Hur man ber Google om att recirkulera URL: er på din WordPress-webbplats

Nyligen frågade en av våra läsare om det är möjligt att få Google att återcirkulera specifika webbadresser? Om din webbplats är ny tar Google lite tid att genomsöka och visa nya sidor eller ändringar i sökresultaten. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ber Google att återcirkulera URL: er på din WordPress-webbplats.


Hur man ber Google om att recirkulera URL: er på din WordPress-webbplats

När och varför behöver du be Google att återcirkulera URL: er?

När du lägger till sidor och inlägg på din WordPress-webbplats tar Google sin tid att genomsöka dessa nya länkar. Samma tid krävs av Google för att genomsöka de uppdaterade webbadresserna på din WordPress-webbplats.

När du manuellt ber Google att återcirkulera dina URL: er kommer den att lägga din nya länk i kön för att indexeras på Google. En Google-sökbot kommer att börja rekrytera dina länkar en och en och visa dem i sökresultaten.

Några av de vanliga orsakerna till att Google ber om att recirkulera webbadresser är:

 1. När du lägger till ett nytt inlägg eller en sida
 2. När du gör ändringar i ett befintligt inlägg eller en sida
 3. Om du tycker att en sida ska indexeras i Google, men du kan inte hitta den

För de två första alternativen som nämns ovan kan du automatisera denna process med XML-webbplatskartor. Google är ganska bra på att indexera webbplats eftersom det är deras verksamhet.

Men vi har sett specifika sidor försvinna från Google (utan anledning). Ibland är det bara att fråga Google att återcirkulera så att sidan visas direkt.

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du ber Google att återcirkulera webbadresser till din WordPress-webbplats och visa dem i sökresultaten.

Be Google att återcirkulera URL: er på din WordPress-webbplats

Först måste du få din webbplats listad på Google och sedan börjar Google automatiskt genomsöka dina webbadresser. Du kan emellertid också begära Google att återcirkulera dina nya länkar för alla fall som vi diskuterade ovan.

Du kan följa stegen nedan för att be Google att återcirkulera URL: er på din WordPress-webbplats.

Steg 1: Använd URL-inspektionsverktyget för att recirkulera webbadresser

URL-inspektionsverktyg finns tillgängligt i den nya och uppdaterade Googles sökkonsol (tidigare känd som Googles webbansvariga verktyg). Det här verktyget hjälper dig att identifiera problem relaterade till dina webbadresser och erbjuder lösningar för att indexera dina länkar på Google.

Det hjälper dig också att felsöka de vanliga WordPress-felen för dina webbadresser och andra URL-indexeringsproblem.

I den nya Google-sökkonsolen måste du välja din egendom eller webbplats för att kontrollera URL-indexens status.

Notera: Om du inte har en webbplats listad i Googles webbansvariga verktyg måste du först lägga till den som en ny egenskap för att fortsätta med URL-inspektionsverktyget.

Välj egendom

När du har valt egenskapen måste du gå till URL-inspektionsverktyget på vänster meny och lägga till din URL i sökfältet som du vill inspektera.

Inspektera URL

Det kommer att få information om din URL och visa dem i Google Search Console-instrumentpanelen.

Om din webbadress finns på Google ser du ett framgångsmeddelande med användbar information om din länk. Du kan utöka resultaten och se om det finns några andra problem som ska lösas. Om inte, ser du inlämningsbegäran från Google för att återcirkulera och indexera din URL.

Men om länken inte finns på Google, visar den felen och en möjlig lösning för att få din URL indexerad på Google.

Du kan lösa problemen och inspektera webbadressen igen tills du får framgångsmeddelandet. Därefter initieras en begäran om att recirkulera din URL. Upprepa bara samma för alla dina webbadresser som du vill att Google ska återcirkulera.

Steg 2: Skicka in XML-webbplatskartor för att recirkulera URL

Om du fortfarande inte är säker på indexeringen av dina webbadresser på Google kan du helt enkelt skicka in en uppdaterad XML-webbplatskarta med dina nya webbadresser till Googles webbansvariga verktyg. Sitemaps är det snabbaste sättet att få dina nya webbadresser indexerade på Google.

För detta steg rekommenderar vi att du använder Yoast SEO-plugin som innehåller flexibla alternativ för att korrekt konfigurera dina XML-sitemaps i WordPress.

I ditt WordPress admin-område måste du gå till SEO »Allmänt sida. Under avsnittet Funktioner måste du aktivera inställningen för XML-webbplatskartor.

Aktivera XML-webbplatskartor

Glöm inte att klicka på Spara ändringar knapp.

Därefter kan du visa den uppdaterade webbplatskartan genom att klicka på frågeteckenikonen bredvid rubriken XML-webbplatskartor. Om dina nya länkar är synliga i den här webbplatskartfilen kan du gå vidare och skicka den till Googles webbansvariga.

Visa XML-webbplatskartor

För att skicka XML-webbplatskartor måste du besöka den nya Google Search Console och gå till Sitemaps på vänster meny. Lägg bara till din XML-webbplatslänk och klicka på Skicka in knapp.

Skicka XML-webbplatskartor

Den här uppdaterade webbplatskartan kommer att be Google-bots att snabbt recirkulera dina nya webbadresser och visa dem i sökresultaten.

Notera: du behöver bara ladda upp webbplatskartan en gång. Google granskar din webbplatskarta regelbundet och den lägger till uppdaterade inlägg snabbt när dina webbplatskartor har lagts till.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ber Google om att recirkulera URL: er på din WordPress-webbplats. Du kanske också vill se vår ultimata guide om hur du kan förbättra WordPress SEO.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map