Hur man enkelt skapar en scenplats för WordPress (steg för steg)

Letar du efter att skapa en iscenesättningssida för WordPress men är inte säker på var du ska börja?


En WordPress-staging-webbplats är en testwebbplats som du kan använda för att “säkert” göra plugin-uppdateringar och andra ändringar innan du går live.

Tidigare brukade det vara mycket svårt att installera en WordPress-staging-webbplats, men nu har det förändrats så att även en icke-teknisk person kan göra det.

I den här steg-för-steg-guiden visar vi dig hur du enkelt skapar en iscensättningsmiljö för din WordPress-webbplats. Vi kommer att täcka flera olika metoder och de flesta av dem kräver bara några få klick.

Hur man skapar en iscensättningssida för WordPress

Vad är en iscenesättningssida?

En iscenesättningssida är en klon av din livewebbplats som används för att testa förändringar innan du gör dem live. Staging-webbplatser hjälper dig att få fel, så att du inte bryter din live-webbplats.

Många användare installerar WordPress lokalt på sina Windows- eller Mac-datorer för att testa förändringar. När de är klar med uppdateringarna överför de helt enkelt dessa ändringar från localhost till live-server

Det största problemet med den här metoden är om något som fungerade på din localhost inte fungerar på live-servern?

Ofta kör inte localhost och live WordPress-värdservrar samma miljö.

Eftersom iscenesättningssidan lever på din webbhotellserver kan du enkelt förhindra alla dessa fel eftersom den kör samma serverkonfiguration som din livewebbplats.

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du ställer in en scenplats för WordPress.

Hur du enkelt skapar en WordPress Staging-webbplats

Det finns flera sätt att skapa en iscensättningssida för WordPress. Det enklaste av dem är att använda din webbhotellleverantörs inbyggda staging site-funktion.

Några av de bästa WordPress-värdföretagen erbjuder redan 1-klick-iscensättningsajter. Om din webbplats är värd hos en av dem, kan du enkelt skapa en iscenesättningssida utan problem.

Om du inte är med en av dessa populära värdlösningar, har vi också en lösning som hjälper dig att skapa en WordPress-staging-webbplats med ett plugin (och till och med manuellt).

För snabbare surfning kan du använda navigeringen nedan för att hoppa till det avsnitt som är mest användbart för dig:

  Skapa en scenplats på Bluehost

  Bluehost är ett av de bästa WordPress-värdföretagen. De erbjuder en snabb 1-klick-staging-webbplatslösning som kommer med alla deras planer.

  Först måste du logga in på din WordPress-webbplatss administrationsområde och gå till Bluehost »Staging sida.

  Sceningsalternativ på Bluehost

  Detta kommer att komma till Bluehosts guide för staging site. Därefter måste du klicka på knappen “Skapa sceneringsplats” för att fortsätta.

  Skapa scenerplats på Bluehost

  Bluehost kommer nu att förbereda iscenesättningsmiljön för din webbplats. När du är klar ser du ett framgångsmeddelande med en länk för att besöka din iscenesättningssida.

  Gå till din iscenesättningssida

  Nu kan du klicka på knappen ‘Gå till iscenesättningssidan’ för att fortsätta.

  Du kommer till adminområdet på din iscensättning av WordPress-webbplatsen. Du ser en röd knapp överst på administratörsfältet för att indikera att du arbetar i iscenesättningsmiljön.

  Du kan gå vidare och arbeta på din webbplats utan att oroa dig för att den påverkar din live-webbplats.

  Distribuera ändringar från iscensättning till live-webbplats på Bluehost

  När du är redo att driva förändringar från iscensättning till livewebbplatsen går du bara till Bluehost »Staging sida.

  Distribuera iscensättning till live-webbplats på Bluehost

  Bläddra till avsnittet Distributionsalternativ. Du kommer att se tre alternativ för distribution. Du kan bara distribuera filerna, bara databasen, eller både filer och databas.

  Om du inte är säker klickar du på knappen Distribuera filer och databas för att distribuera alla ändringar från scenmiljön.

