Hur man flyttar GoDaddy Website Builder Site till WordPress

Nyligen frågade en av våra användare oss hur man flyttar en GoDaddy Website Builder-webbplats till WordPress. GoDaddy erbjuder ett verktyg för webbplatsbyggare som gör det möjligt för användare att skapa webbplatser med hjälp av enkla dra- och släppverktyg. Men många användare inser snabbt begränsningarna i att använda ett verktyg som Godaddys webbplatsbyggare och vill flytta sin webbplats till en flexibel och kraftfull plattform som WordPress. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du flyttar webbplatsen för GoDaddy-webbplatsbyggare till WordPress.


Gå till WordPress

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln har många manuella steg som kan vara tidskrävande beroende på storleken på din webbplats. Vi ville inte skriva den här artikeln till en början, men på grund av upprepade förfrågningar har vi skrivit den här för dem som vill byta från Godaddy webbplatsbyggare till WordPress.

Steg 0: Komma igång

Framgången för din WordPress-webbplats beror på vilken WordPress-värd du väljer. Om du redan har GoDaddys webbhotell kan du använda den för din WordPress-webbplats.

Om du vill flytta till en ny värd rekommenderar vi Bluehost. De är ett av världens största värdföretag och de är en officiell värdpartner för WordPress.

För WPBeginner-användare erbjuder de 50% rabatt och ett gratis domännamn också.

Steg 1: Förbereda för att flytta från GoDaddy Webbplatsbyggare till WordPress

WordPress har importverktyg för många tjänster och verktyg som Blogger, Tumblr, LiveJournal, etc. Men det har inte ett importverktyg för webbplatsbyggare.

Det är därför du måste säkerhetskopiera webbplatsen för webbplatsbyggare manuellt. Det kan vara lite tidskrävande, beroende på hur mycket innehåll du har på din webbplats.

Säkerhetskopiera GoDaddy Website Builder-innehåll

Om du bara har några sidor kan du säkerhetskopiera genom att helt enkelt spara bilder och kopiera text till textfiler på din dator.

Du kan också besöka varje sida på din webbplats i din webbläsare och sedan trycka på CTRL + S (Kommando + S på Mac) på tangentbordet.

Detta kommer att öppna dialogrutan spara. Se till att du väljer “Webbsida, komplett” i fältet “format” eller “spara som typ”.

Spara en komplett webbsida med din webbläsare

Upprepa processen för alla sidor på din webbplats.

Se till att du har laddat ner alla bilder och text. Koppla bort internet på din dator och öppna sedan filerna du har laddat ner för att dubbelkontrollera.

Alternativt kan du använda gratis HTTrack-verktyg för att kopiera webbplatsen på din dator.

HTTrack är en webbplats kopiator. Du kan helt enkelt ange webbadressen till din webbplats så kommer den att kopiera den på din dator.

Kopiering av webbplatser med HTTrack

Problemet är att GoDaddy webbplatsbyggare och dess mallar lagrar sina filer på olika CDN-servrar. Namnet och adresserna på dessa servrar varierar från en webbplats till en annan.

Detta gör det svårare att ladda ner alla dina bildfiler. Men om din webbplats huvudsakligen är baserad på text och du inte bryr dig om att förlora bilder, är Httrack det snabbaste sättet att kopiera din webbplats.

När du inaktiverar webbplatsbyggaren kan du inte komma tillbaka till din webbplats. Ta dig tid att se till att du har en säkerhetskopia av all din webbplatsinformation.

För närvarande undrar du förmodligen varför inte finns det ett enklare sätt. Förmodligen för att Godaddy inte vill att du ska byta. Det är därför att välja rätt plattform är ett viktigt beslut, men vi är glada över att du har gjort rätt val att gå med WordPress.

Säkerhetskopiera din länkstruktur

Du måste omdirigera personer som besöker gamla webbadresser på din webbplats till de nya webbadresserna i WordPress. För att göra det måste du ha en lista med alla webbadresser på din webbplats.

Om du bara har några sidor kan du helt enkelt kopiera och klistra in webbadressen på varje sida på din webbplats i en vanlig textfil.

Alternativt kan du använda onlineverktyg för att extrahera webbadresser från din webbplats. Du kan använda Klipper, ett Google Chrome-tillägg för att spara URL: er i en txt-fil.

Oroa dig inte om du missar en sida. Vi kommer också att visa dig hur du automatiskt ställer in varningar för 404-fel i WordPress och omdirigerar användare i WordPress.

Steg 2: Flytta webbplatsen Builder Site till GoDaddy Shared Hosting

Detta steg är endast för användare som använder GoDaddys värdtjänst för att driva sin WordPress-webbplats. Om du använder någon annan WordPress-webbhotell som Bluehost, Siteground, Hostgator, etc, hoppar du över detta och hoppar till nästa steg.

Inaktivera GoDaddy Webbplatsbyggare

Om du vill använda GoDaddys webbhotell för din WordPress-webbplats kan du inte installera WordPress på den domänen förrän du inaktiverar Webbplatsbyggnadstjänsten.

Logga bara in på ditt GoDaddy-konto och klicka på ditt användarnamn i verktygsfältet längst upp. Detta visar en nedladdningsmeny där du behöver klicka på ‘Hantera webbplatsbyggare’.

Hantera webbplatsbyggare i GoDaddy-konto

Detta kommer att visa ditt webbplats Builder-konto. Du måste klicka på alternativknappen bredvid ditt domännamn.

