Hur man installerar och installerar WordPress Multisite Network

Vill du konfigurera och installera WordPress multisite nätverk? WordPress har en inbyggd förmåga att skapa flera webbplatser med samma WordPress-installation.


Ett WordPress multisite-nätverk används av bloggar, skolor och företag som behöver köra separata webbplatser men vill hantera dem under en instrumentpanel.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du korrekt installerar och konfigurerar ett WordPress-nätverk med flera platser.

Hur man installerar och ställer in WordPress multisite nätverk

Eftersom detta är en omfattande artikel har vi lagt till enklare navigering:

WordPress Multisite Basics

  WordPress Multisite Installation och inställning

   WordPress Multisite Konfigurationsinställningar

    Ställa in standardinnehåll, tema och plugins

     Felsökning och vanliga frågor

      Vad är WordPress Multisite Network?

      Med ett WordPress Multisite-nätverk kan du köra och hantera flera WordPress-webbplatser eller bloggar från en enda WordPress-installation.

      Det gör att du kan skapa nya webbplatser direkt och hantera dem med samma användarnamn och lösenord. Du kan till och med låta andra användare registrera sig och skapa sina egna bloggar på din domän.

      WordPress multisite-nätverket har avancerade inställningar som du kan använda för att anpassa varje webbplats / blogg på ditt nätverk.

      Fördelar med att använda ett WordPress Multisite Network

      I många situationer kan ett multimedia-nätverk i WordPress vara mer användbart än att hantera flera fristående WordPress-webbplatser. Här är några av fördelarna med att använda ett WordPress multisite-nätverk:

      1. Som nätverksadministratör kan du enkelt hantera flera webbplatser från en enda instrumentbräda.
      2. Varje webbplats i nätverket kan ha sina egna administratörer. Webbplatsadministratörerna har möjlighet att hantera bara sin egen webbplats.
      3. Du kan installera plugins / teman och aktivera dem för flera webbplatser med en nedladdning.
      4. Multisite nätverk gör det också enklare för dig att hantera uppdateringar. Du behöver bara uppdatera dina WordPress, plugins eller teman vid en “master” -installation.

      Nackdelar med att använda ett WordPress Multisite Network

      Att skapa ett WordPress-multisittsnätverk är inte alltid bra för att hantera flera webbplatser. Här är några av nackdelarna som du bör tänka på innan du sätter upp ett nätverk med flera platser.

      1. Alla webbplatser i nätverket delar samma resurser. Detta innebär att när ditt nätverk är nere, går alla andra webbplatser också ner.
      2. Det är inte lätt att hantera trafik och serverresurser för användare på nybörjare. Om en av dina webbplatser får oväntad trafik kommer den att påverka alla andra webbplatser i nätverket.
      3. Om en webbplats hackas betyder det att alla webbplatser i ditt nätverk hackas.
      4. Vissa WordPress-plugins kanske inte fungerar bra i ett multisiternätverk.
      5. WordPress multisite nätverk stöds inte korrekt av alla webbhotellleverantörer vilket begränsar dina alternativ. Vi kommer att prata mer om detta senare i artikeln.

      Vem behöver ett WordPress multisite-nätverk?

      Bara för att du hanterar flera WordPress-webbplatser betyder det inte att du behöver börja använda ett multisite-nätverk.

      Det finns verktyg från tredje part för att hantera flera WordPress-webbplatser från en enda instrumentbräda. Verktyg som InfiniteWP eller iThemes Sync gör det enklare att underhålla flera WordPress-webbplatser under ett tak utan att växla fram och tillbaka från en webbplats till en annan.

      Här är några scenarier när det är vettigt att skapa ett multisite-nätverk:

      1. En tidskriftswebbplats med olika sektioner som hanteras av olika team.
      2. En företagswebbplats med undersidor för olika platser och filialer.
      3. Statliga eller icke-vinstdrivande webbplatser kan använda WordPress multisite för olika avdelningar, platser och regioner.
      4. Ditt eget nätverk av bloggar som körs på flera underdomäner.
      5. Skolor och högskolor som gör det möjligt för elever att skapa sina egna bloggar på skolservrar.

      Krav för ett WordPress Multisite Network

      Alla webbplatser i ett WordPress-nätverk med flera sidor delar samma serverresurser. Detta betyder att det viktigaste du behöver är en bra WordPress-värd.

