Hur man använder SMTP-server för att skicka WordPress-e-post

Har du problem med att ta emot eller skicka e-post från din WordPress-webbplats? En lösning för det är att använda tredjeparts e-posttjänster som Mailgun. Dessa tjänster kommer dock att kosta dig extra pengar. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du använder en SMTP-server för att skicka WordPress-e-postmeddelanden.


Använda SMTP-server för att skicka WordPress-e-post

Problemet med WordPress-e-postmeddelanden

WordPress använder e-postfunktion i PHP för att skicka e-post. Många delade webbhotellleverantörer har inte den här funktionen konfigurerad korrekt, eller de har inaktiverat den helt för att undvika missbruk. I båda fallen orsakar detta att dina WordPress-e-postmeddelanden inte levereras.

Den alternativa lösningen är att använda en tredje parts e-posttjänst för att skicka ut dina e-postmeddelanden. Du kan använda tjänster som Mailgun, Google Apps för arbete eller Sendgrid.

Du måste betala för ditt konto, och kostnaden varierar beroende på hur många användare / konton du lägger till eller antalet e-postmeddelanden du skickar. Se vår handledning om hur du fixar WordPress som inte skickar e-postproblem.

Tänk om vi sa till dig att det finns ett annat alternativ och troligen att du redan betalar för det?

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Använda e-postkonton av din värd

De flesta WordPress-värdleverantörer erbjuder e-posttjänster för varje domän du är värd hos dem. Detta innebär att du kan skapa e-postkonton med ditt eget domännamn som [email protected]

Först måste du skapa ett e-postkonto. För detta exempel visar vi dig hur du skapar ett e-postkonto i cPanel. Din webbhotellleverantör kan använda ett annat kontohanteringssystem, men grundprocessen är densamma för de flesta webbhotelltjänster.

Logga in på ditt värdkonto och klicka på e-postkonton under postavsnittet.

E-postkonton

Detta visar dig ett enkelt formulär där du måste fylla i den information som krävs för att skapa ditt e-postkonto.

Eftersom vi kommer att använda det här kontot för att skicka WordPress-e-postmeddelanden rekommenderar vi att du skapar ett e-postkonto som [email protected] Se till att ersätta example.com med ditt eget domännamn.

Skapar e-postkonto i cPanel

När du har skapat ditt e-postkonto är du nu redo att använda det i WordPress. Men innan du gör det behöver du följande information från din webbhotellleverantör.

  1. SMTP-värd för din e-postadress.
  2. SMTP-port för säker inloggning.

Du kan kontrollera supportavsnittet på värdens webbplats för information. Det finns troligtvis en artikel som innehåller denna information. Om du inte hittar den, bör du kontakta värdstödet för att begära den här informationen.

Använda din märkta e-postadress i WordPress

Du måste nu installera och aktivera WP Mail SMTP-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »E-post för att konfigurera insticksinställningarna.

WP-Mail-SMTP-inställningar

Först måste du ange den e-postadress du just skapade. Efter det kan du lägga till ett från namn, detta kommer att användas som avsändarens namn.

Om du inte lägger till ett från namn använder plugin-programmet standard WordPress.

Därefter måste du välja mailaren. Gå vidare och klicka på alternativet ‘Annan SMTP’ för att välja det.

Välj Mailer

Efter det måste du kryssa i rutan bredvid alternativet ‘Return Path’. Det här alternativet ställer in returvägen så att den matchar avsändarens e-postadress. Om du lämnar det inte markerat kommer förvisade meddelanden och kvitton som inte levereras att gå förlorade.

Därefter måste du ställa in SMTP-alternativ.

SMTP-inställningar

Först måste du ange din SMTP-värd och port. Du kan få denna information från din webbhotell. Vanligtvis är SMTP-värd mail.yourdomain.com (ersätt yourdomain.com med ditt eget domännamn). För SMTP-port används 465 ofta.

Därefter måste du välja kryptering. De flesta WordPress-värdföretag stöder SSL och TLS. Vi rekommenderar att du använder TLS-alternativet när det är tillgängligt.

