Hur man fixar WordPress White Screen of Death (steg för steg)

WordPresss vita dödsskärm är ett av de vanligaste WordPress-felen. Det är också en av de mest frustrerande eftersom det inte finns något felmeddelande och du är låst ur WordPress.


Ett annat problem med den vita skärmen om dödsfel är att det ibland bara påverkar en viss del av din webbplats.

Till exempel kanske du bara ser den vita dödsskärmen i WordPress admin-området, medan allt annat fungerar bra. I andra fall kanske du bara ser det på ett specifikt inlägg medan allt annat fungerar bra.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du fixar WordPress vita dödsskärm genom att titta på olika lösningar.

Fixing WordPress white screen of death error

Notera: Innan du gör några ändringar på din webbplats, se till att du har en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats. Om du inte har tillgång till adminområdet, se vår guide om hur man manuellt skapar WordPress-databasbackup.

Varför ser du White Screen of Death i WordPress?

Majoriteten av tiden när du ser en vit dödsskärm, betyder det att ett skript på din webbplats uttömde minnesgränsen.

Det svarsfria skriptet dödas antingen av din WordPress-värdserver, eller så slutar det helt enkelt. Därför genereras inget faktiskt felmeddelande och du ser en vanlig vit skärm.

WordPress visar vit skärm istället för webbplats

Det här felet kan också hända på grund av ett dåligt kodat tema eller plugin installerat på din webbplats. Ibland kan det hända om det är problem med din webbhotell-server.

Eftersom vitskärmsfelet kan orsakas av valfritt antal saker kräver det metodisk felsökning för att fixa.

Uppstår problemet på dina andra webbplatser?

Om du har andra WordPress-webbplatser installerade på samma värdkonto, vill du börja med att kontrollera om problemet också uppstår på andra webbplatser.

Om det är så är det en stark indikator på att något är fel med din WordPress-webbhotell. Det kan vara ett tillfälligt problem som påverkar deras tjänst, och du måste kontakta deras support för mer hjälp.

Å andra sidan, om problemet bara händer med en webbplats eller en specifik del av den webbplatsen, vet du att problemet är med den specifika webbplatsen.

Fixing White Screen Error with WordPress Recovery Mode

Om den vita skärmen med dödsfel orsakas av ett WordPress-plugin eller ett tema, kan WordPress kunna fånga det.

Den nya dödliga felskyddsfunktionen som introducerades i WordPress 5.2 kan ibland fånga felet, så du kanske inte ens ser en vit skärm. Istället ser du ett meddelande om att webbplatsen har tekniska svårigheter.

Tekniska problem

Du skulle också få ett e-postmeddelande på din admin-e-postadress med ämnet “Din webbplats har ett tekniskt problem”.

E-post med teknisk fråga skickas till admin

Det här e-postmeddelandet pekar på plugin som orsakar felet och det kommer också att innehålla en speciell länk. Den här länken låter dig logga in i WordPress-återställningsläget och inaktivera det felaktiga plugin-programmet.

WordPress återhämtningsläge

Men om du ser den vanliga vita skärmen med döden utan alternativ för e-post eller återställningsläge, måste du åtgärda felet manuellt.

Öka minnesgränsen

Vanligtvis händer det här felet eftersom ett skript har uttömt minnet och slutat i mitten. För att fixa detta måste du öka PHP-minnet tillgängligt för WordPress. Detta gör att skriptet kan använda mer minne för att avsluta jobbet som det var tänkt att göra.

Du kan följa instruktionerna i vår handledning om hur du ökar PHP-minnet i WordPress.

Inaktiverar alla plugins

Om det inte hjälpte att öka minnesgränsen, eller om du har en hög minnesgräns som 256M eller 512M, måste du starta felsökning.

Enligt vår erfarenhet av felsökning av det här problemet har vi alltid funnit att problemet antingen har ett specifikt plugin eller ett tema. Låt oss gå vidare och inaktivera alla plugins.

Om du fortfarande kan komma åt administrationsområdet för WordPress kan du helt enkelt gå till Plugins »Installerade plugins sida. Markera alla installerade plugins och välj sedan ‘Deaktivera’ under rullgardinsmenyn ‘Bulk Actions’.