      Om du planerar att bara ha ett par webbplatser med låg trafik kan du förmodligen komma undan med delad hosting.

      På grund av arten av multisätverk behöver du dock VPS-värd eller en dedikerad server när dina webbplatser växer.

      Vi rekommenderar Bluehost eftersom de erbjuder både delad hosting och VPS / dedikerade servrar, och de är också en av de officiella WordPress-värdpartnerna.

      Om du letar efter ett alternativ, ger SiteGround och WP Engine utmärkt service för WordPress multisite-nätverk.

      Förutom webbhotell behöver du den grundläggande kunskapen om hur du installerar WordPress och redigerar filer med FTP.

      Välja en domänstruktur för ditt flersidiga nätverk

      I ett WordPress-nätverk med flera platser kan du lägga till nya webbplatser med antingen underdomäner eller underkataloger.

      Exempel på underdomän:
      http://site1.example.com

      Exempel på underkatalog:
      http://example.com/site1/

      Om du väljer underdomäner måste du konfigurera jokerteckenunderdomäner på din server. Vi kommer att visa dig hur du gör det i nästa steg.

      Å andra sidan, om du väljer underkataloger eller sökbaserade webbadresser för webbplatser i ditt nätverk, kan du hoppa över nästa steg.

      Ställa in underdomäner för jokertecken

      Om du bestämmer dig för att använda underdomäner för webbplatser i ditt multisite-nätverk, måste du ställa in jokardunderdomäner för ditt multisite-nätverk.

      För att göra det måste du först logga in på ditt WordPress-värdkontos cPanel-instrumentbräda. Efter det måste du bläddra ner till avsnittet “Domäner” och sedan klicka på “Underdomäner”.

      Ställa in underdomäner för jokertecken

      Notera: Beroende på din webbhotelltjänst kan din cPanel-instrumentpanel se något annorlunda ut än skärmdumpen ovan. Den här skärmdumpen är från cPanel på Bluehost.

      På nästa sida måste du ange * -tecknet i fältet underdomän och välja din huvuddomän från rullgardinsmenyn..

      Lägga till underdomän för jokertecken

      Cpanel kommer automatiskt att upptäcka dokumentroten och visar det i fältet nedan. Klicka nu på knappen “Skapa” för att lägga till ditt underdomän för jokertecken.

      Aktivera WordPress Multisite Network Feature

      Multisite Network-funktionen är inbyggd med varje WordPress-installation. Allt du behöver göra är att installera och konfigurera WordPress som du normalt skulle göra. Efter det behöver du bara aktivera flersidefunktionen.

      Du kan också aktivera multisidefunktionen på alla befintliga WordPress-webbplatser. Innan du aktiverar flersidan, glöm inte att skapa en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats.

      För att aktivera Multisite, anslut till din webbplats med en FTP-klient eller cPanel-filhanterare och öppna wp-config.php-filen för redigering.

      Du måste lägga till följande kod i din wp-config.php-fil precis innan / * Det är allt, sluta redigera! Glad blogging. * / linje.

      / * Multisite * /
      definiera (‘WP_ALLOW_MULTISITE’, sant);

      När du är klar kan du spara och ladda upp din wp-config.php-fil tillbaka till servern.

      Den här koden möjliggör helt enkelt multisidefunktionen på din WordPress-webbplats. När den är aktiverad måste du fortfarande konfigurera det multisidiga nätverket.

      Ställa in ditt WordPress Multisite Network

      Nu när du har aktiverat Multisite Network-funktionen på din WordPress-webbplats är det dags att konfigurera ditt nätverk.

      Om du ställer in ett mutlisite nätverk på en befintlig WordPress-webbplats måste du inaktivera alla plugins på din webbplats.

      Besök bara Plugins »Installerade plugins och välj alla plugins. Du måste välja “Deaktivera” från rullgardinsmenyn “Bulk Actions” och sedan klicka på “Apply” -knappen.

      Inaktivera plugins

      Du kan nu gå över till Verktyg »Nätverksinställning för att konfigurera ditt multisittsnätverk.

      WordPress multisite nätverksinställning

      På skärmen för nätverksinställning ser du ett meddelande om att du behöver Apaches mod_rewrite-modul installerad på din server. Denna modul är installerad och aktiverad på alla de bästa WordPress-värdleverantörerna.

      Nästa sak du behöver göra är att berätta för WordPress vilken typ av domänstruktur du kommer att använda för webbplatser i ditt nätverk, t.ex. Underdomäner eller underkataloger.

