Hur du flyttar ordentligt från Squarespace till WordPress

Vill du flytta din Squarespace-webbplats till WordPress? Många användare startar sina webbplatser med olika plattformar. Förr eller senare upptäcker de plattformens begränsningar och vill flytta till ett bättre och mer flexibelt alternativ, som WordPress. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ordentligt går från Squarespace till WordPress.


Flytta ordentligt från Squarespace till WordPress

Varför du bör flytta från Squarespace till WordPress

Squarespace tillhandahåller en lättanvänd plattform för att skapa och bygga webbplatser. Men många användare inser snart att det är begränsat vad gäller vad du kan göra på din egen webbplats.

WordPress är mycket mer flexibelt och gör att du kan skapa valfri webbplats. För en jämförelse sida vid sida, ta en titt på vår artikel om Squarespace vs WordPress med fördelar och nackdelar med båda plattformarna.

Observera också att när vi säger WordPress, menar vi själv värd WordPress.org-webbplats och inte WordPress.com-blogghostningstjänst. Kolla in vår guide om skillnaden mellan WordPress.org vs WordPress.com för mer information.

Steg 0. Komma igång

För att komma igång med WordPress måste du registrera dig för ett webbhotellkonto och registrera ett domännamn.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost. De är ett av världens största värdföretag och rekommenderas officiellt WordPress-webbhotell.

De har kommit överens om att erbjuda WPBeginner-användare ett gratis domännamn och rabatt på hosting. I princip kan du komma igång för $ 2,75 / månad.

Om din Squarespace-webbplats har sitt eget domännamn, kanske du också vill överföra den domänen till din nya webbhotell.

Under och efter domänöverföringen kommer du att kunna komma åt din Squarespace-webbplats eftersom den kommer att börja använda det inbyggda Squarespace-underdomänet.

Steg 1. Installera WordPress

När du har registrerat dig med en webbhotell är nästa steg att installera WordPress. Som den mest populära webbplatsbyggaren i världen är WordPress känt för sin berömda 5-minutersinstallation.

Om du är på Bluehost kommer de automatiskt att installera WordPress för dig.

De flesta andra bästa WordPress-värdföretag låter dig också installera WordPress med ett enda klick från din webbhotell. Du kan också följa anvisningarna i vår steg-för-steg WordPress installationsguide för nybörjare.

När du har installerat WordPress kan du logga in på din WordPress admin-instrumentpanel.

WordPress-instrumentpanelen

Steg 2. Exportera Squarespace-innehåll

Efter att ha installerat WordPress på din nya webbhotell är nästa steg att exportera ditt innehåll från Squarespace.

Squarespace erbjuder begränsad exportfunktionalitet. Beroende på vilket innehåll du har på din webbplats exporteras en del av det. Resten av innehållet kommer att finnas kvar på din Squarespace-inbyggda domän, och du måste kopiera klistra in den manuellt.

Här är innehållet som kan exporteras automatiskt.

 • Alla dina grundläggande sidor kommer att exporteras som WordPress-sidor.
 • En bloggsida exporteras och den kommer att visas på WordPress-sidor som blogg
 • Alla dina blogginlägg under den ena bloggsidan exporteras som WordPress-inlägg
 • Dina gallerisidor kommer att exporteras
 • Text-, bild- och inbäddningsblock exporteras

Följande innehåll exporteras inte.

 • Produktsidor, Albumsidor och Event-sidor kommer inte att exporteras
 • Ljud-, video- och produktblock exporteras inte
 • Stiländringar och anpassad CSS
 • Mappar och indexsidor lämnas ut
 • Om du hade mer än en bloggsida exporteras bara en av dem

Notera: Under importprocessen importeras inte dina Squarespace-bilder. Vi kommer att visa dig hur du importerar dem senare.

Nu när du vet hur begränsande SquareSpace är, låt oss gå vidare och exportera innehållet, så att du kan få en ny start med WordPress och växa din webbplats på rätt sätt.

Logga in på ditt Squarespace-konto och gå till Inställningar »Avancerat» Importera / exportera meny.

Exportera menyn i Squarespace

Detta leder dig till import / exportinställningarna. Klicka sedan på exportknappen för att fortsätta.