  Detta kommer att visa en popup där du blir ombedd att bekräfta att du vill distribuera iscenesättningsplatsen till produktionsplatsen. Klicka på knappen “Ja, låt oss distribuera” för att fortsätta.

  Bekräfta distributionen

  Bluehost kommer nu att börja distribuera din iscenesättningssida till live-webbplatsen. Beroende på storleken på din webbplats kan det ta ett tag.

  Pop-up försvinner automatiskt när installationen är över. Du kan nu besöka din live-webbplats för att se de ändringar som tillämpas på din produktionssida.

  Skapa en scenplats på SiteGround

  SiteGround är ett annat topphotellföretag i WordPress som erbjuder 1-klickarsceneringsfunktion med sina GrowBig- och GoGeek-planer. Om din webbplats är värd med SiteGround, så är detta hur du skulle sätta upp en iscenesättningswebbplats.

  Först måste du logga in på din SiteGround cPanel-instrumentpanelen. Bläddra sedan ner till avsnittet ‘WordPress Tools’ och klicka sedan på ikonen Staging.

  Sceningsikon i SiteGround cPanel

  Detta leder dig till sidan med iscenesättningssidor. Härifrån måste du lägga till din webbplats till scenhanteraren. När du är klar klickar du på knappen ‘Lägg till WordPress’ för att fortsätta.

  Lägg till webbplats till staging manager

  På nästa skärm måste du välja webbadressen där din webbplats är installerad. Om din WordPress-webbplats är installerad i en underkatalog kan du lägga till den i fältet bredvid den och klicka på knappen Lägg till URL för att gå framåt.

  Välj URL

  Den iscenesatta webbplatshanteraren kommer att upptäcka din webbplats och lägga till den på sidan. Du kan nu klicka på knappen “Skapa scenkopiering” för att fortsätta.

  Skapa iscensättningskopia

  Du kommer att se en popup som låter dig lösenordsskydda din iscenesättningssida. Det här är en bra idé eftersom det hindrar andra från att komma åt din webbplats. Det förhindrar också Google från att indexera duplicerat innehåll.

  Gå vidare och ange ett användarnamn / lösenord och klicka sedan på “Fortsätt”.

  Lösenordsskydd iscenesättningssida

  SiteGround skapar nu scenmiljön för din WordPress-webbplats.

  När det är gjort ser du scenhanteraren med länkar till administrationsområdet på din iscenesättningssida. Gå igång och börja arbeta på din WordPress-staging-webbplats.

  När du är klar med att göra ändringar på din webbplats kan du driva den live genom att gå till iscenesättningssidan i cPanel. Du måste klicka på knappen ‘Hantera kopiering av kopiering’ bredvid din webbplats.

  Hantera iscensättningskopior

  På nästa sida kan du klicka på ‘Push to live’-knappen för att trycka på ändringar från iscensättning till din live-webbplats.

  Distribuera iscensättning för att leva

  Skapa en scenplats på WP Engine

  WP Engine är världens bästa WordPress-hanterade värdföretag. Hanterad WordPress-värd är en conciergetjänst för din WordPress-webbplats där värdleverantören tar hand om uppdateringar, säkerhetskopior, säkerhet och prestanda.

  WP Engine erbjuder en-klick-sceneringslösning med alla deras planer. Om du använder WP Engine för att vara värd för din webbplats, så är det hur du skapar en scenmiljö för din webbplats.

  Först måste du logga in på din WP Engine-instrumentpanel. Gå sedan till sidan Sidor och välj din webbplats genom att klicka på den.

  Webbplatser WP Engine

  Detta tar dig till din webbplats-instrumentpanelen. Nu måste du klicka på länken Lägg till scener från vänstra kolumnen.

  Lägg till scenplats i WP Engine

  På nästa skärm måste du ange ett namn för din scenplats under fliken “Skapa ny”. Det här namnet kommer också att vara underdomänen till din iscenesättningssida.

  Skapa en ny scenplats

  Klicka på knappen Skapa miljö för att fortsätta.

  WP Engine skapar nu en scenplats för dig. Emellertid är denna iscensättningsmiljö bara en tom WordPress-webbplats som inte har något innehåll på din live-webbplats.

