Hur du åtgärdar felet att upprätta en databasanslutning i WordPress

Ser du meddelandet “Fel vid upprättande av en databasanslutning” på din WordPress-webbplats? Det är ett dödligt fel som gör din WordPress-webbplats otillgänglig för användarna.


Det här felet uppstår när WordPress inte kan ansluta till databasen. Ett antal saker kan påverka din WordPress-databasanslutning vilket gör det lite svårt för nybörjare att felsöka.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan fixa felet med att skapa en databasanslutning i WordPress.

Fixa databasanslutningsfelet i WordPress

Vad som orsakar fel vid upprättande av en databasanslutning i WordPress?

Problemet “Fel vid upprättande av en databasanslutning” kan orsakas av felaktig databasinformation i dina WordPress-inställningar, skadad databas eller en irresponsiv databaseserver.

Databasanslutningsfel i WordPress

En databas är en mjukvara som gör det enkelt att lagra, organisera och hämta data till annan programvara.

Som ett innehållshanteringssystem använder WordPress en databas för att lagra allt ditt innehåll och annan webbplatsinformation. Den ansluts sedan till databasen varje gång någon besöker din webbplats.

WordPress behöver följande information för att ansluta till databasen:

 • Databas namn
 • Databasens användarnamn
 • Databaslösenord
 • Databasserver

Denna information lagras i din WordPress-konfigurationsfil som heter wp-config.php.

Om något av dessa objekt är felaktigt misslyckades WordPress att ansluta till din databasserver och du ser felet “Fel vid upprättande av en databasanslutning”.

Det är ett av de vanligaste WordPress-felen. Förutom felaktiga referenser kan det här felet också visas om databasservern är nere eller om databasfilerna är skadade.

Låt oss ta en titt på hur du åtgärdar fel vid upprättande av problem med databasanslutning i WordPress med steg för steg felsökning.

1. Kontrollera dina WordPress-databaser

Det vanligaste skälet till databasanslutningsfel i WordPress är felaktiga databasuppgifter. Om du nyligen har flyttat din WordPress-webbplats till en ny värd, kan det vara det mest troliga skälet.

Dina WordPress-databasuppgifter lagras i wp-config.php-filen. Det är WordPress-konfigurationsfilen som innehåller viktiga WordPress-inställningar inklusive databasinformation.

Om du inte har redigerat wp-config.php-filen tidigare, ta en titt på vår guide om hur du redigerar wp-config.php-fil i WordPress.

Du letar efter följande rader i wp-config.php-filen.

// ** MySQL-inställningar – Du kan få den här informationen från din webbhotell ** //
/ ** Namnet på databasen för WordPress * /
definiera (‘DB_NAME’, ‘database_name_here’);
/ ** MySQL databas användarnamn * /
definiera (‘DB_USER’, ‘användarnamn_här’);
/ ** MySQL-databaslösenord * /
definiera (‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’);
/ ** MySQL-värdnamn * /
definiera (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Du måste se till att informationen för databasnamnet, användarnamnet, lösenordet och databasvärdet är korrekt.

Du kan bekräfta den här informationen från din WordPress-webbhotellkonto. Logga bara in på ditt värdkonto och klicka på MySQL-databaser under databasavsnittet.

Databasinformation

Detta tar dig till databashanteringssidan i din webbhotell. Härifrån kan du ta reda på ditt databasnamn och användarnamn.

Databasnamn och användarnamn

Nedan hittar du databasanvändare och länkar för att ändra användarlösenordet.

Ändra lösenord för databasanvändare

När du har bekräftat ditt databasnamn, användarnamn och lösenord kan du ändra den informationen i din wp-config.php-fil om det behövs.

Efter det kan du försöka besöka din webbplats igen för att se om databasanslutningsfelet har gått.

Om du fortfarande kan se felet betyder det att något annat är fel. Fortsätt läsa för fler felsökningssteg.

2. Kontrollera din databasvärdinformation

Om du är säker på att ditt databasnamn, användarnamn och lösenordsinformation är korrekt, kanske du vill se till att du använder rätt databasvärdinformation.

De flesta WordPress-värdföretag använder localhost som databasvärd. Vissa förvaltade WordPress-värdföretag använder dock separata servrar för att vara värd för databaser. I så fall kommer din databasvärdinformation inte att vara lokalhost.

