Hur man byter från Blogger till WordPress utan att förlora Google-ranking

Vill du migrera din blogg från Blogger till WordPress? Medan Blogger är ett snyggt gratisverktyg för att börja blogga, inser många nybörjare snart sina begränsningar, och de vill byta till WordPress för att få tillgång till kraftfullare funktioner. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ordentligt byter från Blogger till WordPress utan att förlora Google-ranking.


Byt från Blogger till WordPress

Varför flytta från Blogger till WordPress?

Blogger är en populär bloggplattform skapad av Google. Det gör att vem som helst kan skapa en gratis blogg med sitt Google-konto.

Många nybörjare inser dock snart att det finns många begränsningar vad de kan göra med sin gratis Blogger-blogg.

WordPress å andra sidan ger dig fullständigt ägande av din webbplats. Det låter dig också lägga till nödvändiga funktioner för att växa och tjäna pengar på din blogg. Vi har skapat en detaljerad jämförelse sida vid sida av WordPress vs Blogger.

Det är viktigt att notera att när vi säger WordPress, vi talar om självhostad WordPress.org som INTE borde förväxlas med WordPress.com, som är en värdlösning som har sina egna begränsningar. För mer information, se vår artikel om skillnaden mellan WordPress.com vs WordPress.org.

WordPress.org är den populära ”WordPress” -plattformen som du troligtvis har hört talas om eftersom den driver 31% av alla webbplatser på internet.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur du ordentligt går från Blogger till WordPress samtidigt som du bevarar din Google-sökranking och webbplatstrafik.

Här är de exakta stegen som vi kommer att använda för att överföra från Blogger till WordPress:

 1. Registrera dig med WordPress värdföretag.
 2. Exportera din Blogger-blogg
 3. Importera Blogger till WordPress
 4. Installera permalänk på din nya WordPress-blogg.
 5. Installationsomdirigeringar för Blogger-besökare till WordPress-inlägg
 6. Flytta annat innehåll från Blogger till WordPress
 7. Saker att göra efter att ha migrerat från Blogger till WordPress

Redo? Låt oss börja.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte vill titta på videodelen kan du fortsätta läsa textversionen nedan:

Steg 0. Innan du börjar

För att komma igång med WordPress, behöver du ett domännamn och webbhotell.

För en snabb primer är ett domännamn din webbplats adress som folk skriver för att komma till din blogg, och webbhotell är där dina webbplatsfiler lagras. Båda dessa måste MÅSTE skapa någon typ av blogg / webbplats.

Med det sagt rekommenderar vi att du använder Bluehost. De är ett av världens största värdföretag och de är en officiellt rekommenderad WordPress-värdpartner.

Eftersom WPBeginner är den största WordPress resurswebbplatsen har de kommit överens om att erbjuda våra läsare ett gratis domännamn och 60% rabatt på värd. I princip kan du komma igång för bara $ 2,75 per månad.

När du har registrerat dig för WordPress-värd och konfigurerat ditt domännamn är nästa steg att installera WordPress på ditt värdkonto.

Om du registrerade dig med Bluehost via vår länk ovan installeras WordPress automatiskt för dig.

Om du använde en annan WordPress-värd måste du installera WordPress genom att följa vår ultimata guide om hur du installerar WordPress.

När du har installerat WordPress är det dags att flytta ditt innehåll från Blogger till WordPress.

Bonusfritt erbjudande: Eftersom många av er bad om detta, erbjuder vi nu gratis Blogger till WordPress migrationstjänst som en del av vår kostnadsfria WordPress blogginställningstjänst. Detta innebär att en av våra expertteammedlemmar kommer att göra hela migrationen för dig (100% gratis). Ja, du kan bokstavligen växla från Blogger till WordPress utan någon risk.

Notera: Vår gratis migreringsservice för bloggar är för mindre bloggar som har mindre än 1000 blogginlägg. Vi kan erbjuda migrationstjänster för större bloggersidor, men det kommer att vara en betaltjänst.

Men om du är någon som gillar att lära sig och göra saker själv kan du följa vår steg-för-steg-tutorial nedan.

Steg 1. Exportera din Blogger-blogg

Det första du behöver göra är att exportera innehållet på din Blogger-blogg. Du kan göra detta genom att logga in på din Blogger-instrumentpanel och gå till Inställningar »Övrigt sida. Under ‘Importera & säkerhetskopiera, måste du klicka på knappen “Säkerhetskopiera innehåll”.

Exportera ditt Blogger-innehåll

Detta kommer att visa en popup där du måste klicka på knappen “Spara till din dator”.

Spara säkerhetskopian på din dator

Din Blogger-bloggs innehåll kommer att laddas ner till din dator i en XML-fil. När nedladdningen är klar är det dags att importera ditt Blogger-innehåll till din WordPress-webbplats.

Steg 2. Importera Blogger till WordPress

Om du vill börja importera din Blogger-webbplats till WordPress måste du logga in på ditt WordPress-administrationsområde och besöka Verktyg »Importera. På sidan Importera går du vidare och klickar på länken “Installera nu” under Blogger.