  Låt oss ändra detta.

  Byt till din produktionsmiljö genom att klicka på produktion från vänster kolumn. Klicka på knappen Kopiera till nästa skärm längst upp till höger på skärmen.

  Kopiera till iscensättning

  Därefter blir du ombedd att välja den säkerhetskopia som du vill använda för din iscenesättningssida. Om du är osäker väljer du den senaste säkerhetskopian av din webbplats.

  Välj säkerhetskopieringspunkt

  Klicka på förhandsgranskningsknappen för att fortsätta.

  Du kommer att se en popup-varning som informerar dig om att du kopierar källwebbplatsen till iscensättningsmiljön. Klicka på knappen Kopiera miljö för att fortsätta.

  Kopiera webbplatsvarning

  WP Engine kommer nu att kopiera din live-webbplats till scenmiljön. Du får ett e-postmeddelande när det är klart.

  Efter det kan du logga in på din staging-webbplats med samma admin-användarnamn och lösenord som din live-webbplats.

  Distribuera Staging till Live-webbplats på WP Engine

  När du är redo att driva ändringarna från din WordPress-staging-webbplats till live-webbplats måste du först skapa en säkerhetskopia för din staging-webbplats.

  En backup-punkt är precis som att spara dina framsteg i ett spel. Du måste skapa en innan du distribuerar din staging-webbplats förändringar på live-webbplatsen.

  Gå bara över till WP Engine-instrumentpanelen och klicka på Staging »Säkerhetskopieringspoäng menyn från vänster kolumn.

  Skapa en säkerhetskopia för din iscensättningssida

  Därefter tillhandahåller en beskrivning för din säkerhetskopia så att du kommer ihåg ändringarna senare och klicka sedan på knappen “Skapa staging backup”.

  Skapa säkerhetskopia av din iscenesättningssida

  WP Engine skapar nu en säkerhetskopia för din webbplats. Du får ett e-postmeddelande när säkerhetskopian är klar.

  Du är nu redo att distribuera din iscenesättningssida.

  Klicka bara på knappen “Kopiera till” längst upp till höger på skärmen och välj “Produktion”.

  Kopiera till produktion

  Därefter blir du ombedd att välja en säkerhetskopia. Denna gång väljer du säkerhetskopian du skapade tidigare och klickar på förhandsgranskningsknappen.

  Välj säkerhetskopieringspunkt

  Du ser ett varningsmeddelande, men fortsätt och klicka på knappen ‘Kopiera miljö’ för att fortsätta.

  Kopieringsmiljö

  WP Engine kopierar nu din scenmiljö till din live-webbplats. Du får ett e-postmeddelande när det är klart.

  Efter det kan du logga in på din livewebbplats för att säkerställa att allt fungerar bra, och det borde för att du testade alla dina förändringar på scenen.

  Skapa en scenplats med WordPress Plugin

  Om ditt WordPress-värdföretag inte tillhandahåller en staging-webbplatsfunktion kan du fortfarande skapa en iscensättningssida med ett WordPress-plugin.

  Det finns vissa nackdelar med att använda denna metod.

  Först skulle ett plugin ha begränsad kontroll på din webbhotell. Det är därför det inte alltid ger de bästa resultaten.

  För det andra kommer det plugin vi använder att lagra din iscenesättningssida på sina egna servrar. Om du är orolig för sekretess och dataskydd kanske detta inte är den perfekta situationen för dig.

  Som sagt, låt oss se hur man skapar en iscensättning av WordPress-webbplats med ett WordPress-plugin.

  Det första du behöver göra är att installera och aktivera WP Stagecoach-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

  Efter aktivering lägger plugin till ett nytt menyalternativ märkt WP Stagecoach i din adminfält. Om du klickar på den kommer du till plugins inställningssida.

  WP Stagecoach-inställningar

  Du måste ange ditt WP Stagecoach användarnamn och API-nyckeln som du kan hitta under ditt konto på pluginwebbplatsen.

  Efter det kommer du att kunna skapa din iscenesättningswebbplats.