Efter det slår du på autentiseringen och ange ditt SMTP-användarnamn och lösenord. Normalt är din e-postadress också ditt SMTP-användarnamn.

Ditt lösenord lagras som vanlig text, vilket inte är säkert. Oroa dig inte, vi kommer att visa dig hur du kan säkra dig senare i den här artikeln.

Glöm inte att klicka på knappen Spara inställningar för att lagra dina ändringar.

Testa dina SMTP-inställningar

Nu när du har konfigurerat WP Mail SMTP för att skicka e-post, låt oss testa om allt fungerar bra. Klicka på fliken “E-posttest” på inställningssidan för insticksprogrammet.

Skicka testmail

Du måste ange en e-postadress där du vill ta emot e-post. Det kan vara vilken giltig e-postadress som du har åtkomst till. Klicka sedan på knappen Skicka e-post för att fortsätta.

WP Mail SMTP skickar nu ett e-postmeddelande med de SMTP-inställningar som du angav tidigare. Du ser ett framgångsmeddelande när e-postmeddelandet skickas.

Säkra ditt e-postlösenord

Du kan behöva ange ditt e-postkonto-lösenord i WP MAIL SMTP-inställningar. Det här lösenordet lagras normalt som vanlig text som är osäker.

Men plugin-programmet ger dig också ett alternativ för att göra det säkrare. För att göra det måste du lägga till lite kod i din wp-config.php-fil. Om du inte har gjort det tidigare, vänligen se vår guide om hur du redigerar wp-config.php-fil i WordPress.

Först måste du ansluta till din webbplats med en FTP-klient eller File Manager-app i cPanel. När du är ansluten hittar du din wp-config.php-fil i rotmappen på din webbplats.

Du kan redigera den här filen med vilken som helst vanlig textredigerare som Notepad eller TextEdit.

Leta reda på raden som säger “Det är allt, sluta redigera! Glad blogging och lägg till följande kod precis innan den.

definiera (‘WPMS_ON’, sant);
definiera (‘WPMS_SMTP_PASS’, ‘ditt_passord’);

Glöm inte att ersätta “ditt_passord” med ditt faktiska SMTP-lösenord. Spara och ladda upp din wp-config.php-fil sedan tillbaka till servern.

Du kan nu besöka ditt WordPress admin-område och gå till Inställningar »WP Mail SMTP sida. Rulla ner till avsnittet SMTP-alternativ så ser du att lösenordsfältet nu är inaktiverat.

SMTP-lösenord inaktiverat

Felsökning av e-postproblem i WordPress

Det vanligaste skälet till fel vid skickning av e-post med SMTP är felaktig SMTP-värd eller port. Se till att du anger rätt värd- och portinställningar från din webbhotell.

Se till att du väljer rätt krypteringsmetod. Vanligtvis fungerar SSL i de flesta miljöer, men vi rekommenderar att du kontaktar din webbhotell om dina e-postmeddelanden inte levereras.

Fördelar och nackdelar med att använda webbhotellens e-postservrar för WordPress-e-post

Den första och den mest uppenbara fördelen är att du kan använda din egen e-postadress för märkesvaror för utgående e-postmeddelanden i WordPress.

En annan fördel är att du redan har betalat för den här tjänsten när du registrerar dig för ditt värdkonto. Du behöver inte betala några extra pengar för att skicka och ta emot e-postmeddelanden.

Vissa leverantörer av WordPress-webbhotell verkställer dock begränsningar för utgående e-postmeddelanden. Det är därför vi inte rekommenderar att du använder WordPress för att skicka nyhetsbrev-e-post.

Ett annat vanligt problem med delade värdleverantörer är att deras postservrar ibland kan vara ganska opålitliga. Om du märker förseningar i leverans via e-post bör du överväga att använda e-posttjänster från tredje part som Google Apps for Work, Mailgun eller SendGrid.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du använder SMTP-server för att skicka WordPress-e-post. Du kanske också vill se vår lista över de måste ha WordPress-plugins för företag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me