Hur du går rätt från Weebly till WordPress (steg för steg)

Vill du byta från Weebly till WordPress? Ja, det är möjligt att migrera allt ditt Weebly-innehåll till WordPress utan att anställa en utvecklare eller veta hur man kodar. Vi byggde ett gratis Weebly till WordPress-importverktyg som gör allt för dig. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ordentligt går från Weebly till WordPress (steg för steg).


Weebly till WordPress

Av vår erfarenhet väljer de flesta inte den bästa bloggplattformen när de börjar. Istället är det mer troligt att du går med en av de många värdlösningarna som Weebly eftersom du hörde hur lätt det var och att det var gratis.

När du väl har blivit mer intresserad av att blogga, och du lär dig om SEO, intäktsgenerering, anpassning osv., Så har du det oops ögonblicket eftersom du inser att du gjorde fel.

Och det är när du börjar få panik eftersom du inte vill att ditt hårda arbete ska gå till spillo.

Oroa dig inte, det kommer inte. Vi har hjälpt hundratals människor att växla från Weebly till WordPress. Nej, du behöver inte veta någon kod. Om du kan följa anvisningarna och peka och klicka kan du flytta din Weebly-webbplats till WordPress.

Ja, det tar ungefär en timme att migrera från Weebly till WordPress, men det är helt värt det.

Bonusfritt erbjudande: Eftersom många av er bad om detta erbjuder vi nu gratis Weebly till WordPress-migrationstjänst som en del av vår kostnadsfria WordPress-blogginställningstjänst. Detta innebär att en av våra expertteammedlemmar kommer att göra hela migrationen för dig (100% gratis). Ja, du kan bokstavligen växla från Weebly till WordPress utan någon risk.

Men om du är någon som gillar att lära sig och göra saker själv kan du följa vår steg-för-steg-tutorial nedan.

Redo? Låt oss börja.

Weebly till WordPress Video Tutorial

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videokurser eller vill flytta i din egen takt fortsätter du att läsa instruktionerna nedan.

Steg 1. Komma igång

För att starta en WordPress-blogg behöver du två saker:

  • Ett domännamn (det här är namnet på din blogg, d.v. wpbeginner.com)
  • Ett webbhotellkonto (det är här din webbplats bor på internet)

Medan WordPress själv är gratis kommer både domän- och webbhotell till en kostnad ($ 14.99 / år för domän och $ 7.99 / månad för webbhotell).

Tack och lov Bluehost, en officiell webbhotell som rekommenderas av WordPress har godkänt att erbjuda våra användare en gratis domännamn och över 60% rabatt på webbhotell.

Om du av någon anledning vill ha andra alternativ kan du titta på vår lista över de bästa WordPress-värdföretagen.

När du har konfigurerat din domän och värd är nästa steg att installera WordPress. Vi har steg för steg guide för hur du installerar WordPress.

När du har installerat WordPress är du redo att gå till nästa steg som är att flytta ditt Weebly-innehåll till WordPress.

Steg 2. Exportera innehåll från din webbsajt

Tidigare var det alldeles för svårt för användare att flytta från Weebly till WordPress eftersom det inte var lätt att exportera data från Weebly.

Vi beslutade att lösa detta problem och utvecklade en gratis Weebly till WordPress Importer.

Det är ett gratis onlineverktyg som importerar ditt innehåll från Weebly och konverterar det till ett WordPress-kompatibelt importformat. Det gör inga ändringar på din befintliga Weebly-webbplats, så det är helt säkert att använda.

Gå till Weebly till WordPress Importer webbplats och ange din webbadress till Weebly webbplats.

Weebly till WordPress Importer

Du blir ombedd att ange ditt namn, e-postadress och välja ett exportformat.

Standardalternativet är WXR-format, och du bör inte ändra det om du inte stöter på ett problem senare.

Därefter måste du välja om du vill inkludera sidor i din exportfil. Standardalternativet är “Ja”, och du behöver inte ändra det heller, såvida du inte verkligen vill exportera Weebly-sidor.

Efter det måste du klicka på knappen “Exportera min Weebly webbplats”.

Weebly till WordPress Importer hämtar nu innehåll från din Weebly-webbplats och konverterar det till en WordPress-kompatibel exportfil.

Ladda ner din Weebly-exportfil

Du kommer att se en knapp för att ladda ner din Weebly-exportfil. Du måste högerklicka på den och välja ‘Spara länk som’ från menyn.

Detta kommer att ladda ner export.xml-filen till din dator.

Steg 3. Importera Weebly-innehåll till WordPress

Nu när du har ditt Weebly-innehåll i ett WordPress-kompatibelt format är det dags att importera det till WordPress.

Logga in på ditt administrationsområde och gå till Verktyg »Importera sida.

Du kommer att se en lista över importörer som är tillgängliga för olika plattformar. Du måste bläddra ner till WordPress och sedan klicka på länken “Installera nu”.

Installera WordPress-importör

WordPress hämtar nu importörens plugin och installerar det på din WordPress-webbplats utan att ladda om sidan. När den är installerad måste du klicka på ‘Kör importör’ för att starta den.

Kör WordPress-importör

Detta leder dig till WordPress-importörssidan. Gå vidare och klicka på knappen “Välj fil” för att välja den export.xml-fil som du laddat ner tidigare.

