Hur man installerar WordPress lokalt på Mac med MAMP

Vill du installera WordPress lokalt på Mac? Genom att installera WordPress på din dator kan du prova WordPress innan du startar en blogg. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du installerar WordPress lokalt på Mac med MAMP.


Installera WordPress lokalt på Mac med MAMP

Dricks: Använder du inte Mac? Vi har också en handledning om hur du installerar WordPress lokalt i Windows.

Hur man installerar MAMP på Mac

Det första du behöver göra är att besöka MAMP-webbplatsen och ladda ner MAMP. När nedladdningen är klar måste du öppna den nedladdade filen och dra bildfilen inuti den till mappen Program. Följ sedan bara instruktionerna på skärmen.

Mamp Installer

Efter installationen kan du gå vidare och starta MAMP från Tillämpningar »MAMP på din dator.

Notera: MAMP installerar också MAMP Pro (betald version), så kom ihåg att klicka på rätt.

Innan du börjar rekommenderar vi att du konfigurerar några inställningar för att göra din MAMP-upplevelse bättre. Du kan göra detta genom att starta menyn Inställningar och sedan växla till fliken portar.

Ändra Apache-portar

Ange port 80 för Apache och klicka sedan på OK-knappen.

Om du ställer in Apache för att använda port 80 kommer du att få åtkomst till dina lokala webbplatser från http: // localhost istället för http: // localhost: 8888. Men detta betyder också att varje gång du startar MAMP-servrar måste du ange administratörslösenordet för din dator.

Nästa steg är att ställa in dokumentrotmappen. Det här är mappen där du skapar och lagrar dina webbplatser. Som standard använder MAMP / Applications / MAMP / htdocs / folder, men du kan ändra det till en mer tillgänglig plats.

Klicka på fliken Webbserver i inställningsdialogrutan och välj sedan mappen där du vill lagra dina webbplatser. Helst bör du lagra var och en av dina webbplatser i en ny mapp i mappen Dokument.

Välj dokumentrotmapp

Du kan namnge den här mappen vad du vill. Till exempel htdocs, mywebsites, wpdev etc. För den här artikelns skull kommer vi att kalla det allwebsites.

Klicka på OK för att spara dina ändringar.

Installera WordPress på Mac

Nu när du har konfigurerat MAMP, låt oss gå vidare och installera WordPress på din Mac-dator.

Först måste du besöka WordPress.org-webbplatsen för att ladda ner en kopia av WordPress. När du har laddat ner filen måste du packa upp den.

Kopiera därefter wordpress-mappen inuti och klistra in den i din MAMP-dokumentrotmapp. Du kan byta namn på den här mappen till vad du vill (exempel: mysite, wpbeginner, etc).

WordPress behöver en databas för att lagra all webbplatsinformation, så du måste skapa en databas innan vi installerar WordPress. Oroa dig inte, det är inte så svårt som det låter.

Klicka bara på Öppna webbsidans sida -knappen i MAMP-applikationsfönstret. Ett nytt webbläsarfönster öppnas där du behöver klicka på Verktyg »phpMyAdmin från den översta menyraden.

Öppna phpMyAdmin i MAMP

phpMyAdmin är en webbaserad applikation som används för att hantera MySQL-databaser. I phpMyAdmin måste du klicka på Databaser och sedan skapa en ny databas.

Du kan namnge databasen vad du vill, men skriv den ned eftersom du behöver databasnamnet i nästa steg. För denna handledning kommer vi att kalla det test_db.

Skapa databas för att installera WordPress

Nu när du har skapat databasen är det dags att installera WordPress.

Gå till http: // localhost / mysite i en ny webbläsarflik. Om du namngav wordpress-mappen till något annat, använd det här namnet här.

Nu ser du det första steget i WordPress installationsguiden som ber dig välja ett språk.

Välj WordPress-språk

Välj det språk som du vill installera WordPress och klicka sedan på knappen Fortsätt.

På nästa skärm berättar WordPress dig om den information du behöver för att slutföra installationen. Klicka på knappen “Låt oss gå” för att gå vidare.

Därefter blir du ombedd att ange din WordPress-databasinformation. Du känner redan till databasnamnet från steget tidigare. För användarnamn och lösenord måste du använda rot. För databasvärd måste du använda lokal värd.

Ange din databasinformation

När du är klar klickar du på skicka-knappen för att fortsätta.

WordPress kommer nu att ansluta till din databas och skapa en konfigurationsfil för dig. Efter detta kommer det att visa dig ett framgångsmeddelande. Klicka på knappen “Kör installationen” för att fortsätta.

På nästa skärm kommer WordPress att be dig ge din webbplatsinformation, välja ett användarnamn och lösenord och ange en e-postadress. Gå vidare och fyll i formuläret och klicka sedan på Installera WordPress-knappen.

WordPress installation

WordPress kommer nu att köra installationen och du får se ett framgångsmeddelande när det är gjort.

Installationen är klar

Du kan nu gå vidare och logga in på WordPress-webbplatsen som är installerad lokalt på din Mac-dator.

WordPress-instrumentpanelen

Försöker WordPress lokalt på Mac

Syftet med en lokal installation är att hjälpa dig testa WordPress eller utveckla en webbplats på din dator. Här är några saker du vill prova.

  • Hitta perfekta WordPress-teman och prova dem.
  • Testa viktiga WordPress-plugins lokalt.
  • Lär dig WordPress-programmering genom att skapa dina egna plugins och teman.

Flytta din lokala WordPress-installation till live-webbplats

När du har spelat med WordPress lokalt, vill du flytta det till en live-webbplats. Detta är det enda sättet andra kan se din webbplats.

För att göra det behöver du ett domännamn och ett webbhotellkonto. Ett domännamn är din webbplats adress på internet, och webbhotell är där dina webbplatsfiler lagras.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost. De är ett av världens största värdföretag och en officiellt rekommenderad WordPress-värdpartner.

Lyckligtvis erbjuder de WPBeginner-användare rabatt på hosting och ett gratis domännamn. I princip kan du komma igång för $ 2,75 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

När du har köpt hosting, se vår artikel om hur du skapar en webbplats för att installera WordPress.

Om du byggde en komplett webbplats redan på din lokala värd kan du gå vidare och följa vår guide för hur du flyttar WordPress från lokal server till live-webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du installerar WordPress lokalt på Mac med MAMP. Du kanske också vill se typer av webbplatser du kan skapa med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me