Hur du installerar CloudFlare Free CDN i WordPress

Vill du använda Cloudflare CDN på din WordPress-webbplats?


Cloudflare är en av de bästa WordPress CDN- och brandväggstjänsterna som finns på marknaden. De erbjuder ett gratis CDN som snabbar upp din webbplats tillsammans med en serie kraftfulla säkerhetsfunktioner för webbplatser för små företag.

Utmaningen är att många användare på startnivå inte kan använda Cloudflare eftersom de tycker att det är svårt att konfigurera.

I den här guiden kommer vi att leda dig genom en komplett Cloudflare-installation i WordPress för att hjälpa dig förbättra din webbplatshastighet.

Ställa in Cloudflare Free CDN i WordPress

:

  Vad är CDN? Varför du behöver ett CDN för din webbplats?

  Ett CDN eller Content Delivery Network är ett system med distribuerade servrar som hjälper till att leverera dina webbplatsfiler snabbare till användarna baserat på deras geografiska plats.

  Vanligtvis tjänar en webbhotelltjänst dina webbplatsbesökare från en enda plats. Alla användare har åtkomst till samma server, oavsett var de befinner sig. Detta kan resultera i en försening av innehållsleverans för användare som bor längre bort från webbplatsens centrala värdserver.

  CDN löser detta problem genom att ställa in flera kantservrar på olika platser runt om i världen. Dessa CDN-servrar cachar statiskt innehåll från din webbplats ursprung / centrala server, lagrar och presenterar dem för användarna efter att de begär det.

  Content Delivery Network (CDN)

  När det finns en användarförfrågan kommer CDN-servern närmast från användarens plats att hantera den. Om till exempel någon i USA vill komma åt en webbplats som är värd i Storbritannien, kommer en CDN-server i USA att betjäna den begäran, inte den huvudsakliga avdelningen i Storbritannien..

  Med CDN hanteras alla användarförfrågningar av närmaste CDN-servrar. Detta minskar det fysiska avståndet mellan besökarna och din webbplats server. Som ett resultat laddas din webbplats snabbare för alla användare oavsett deras geografiska plats.

  En snabbare webbplats förbättrar också användarupplevelsen och ger din webbplats en liten uppsving i SEO-ranking.

  Användning av ett CDN minskar också belastningen på din primära server och skyddar den från att krascha under trafikspikar. Om du vill lära dig mer, se vår guide om varför du behöver ett CDN för din WordPress-blogg.

  Vad är Cloudflare CDN?

  CloudFlare

  Cloudflare är den mest populära gratis CDN-leverantören tillgänglig på internet. Det är ett stort nätverk av globalt distribuerade servrar som automatiskt cachar statiskt innehåll och levererar dynamiskt innehåll snabbt.

  På toppen av en CDN-tjänst är Cloudflare också en molnbaserad webbplats-brandvägg och en distribuerad proxyserver. Den övervakar all inkommande trafik till din webbplats och blockerar misstänkt trafik även innan den når din server.

  De erbjuder en gratis grundplan som är lämplig för webbplatser och bloggar för små företag. De erbjuder också betalda planer som börjar på $ 20 per månad.

  Cloudflare är ett utmärkt val för små företag som letar efter ett gratis CDN. Men om du vill utnyttja alla Cloudflare-funktioner till fullo, behöver du en affärsplan som kostar $ 200 / månad.

  Redaktörens anmärkning: Vi använder inte Cloudflare på WPBeginner. Istället använder vi MaxCDN (nu en del av StackPath) för vår CDN-tjänst. De tvingar dig inte att använda deras DNS och erbjuder mer rimliga priser i skala.

  MaxCDN vs. Cloudflare – Vad är skillnaden?

  MaxCDN och Cloudflare är båda ganska olika tjänster faktiskt. Medan MaxCDN fokuserar på att betjäna ditt innehåll via deras CDN, är Cloudflare mer inriktad på säkerhet och skräppostkontroll.