      Därefter måste du ange en titel för ditt nätverk och se till att e-postadressen i e-postadressen för nätverksadministration är korrekt.

      Klicka på installationsknappen för att fortsätta.

      WordPress kommer nu att visa dig någon kod som du behöver lägga till i din wp-config.php respektive .htaccess-fil.

      Lägg till kod i wp-config och .htaccess-filer

      Du kan använda en FTP-klient eller filhanterare i cPanel för att kopiera och klistra in koden i dessa två filer.

      Efter det måste du logga in igen på din WordPress-webbplats för att komma åt det multisidiga nätverket.

      Konfigurera nätverksinställningar

      Nu när du har konfigurerat det multisidiga nätverket är det dags att konfigurera nätverksinställningar.

      Du måste byta till ‘Network Dashboard’ för att ändra nätverksinställningar, lägga till nya webbplatser och konfigurera andra inställningar.

      När du tar musen över till “Mina webbplatser” -menyn i adminverktygsfältet visas en popup-popup. Klicka på Network Admin »Dashboard.

      Nätverksadministratörsbräda

      Detta tar dig till multisite nätverkspanelen. Du kommer att märka att det finns nya menyalternativ för att hantera ditt multisite-nätverk. Du kommer också att se en “Right Now” -dashboardwidget som låter dig skapa en ny webbplats och lägga till nya användare.

      Nätverkets instrumentbräda

      För att konfigurera nätverksinställningar måste du klicka på länken ‘Inställningar’ i administratörssidfältet.

      Det första alternativet på sidan med nätverksinställningar är att ställa in webbplatsens titel och administratörens e-postadress. Dessa fält fylls automatiskt med nätverkstitel och administratormail som du angav under installationen.

      Nätverksinställningar

      Öppna ditt multisite-nätverk för registreringar

      Avsnittet “Registreringsinställningar” på sidan med nätverksinställningar är förmodligen den viktigaste inställningen i din nätverksinställning.

      Som standard är både användar- och webbplatsregistrering inaktiverade i nätverket.

      Du kan välja att öppna din webbplats för användarregistrering, eller låta befintliga användare skapa nya webbplatser eller tillåta både användare och webbplatsregistrering.

      WordPress multisite registreringsinställningar

      Om du öppnar ditt multisittsnätverk för registrering kan du kryssa i rutan bredvid alternativet “Registreringsmeddelande” för att få e-postmeddelanden varje gång en ny användare eller webbplats registreras.

      Om du vill tillåta enskilda webbplatsadministratörer att lägga till nya användare på sina webbplatser kan du kryssa i rutan bredvid alternativet “Lägg till nya användare”.

      Registreringsalternativ

      Alternativ för begränsad e-postregistrering låter dig begränsa webbplats- eller användarregistrering till e-postadresser från specifika domäner. Detta är särskilt användbart om du bara vill tillåta personer från din egen organisation att registrera och skapa användare eller webbplatser.

      På samma sätt kan du också förbjuda vissa domäner från registrering.

      Nya webbplatsinställningar

      Avsnittet “Nya webbplatsinställningar” låter dig konfigurera standardalternativ för nya webbplatser som skapats i ditt multisittsnätverk.

      Du kan ändra välkomstmeddelandena och innehållet i första standardinställningen, sidan och kommentera i dessa inställningar.

      Nya webbplatsinställningar

      Som nätverksadministratör kan du ändra dessa inställningar när som helst.

      Ladda upp inställningar för ditt multisite-nätverk

      Det är viktigt för dig att hålla ett öga på användningen av dina serverresurser. Under avsnittet Uppladdningsinställningar kan du begränsa den totala mängden utrymme som en webbplats kan använda för uppladdningar.

      Standardvärdet är 100 MB vilket förmodligen är bra för minst 100 fotouppladdningar. Du kan öka eller minska det här utrymmet beroende på hur mycket diskutrymme du har.

      Ladda upp inställningar

      Standarduppladdningen av filtyper är bilder, ljud, video och pdf-filer. Du kan lägga till ytterligare filtyper om du vill ha doc, docx, odt, etc..

      Efter det kan du välja en filstorleksgräns, så att användare inte kan ladda upp galna stora filer till servern.

      Inställningar för insticksmeny

      Därefter kan du hoppa till menyinställningarna. Det låter dig aktivera den administrativa menyn för insticksprogrammet på dina nätverkssajter.