Du måste kontakta ditt WordPress-värdföretag för att bekräfta din databasvärdinformation.

3. Reparera WordPress-databasen

Om du till exempel får ett annat fel på wp-admin är något som “En eller flera databastabeller inte tillgängliga. Databasen kan behöva repareras ”, då måste du reparera din databas.

Du kan göra detta genom att lägga till följande rad i din wp-config.php-fil. Se till att lägga till det strax innan ‘Det är allt, sluta redigera! Glad blogglinje wp-config.php.

definiera (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sant);

När du har gjort det kan du se inställningarna genom att besöka den här sidan: http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php

Reparera WordPress-databasen

Notera: användaren behöver inte vara inloggad för att komma åt databasreparationssidan. När du är klar med att reparera och optimera din databas ska du ta bort den här koden från din wp-config.php.

4. Kontrollera om din databaseserver är nere

Om allt verkar vara korrekt och WordPress fortfarande inte kan ansluta till databasen, kan din databaseserver (MySQL-server) vara nere.

Detta kan hända på grund av stor trafik på en server. I grund och botten kan din värdserver bara inte hantera belastningen (särskilt när du är delad värd).

Din webbplats kommer att bli riktigt långsam och för vissa användare kan den till och med ge felet. Så det bästa du bör göra är att få telefonen eller chatta med din webbhotell och fråga dem om din MySQL-server svarar.

Om du har andra webbplatser som körs på samma server kan du kontrollera dessa webbplatser för att bekräfta att din SQL-server är nere.

Om du inte har någon annan webbplats på samma värdkonto går du helt enkelt till din webbhotell-instrumentpanelen och försöker komma åt phpMyAdmin och ansluta databasen.

Om du kan ansluta, måste vi verifiera om din databasanvändare har tillräckligt med tillstånd. Skapa en ny fil som heter testconnection.php och klistra in följande kod i den:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘användarnamn’, ‘lösenord’);
if (! $ -länk) {
die (‘Kunde inte ansluta:’. mysqli_error ());
}
echo ‘Anslutet framgångsrikt’;
mysqli_close ($ länk);
?>

Se till att byta ut användarnamn och lösenord. Du kan nu ladda upp den här filen till din webbplats och få tillgång till den via webbläsaren.

Om skriptet anslutits framgångsrikt, betyder det att din användare har tillräckligt med tillstånd och att det är något annat som är fel.

Gå tillbaka till din wp-config-fil för att se till att allt som är rätt (skanna om typfel).

Andra lösningar som har fungerat för användare

Om ovan nämnda felsökningstips inte lyckades fixa databasanslutningsfelet på din webbplats kan du prova de här ytterligare stegen.

Rapporterade av våra användare har dessa steg hjälpt vissa användare att lösa databasanslutningsfelet på sina webbplatser.

1. Uppdatera URL till WordPress Site

Prova att uppdatera webbadressen till WordPress-webbplatsen med phpMyAdmin. Gå bara till phpMyAdmin från ditt webbhotell-instrumentpanelen och välj din WordPress-databas.

Kör SQL i phpMyAdmin

Klicka sedan på SQL-menyn längst upp och ange följande MySQL-fråga.

UPDATE wp_options SET option_value = ‘YOUR_SITE_URL’ WHERE option_name = ‘siteurl’

Glöm inte att ange din egen webbadress och ändra wp_options till ditt eget tabellnamn eftersom du kan ha ändrat WordPress-tabellprefixet.

2. Starta om webbservern

Användare på dedikerade servrar, lokal server och virtuella privata servrar (VPS) kan försöka starta om sina servrar.

Detta kommer att starta om din webb- och databaseserver som kan åtgärda vissa tillfälliga fel som orsakar felet.

3. Be om hjälp

Om allt annat misslyckas kan du behöva kontakta ditt webbhotellföretag. Alla bra WordPress-värdföretag hjälper dig att felsöka problemet, peka dig i rätt riktning eller till och med fixa det åt dig.

Du kan också anställa WordPress-utvecklare från Codeable som kan hjälpa dig att lösa problemet till rimliga priser. Det bästa är att dessa utvecklare är mycket beprövade av Codeable-team, så du vet att de kan lita på.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att fixa felet med att skapa en databasanslutning i WordPress. Du kanske också vill se vår WordPress-felsökningshandbok för tips om hur du löser WordPress-problem på egen hand.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map