Exportera fyrkant

Squarespace kommer nu att visa dig en popup med en WordPress-logotyp. Squarespace exporterar bara innehåll i ett format som är lämpligt för WordPress. Om du hade produkter på din webbplats kan du ladda ner produktdata som en separat CSV-fil.

Klicka sedan på WordPress-logotypen för att fortsätta.

Exportera Squarespace-data i WordPress-format

Du kommer att se utvecklingen av exportprocessen till vänster under import-exportknapparna. När exporten är klar ser du en knapp för att ladda ner din exportfil.

Ladda ner exportfil

Gå vidare och ladda ner exportfilen till din dator. Du kommer att behöva det i nästa steg när du importerar innehållet till din nya WordPress-webbplats.

Steg 3. Importera innehåll från Squarespace till WordPress

Nästa steg är att importera innehållet som du laddade ner från Squarespace till din WordPress-webbplats.

Logga in på ditt WordPress adminområde och gå till Verktyg »Importera sida. Du kommer att se en lista med plattformar att välja mellan.

Squarespace kommer inte att listas där eftersom det exporterar innehåll i ett WordPress-kompatibelt XML-filformat. Allt detta betyder att du måste klicka på knappen “Installera nu” under WordPress för att fortsätta.

Installera WordPress-importör

WordPress hämtar och installerar nu importören åt dig. När du är klar måste du klicka på länken ‘Kör importör’ för att fortsätta.

Lansera importören

På nästa skärm klickar du på knappen Välj fil för att ladda upp den exportfil du laddade ner från Squarespace tidigare.

Ladda upp exportfil

WordPress kommer nu att ladda upp och undersöka din Squarespace-exportfil. Om allt är i ordning, kommer det att visa dig importinställningssidan.

På den här sidan måste du välja ett författarnamn för det importerade innehållet. WordPress kan också importera Squarespace-användaren och lägga till dem som prenumerant på din WordPress-webbplats. Du kan också välja en befintlig adminanvändare som författare eller till och med skapa en ny användare.

Det finns ett alternativ att importera bilagor, men det fungerar inte. Oroa dig inte, vi visar dig hur du åtgärdar det senare.

Importera inställningar

Gå vidare och klicka på skicka-knappen så att WordPress kan börja importera innehåll från din Squarespace-exportfil.

När det är klart ser du framgångsmeddelandet. Du kan nu besöka sidor och inlägg i WordPress för att granska det importerade innehållet.

Steg 4. Importera bilder från Squarespace

Tyvärr kan WordPress-importören inte importera bilder från din Squarespace-webbplats. Du måste importera dessa bilder manuellt, men det finns ett automatiserat sätt att göra det.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera plugin för automatisk uppladdning av bilder. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du redigera alla inlägg och sidor som innehåller bilder. Detta plugin utlöser bildimportprocessen när du sparar en posttyp.

Lyckligtvis låter WordPress dig massuppdatera innehåll, så att du kan göra det med bara några klick istället för att manuellt göra det en efter en. Gå bara till inlägg »Alla inlägg och klicka sedan på skärmalternativknappen längst upp.

Visa fler inlägg

Du måste öka antalet till 999 i fältet ‘Antal objekt per sidofält’ och klicka på Apply-knappen.

WordPress laddar om sidan och den här gången kommer det att visa 999 inlägg åt gången. Därefter måste du välja alla dina inlägg och sedan välja Redigera under menyn för massåtgärder.

Välj alla inlägg

Efter det måste du klicka på Apply-knappen. WordPress visar dig en snabb redigeringsruta med alla valda inlägg. Du behöver bara klicka på knappen Uppdatera, och WordPress kommer att uppdatera alla dina inlägg.

Kom ihåg att du inte ändrar något i rutan. Klicka bara på knappen Uppdatera.

Genom att göra detta kommer du att styra plugin-programmet för att importera externa bilder från din Squarespace-webbplats och lagra dem i ditt WordPress-mediebibliotek.

Steg 5: Fixa Permalinks

Vi måste se till att du inte missar trafik som kommer via länkarna från din gamla Squarespace-webbplats. WordPress använder SEO-vänlig URL-struktur, som gör att du kan anpassa länkstrukturen på många olika sätt.