      Visa eller dölj plugins-menyn till webbplatsadministratörer

      Om du aktiverar detta visas plugins-menyn till respektive webbplatsadministratör. De kan aktivera eller inaktivera ett plugin på sina enskilda webbplatser, men de kan inte installera nya plugins.

      När du är nöjd med alla konfigurationsinställningar, se till att klicka på knappen “Spara ändringar”.

      Lägga till nya webbplatser i ditt WordPress Multisite Network

      För att lägga till en ny webbplats i ditt WordPress-multisittsnätverk klickar du bara på “Webbplatser” under Mina webbplatser »Nätverksadministratör menyn i adminverktygsfältet.

      Lägga till nya webbplatser i ditt WordPress-multisittsnätverk

      Detta visar dig en lista över webbplatser på din nuvarande installation av flera platser. Som standard har du din primära webbplats listad som den enda webbplatsen i ditt WordPress-multisätverksnätverk.

      För att lägga till en ny webbplats klickar du på knappen ‘Lägg till ny’ högst upp.

      Lägg till en ny webbplats

      På sidan “Lägg till ny webbplats” måste du ange webbplatsens adress. Du behöver inte skriva hela adressen, bara den del du vill använda som underdomän eller underkatalog.

      Därefter måste du lägga till en sidtitel och ange webbplatsadministratörens e-postadress.

      Lägga till nya webbplatsinformation

      Du kan lägga till en annan e-postadress för administratören än den du för närvarande använder för att hantera ditt nätverk med flera platser.

      Om e-postadressen för närvarande inte används av en annan användare, kommer WordPress att skapa en ny användare och skicka användarnamn och lösenord till den e-postadress du anger.

      När du är klar klickar du på knappen “Lägg till webbplats”.

      En ny webbplats kommer att läggas till i ditt WordPress multisite-nätverk. Som nätverksadministratör får du också en ny e-postadress för webbplatsregistrering.

      Om du skapade en ny användare får den användaren ett e-postmeddelande med instruktioner för att ställa in ett nytt lösenord och logga in.

      Lägga till teman och plugins till ditt multisite-nätverk

      Som standard kan enskilda webbplatsadministratörer i ett flerplatsnätverk inte installera teman och plugins på egen hand.

      Som nätverksadministratör kan du installera respektive plugins och teman, så det är tillgängligt för alla webbplatser i ditt nätverk.

      Installera teman för ditt flerplatsnätverk

      För att lägga till teman, gå till Mina webbplatser »Nätverksadministratör» Teman sida.

      Installerade teman i ditt WordPress-multisittsnätverk

      På den här sidan ser du en lista med för närvarande installerade teman på din WordPress-multisida.

      Du kan göra ett tema tillgängligt för andra webbplatser genom att klicka på alternativet “Nätverksaktivera” under det temat. Du kan också inaktivera ett tema genom att klicka på länken “Network Disable” under temat. Obs: Alternativet Deaktivera nätverk visas bara när temat är aktiverat.

      För att lägga till ett nytt tema måste du klicka på knappen ‘Lägg till nytt’ högst upp på skärmen och sedan installera ett WordPress-tema som du normalt skulle göra.

      När det nya temat har installerats kommer du att kunna göra det tillgängligt för andra webbplatser i ditt nätverk med alternativet ‘Nätverksaktivera’.

      Om du behöver rekommendationer om vilka teman som ska göras tillgängliga för ditt nätverk, ta en titt på våra val av de bästa WordPress-teman som du kan använda.

      • Bästa gratis WordPress-bloggteman
      • Bästa gratis WordPress-fototema
      • Bästa WordPress-teman med flera ändamål

      Ställa in ett standardtema för ditt Multisite Network

      När du har lagt till ett par teman kommer WordPress fortfarande att aktivera standard WordPress-temat för varje ny webbplats.

      Om du vill göra ett annat tema till standardtema för nya webbplatser måste du lägga till följande kod i din wp-config.php-fil.

      // Ställa in standardtema för nya webbplatser
      definiera (‘WP_DEFAULT_THEME’, ‘ditt tema’);

      Byt ut ditt tema med namnet på ditt tema. Du måste använda namnet på tematets mapp, som du kan ta reda på genom att titta på / wp-content / teman / mappen.