  De använder båda olika tekniker för att servera innehåll via sina nätverk. MaxCDN serverar innehåll från din webbplats DNS med hjälp av pullzoner, helt enkelt för att de speglar din webbplats. Cloudflare, å andra sidan, serverar innehåll via sin egen DNS, och du ombeds att ändra din webbplats DNS för att peka på deras servrar.

  Cloudflare fungerar som en proxy mellan dig och din webbplats besökare, vilket innebär att du ger upp mycket kontroll. Medan MaxCDN fungerar som en omvänd proxy, vilket innebär att du har all kontroll.

  Cloudflare är bättre på att optimera dina sidhastigheter genom att förhindra din webbplats från skadliga bots, angripare och misstänkta sökrobotar. MaxCDN är bättre på att förbättra din webbplatshastighet genom att betjäna ditt statiska innehåll via deras servrar i hela världen.

  Nackdelar med att använda Cloudflare

  Det största användarklagomålet med Cloudflare är att även om det påskyndar din webbplats kommer det ibland att lägga till en andra laddningsskärm för säkerhetsverifieringsändamål som besegrar syftet med hastighet eftersom användare ofta måste vänta 5 sekunder innan de kan se din webbplats.

  Ibland kan den också visa en CAPTCHA-sida som ber användare att bevisa att de är mänskliga. Detta skapar en dålig upplevelse för första gången besökare som aldrig får besöka webbplatsen.

  Ställa in Cloudflare på din WordPress-webbplats

  Det är ganska enkelt att installera Cloudflare på en WordPress-webbplats. Det finns två olika metoder:

  1. Genom att använda ett enda klick på Cloudflare-inställningsalternativ i värdens kontrollpanel
  2. Genom att registrera dig manuellt på Cloudflare webbplats

  Den första metoden är det enklaste sättet att aktivera Cloudflare CDN på din WordPress-blogg. Några av de bästa WordPress-värdtjänsterna som SiteGround har samarbetat med Cloudflare för att erbjuda ett enkelt installationsalternativ via sin kontrollpanel.

  Om din webbhotell inte erbjuder ett inbyggt Cloudflare-inställningsalternativ kan du lägga till tjänsten manuellt på din webbplats. Vi kommer att visa båda dessa metoder i detaljer nedan.

  Metod 1: Ställa in Cloudflare CDN med inställningsalternativ med ett klick i cPanel

  Som vi nämnde tidigare att vissa WordPress-värdleverantörer som SiteGround erbjuder ett enkelt alternativ att konfigurera Cloudflare CDN i WordPress.

  Dessa webbhotell ger en inbyggd Cloudflare-integrationsapp i din värd cPanel för att möjliggöra tjänsten med bara några klick.

  Detta inställningsalternativ för Cloudflare fungerar på liknande sätt med de flesta webbhotellleverantörer som har integrationen. Som referens kommer vi att visa installationsprocessen på SiteGround-värd.

  Aktivera Cloudflare CDN på SiteGround

  Om du använder SiteGround som ditt WordPress-värdföretag kan du ställa in Cloudflare CDN på din webbplats på bara några minuter.

  För att komma igång, logga in på din cPanel och navigera till avsnittet “Verktyg för webbplatsförbättring”. Klicka sedan på ikonen ‘Cloudflare’.

  Cloudflare-alternativ i SiteGround cPanel

  SiteGround började nyligen byta till en ny kontrollpanel. Om du använder den nya panelen ser du Cloudflare på fliken Speed. Ta exempelvis en titt på skärmdumpen nedan.

  Cloudflare SiteGround-panel

  För att aktivera Cloudflare-gratis CDN på din webbplats klickar du bara på knappen “Ställ in” för att fortsätta.

  Därefter ser du en popup som ber dig skapa ett Cloudflare-konto eller ansluta till ditt befintliga.

  Anslut Cloudflare med Siteground

  Därefter ser du ett meddelande som indikerar att CDN-aktiveringen pågår. När den är klar är Cloudflare CDN aktiv på din WordPress-webbplats.