Hantera alternativ för webbplatsbyggare i GoDaddy

Det tar dig till sidan med alternativ för webbplatsbyggare. Under översiktsfliken hittar du en länk för att avbryta ditt konto. Klicka på den för att inaktivera Webbplatsbyggaren på ditt domännamn.

Avaktivera ditt webbplatsbyggarkonto i GoDaddy

Ditt webbplatsbyggarkonto kommer nu att inaktiveras, och din domän skulle bli tillgänglig för att vara värd för din WordPress-webbplats. Det kommer att ta nästan en timme innan ditt Website Builder-konto är helt avaktiverat.

Lägga till värd till din domän

Nu när din domän är fri från GoDaddy webbplatsbyggare. Du måste fortfarande lägga till värdtjänst till den domänen.

Klicka på webbhotell under kontohanteraren och klicka sedan på hantera-knappen bredvid ditt konto.

Hantera GoDaddy Webhosting

Detta leder dig till cPanel-instrumentpanelen på ditt värdkonto. Du måste bläddra ner till domänavsnittet och sedan klicka på Lägg till på domäner.

Addon-domäner i GoDaddy cPanel

Nu kan du ange ditt domännamn. Fältet för underdomän och dokumentrot kommer att fyllas automatiskt.

Lägga till domän till GoDaddy-värd

Du måste också markera rutan för att skapa ett FTP-konto. Välj bara ett användarnamn och lösenord för ditt FTP-konto. Klicka till sist på knappen Lägg till domän.

Det är allt du har lyckats frigöra din domän från Website Builder och lagt till webbhotell för din domän.

Du kan nu hoppa till steg 4 för att lära dig hur du installerar WordPress och fortsätter att flytta din webbplats.

Steg 3: Peka domän till andra WordPress Hosting Services

Detta steg är för användare som har sin domän registrerad med GoDaddy och vill använda den med någon annan WordPress-webbhotell som BlueHost eller Siteground.

Logga in på ditt GoDaddy-konto och klicka på ditt användarnamn i verktygsfältet högst upp. Detta visar en nedladdningsmeny där du behöver klicka på hantera mina domäner.

Hantera dina domäner i GoDaddy

Välj din domän från listan och klicka på Nameservers-knappen längst upp och välj sedan inställningar för namnservrar.

Redigera ett domännamn i GoDaddy

Detta kommer att visa en popup där du behöver klicka på anpassad och sedan klicka på länken för att ange anpassad namnserver.

Lägga till anpassad namnserver

En ny popup visas med två fält. Du kan lägga till dina nya WordPress-värd namnservrar här. Om din WordPress-värd har mer än två namnservrar kan du klicka på knappen Lägg till namnserver för att lägga till en ny rad.

Lägg till namnservrar

Klicka på OK-knappen och klicka sedan på spara-knappen för att lagra dina inställningar. Kom ihåg att DNS-ändringar kan ta upp till 24 timmar att sprida över hela internet. Även om det vanligtvis bara tar några timmar.

När din domän börjar peka på din nya WordPress-värd kan du gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Installera WordPress

Nu bör din domän peka på din webbhotell och du är redo att installera WordPress. Oavsett om du använder GoDaddy eller någon annan webbhotell är processen densamma.

WordPress är känt för sin 5-minuters installation. De flesta värdföretag erbjuder 1-klicksinstallatörer för nya WordPress-webbplatser, vilket gör att du kan installera WordPress på din webbplats med bara några klick.

Mer information finns i vår steg för steg WordPress installationshandledning för nybörjare.

Steg 5: Importera innehåll för webbplatsbyggare i WordPress

Som vi nämnde tidigare att du måste säkerhetskopiera innehållet i Webbplatsbyggaren manuellt. Det är inte möjligt att automatiskt importera innehåll från webbplatsbyggaren.

Som standard kommer WordPress med två inbyggda innehållstyper som kallas inlägg och sidor. Se vår guide om skillnaden mellan inlägg och sidor.

Du måste skapa nya sidor eller inlägg på din webbplats och kopiera klistra in innehållet i GoDaddy-webbplatsbyggaren.

Att skapa inlägg och sidor i WordPress är verkligen enkelt. Se vår detaljerade handledning om hur du lägger till ett nytt inlägg i WordPress och använder alla funktioner.

Steg 6: Ställa in omdirigeringar

Om du har listan över länkar från den gamla webbplatsbyggnadssidan kan du gå vidare och konfigurera omdirigeringar.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera Plugin Simple 301 Redirects. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »301 omdirigeringar sida. Ange din gamla URL i fältet “Begär” och ange den nya WordPress URL för den sidan i fältet “Destination”.

Enkla 301 omdirigeringar

Klicka på knappen Spara ändringar för att lagra denna omdirigering. Upprepa processen för alla andra webbadresser.

För mer detaljerade instruktioner och andra sätt att konfigurera omdirigeringar, titta på vår nybörjarguide för att skapa omdirigeringar i WordPress.

Steg 7: Anpassa din WordPress-webbplats

WordPress kommer med tusentals vackra teman både betalda och gratis. Ta en titt på vår guide för att välja det perfekta temat för WordPress.

Men den mest kraftfulla funktionen i WordPress är dess utdragbarhet, som kommer från plugins. Det finns tusentals WordPress-plugins som gör att du kan göra nästan vad som kan tänkas.

Ta en titt på alla plugins vi använder på den här webbplatsen i eller se vårt expertval av måste ha WordPress-plugins för företagswebbplatser

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att flytta din GoDaddy Website Builder-webbplats till WordPress. Du kanske också vill se vår jämförelse av bästa dra-och-släpp-sidbyggare för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map