Installera Blogger-importör för WordPress

WordPress kommer nu att ladda ner och installera Blogger Importer-plugin för dig. När installationen är klar måste du klicka på länken ‘Kör importör’ för att fortsätta.

Kör Blogger-importör

På skärmen Importera Blogger kommer WordPress att be dig ladda upp XML-filen. Det här är filen du laddade ner i steg 1.

Klicka bara på knappen Välj fil och ladda upp XML-filen som du laddat ner tidigare. Därefter måste du klicka på Ladda upp filen och importera för att fortsätta.

Ladda upp filen för att importera

WordPress kommer nu att ladda upp importfilen. Om din importfil är för stor kan du se ett fel på att din filstorlek är för stor. I det här fallet måste du öka din maximala filöverföringsgräns. Om din fil är liten ser du inga fel.

Därefter blir du ombedd att tilldela inlägg till en författare. Om du hade flera författare på din Blogger-blogg kan du skapa ett nytt användarkonto för varje författare. Du kan också tilldela dessa inlägg till befintliga författare på din WordPress-webbplats.

Tilldela författare

När du har gjort ditt val, klicka på skicka-knappen för att fortsätta.

WordPress kommer nu att importera allt innehåll från Blogger-exportfilen till din WordPress-webbplats. Du kan se innehållet genom att besöka Inlägg »Alla inlägg sida.

Importerat innehåll på din WordPress-blogg

Steg 3. Ställa in Permalinks

Permalinks är den term som används för URL-struktur på enskilda sidor. WordPress kommer med en funktion som låter dig ställa in SEO-vänlig URL-struktur. Eftersom du importerar innehåll från Blogger, behöver du din URL-struktur för att vara så nära din Blogger URL-struktur som möjligt.

För att ställa in permalänk måste du gå till Inställningar »Permalinks skärmen i din WordPress-instrumentbräda och välj alternativet för anpassad struktur. Efter det måste du lägga till följande text i rutan bredvid det anpassade strukturfältet.

/%year%/%monthnum%/%postname%.html

Ställa in permalänk

Den här permalänkstrukturen gör dina blogginlägg URL-adresser som liknar webbadresserna på din gamla Blogger-blogg.

Ibland kommer emellertid din blogginläggs URL som också kallas slug i WordPress inte att matcha de sniglar som används av Blogger.

För att åtgärda detta måste du skapa och köra ett litet kodavsnitt. Se vår guide om hur du kopierar och klistrar in kodavsnitt i WordPress.

Du måste lägga till den här koden i ditt WordPress-temas funktioner.php-fil.

add_action (‘init’, ‘wpb_update_slug’);

funktion wpb_update_slug () {
global $ wpdb;
$ resultat = $ wpdb->get_results ("VÄLJ post_id, meta_value FRA $ wpdb->postmeta WHERE meta_key = ‘blogger_permalink’ ");
$ wpdb->print_error ();
förhand ($ resultat som $ rad) {
$ slug = explodera ("/",$ rad->meta_value);
$ slug = explodera (".",$ Slug [3]);
$ wpdb->fråga("UPPDATERA $ wpdb->inlägg SET post_name = ‘$ slug [0]’ WHERE ID = ‘$ rad->post_id’ ");
}
eko "GJORT";

}

När du har sparat koden behöver du bara besöka vilken sida som helst på din WordPress-webbplats för att aktivera detta skript.

Notera: När skriptet har körts, glöm inte att ta bort det från din features.php-fil eftersom det bara behöver köras en gång.

Bonusfritt erbjudande: Vill du inte hantera kod? Vi har täckt dig. Eftersom många av er bad om detta, erbjuder vi nu gratis Blogger till WordPress migrationstjänst som en del av vår kostnadsfria WordPress blogginställningstjänst. Detta innebär att en av våra expertteammedlemmar kommer att göra hela migrationen för dig (100% gratis). Ja, du kan bokstavligen växla från Blogger till WordPress utan någon risk.

Steg 4. Inställningar omdirigerar från Blogger till WordPress

Det viktigaste steget för att flytta en webbplats är att installera korrekt omdirigering, så att du inte tappar någon befintlig trafik eller SEO-ranking.

Den avgörande delen av omdirigeringen är att se till att dina användare landar på exakt samma sida på den nya webbplatsen som de försökte komma åt på den gamla webbplatsen. Samtidigt måste vi också se till att sökmotorerna förstår att din webbplats flyttas till den här nya platsen.

För att göra det måste du installera och aktivera Blogger till WordPress Redirection-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Verktyg »Blogger till WordPress Redirection och klicka på knappen ‘Start konfiguration’.

Få omdirigeringskoden

Plugin kommer nu att upptäcka webbadressen till din Blogger-blogg och visar dig alternativet att få omdirigeringskod. Gå vidare och klicka på knappen “Hämta kod” bredvid din Blogger-URL.

Det kommer nu att generera ett kodavsnitt som du behöver för att korrekt omdirigera användare från din Blogger-blogg till din nya WordPress-webbplats.