  Metod 2: Ställa in Cloudflare CDN i WordPress manuellt

  Om din webbhotell inte har ett enda klick på Cloudflare-konfigurationsalternativ, kan du använda den här metoden. Det kan ta några minuter till, men det är också enkelt och användarvänligt.

  För att börja måste du besöka CloudFlare-webbplatsen och klicka på knappen “Registrera dig”.

  Registrera dig på Cloudflare-webbplatsen

  På nästa sida måste du ange din e-postadress och lösenord för att skapa ett Cloudflare-konto. Ange bara den information som krävs och klicka sedan på knappen “Skapa konto”.

  Skapa kontosida i Cloudflare

  Efter det måste du ange din webbplats URL.

  Lägg till webbplats till Cloudflare

  På nästa skärm kommer du att bli ombedd att välja en plan. För denna tutorials skull väljer vi en gratis plan.

  Välj en Cloudflare-plan

  Därefter visar Cloudflare dig en lista över alla DNS-poster som deras system hittades. Detta kommer också att inkludera dina underdomäner.

  De DNS-poster som du vill skickas genom Cloudflare har en orange molnikon. DNS-poster som kommer att kringgå Cloudflare kommer att ha en grå molnikon.

  Du måste granska listan för att se till att din primära domän är aktiv på Cloudflare med en orange molnikon.

  Verifiera DNS-poster för att ställa in Cloudflare

  När du har verifierat dina DNS-poster klickar du på alternativet Fortsätt längst ner.

  På nästa och sista steget i din installation kommer Cloudflare att be dig att uppdatera dina namnservrar. Du blir ombedd att ändra dina namnservrar och peka dem till Cloudflare-navnservrar.

  Cloudflare Nameservers-sida

  Lägga märke till: Att byta namnserver kan ta lite tid att sprida sig över hela internet. Under denna tid kan din webbplats bli otillgänglig för vissa användare.

  Du kan ändra namnservrar antingen från ditt domänregistrarkonto som Domain.com, eller om du fick en gratis domän från din webbhotell som Bluehost, måste du ändra namnservern genom att logga in på ditt värdkonto.

  För denna tutorial visar vi dig hur du ändrar namnservrar från Bluehost-kontrollpanelen. Även om processen är likartad i värdföretag kan du alltid be din webbhotell om detaljerade instruktioner för deras kontrollpanel.

  När du är inloggad på din Bluehost cPanel-instrumentpanel, gå till avsnittet “Domäner” och välj ditt domännamn. Klicka sedan på fliken “Namnservrar” och alternativet “Redigera”.

  Redigera namnservrar i din webbhotell cPanel

  Därefter måste du välja “Anpassad” och ange namnservrarna från Cloudflare.

  Lägg till Cllouflare namnservrar i din webbhotell cPanel

  Därefter måste du gå tillbaka till Cloudflare-inställningssidan och klicka på ‘Klar, kontrollera namnservrar’ för att slutföra installationen.

  Anpassade DNS-namngivare tillagda - Kontrollera namnservrar

  Det är allt! Nu tar det några minuter att uppdatera dina domännamnservrar och aktivera Cloudflare.

  När den är aktiverad ser du framgångsmeddelandet på din Cloudflare-instrumentbräda.

  Cloudflare-aktiverat framgångmeddelande

  Du kan nu anpassa dina Cloudflare-inställningar från denna instrumentpanel. Vi visar dig de mest kritiska inställningarna i nästa avsnitt.

  Notera: Ovanstående skärmdumpar visar Bluehost-kontrollpanelen. Dina namnserverinställningar kan se annorlunda ut om du använder en annan webbhotell.

  Konfigurera de viktigaste Cloudflare-inställningarna

  Din grundläggande Cloudflare-installation är klar, men det finns några viktiga inställningar du måste konfigurera för att hålla din WordPress-webbplats säker.

  1. Konfigurera WordPress-specifika sidregler

  Genom att ställa in sidregler kan du anpassa hur Cloudflare fungerar på specifika sidor på din webbplats. Det är särskilt användbart för att säkra kritiska sidor som inloggningssida, wp-admin-område osv.

