Hur du fixar vanliga SSL-problem i WordPress (nybörjarhandbok)

Att flytta en WordPress-webbplats till SSL kan ibland resultera i oväntade problem. Om du lägger till SSL på en befintlig WordPress-webbplats och stöter på fel, har du tur. I den här guiden behandlar vi hur du löser de vanligaste problemen med SSL / HTTP i WordPress.


Fixa vanliga HTTPS / SSL-problem i WordPress

Vad är SSL / HTTPS och varför du bör börja använda det genast?

SSL / HTTPS är en krypteringsmetod som säkrar förbindelsen mellan användarens webbläsare och din WordPress-värdserver. Detta gör det svårare för hackare att lyssna på anslutningen.

Varje SSL / HTTPS-aktiverad webbplats har ett unikt SSL-certifikat för identifieringsändamål. Om en server låtsas vara på HTTPS och dess certifikat inte stämmer, varnar de flesta moderna webbläsare användaren från att ansluta till webbplatsen.

Osäker anslutningsvarning

Förra året meddelade Google planer på att förbättra den allmänna webbsäkerheten genom att uppmuntra webbplatsägare att börja använda SSL / HTTPS.

Som en del av denna plan markerar Googles Chrome-webbläsare nu alla webbplatser utan ett SSL-certifikat som “Inte säkert”.

Chrome HTTP är inte säkert

Etiketten ‘Not Secure’ i webbläsarens adressfält ger dina kunder ett dåligt intryck om ditt företag.

Bortsett från det behöver du också SSL / HTTPS aktiverat om du vill skapa en onlinebutik eller vill använda betaltjänster som PayPal, Stripe, Authorize.net, etc..

Med tanke på för- och nackdelarna måste alla webbplatser byta till SSL / HTTPS.

Om du inte redan har gjort det, gå vidare till vår guide om hur du rätt kan flytta WordPress från HTTP till HTTP för steg för steg-instruktioner.

Rekommenderas: Se vår guide om hur du får ett gratis SSL-certifikat eller köper ett SSL-certifikat till rabatt från Domain.com.

Som sagt, låt oss ta en titt på några av de vanliga problemen med SSL / HTTPS i WordPress och hur man fixar dem.

1. Fixa NET :: ERR_CERT_INVALID-fel

Det här felmeddelandet visas i Google Chrome. Andra webbläsare visar detta fel med något annorlunda meddelande, men det varnar i princip användare att deras anslutning till din webbplats är osäker.

Felaktigt certifikatutfärdar

Det här felmeddelandet indikerar att användarens webbläsare inte accepterade certifikatet som presenteras av webbplatsen. Detta kan hända av flera orsaker:

 • SSL-certifikatet utfärdas till ett annat domännamn eller underdomän.
 • Certifikatet har gått ut.
 • Din webbläsare känner inte igen certifikatutgivande myndighet.

Om du köpte ett SSL-certifikat och bad din WordPress-webbhotell att installera det åt dig, kan du kontakta dem för att fixa det åt dig.

Om du installerade SSL-certifikat manuellt kan du försöka installera om det eller kontakta din SSL-certifikatleverantör för support.

2. Fixa fel med blandat innehåll efter att ha flyttat WordPress till SSL / HTTPS

Fel i blandat innehåll orsakas av källor (bilder, skript eller formatmallar) som fortfarande laddas med det osäkra HTTP-protokollet i webbadresserna.

Om så är fallet kan du inte se en säker hänglåsikon i din webbplats adressfält.

Inte säker

Det finns två sätt att fixa SSL / HTTPS-fel med blandat innehåll i WordPress. Vi visar er båda och sedan kan du välja en som passar bäst för dig.

1. Fixade fel med blandat innehåll i WordPress med hjälp av ett plugin

Denna metod är enklare och rekommenderas för nybörjare.

Installera och aktivera bara Really Simple SSL-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »SSL sida för att granska insticksinställningar. Really Simple SSL fungerar ur rutan och kommer automatiskt att ta hand om SSL / HTTPS-inställningar och fixa blandat innehållsfel.

