Hur du installerar WordPress på din Windows-dator med hjälp av WAMP

Vill du installera WordPress på din Windows-dator lokalt? Om du arbetar med WordPress på din dator kan du testa nya WordPress-funktioner, lära dig att utveckla med WordPress och skapa webbplatser innan du migrerar dem till live-servern. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ordentligt installerar WordPress på Windows med WAMP.


Installera WordPress på WAMP

Varför du ska installera WordPress på Windows?

Att installera WordPress lokalt på din dator ger dig en testmiljö som inte påverkar din live-webbplats eller blogg. En WordPress-installation på din dator kallas också lokal server eller localhost.

Normalt använder WordPress-utvecklare lokala WordPress-installationer för att utveckla sina plugins och teman. Nybörjaranvändare kan också installera WordPress på sina datorer för att lära sig WordPress, testa nytt WordPress-tema och plugins och experimentera utan att påverka en live-webbplats.

Notera: Om du installerar WordPress lokalt i Windows, är den enda personen som kan se den webbplatsen du. Om du vill skapa en webbplats som är tillgänglig för allmänheten måste du ha ett domännamn och webbhotell. Vi rekommenderar att du följer den här guiden för hur du startar en WordPress-blogg.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur du installerar WordPress på Windows med WAMP.

Vad är WAMP?

WAMP, är en sammanställning av Apache webbserver, PHP och MySQL medföljande för Windows-datorer.

Alla är separat öppen källkodsprogram. Att installera dem separat är dock inte riktigt enkelt även för erfarna användare. Programvara som WAMP låter dig enkelt installera dem och ha en arbetsmiljö inom några minuter.

Steg 1. Installera WAMP på Windows-datorn

Obs! Länken nedan tar dig till en annan nedladdning än skärmdumpen medan WAMP-webbplatsen är nere

Först måste du ladda ner WAMP-programvaran och installera den på din dator. Gå bara till WampServer-webbplatsen och klicka på knappen “Börja använda WampServer”.

Börja använda wampserver

Det tar dig till nedladdningssektionen. Här ser du två versioner: WampServer 32 bitar och WampServer 64 bitar. Du måste välja WampServer-versionen som matchar operativsystemtypen på din Windows-dator.

Ladda ner wampserver

Gå till om du vill ta reda på om du använder 32 eller 64-bitars operativsystem Kontrollpanelen »System och säkerhet» System i din dator. Där kan du se din operativsystemtyp.

Hitta operativsystemtyp i Windows 10

När du har laddats ner kan du klicka på exekveringsfilen för wampserver för att köra installationen. Se till att du noga följer anvisningarna på installationsskärmen.

Installera WAMP

Under installationsprocessen måste du definiera platsen för webbläsaren. Som standard kommer det att vara Internet Explorer. Du kan ändra det till Google Chrome eller någon annan webbläsare genom att hitta den i programfilerna på din dator.

När du har installerat kan du starta WampServer för att fortsätta.

Steg 2. Ställa in en databas för lokal WordPress-installation

Nästa sak du behöver göra är att skapa en tom MySQL-databas. När du startar WAMP ser du en grön WampServer-ikon längst ner till höger på skärmen tillsammans med andra ikoner. Klicka bara på den och klicka sedan på phpMyAdmin (ett webbaserat program för att hantera MySQL-databaser).

Notera: Om WampServer-ikonen är röd eller gul, betyder det att tjänsterna (Apache, MySQL, PHP) inte körs. Du måste starta tjänsterna genom att klicka på ikonen innan du ställer in databasen.

phpMyAdmin

Den tar dig till phpMyAdmin-inloggningsskärmen i din webbläsare. Ange bara användarnamnet: rot och lämna lösenordsfältet tomt. Dessa är standarduppgifterna för att logga in på din localhost phpMyAdmin.

Logga in phpMyAdmin

Klicka på ‘Gå’ för att fortsätta.

När du är inloggad måste du klicka på Databaser i phpmMyAdmin för att skapa en ny databas för WordPress. Den kommer att be dig att välja ett namn för din nya databas (vi heter vår test_db). Efter det klickar du på knappen “Skapa”.

Skapa en databas

Din databas är klar vilket innebär att du nu kan installera WordPress på localhost.

Steg 3. Installera WordPress på Windows med WAMP

Nästa sak du behöver göra är att ladda ner den senaste versionen av WordPress från webbplatsen WordPress.org. Det kommer att ladda ner som en zip-fil.

Ladda ner WordPress

Du måste extrahera zip-filen och kopiera mappen ‘wordpress’.