  Du måste ange ett namn för din iscenesättningssida. Detta namn kommer också att användas som underdomän på din WordPress-staging-webbplats.

  Glöm inte att kryssa i rutan bredvid alternativet “Lösenordsskydda iscenesättningssidan”. Det kommer att skydda din iscenesättningswebbplats från allmän syn och sökmotorer.

  Skapa scenplats med WP Stagecoach

  Klicka sedan på knappen “Ride The Stagecoach” för att fortsätta.

  Plugin skapar nu en säkerhetskopia av dina WordPress-filer och databas för att exportera dem till din iscenesättningssida. När du är klar ser du länken till din iscenesättningssida och dess administrationsområde.

  Du kan klicka på länken för att besöka din iscenesättningssida och börja arbeta med den.

  Distribuera sceneringssidan för att leva med hjälp av WP Stagecoach

  När du är redo att importera ändringar till din live-webbplats, gå till WP Stagecoach »Importera ändringar och klicka på knappen Kontrollera för ändringar.

  Plugin kommer nu att leta efter förändringar på din staging-webbplats och sedan visa dig alternativ för att importera dem.

  Förlägga förändringar från iscensättning

  Du kan välja att importera endast filändringar, endast databasändringar eller alla ändringar. Klicka sedan på importknappen för att fortsätta.

  Plugin kommer att visa dig framstegen i importen och kommer att meddela dig när det är gjort. Du kan nu testa din live-webbplats för att se om alla ändringar har importerats.

  Skapa en scenplats för WordPress manuellt

  Den här metoden kräver att du manuellt skapar en scenstation för din WordPress-installation. Det är för avancerade användare och kräver mer arbete än andra metoder som beskrivs ovan.

  En annan nackdel med denna metod är att din webbplats tillfälligt är otillgänglig när du distribuerar ändringar från iscensättning till live-server.

  Som sagt, låt oss se hur man manuellt skapar en iscensättningsmiljö för din WordPress-webbplats.

  Först måste du skapa ett underdomän för din iscenesättningswebbplats. Gå till ditt webbhotellkonto och klicka på länken Underdomäner under domänavsnittet.

  Skapa underdomän för din iscenesättningssida

  Obs! Vi använder Bluehost i vårt exempelskärmdump, så din skärm kan se annorlunda ut.

  Ange ett namn för ditt underdomän (till exempel iscensättning) och klicka sedan på knappen Skapa.

  Din värdkontrollpanel lägger nu till ditt underdomän, som du kan använda för att importera din live WordPress-webbplats.

  Därefter måste du installera och aktivera Duplicator-plugin på din live-webbplats.

  Vid aktivering måste du klicka på Duplicator-menyn i din WordPress admin sidfält och klicka på Skapa ny knapp.

  Skapa Duplicator-paket

  Därefter blir du ombedd att klicka på Nästa för att fortsätta.

  Duplicator kommer nu att köra guiden för duplicering av webbplatsen. Först kommer det att köra några tester för att se om allt är i ordning. Om alla objekt är markerade “Bra”, klicka sedan på “Bygg” -knappen.

  Bygg paketet

  Plugin börjar nu skapa ett dupliceringspaket på din WordPress-webbplats. Denna process kan ta några minuter beroende på storleken på din webbplats.

  När du är klar ser du nedladdningsalternativ för installationsprogrammet och arkivpaketet. Du måste klicka på länken “One click download” för att ladda ner båda filerna på din dator.

  Ladda ner och paketera och installera filer

  Din nya iscensättning WordPress-webbplats kommer att behöva en ny databas. Låt oss skapa en.

  Gå till kontrollpanelen för ditt WordPress-värdkontot och klicka på MySQL-databasikonen under databasavsnittet.

  MySQL-databas

  På nästa skärm ange ett namn på din databas och klicka sedan på knappen Skapa databas.

  Skapa databas

  Därefter måste du skapa en MySQL-användare för din databas. Rulla ner till avsnittet MySQL-användare och ange ett användarnamn och lösenord för din nya databasanvändare.