Därefter måste du logga in på din Blogger-instrumentpanelen och gå till ‘Teman’ -sidan. Under din bloggförhandsvisningsbild måste du klicka på knappen ‘Redigera HTML’.

Redigera Blogger-tema

Blogger kommer nu att visa den anpassade HTML-koden för ditt tema. Om du gjort några anpassningar till ditt Blogger-tema kanske du vill kopiera koden och spara den på din dator som säkerhetskopia.

Annars kan du bara gå vidare och ta bort allt. Kopiera sedan koden som visas av plugin-programmet på din WordPress-webbplats och klistra in den i din Blogger-temaredigerare.

Spara din omdirigeringskod

Glöm inte att klicka på knappen “Spara tema” för att lagra dina ändringar.

Därefter måste vi konfigurera omdirigeringar för mobilanvändare.

Du måste gå tillbaka till temasidan på din Blogger-bloggs instrumentpanel. Den här gången måste du klicka på växelknappen under mobilförhandsgranskningen av din blogg.

Ändra mobiltemainställningar

Detta kommer att visa en popup där du måste välja “Nej. Visa desktop-tema på mobila enheter och klicka på spara-knappen.

Inaktivera mobiltema

Det är allt, din Blogger-blogg kommer nu att omdirigera alla dina bloggbesökare till din nya WordPress-blogg.

Steg 5. Flytta annat innehåll från Blogger till WordPress

I det här steget flyttar vi annat återstående innehåll från Blogger till WordPress. Detta kan kräva en del manuellt arbete beroende på inställningar / innehåll i din blogg.

1. Flytta sidor från Blogger till WordPress

WordPresss Blogger-importverktyg importerar bara inlägg från Blogger och ignorerar sidor. För att flytta dina sidor till WordPress måste du redigera varje sida i din bloggerblogg, kopiera dess innehåll och sedan skapa en sida manuellt i WordPress.

För att lära dig mer om sidor, se vår artikel om skillnaden mellan inlägg och sidor i WordPress.

Nu kommer du att stöta på en annan fråga. Bloggersidorna har URL: er som ser ut så här:

http://example.blogspot.com/p/about-us.html

Din WordPress-sidadress kommer att se ut så här:

http://example.com/about-us

För att fixa detta måste du använda omdirigeringspluginet. För instruktioner, se vår nybörjarguide om hur du skapar omdirigeringar i WordPress.

2. Widgets

Precis som Blogger, använder WordPress-teman också widgets för att lägga till innehåll i din bloggs sidofält. För att lägga till widgetar måste du besöka Utseende »Widgets på din WordPress-instrumentbräda och dra / släpp bara widgets till sidofält.

För detaljerade instruktioner, se vår guide om hur du lägger till och använder widgets i WordPress.

Om du letar efter en specifik widget som du inte ser i WordPress som standard, behöver du troligen ett WordPress-plugin. Du kan söka i WPBeginners bästa WordPress-plugin-kategori för att hitta den funktionalitet du letar efter.

3. RSS-flöden

Sökmotorer och användare som prenumererade på dina blogginlägg via RSS-flöden kommer fortfarande att kunna hitta din blogg. Men de kommer inte att få något nytt innehåll.

För att åtgärda detta måste du besöka Inställningar »Övrigt under ditt Blogger-konto. Därefter måste du klicka på länken “Lägg till” bredvid URL-posten för omdirigering av inlägg och lägga till ditt WordPress-flöde.

Din WordPress-flödesadress ser ut så här:

http://yoursite.com/feed

Omdirigera Blogger-flöde

Steg 6. Saker att göra efter att ha migrerat från Blogger till WordPress

Nu när du framgångsrikt har flyttat din Blogger-blogg till WordPress, låt oss ta en titt på vad du kan göra för att förbättra din blogg.

Vi har skapat en checklista över de viktigaste sakerna du behöver göra efter installation av WordPress.

WordPress är ganska lätt att använda. Men du kan ibland upptäcka nya saker som du kan behöva hjälp med. Det är här WPBeginner kommer in.

WPBeginner är världens största gratis WordPress-resurswebbplats. Vi publicerar regelbundet handledning och guider skrivna specifikt för bloggare och småföretag.

Här är några av de användbara resurserna som du hittar på WPBeginner (alla är helt gratis).

 • WPBeginner Blogg – Den centrala platsen för alla våra WordPress tutorials och guider.
 • WPBeginner Dictionary – Vår WordPress-ordlista är det bästa stället att bekanta dig med WordPress-lingo
 • WPBeginner-videor – Nya WordPress-användare kan börja med dessa 23 videor för att behärska WordPress.
 • – Behöver du fler videoinstruktioner? Prenumerera på vår YouTube-kanal med mer än 110 000 prenumeranter och 10 miljoner + visningar.
 • – Kolla in plugins, verktyg och tjänster som vi använder på WPBeginner.
 • – Exklusiva rabatter på WordPress-produkter och tjänster för WPBeginner-användare.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att växla från Blogger till WordPress utan att påverka din Google-sökrankning. Du kanske också vill se vår ultimata steg för steg WordPress SEO-guide för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me