Riktigt enkelt SSL-inställningar

Notera: Plugin försöker fixa fel med blandat innehåll genom att använda utgångsbufferteknik. Detta kan ha en negativ inverkan på din webbplats. Men om du använder ett cache-plugin kommer det bara att påverka belastningen på första sidan.

2. Manuellt fixat fel med blandat innehåll i WordPress

Den här metoden kräver manuell felsökning, men den är effektivare och bättre för prestanda.

Först måste du se till att du använder HTTPS i WordPress-inställningar. Gå till Inställningar »Allmänt och se till att alternativen för WordPress Address och Site Address har HTTPS URL: er.

WordPress URL-inställningar

Om du ser webbadresser som börjar med HTTP, måste du gå vidare och ändra dem till HTTPS. Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Därefter måste du hitta gamla HTTP-URL: er i din WordPress-databas och ersätta dem med de nya HTTPS-URL: erna.

Du kan enkelt göra det genom att installera och aktivera plugin för Better Search Replace. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Verktyg »Bättre sök Ersätt sida. I fältet ‘Sök’ måste du lägga till din webbadress med HTTP. Lägg sedan till din webbadress med https i fältet “Ersätt”.

Sök och ersätt URL: er i databasen

Plugin kommer nu att uppdatera URL: er i din WordPress-databas.

Om du fortfarande ser fel med blandat innehåll är nästa steg att felsöka webbadresser i ditt WordPress-tema och plugins.

Med hjälp av webbläsarens inspekteringsverktyg måste du hitta de resurser som orsakar felen och var de laddas ifrån.

Använd inspektionsverktyget för att hitta fel med blandat innehåll

För teman resurser, måste du hitta dem i ditt WordPress tema och ersätta HTTP med HTTPS.

Den här delen kan vara lite svår för nybörjare eftersom de måste leta efter webbadresserna i alla temafiler.

Om du inte kan hitta dem själv kan du också kontakta temautvecklare och begära att de ska uppdatera sitt tema. De kommer att behöva använda WordPress bästa metoder för att ladda filer, vilket löser HTTP / HTTPS-problemet.

Samma sak gäller det blandade innehållet som laddas av ett WordPress-plugin. Vi rekommenderar inte att du själv redigerar plugin-filer för att ändra webbadresserna. Du bör meddela plugin-utvecklaren och begära dem om en uppdatering. Under tiden kan du inaktivera plugin på din webbplats eller hitta ett alternativt plugin.

3. Fixa för många omdirigeringsfel efter att ha flyttat till SSL / HTTPS

Med WordPress kan du verkställa SSL / HTTPS för adminområdet genom att ange följande rad i din wp-config.php-fil.

definiera (‘FORCE_SSL_ADMIN’, sant);

Men i vissa scenarier skulle denna inställning enbart orsaka “för många omdirigeringar” -fel. För att åtgärda detta måste du lägga till följande kod i din wp-config.php-fil strax före raden som säger “Det är allt, sluta redigera! Glad blogging. ‘.

definiera (‘FORCE_SSL_ADMIN’, sant);
// i vissa inställningar kan HTTP_X_FORWARDED_PROTO innehålla
// en kommaseparerad lista t.ex. http, https
// så kolla efter https existens
if (strpos ($ _ SERVER [‘HTTP_X_FORWARDED_PROTO’], ‘https’! == falskt)
$ _SERVER [ ‘HTTPS’] = ‘på’;

4. Fix WordPress HTTP to HTTPS Redirect

WordPress omdirigerar inte HTTP-förfrågningar automatiskt till HTTPS såvida du inte ber dig att göra det. Om du använder ett plugin som Really Simple SSL, skulle det ta hand om omdirigeringar. Annars måste du manuellt ställa in omdirigeringar.

För att ställa in HTTP till HTTPS-omdirigering måste du lägga till följande kod i din .htaccess-fil.

RewriteEngine On
RewriteCond% {HTTPS} av
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att fixa några vanliga problem med SSL / HTTPS i WordPress. Om du stöter på ett problem som inte behandlas i den här artikeln, vänligen lämna en kommentar för att meddela oss. Vi kommer att uppdatera artikeln med lösningen. Du kanske också vill se vår ultimata säkerhetsguide för WordPress med steg för steg-instruktioner för nybörjare för att säkra sina WordPress-webbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map