Hur du åtgärdar 502 Bad Gateway-felet i WordPress

Vill du fixa 502 bad gateway-felet på din webbplats? Det här felet är ganska irriterande eftersom det kan orsakas av många olika saker. Detta innebär att felsökning av felet 502-gateway kan ta lite tid. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan fixa 502 bad gateway-felet i WordPress.


Hur man fixar det 502 dåliga gateway-felet i WordPress

Vad är ett 502 Bad Gateway-fel?

Ett 502 dåligt gateway-fel utlöses när din WordPress-värdserver får ett ogiltigt svar för den begärda sidan.

Dåligt gateway-fel är ett av de vanliga WordPress-fel som du kan stöta på på din webbplats. Det kan orsakas av ett antal skäl och beroende på din server kan felmeddelandet också skilja sig i utseende.

502 dålig gateway i webbläsaren

När du besöker en webbplats skickar din webbläsare en begäran till värdservern. Värdservern hittar sedan sidan och skickar tillbaka den till din webbläsare med statuskoden.

Normalt sett skulle du inte se den här statuskoden. I händelse av ett fel visas dock statuskoden med ett felmeddelande. Exempel på sådana fel inkluderar 404 som inte hittades, 503-tjänst inte tillgänglig, 403 förbjudet fel med mera.

Det vanligaste skälet till ett 502 dåligt gateway-fel är när din begäran tar för lång tid för servern att svara. Denna försening kan vara ett tillfälligt fel orsakat av hög trafik. Det kan också vara ett fel som orsakas av ett dåligt kodat WordPress-tema eller plugin. Sist men inte minst kan det också hända på grund av en felkonfiguration av servern.

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur man enkelt kan fixa 502 dåliga gateway-fel i WordPress.

Fixa 502 Bad Gateway-felet

Detta fel orsakas vanligtvis när din server inte kan hitta orsaken till ogiltigt svar. Detta innebär att vi kommer att prova olika felsökningssteg tills vi hittar problemet.

Låt oss komma igång.

Steg 1: Ladda om din webbplats

Ibland kan din server ta längre tid att svara på grund av ökad trafik eller låga serverresurser. I så fall kan problemet automatiskt försvinna om några minuter. Du bör försöka ladda om webbsidan som du tittar på för att se om detta var orsaken.

Om detta åtgärdar ditt problem, behöver du inte läsa mer. Men om du ser detta fel ofta måste du fortsätta läsa eftersom det kan finnas något annat som behöver fixas.

Steg 2: Rensa webbläsarens cache

Din webbläsare visar kanske felsidan från cachen. Även efter att problemet är fixat ser du felet 502 eftersom webbläsaren laddar din webbplats från cache.

För att fixa detta kan användare med Windows / Linux-operativsystem trycka på Ctrl + F5 knappar och Mac OS-användare kan trycka på CMD + Skift + R knapparna på tangentbordet för att uppdatera sidan. Du kan också ta bort cachen manuellt från webbläsarinställningarna.

Rensa webbläsarens cache

När du har rensat din WordPress-cache kan du försöka ladda webbplatsen igen.

Du kan använda en annan webbläsare för att felsöka om problemet uppstår på grund av webbläsarens cache. Om du ser felet i alla webbläsare fortsätter du att läsa.

Steg 3: Inaktivera CDN eller brandväggen

Om du använder en CDN-tjänst eller webbplatsväggen på din webbplats är det möjligt att deras servrar fungerar. För att kontrollera detta måste du tillfälligt inaktivera CDN.

När den har inaktiverats kommer den att ta bort det ytterligare lagret som har skapats mellan din webbläsare och värdservern. Din webbplats kommer nu att laddas helt från din server och om problemet orsakades av tjänsten CDN / brandvägg, kommer den att lösas nu.

Du kan sedan kontakta din CDN-tjänsteleverantör för support. När problemet är löst kan du gå vidare och aktivera CDN igen.

Steg 4: Uppdatera WordPress-teman och plugins

Om felet fortfarande finns, är nästa steg att kontrollera ditt tema eller plugins.

Först måste du inaktivera alla WordPress-plugins via FTP. Besök sedan din webbplats för att se om felet har lösts.

Om det är så orsakade ett av dina plugins problemet. Nu måste du aktivera alla plugins en i taget tills du kan återge felet. Detta hjälper dig att hitta det plugin som är ansvarigt för felet.

Du kan hitta ett alternativt plugin eller kontakta plugin-författaren för support.

Om deaktivering av plugins inte löste problemet, skulle du vilja kontrollera ditt WordPress-tema. Du måste byta WordPress-tema via phpMyAdmin.

När du har bytt ditt tema till standard WordPress-tema besöker du din webbplats för att se om det fungerar. Om du fortfarande ser felet kan du fortsätta läsa.

Steg 5: Kontrollera webbservern

Om alla ovannämnda felsökningssteg misslyckades är det troligtvis ett problem med din webbhotell.

Du måste kontakta din webbhotells supportteam och låta dem veta problemet. Du kan också nämna alla felsökningssteg som du har tagit.

Alla bra WordPress-värdföretag kan snabbt lösa problemet om det orsakas av en felkonfiguration av servern.

Det är allt. Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du fixar 502 bad gateway-felet i WordPress. Du kanske också vill se vår kompletta felsökningsguide för WordPress för steg för steg-instruktioner för hur du löser dina WordPress-problem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me