Hur du åtgärdar “Är du säker på att du vill göra detta” -fel i WordPress

Ibland kan du stöta på ett WordPress-fel som fel vid upprättande av databasanslutning eller ett utmattat minne. Dessa fel är något användbara eftersom de berättar exakt vad problemet är.


Å andra sidan finns det föga hjälpsamma fel som “Är du säker på att du vill göra detta”.

Det finns för många faktorer som kan leda till detta fel. Detta är anledningen till att WordPress inte kan ge någon information som pekar dig i rätt riktning för att fixa den.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du undersöker och fixar “Är du säker på att du vill göra detta” -fel i WordPress.

Fel - Är du säker på att du vill göra detta

Vad orsakar: “Är du säker på att du vill göra det?” fel?

“Är du säker på att du vill göra detta?” -Fel visas vanligtvis när icke-verifiering misslyckas och de mest troliga kandidaterna som orsakar detta fel är plugins och teman som inte använder den här funktionen korrekt.

Nonces är unika nycklar som lägger till ett säkerhetslager för att skydda WordPress URL: er, formulär och ajax-samtal från missbruk. De ser till att ett skript kommer från din webbplats och inte en extern källa som en hacker som försöker få tillgång till din webbplats.

Hur man fixar “Är du säker på att du vill göra det här?” Fel

Vanligtvis orsakas detta fel av ett plugin eller ett tema som är installerat på din webbplats. För att undersöka vilket plugin eller tema som orsakar problemet måste du inaktivera alla dina plugins.

Undersöka plugins

Först måste du inaktivera alla WordPress-plugins och se till att WordPress inte kan hitta något installerat plugin.

Anslut bara till ditt WordPress-värdkonto med en FTP-klient.

När du är ansluten går du till mappen wp-content och byter namn på plugins-mappen till plugins.deactivated.

Byt namn på plugins-mappen för att inaktivera alla plugins

Efter det måste du gå tillbaka till plugins-sidan i ditt WordPress admin-område. Du kommer att se ett meddelande för alla dina plugins som nu är inaktiverade.

Plugins inaktiverade i WordPress
Nu när alla dina plugins är korrekt avinstallerade och inaktiverade kan du försöka återskapa felet.

Om felet inte visas igen betyder det att en av plugins på din webbplats orsakade problemet. För att ta reda på vilket plugin som orsakade problemet, gå tillbaka till din FTP-klient och byt namn på plugins.deactivated folder back to plugins.

Besök sedan pluginsidan i ditt WordPress admin-område och aktivera varje plugin en efter en. Du måste försöka reproducera felet efter att ha aktiverat varje plugin tills du hittar plugin som orsakar problemet.

Ja, det låter som en tidskrävande uppgift, men det är det enklaste sättet för nybörjare att hitta en felaktig WordPress-plugin.

Undersöka teman

Om plugins inte orsakade det här problemet kan det vara ditt tema som orsakar felet “Är du säker på att du vill göra det här?”.

Du kan undersöka temat som orsakar det här problemet genom att upprepa samma procedur som du gjorde för plugins. Först måste du ansluta till din webbplats med en FTP-klient och ladda ner ditt för närvarande aktiva tema till din dator som säkerhetskopia.

När du har säkerhetskopierat ditt tema kan du säkert ta bort det från din webbserver.

Besök nu Utseende »Teman i ditt WordPress-administratörsområde så ser du ett meddelande: ‘Det aktiva temat är trasigt. Återgår till standardtemat ‘.

Temat inaktiverat

WordPress kommer nu att börja använda standardtemat som Twenty Seventeen för din webbplats.

Om du inte kan reproducera felet efter att standardtemat aktiverats, betyder det att ditt tema orsakade “Är du säker på att du vill göra det?”.

Det gick inte att hitta källan till felet

Se till att du har testat noggrant för att återge detta fel efter att du har inaktiverat och återaktiverat dina plugins och teman.

