Din FTP-klient överför nu den mappen till din server. Det frågar dig om du vill skriva över filerna. Välj “Skriv över” och välj sedan “Använd alltid denna åtgärd”.

Skriv över filer

Din FTP-klient kommer nu att ersätta dina äldre WordPress-filer med nyare färska kopior. Om dina WordPress-filer skadades, kommer det här steget att fixa det interna serverfelet för dig.

Fråga din webbhotell

Om alla metoder inte klarar av att fixa internt serverfel på din webbplats är det dags att få lite mer hjälp. Kontakta ditt supportteam för webbhotell så kan de kontrollera serverloggarna och hitta orsaken till felet.

Om du vill fortsätta felsöka på egen hand, se vår ultimata felsökningshandbok för WordPress för nybörjare.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att fixa det interna serverfelet i WordPress. Du kanske också vill se vår kompletta lista över de vanligaste WordPress-felen och hur du åtgärdar dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me