      Installera insticksprogram för ditt nätverk med flera platser

      På samma sätt kan du besöka Mina webbplatser »Nätverksadministratör» Plugins för att installera plugins och klicka på länken ‘Nätverksaktivera’ under varje plugin för att aktivera dem i ditt multisittsnätverk.

      Nätverksaktivera plugins på en WordPress-multisida

      Följande är några viktiga WordPress-plugins som vi rekommenderar för varje webbplats:

      • WPForms – Det är det bästa WordPress-kontaktformuläret plugin och gör att du snabbt kan skapa vackra formulär med hjälp av enkel dra och släpp formbyggare.
      • Yoast SEO – Det är den mest omfattande WordPress SEO-plugin på marknaden och hjälper dig att få fler besökare från sökmotorer.
      • SeedProd – Administratörer av webbplatser kanske vill se en kommande sida när de arbetar på sina webbplatser. SeedProd tillåter dem att lägga till vackra kommer snart och landningssidor för underhållsläge
      • WP Mail SMTP – WP Mail SMTP hjälper dig fixa WordPress som inte skickar e-postproblem genom att använda SMTP-server för att skicka avgörande e-postmeddelanden med flera platser.

      För fler plugin-rekommendationer, se vår lista över de viktiga WordPress-plugins för alla webbplatser.

      Notera: Om du har aktiverat alternativet Plugins Menu för webbplatsadministratörer i ‘Network Settings’ tidigare, kan webbplatsadministratörerna aktivera eller inaktivera installerade plugins på egen hand. Webbplatsadministratörer kan inte ta bort eller installera ett nytt plugin på egen hand.

      Lägga till standardinnehåll på flerplatser

      Som standard låter WordPress dig redigera viss standardinnehåll för varje webbplats i ditt multisittsnätverk. Du kan gå till Inställningar »Nätverksinställningar och lägg till dem under avsnittet “Nya webbplatsinställningar”.

      Ny webbplats är standard

      Du kan redigera innehållet för standardinlägget, sidan och kommentaren. Vi rekommenderar att du ersätter standardinnehållet med något som är mer användbart för din webbplatsadministratör.

      Tänk om du vill att ytterligare standardinnehåll skulle läggas till varje ny webbplats?

      Som standard ger WordPress dig inte ett alternativ att skapa ytterligare standardinnehåll för nya webbplatser. Om du vill göra det måste du lägga till anpassad kod i din WordPress-multisida.

      I det här exemplet kommer vi att lägga till en ny standardsida som ska skapas för varje ny webbplats.

      add_action (‘wpmu_new_blog’, ‘wpb_create_my_pages’, 10, 2);

      funktion wpb_create_my_pages ($ blog_id, $ user_id) {
      switch_to_blog ($ blog_id);

      // skapa en ny sida
      $ page_id = wp_insert_post (array (
      ‘post_title’ => ‘Handla om’,
      ‘post_name’ => ‘handla om’,
      ‘post_content’ => “Det här är en sida om. Du kan använda den för att presentera dig själv för dina läsare eller så kan du helt enkelt ta bort den. ‘,
      ‘post_status’ => ‘publicera’,
      ‘post_author’ => $ user_id, // eller "1" (Super-admin?)
      ‘post_type’ => ‘sida’,
      ‘menu_order’ => 1,
      ‘comment_status’ => ‘stängd’,
      ‘ping_status’ => ‘stängd’,
      ));

      restore_current_blog ();
      }

      Du kan använda samma kod med små ändringar för att skapa standardposter för nya webbplatser. Kolla in följande kod:

      add_action (‘wpmu_new_blog’, ‘wpb_create_my_pages’, 10, 2);

      funktion wpb_create_my_pages ($ blog_id, $ user_id) {
      switch_to_blog ($ blog_id);

      // skapa en ny sida
      $ page_id = wp_insert_post (array (
      ‘post_title’ => “Ett exempel på blogginlägg”,
      ‘post_name’ => ‘Prov-blogg-inlägg’,
      ‘post_content’ => “Detta är bara ett exempel på blogginlägg. Ta gärna bort det. ‘,
      ‘post_status’ => ‘publicera’,
      ‘post_author’ => $ user_id, // eller "1" (Super-admin?)
      ‘post_type’ => ‘posta’,
      ));

      restore_current_blog ();
      }

      Felsökning av WordPress Multisite-problem

      De vanligaste problemen med WordPress-nätverkskonfiguration uppstår på grund av felaktig konfiguration av underdomäner för jokertecken och domänmappningsproblem. Se till att din webbhotell stöder underdomäner för jokertecken innan du ställer in flera sidor.