Målet här är att göra vår länkstruktur liknande din Squarespace-webbplats. Squarespace använder år / månad / dag / postnamn som länkformat för blogginlägg. Det använder också ett prefix som blogg eller blogg-1 i inläggets webbadresser.

En typisk URL för blogginlägg som använder det inbyggda domännamnet i Squarespace kan se ut så här:

https://example-website.squarespace.com/blog-1/2016/3/6/post-title

Om du använde ditt eget domännamn med Squarespace, kan en typisk URL för blogginlägg se ut så här:

https://www.yourdomain.com/blog-1/2016/3/6/post-title

I WordPress admin-område måste du besöka Inställningar »Permalinks sida. Där ser du en lista med alternativ för URL-struktur. Den närmaste matchen till din gamla Squarespace-URL är ‘Dag och namn’.

Permalinks-sida

Klicka på alternativet Dag och namn och flytta sedan ner till anpassad struktur. Du ser att avsnittet om anpassad struktur automatiskt kommer att fyllas med taggar för år, månad, dag och post.

Du behöver bara lägga till blogg-1-prefixet innan allt annat. Så här:

/ Blog-1 /% år% /% monthnum% /% dag% /% post% /

Klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar. Det här steget ser till att användare som besöker din webbplats från sökmotorer och andra källor omdirigeras för att korrigera inlägg och sidor på den nya WordPress-webbplatsen.

Det finns fortfarande en chans att några av dina länkar kan leda till 404 fel i WordPress. Så här spårar du 404 sidor och omdirigerar dem i WordPress.

Steg 6: Importera annat innehåll från Squarespace till WordPress

Squarespace låter dig bara exportera begränsat innehåll. Om du använde deras e-handelsfunktioner, evenemang eller värd för ljudvideofiler, måste du importera dem alla manuellt till din WordPress-webbplats.

Beroende på hur mycket innehåll du har där kan den här processen ta lite tid.

För produkter behöver du ett WordPress eCommerce-plugin, som WooCommerce.

För dina videofiler rekommenderar vi att du är värd för dem på tredjepartsvärdhotstjänster som YouTube och Vimeo. Se vår guide om varför du aldrig ska ladda upp videor till din WordPress-webbplats.

För annat innehåll, kolla in dessa guider:

 • Så lägger du till ett kontaktformulär i WordPress
 • Hur man installerar Google Analytics i WordPress
 • Hur du lägger till en portfölj till din WordPress-webbplats
 • Hur man startar en podcast med WordPress
 • Hur man säljer onlinekurser med WordPress

Steg 7: Lär känna WordPress

WordPress är en kraftfull plattform med otrolig flexibilitet. Det finns tusentals professionellt utformade gratis och premium WordPress-teman som du kan använda på din webbplats. Se vår guide om hur du väljer det perfekta WordPress-temat för din webbplats.

WordPress verkliga kraft kommer från dess tusentals plugins. Dessa plugins lägger till fler funktioner på din WordPress-webbplats. Se vårt expertval av de viktiga WordPress-plugins som du bör installera.

WordPress är enklare och lättare att använda. Men då och då kan du stöta på nya saker att lära dig. Det är här WPBeginner kan hjälpa till.

WPBeginner är den största WordPress-resurswebbplatsen för nybörjare. Vi har massor av användbart innehåll som skapas specifikt för nybörjare, företagare och bloggare.

Följande är några av de användbara resurserna som du hittar på WPBeginner (alla är helt gratis).

 • WPBeginner Blogg – Den centrala platsen för alla våra WordPress tutorials och guider.
 • WPBeginner Dictionary – Vår WordPress-ordlista är det bästa stället att bekanta dig med WordPress-lingo
 • WPBeginner-videor – Nya WordPress-användare kan börja med dessa 23 videor för att behärska WordPress.
 • – Behöver du fler videoinstruktioner? Prenumerera på vår YouTube-kanal med mer än 110 000 prenumeranter och 10 miljoner + visningar.
 • – Kolla in plugins, verktyg och tjänster som vi använder på WPBeginner.
 • – Exklusiva rabatter på WordPress-produkter och tjänster för WPBeginner-användare.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att gå från Squarespace till WordPress. Du kanske också vill se vår lista med 40 användbara verktyg för att hantera och växa din WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map