  Cloudflare-gratis konto låter dig ställa in tre sidoregler. Om du vill lägga till fler sidregler måste du betala $ 5 per månad för fem ytterligare regler.

  Först måste du klicka på alternativet Sidregler längst upp och sedan klicka på knappen Skapa sidoregel.

  Skapa en sidregel i Cloudflare

  Efter det kan du ställa in följande tre sidoregler.

  a) Säkra din WordPress-inloggningssida

  Sidadress: exempel.com/wp-login.php*
  Inställning: Säkerhetsnivå; Hög

  Skapa en sidregel för att säkra WordPress-inloggningssida på Cloudflare

  b) Uteslut WordPress Dashboard från Cloudflare och aktivera hög säkerhet

  Sidadress: exempel.com/wp-admin*
  Inställningar: Säkerhetsnivå; Hög
  Cache-nivå; Gå förbi
  Inaktivera prestanda
  Inaktivera appar

  Skapa en sidregel för att säkra WordPress-instrumentpanelen på Cloudflare

  c) Tvinga HTTPS

  Sidans URL: http: //*example.com/*
  Inställning: Använd alltid HTTPS

  Skapa sidoregel för att använda HTTPS i WordPress

  2. Konfigurera SSL-certifikatinställningar

  En annan viktig inställning är SSL-certifikatet som finns tillgängligt i ‘SSL / TSL’ -menyn längst upp.

  Cloudflare SSL-inställningar

  Se till att välja “Full” om du redan använder SSL.

  Om du inte har ett SSL-certifikat, se vår guide om hur du får ett gratis SSL-certifikat för din webbplats.

  När detta är gjort kommer Cloudflare att tillhandahålla ett eftertraktat grönt hänglås för att indikera att din webbplats är säker.

  Optimera Cloudflare för WordPress med hjälp av ett plugin

  Cloudflare erbjuder en dedikerad WordPress-plugin för WordPress-optimerade inställningar med ett klick. Plugin låter dig snabbt ställa in Cloudflare på din WordPress-webbplats, lägga till webbapplikationens brandväggsregler (WAF), automatiskt rensa cachen och mer.

  För att komma igång, installera och aktivera Cloudflare-plugin på din webbplats. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

  När du är klar måste du besöka Inställningar »Cloudflare från din adminpanel för att konfigurera Cloudflare-inställningar.

  På inställningssidan ser du knappen Skapa ditt gratis konto och ett inloggningsalternativ för redan befintliga konton. Klicka bara på inloggningsalternativet.

  Logga in på Cloudflare-konto med WordPress

  På nästa skärm måste du ange din Cloudflare-e-post och API-nyckel.

  Ange Cloudflare API-referensformulär

  Du hittar din API-nyckel i ditt kontoområde på Cloudflare-webbplatsen.

  Öppna bara sidan “Min profil” och klicka sedan på API-symbolerna. Gå sedan till avsnittet Global API Key och klicka på Visa-knappen.

  Visa Cloudflare API-nyckel

  Detta öppnar en popup och visar din API-nyckel. Du måste kopiera nyckeln.

  Kopiera Cloudflare API-nyckel

  Nästa, kom tillbaka till din WordPress-instrumentpanelen och ange din e-postadress och API-nyckel.

  Spara Cloudflare API-referenser i WordPress

  Därefter visas Cloudflare-hemsidan på din instrumentbräda. Därifrån kan du tillämpa en enda klick på WordPress-optimering, rensa cache, aktivera automatisk cache osv.

  Optimera Cloudflare för WordPress

  Du kan hitta fler Cloudflare-alternativ genom att klicka på Inställningar.

  Cloudflare för WordPress-inställningar

  Den visar också statistik som besökare, sparad bandbredd, hotade block etc. från Analytics-alternativet.

  Cloudflare Analytics i WordPress

  Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att ställa in Cloudflare-gratis CDN i WordPress. Du kanske också vill se vår kompletta säkerhetsguide för WordPress webbplats.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map