Extrahera WordPress

Nu måste du navigera till mappen där du installerade WAMP.

I denna handledning installerade vi WAMP i C: \ wamp64, så vi kommer att referera till den mappen framöver. Men kom ihåg att det kan vara annorlunda för dig beroende på var du installerade programmet.

Klistra in mappen ‘wordpress’ i mappen C: \ wamp64 \ www.

Klistra in WordPress-mappen på www

Du kan byta namn på “wordpress” -mappen till allt du vill, till exempel mysite, testsite etc. Detta kommer att vara webbadressen till din lokala WordPress-webbplats, så se till att du väljer något du kommer ihåg enkelt.

För denna tutorial har vi bytt namn till mappen från wordpress till mysite.

Därefter kan du öppna webbläsaren och gå till http: // localhost / mysite /

Först kommer det att be dig att välja ett språk och sedan visa dig information om databasinställningar. När du har läst den noggrant går du vidare och klickar på knappen “Låt oss gå” för att fortsätta.

Databasinformation

Efter det måste du ange din databasinformation som databasnamn, användarnamn, lösenord, värd och tabellprefix.

Databasnamnet kommer att vara det du angav i föregående steg. I vårt fall kallade vi det ‘test_db’. Användarnamnet kommer att vara “root”, och du kan lämna lösenordsfältet tomt. Du kan också lämna databasvärd och tabellprefix som de är.

Ange databasinformation

Klicka sedan på knappen “Skicka” så kommer WordPress att skapa en konfigurationsfil för dig i backend.

På nästa skärm ser du ett framgångsmeddelande om att WordPress är anslutet till din databas, och du kan fortsätta med installationen.

Gå vidare och klicka på knappen “Kör installationen” för att fortsätta.

Kör installationen

Det tar dig till välkomstskärmen för WordPress. Du måste lägga till en titel för din nya WordPress-webbplats, välja ett admin-användarnamn, ange ett starkt lösenord och ange en admin-e-postadress.

När du är redo klickar du på knappen ‘Installera WordPress’.

Välkomstskärm för WordPress

När installationsprocessen är klar ser du ett framgångsmeddelande. I bakgrunden har WordPress skapat nya tabeller i din databas och är klara att använda.

Du kan sedan fortsätta till din WordPress-instrumentpanel genom att klicka på knappen “Logga in”.

Logga in-knappen

Grattis, du har installerat WordPress på en Windows-dator med WAMP.

Steg 4. Aktivera ganska permalänk i WAMP

Den nya versionen av WordPress bryter inte din lokala webbplats när du ändrar inställningarna för permalinks.

Men om du fortfarande ser felet “sidan inte hittad” på dina sidor efter att ha ändrat permalänk från Inställningar »Permalinks i WordPress, följ sedan helt enkelt vår guide om hur du aktiverar anpassade permalänk i WAMP.

Steg 5. Felsökning av WAMP-problem

WAMP är ganska lätt att använda även för nybörjare. Men om du inte kan få det igång, kan följande felsökningstips hjälpa.

Fixa WAMP Skype-konflikt

Om du har Skype installerat och kört, kanske WampServer inte kan fungera ordentligt på grund av en konflikt med Skype. Konflikten orsakas av att både Apache och Skype använder samma port 80. Det finns en enkel lösning för det här problemet.

Öppna Skype och gå till Verktyg »Alternativ. Detta kommer att skapa en dialogruta, härifrån måste du klicka på Avancerat och sedan på Anslutningar.

Åtgärda WAMP Skype-konflikten

Avmarkera rutan som säger Använd port 80 och 443 som alternativ för inkommande anslutningar. Spara alternativ och starta om Skype.

Installera Visual C ++ redistribuerbar

WAMP behöver Visual C ++ omfördelas för att Visual Studio 2012 ska kunna köras. Om du inte har det installerat på din dator kan du ladda ner och installera det från Microsofts webbplats.

Bonus: Migrera från WAMP till Live

Vi har också skrivit en separat guide för hur du flyttar WordPress från WAMP lokal server till en live-webbplats. Förhoppningsvis tycker du att det är användbart när du är redo att distribuera din lokala webbplats för produktion.

Att ha en lokal servermiljö är bra för inlärnings- och teständamål. Men kom ihåg, om du vill starta en WordPress-blogg för andra att se, behöver du inte installera WordPress på din dator. Du måste installera WordPress på en WordPress-värdleverantör.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du installerar WordPress på Windows med WAMP. Du kanske också vill se vår guide om 18 viktigaste saker du behöver göra efter installation av WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me