Om du ser att inget plugin eller tema på din webbplats orsakar felet, finns det några extra steg du kan vidta.

Dessa steg kommer i grunden att ersätta alla centrala WordPress-filer med färska kopior som laddas ner från källan.

Först måste du göra en komplett WordPress-säkerhetskopia för din webbplats. Det här steget är viktigt eftersom det enkelt hjälper dig återställa din webbplats om något skulle gå fel.

Anslut sedan till din webbplats med en FTP-klient och ladda ner filen ‘wp-config.php’ till din dator. Denna fil innehåller dina WordPress-databasinställningar som du behöver senare.

Ladda ner wp-config.php-fil till din dator

Efter det måste du radera alla WordPress-filer noggrant från din server utom wp-innehållsmapp och allt dess innehåll.

Ta bort alla WordPress-filer utom mappen wp-innehåll

Efter det måste du ladda ner en ny kopia av WordPress till din dator. Du kan ladda ner den från WordPress.org webbplats som en zip-fil.

Gå vidare och extrahera zip-filen på din dator och ladda upp filerna i mappen ‘wordpress’ till din webbserver med FTP.

När du har laddat upp alla filerna byter du namn på filen wp-config-sample.php till wp-config.php.

Nu måste du redigera den nya wp-config-filen för att ange din WordPress-databas och tabellinformation. Du kan titta på den gamla wp-config.php-filen som du laddat ner tidigare för att ange all information.

Se vår artikel om hur du redigerar wp-config.php-filen i WordPress för detaljerade instruktioner.

Du måste lägga till alla sektioner utom ‘Autentiserings unika nycklar och salter’. Ta bort alla rader som börjar med definiera i detta avsnitt.

/ ** # @+
* Autentisering unika nycklar och salter.
*
* Ändra dessa till olika unika fraser!
* Du kan generera dessa med hjälp av {@link https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/ WordPress.org secret-key service}
* Du kan ändra dessa när som helst för att ogiltiga alla befintliga cookies. Detta kommer att tvinga alla användare att behöva logga in igen.
*
* @since 2.6.0
* /
definiera (‘AUTH_KEY’, ” + 7nTNbUD? | W) b3gMfG ~ g [zr8N6} m% MZ | L ‘);
definiera (‘NONCE_KEY’, ‘] Zj5i * hHlsUWKg2 |>YF, X + XPD-_`I [nFmA6ZLw ~; EW7g0.s5EaZCAJ = j] ./ 5z ^ X ~ ‘);
definiera (‘AUTH_SALT’, ‘e * l: hUsddFIxm1E7y-n #_} 3,4) J] S sM6-MI3aB # Qk1Xx`pwt6? ** i}’);

Spara och ladda upp din wp-config.php-fil tillbaka till din webbplats.

Det är allt, du har uppdaterat din WordPress-installation med framgång. Du kan nu gå vidare och försöka reproducera felet på din webbplats.

Grundläggande tips för att åtgärda WordPress-problem

Vi förstår att det ibland kan vara frustrerande att fixa sådana problem. Det är därför vi har utarbetat en praktisk WordPress-felsökningshandbok som visar hur du undersöker och fixar WordPress-problem som en proffs.

WordPress används av miljoner människor. Oavsett vilket problem du stöter på är det troligt att tusentals andra människor har mött det före dig och fixat det.

Du kan hitta en lösning genom att helt enkelt ange felet i Google-sökningen. För mer användbara resultat, lägg till wpbeginner.com i slutet av söktermen för att hitta en enkel steg-för-steg-guide för att fixa det.

Du kan också bokmärka vår kompletta guide till vanliga WordPress-fel och hur du fixar dem.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att fixa “Är du säker på att du vill göra detta” -fel i WordPress. Du kanske också vill se vår kompletta WordPress-säkerhetsguide för att skydda din webbplats mot hacking och skadlig programvara.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map