Hur man installerar Facebook Remarketing / Retargeting Pixel i WordPress

Letar du efter annonsering på Facebook på nytt? Vill du installera Facebooks ommarknadsföring / ommarknadsföringspixel i WordPress? I den här artikeln visar vi dig hur du installerar Facebook-ommarknadsföring / ommarknadsföringspixel i WordPress.


Lägga till Facebook Retargeting Pixel i WordPress

Varför använda Facebook-inriktningspixel för att öka din sociala räckvidd

Syed Balkhi, vår grundare och verkställande direktör, publicerade en fallstudie om hur vi ökade WPBeginners Facebook-trafik med 332% år 2015. Detta väckte ett överväldigande intresse från våra läsare som ville veta hur de kan göra detsamma för sina webbplatser.

När du ökar inlägg på Facebook-sidor med Facebook-annonser kan du välja ett stort antal målgrupper. Ommarkering ger dig möjlighet att begränsa din publik och få bättre resultat med mindre utgifter.

Du kan visa dina annonser till personer som redan är intresserade av din webbplats. Dessa människor är mycket mer benägna att svara på dina uppdaterade inlägg och annonser på Facebook.

Vad är en Facebook Retargeting Pixel?

Har du lagt märke till att när du besöker en webbplats börjar du se deras annonser på Facebook? Detta kallas ommarknadsföring eller ommarknadsföring.

Dessa webbplatser använder Facebooks retargeting-teknik, ofta känd som Facebook Pixel.

Retargeting-pixeln lägger inte till något synligt på din webbplats. Det skickar helt enkelt en webbläsarkaka till dina besökare.

Detta gör att Facebook kan målgruppera användare som besöker din webbplats på Facebook.

Låt oss titta på hur du kan lägga till en Facebook-målgruppspixel till din WordPress-webbplats.

Skapa en Facebook-retargeting Pixel

För att göra det enkelt har vi skapat en videohandledning om hur du installerar ett WordPress-plugin som du kan se nedan.

Prenumerera på WPBeginner

Men om du bara vill följa textinstruktioner kan du följa vår stegvisa handledning om hur du installerar Facebooks Retargeting Pixel i WordPress.

Först måste du logga in på ditt Facebook-konto och besöka Annonshanteraren. Klicka sedan på Verktyg »Pixlar för att skapa din Facebook-pixel.

Skapa Facebook Pixel

När du klickar på knappen Skapa pixel visas en popup. Ange bara ett namn för din pixel som kan vara ett namn på ditt företag eller produkt och tryck sedan på skapa pixel-knappen för att fortsätta.

Ange ett namn för Facebook Pixel

Du kommer att se ett framgångsmeddelande med det unika ID för din pixel.

Om någon annan hanterar de tekniska sakerna på din webbplats kan du skicka e-post till pixelkoden. I annat fall klickar du på knappen “Installera Pixel nu” för att installera den själv.

Facebook Pixel är klar för installation

Facebook kommer nu att visa dig Pixel-koden som du behöver installera på din WordPress-webbplats. Kopiera bara pixelkoden så visar vi dig hur du installerar den i WordPress.

Kopiera Facebook Pixel-koden

Installera Facebook Pixel i WordPress

Du måste lägga till Facebook Pixel-koden strax innan ditt WordPress-tema.

Det enklaste sättet att göra detta är att använda pluggen Insert Headers and Footers. När du har installerat och aktiverat plugin måste du gå till Inställningar »Sätt i sidhuvud och sidfot sida.

Lägga till Facebook-pixelkod med plugins för sidhuvud och sidfot i WordPress

Du kan klistra in din Facebook Pixel-kod i rubrikavsnittet och klicka på spara-knappen för att lagra dina ändringar. Se vår guide om hur du lägger till sidhuvud- och sidfotkod i WordPress för detaljerade instruktioner.

Allt är det, du har installerat Facebook Pixel på din WordPress-webbplats.

Bonussteg: Skapa anpassade målgrupper med Facebook Pixel

Nu när du har installerat Facebook Pixel på din WordPress-webbplats. Nästa steg är att skapa anpassade målgrupper för dina ommarknadsföringskampanjer på Facebook.

Med anpassade målgrupper kan du rikta in dig på användare som du redan känner till dina Facebook-annonser. Dessa användare kan vara dina webbplatsbesökare, användare som gillar din sida eller användare som registrerade sig för din e-postlista.

Så här kan du skapa anpassade målgrupper i Facebook.

Besök helt enkelt Facebook Ads Manager-instrumentpanelen och gå till Verktyg »Publik sektion.

Facebook anpassade målgrupper

Detta kommer att skapa en popup där du behöver välja vilken typ av publik du vill rikta in på Facebook.

Du kan välja en kundlista, webbplatstrafik eller appaktivitet. För denna tutorials skull kommer vi att välja webbplatstrafik.

Välj en typ av anpassad målgrupp

Nu kommer Facebook att fråga dig vilken webbplatspublik du vill rikta dig till. Du kan välja alla webbplatsbesökare, personer som besöker specifika sidor, personer som inte besöker specifika sidor och så vidare. Du kan också skapa anpassade kombinationer.

Välja publik från webbplats trafik

Nästa måste du välja en varaktighet i antal dagar. Slutligen måste du ange ett publiknamn. Använd något som hjälper dig att enkelt identifiera denna publik i dina insikter.

När du är klar klickar du på knappen Skapa publik för att avsluta skapa din första anpassade målgrupp.

Upprepa processen för att skapa fler anpassade målgrupper genom Facebook-målgrupp.

Visar dina annonser för anpassade målgrupper med hjälp av Facebook Retargeting Pixel

Det riktiga roliga börjar med att engagera dina anpassade målgrupper med Facebook-annonser.

Börja med att skapa en ny annons i Facebook. Du kan visa olika typer av annonser för olika mål. Som att öka sidans inlägg, skicka trafik till din webbplats, öka konverteringen och så vidare.

Beroende på vilket mål du väljer kommer du att kunna välja målgrupp vid någon tidpunkt under annonsskapandet.

I samma publikval kommer Facebook att visa dig anpassad målgrupp och du kan välja den för att vara inriktad med din annonskampanj.

Retarget anpassad publik på Facebook

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att installera Facebook-ommarknadsföring / ommarknadsföringspixel i WordPress. Du kanske också vill se vår guide om hur du installerar och konfigurerar Facebook-kommentarer i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me