  Skapa MySQL-användare

  Nu måste du ge användaren behörigheter för att komma åt och ändra databasen du skapade tidigare. Bläddra bara ner till avsnittet “Lägg till användare i databasen” och välj din databas och användaren du just skapade.

  Lägg till användare i databasen

  Klicka sedan på knappen “Lägg till” för att fortsätta.

  Du blir ombedd att välja behörigheter för användaren. Markera kryssrutan “Alla privilegier” och klicka sedan på knappen “Gör ändringar”.

  Bevilja privilegier

  Nu är din databas redo att användas på din iscensättningssida.

  Därefter måste du öppna en ny webbläsarflik och gå in i underdomänen på din iscenesättningssida så här:

  https://yoursubdomain.example.com/installer.php

  Glöm inte att ersätta ditt underdomän med det faktiska underdomänet och example.com med ditt eget domännamn.

  Detta startar installationsguiden för Duplicator.

  Duplicator installationsguide

  Installatören letar efter arkivfilen. Du måste markera kryssrutan för villkor och klicka på nästa knapp för att fortsätta.

  Nu kommer installationsprogrammet att be dig att ange din WordPress-databasinformation.

  Din värd kommer troligen att vara lokalhost. Efter det kommer du att ange detaljerna i databasen du skapade för ditt nya domännamn i det tidigare steget.

  Anslut databasen

  När du är klar klickar du på nästa knapp för att fortsätta.

  Duplicator packar nu upp din WordPress-databasbackup från arkivet till din nya databas.

  Därefter kommer den att be dig att uppdatera webbadressen eller sökvägen. Du borde inte behöva ändra någonting eftersom den automatiskt upptäcker webbadressen till ditt nya underdomän och dess sökväg.

  Om det inte gör det kan du ändra webbadressen till ditt nya underdomän. Klicka sedan på nästa knapp för att fortsätta.

  Uppdatera URL: er om det behövs

  Duplicator kommer nu att slutföra migreringen.

  Du kan klicka på knappen “Admin Login” för att gå in i WordPress admin-området på din webbplats på den nya scenen.

  Nu har du skapat din iscenesättningssida. Låt oss skydda det genom att lägga till lösenordsskydd till ditt underdomän.

  Gå över till cPanel-instrumentpanelen på ditt värdkonto och klicka på katalogens sekretessikon.

  Katalogens integritet

  Därefter måste du välja din underdomänmapp och sedan markera kryssrutan “lösenordsskydda den här katalogen”. Du blir ombedd att ange ett namn för den här inställningen och ange sedan ett användarnamn och lösenord.

  Lösenordsskydda din iscenesättningssida

  Klicka på spara-knappen för att lagra dina inställningar. Din iscenesättningssida kommer nu att vara dold bakom lösenordsskyddet.

  Du kan nu arbeta på din iscenesättningssida och göra alla ändringar du vill ha.

  Distribuera Staging-webbplatsen manuellt för att leva

  När du är redo att distribuera förändringar från din staging-webbplats till live-servern följer du samma steg som beskrivs ovan.

  Skapa helt enkelt ett nytt Duplicator-paket på din staging-webbplats och ladda ner installations- och arkivfilerna till din dator.

  Därefter måste du gå över till din live-webbplats och skapa en komplett WordPress-säkerhetskopia (du kan använda Duplicator för att skapa en komplett säkerhetskopia också).

  När du är klar måste du ta bort alla WordPress-filer och -mappar från din live-webbplats. Detta innebär att din WordPress-webbplats kommer att ligga kvar ett tag.

  Slutligen, följ instruktionerna ovan för att köra installationsguiden för Duplicator för att importera iscenesättningsplatsen till live-servern.

  Som ni ser är den sista metoden inte alls den bästa metoden. Du bör undvika detta till varje pris. Vi rekommenderar att du använder en pålitlig värdleverantör som Bluehost, SiteGround eller WP Engine som erbjuder inbyggda staging-webbplatsfunktioner.

  Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du enkelt skapar en iscensättningsmiljö för din WordPress-webbplats. Om du stöter på några problem, kolla in vår ultimata guide för att fixa de vanligaste WordPress-felen.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me