Avaktivera alla plugins via WordPress adminområde

Men om du inte har tillgång till WordPress-adminområdet måste du inaktivera alla plugins via FTP.

Anslut först till din WordPress-webbplats med en FTP-klient. När du är ansluten går du till wp-innehållsmappen där du ser mappen ‘plugins’.

Byt namn på plugins-mappen för att inaktivera alla plugins

Nu måste du högerklicka på plugins-mappen och sedan välja byta namn. Du kan byta namn på plugins-mappen till plugins-deaktiverade.

Plugins inaktiverade

Din FTP-klient kommer nu att byta namn på plugins-mappen.

WordPress letar efter en mapp som heter plugins för att ladda alla plugins. När den inte hittar mappen avaktiverar den helt enkelt alla plugins.

Om detta löser problemet kan du aktivera ett plugin i taget för att komma till botten av problemet. När du hittat plugin som orsakar problemet kan du ersätta det med ett alternativ eller rapportera problemet till plugin-författare.

Ersätt tema med ett standardtema

Om plugin-felsökningen inte löser problemet bör du försöka ersätta ditt nuvarande tema med ett standardtema.

Anslut först till din webbplats med en FTP-klient och gå till / wp-content / teman / mappen. Den innehåller alla installerade teman på din webbplats.

Högerklicka för att välja ditt aktuella WordPress-tema och ladda ner det till din dator som säkerhetskopia.

Ladda ner aktuellt tema som säkerhetskopia

Därefter måste du ta bort ditt nuvarande tema från din webbplats. Högerklicka på din temamapp och välj ‘Radera’. Din FTP-klient kommer nu att ta bort temat från din webbplats.

Radera aktuellt tema

Om du nu har ett standard WordPress-tema som (Twenty Eighteen eller Twenty Nineteen) installerat på din webbplats kommer WordPress automatiskt att börja använda det som standardtema.

Men om du inte har ett standardtema installerat måste du installera det manuellt med FTP.

Om det här löser problemet bör du titta på ditt temas funktioner.php-fil. Om det finns extra utrymmen längst ner i filen måste du ta bort dem, och ibland löser det problemet.

Om du använder en dåligt kodad funktion i ditt temas funktioner.php-fil kan det också orsaka den vita skärmen för dödsfel också.

Överväg att ladda ner en ny kopia av ditt tema från dess källa och installera det sedan.

Aktivera felsökningsläge för att fånga fel i WordPress

Om ingenting har hjälpt hittills är nästa steg att aktivera felsökning i WordPress. Detta gör att du kan se vilken typ av fel som matas ut.

Lägg bara till följande kod i din wp-config.php-fil.

definiera (‘WP_DEBUG’, sant);
definiera (‘WP_DEBUG_LOG’, sant);

När du har lagt till detta kommer den tomma skärmen nu att ha fel, varningar och meddelanden. Dessa kan hjälpa dig att fastställa grundorsaken.

Om du inte ser några fel kanske du fortfarande vill kontrollera felsökningsloggen. Besök helt enkelt wp-innehållsmappen på din webbplats med en FTP-klient. Där hittar du en ny debug.log-fil som innehåller en logg över alla fel, meddelanden och varningar.

Felsökningslogg

Rensa WordPress-cache

Ibland kan du ha tillgång till backend, men framsidan av sidan har den vita dödsskärmen. Detta kan hända på grund av ett cache-plugin. Töm bara cachen.

Se vår guide om hur du rensar cache i WordPress för detaljerade instruktioner.

Fixa längre artiklar

Om du bara har en vit dödsskärm på ett mycket långt inlägg eller sida, kan det här lilla tricket fungera.

Detta trick ökar i grunden PHP: s textbearbetningsförmåga genom att öka rekursions- och backspårgränsen. Du kan klistra in följande kod i din wp-config.php-fil.

/ ** Trick för långa inlägg * /
ini_set ( ‘pcre.recursion_limit’, 20 miljoner);
ini_set ( ‘pcre.backtrack_limit’, 10 miljoner);

Vi förstår att detta är ett mycket frustrerande fel, och vi hoppas att ett av knepen ovan fixade problemet åt dig. Du kanske också vill se vår WordPress-felsökningsguide som lär dig stegen du bör vidta för att fånga och fixa WordPress-problem själv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map