      Följande är några andra vanliga problem och snabba lösningar.

      Åtgärda inloggningsproblem på flerplatsinstallationer

      En annan vanlig fråga är att när användare använder WordPress multisite med underkataloger, kan vissa användare inte logga in på adminområdet på sina webbplatser efter att de har lagt till den nödvändiga koden i wp-config.php-fil.

      För att fixa detta, försök att byta ut

      definiera (‘SUBDOMAIN_INSTALL’, falsk);

      rad i wp-config.php-fil med

      definiera (‘SUBDOMAIN_INSTALL’, ‘falskt’);

      Hitta obekräftade användare

      Ett annat problem som du kanske stöter på är att inte hitta användare som registrerade sig i ditt nätverk men inte fick aktiveringsmeddelandet. För att åtgärda det här problemet, se vår guide om hur du hittar oventade användare i WordPress.

      Exportera en webbplats från multisite till en egen WordPress-installation

      Senare vid någon tidpunkt kanske du eller en annan webbplatsägare vill exportera en webbplats från multisite till sin egen WordPress-installation. Detta kan enkelt göras. För steg för steg-instruktioner se vår guide om hur du flyttar en webbplats från WordPress multisite till en enda installation.

      Du kanske också vill bokmärka vår ultimata guide med vanliga WordPress-fel och hur du fixar dem. Det sparar mycket tid genom att snabbt fixa de vanligaste WordPress-problemen.

      Vanliga frågor om WordPress Multisite Network

      Många av våra användare har ställt oss många frågor om WordPress multisite-nätverk och hur man använder det mer effektivt. Följande är de vanligaste frågorna som vi har svarat på.

      1. Skulle jag kunna hantera mina webbplatser bättre med ett multisite-nätverk?

      För att vara ärlig beror svaret verkligen på ditt användarscenario.

      Till exempel, om dina webbplatser inte är relaterade till varandra, skulle du ha det bättre med ett flera webbplatshanteringsverktyg, som InifiteWP.

      Om du hanterar flera webbplatser för en restaurangkedja, universitet eller onlinemagasin kommer WordPress multisite att vara effektivare.

      2. Gör WordPress multisite att mina webbplatser laddas snabbare?

      Återigen beror det på flera faktorer. Bättre WordPress-värd med massor av serverresurser kommer att göra det möjligt för multisite att vara snabbare men sedan igen med dessa resurser kommer enskilda WordPress-webbplatser också att köras snabbare.

      Men på ett delat värdkonto kommer trafikspikar att öka minnesanvändningen och bromsa alla webbplatser i det multisidiga nätverket samtidigt. För att förbättra multisitthastigheten, se vår guide om WordPress-prestanda och hastighetsoptimering.

      3. Kan jag lägga till en onlinebutik på en WordPress Multisite Webbplats?

      Ja, du kan lägga till en onlinebutik i WordPress multisite nätverk. Du kommer sannolikt att använda ett e-handelsstickin som WooCommerce för det, som är kompatibelt med WordPress multisite.

      4. Kan jag installera ‘x plugin’ på min WordPress multisite?

      Vissa WordPress-plugins kanske inte är kompatibla med WordPress multisite. Vanligtvis nämner pluginförfattare det på plugin-webbplatsen och du kan undvika att installera ett plugin som kanske inte fungerar på en multisite-installation. Men om det inte nämns, är det säkert att anta att det är kompatibelt med flera sidor.

      4. Hur delar jag användarinloggningar och roller över det multisite nätverket?

      Som standard kan en användare som är registrerad på en webbplats inte registrera sig eller läggas till en annan webbplats i samma nätverk. Det beror på att de redan är registrerade i den delade WordPress-databasen. De har dock inga behörigheter för användarroll på andra webbplatser.

      Du kan använda plug-in från tredje part som WP Multisite User Sync för att synkronisera användare över nätverket. Du måste dock vara försiktig eftersom du kan ge någon administratörsbehörighet till en webbplats.

      Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du installerar och installerar WordPress multisite-nätverk. Du kanske också vill se vår steg-för-steg WordPress säkerhetsguide för att skydda och hålla din WordPress multisäker.

      Jeffrey Wilson Administrator
      Sorry! The Author has not filled his profile.
      follow me