Hur du installerar Google AMP på rätt sätt på din WordPress-webbplats

Vill du konfigurera Google AMP på din WordPress-webbplats? Accelererade mobilsidor eller AMP är ett sätt att få din webbplats att ladda snabbare på mobila enheter. Snabbbelastade webbplatser erbjuder bättre användarupplevelse och kan förbättra din trafik. I den här artikeln visar vi dig hur du ställer in Google AMP i WordPress.


Google AMP för WordPress

Vad är Google AMP?

Google AMP står för Accelerated Mobile Pages. Det är ett open source-initiativ som stöds av teknikföretag som Google och Twitter. Målet med projektet är att få webinnehållet att ladda snabbare för mobila användare.

För många mobilanvändare går det ofta långsamt att läsa på webben. Det tar flera sekunder att ladda de flesta innehållsrika sidor trots alla ansträngningar som webbplatsägare gör för att påskynda sin webbplats.

Accelerated Mobile Pages (AMP) i sök- och webbläsarvy

Accelerated Mobile Pages eller AMP använder bara minimal HTML och begränsat Javascript. Detta gör att innehållet kan värdas i Google AMP-cache. Google kan sedan servera den här cache-versionen till användare direkt när de klickar på din länk i sökresultaten.

Det liknar mycket Facebook-artiklar omedelbart. Instant Articles är dock endast begränsade till Facebooks plattform, mer specifikt till deras mobilapp.

Accelererade mobilsidor är plattformsagnostiska och kan användas av valfri app, webbläsare eller webbläsare. För närvarande används det av Google, Twitter, LinkedIn, Reddit och andra.

Fördelar och nackdelar med Google AMP (Accelerated Mobile Pages)

SEO-experter hävdar att Accelerated Mobile Pages kommer att hjälpa dig att ranka högre i Google och det förbättrar användarupplevelsen för mobila användare på långsamma internetanslutningar. De är dock flera utmaningar för webbplatsägare, bloggare och marknadsförare.

AMP använder en begränsad uppsättning HTML, JavaScript och CSS. Det betyder att du inte kan lägga till vissa widgetar och funktioner på din mobila AMP-webbplats. Detta begränsar din förmåga att lägga till smarta e-postformulärformulär, facebook-liknande rutor och andra dynamiska skript.

Google AMP stöder Google Analytics, men det stöder inte många andra analysplattformar. Samma sak gäller annonseringsalternativ som är begränsade till vissa få annonseringsplattformar.

Trots sina begränsningar driver Google AMP-sidor genom att ge dem ett boost i mobilsökningen.

Om betydande del av din trafik kommer från mobilsökningar, kan du dra nytta av att lägga till AMP-stöd för att förbättra och underhålla din SEO.

Notera: Det har varit några klagomål om Google AMP av bloggare.

Den första är av Alex Kras som hävdar att du potentiellt kan tappa mobiltrafik om du aktiverar Google AMP. Läs artikeln noggrant eftersom det är ett enormt problem, och trots vad Google Tech Lead för AMP-projektet har sagt, finns det inga bra lösningar som tar upp problemet enligt vår åsikt.

Det andra är av Terrence Eden som belyser svårigheterna att byta tillbaka från Google AMP om du skulle ändra dig i framtiden. Vi tror inte att detta är en viktig fråga eftersom du kan göra en 301-omdirigering som flera har påpekat i kommentaravsnittet i hans blogginlägg, men det är ändå något du behöver tänka på.

Av orsakerna ovan byter vi inte WPBeginner till Google AMP ännu.

Men eftersom flera av våra läsare frågade om hur man konfigurerar Google AMP i WordPress, har vi skapat en steg för steg-process för hur man ställer in Accelerated Mobile Pages i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Ställa in Accelerated Mobile Pages eller AMP i WordPress

Det första du behöver göra är att installera och aktivera AMP-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktivering kan du gå över till Utseende »AMP för att se hur din webbplats ser ut på mobila enheter med AMP.

Inställningssida för WordPress AMP-plugin

Du kan ändra rubrikens bakgrund och textfärg på den här sidan. Den bakgrundsfärg för rubriken du väljer kommer också att användas för länkar.

Plugin använder också webbplatsens ikon eller logotyp om ditt tema stöder det. Se vår guide för hur du lägger till ett favicon eller en webbplatsikon i WordPress för detaljerade instruktioner.

Glöm inte att klicka på spara-knappen för att lagra dina ändringar.

Du kan nu besöka varje enskilt inlägg på din webbplats och lägga till / amp / i slutet av webbadressen. Så här:

http://example.com/2016/10/my-blog-post/amp/

Det här visar dig en AMP-version av samma inlägg.

AMP mobilförhandsvisning

Om du visar källkoden för det ursprungliga inlägget hittar du den här raden i HTML:

Den här raden berättar för sökmotorer och andra AMP-konsumtiva appar / tjänster var man kan leta efter AMP-versionen av sidan.

Felsökning:

Om du ser ett 404-fel när du försöker visa amp-versionen är det här du behöver göra.

Besök Inställningar »Permalinks i din WordPress-administratör och klicka på knappen “Spara ändringar”. Kom ihåg att inte ändra någonting här, bara tryck på spara-knappen. Detta kommer att uppdatera din webbplatss permalänkstruktur.

Visa Accelerated Mobile Pages i Google Search Console

Vill du veta hur dina Accelerated Mobile Pages har det bra i Google Search? Du kan enkelt kontrollera detta med Google Search Console.

Logga in på din Google Search Console-instrumentpanel och klicka sedan på Sök Utseende »Accelerated Mobile Pages.

Accelererade mobilsidor i Google Search Console

Oroa dig inte om du inte ser dina AMP-resultat direkt. Det kan ta lite tid för Google att indexera dina accelererade mobilsidor och sedan visa data i Search Console.

Utöka och anpassa dina accelererade mobilsidor

AMP-plugin för WordPress kommer med mycket begränsade anpassningsalternativ. Du kan dock använda några andra WordPress-plugins för att lägga till några fler anpassningar.

Om du redan använder Yoast SEO måste du installera och aktivera Lim för Yoast SEO & AMP.

Det är en add-on plugin för Yoast SEO och AMP plugins. Vid aktivering måste du besöka SEO »AMP sida för att konfigurera insticksinställningar.

Yoast SEO AMP Addon

Plugin kan du aktivera AMP-stöd för andra inläggstyper.

På designfliken kan du välja färger och designalternativ. Du kan också ladda upp en logotyp och en standardhuvudbild som kommer att användas när ett inlägg inte har en egen bild.

Designflik för AMP med Yoast AMP-tillägg

Du kan växla till fliken Analytics för att lägga till ditt Google Analytics-ID.

Glöm inte att klicka på knappen Spara inställningar för att lagra dina ändringar.

Det finns många fler plugins som gör att du kan lägga till relaterade inlägg, sidfot-widgetar och till och med sociala medieikoner till dina AMP-sidor.

Du måste emellertid se till att validera dina AMP-sidor efter att du har installerat några plugin-tillägg.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ställer in Accelerated Mobile Pages (AMP) på WordPress. Du kanske också vill se vår lista med 19 handlingsbara tips för att driva trafik till din WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me