Klicka sedan på knappen “Ladda upp fil och importera” för att fortsätta.

WordPress-importören kommer nu att ladda upp din exportfil och analysera den. På nästa skärm kommer den att be dig tilldela författare.

Importera författare och mediebilagor

Du kan importera en författare från din Weebly-webbplats, skapa en ny författare eller tilldela allt innehåll till din befintliga WordPress-användare.

Glöm inte att markera rutan bredvid alternativet “Ladda ner och importera bilagor”. Det hämtar bilder från din Weebly-webbplats till WordPress mediebibliotek, så att du kan använda dem senare.

Du kan nu klicka på knappen Skicka för att köra importören. WordPress kommer nu att importera innehåll från exportfilen till din WordPress-databas. Den kommer också att försöka hämta bilder länkade i dina Weebly-blogginlägg och -sidor.

Efter avslutad ser du ett framgångsmeddelande.

Importerade Weebly-data till WordPress lyckades

Grattis, du har importerat innehåll från din Weebly-blogg till WordPress. Du kan nu gå till inlägg, sidor och kategorier i WordPress admin-område för att se om allt ditt innehåll finns där. Kontrollera också mediebiblioteket för att se bilderna importerade från din Weebly-webbplats.

Om importprocessen misslyckas i mitten kan du alltid köra den igen. Importören är smart nog att upptäcka duplicerat innehåll och hoppa över det. Det kommer bara att importera innehållet som inte importerades framgångsrikt i tidigare försök.

Steg 4. Ställa in omdirigeringar

Om du använde en anpassad domän på din Weebly-webbplats (som din site.com), måste du peka den till din WordPress-webbhotell.

Först måste du logga in på ditt Weebly-konto och gå till Domän-sidan. Klicka på domännamnet som du vill redigera och klicka sedan på ändringsknappen bredvid namnservrar-alternativet på domäninställningssidan.

På nästa skärm måste du ange namnet på din nya WordPress-värd. För Bluehost är dessa ns1.bluehost.com och ns2.bluehost.com.

Ändra namnservrar

Klicka på spara-knappen för att lagra dina inställningar.

Namnserverändringar kan ta lite tid att sprida över internet. När ändringarna påverkar kommer besökarna att börja se din WordPress-webbplats.

Om du använde en subdomän-URL på din Weebly-webbplats (som http://example.weebly.com), här är hur du skulle ställa in omdirigering.

Logga in på din Weebly instrumentpanel och redigera din webbplats. Därefter måste du klicka på Inställningar och sedan på fliken SEO.

Underdomän omdirigering

Nu bläddrar du ner till alternativet rubrikod och lägger till denna rad med kod:

Byt ut yourdomain.com med din nya WordPress-webbplatsens domännamn.

Glöm inte att klicka på knappen Spara och publicera för att spara dina ändringar.

Du kan nu besöka din Weebly-webbplats och den kommer att uppdateras och omdirigeras till din WordPress-webbplats.

Steg 5. Ställa in Permalinks

Din Weebly-webbplats kan ha en annan URL-struktur för blogginlägg och sidor. Vanligtvis är det något liknande:

För blogginlägg: http://example.com/blog/your-post-title/
För sidor: http://example.com/page-title.html

Om du använde en anpassad domän på din Weebly-webbplats kommer användare som besöker ett inlägg på din gamla Weebly-blogg att se 404-felet.

Så här ser du till att användare omdirigeras till rätt inlägg.

Du måste besöka Inställningar »Permalinks sida. Rulla ner och välj alternativet ‘Anpassad struktur’ och lägg sedan till / blogga /% postnamn% i textfältet bredvid.

permalänkar

Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att uppdatera dina permalänk.

Nu måste du lägga till .html i slutet av URL: er för dina WordPress-sidor.

Du måste installera och aktivera plugin-programmet Lägg till tillägg till sidor. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »Lägg till alla sidor. Ange bara .html i insticksinställningarna och klicka på knappen “Uppdatera inställningar”.

Lägg till .html till sidor i WordPress

Nu måste du besöka Inställningar »Permalinks och klicka på knappen Spara ändringar för att uppdatera din permalänkstruktur.

Steg 6. Felsökning

Här är några saker du kan behöva efter att ha överfört din webbplats från Weebly till WordPress.

1. Importera eller ersätta bilder

WordPress kommer att försöka importera bilder från din Weebly-webbplats till WordPress under importen. Men om dina bilder inte laddas ner till mediebiblioteket måste du importera dem. Se vår guide för hur du importerar externa bilder i WordPress för detaljerade steg-för-steg-instruktioner.

2. Fixa fel i WordPress

Om du ser några fel på din WordPress-webbplats efter överföringen, gå vidare till vår ultimata guide om vanliga WordPress-fel och hur du åtgärdar dem.

3. Saker att göra efter installation av WordPress

Om allt går bra är du nu redo att anpassa din nya webbplats och dra nytta av den enorma flexibiliteten i WordPress. Se vår lista över viktiga saker att göra efter installation av WordPress.

Det är allt, vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att gå ordentligt från Weebly till WordPress. Du kanske också vill se vår lista med 24 måste ha WordPress-plugins för företagswebbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map