Hur man installerar WordPress på Amazon Web Services

Nyligen bad en av våra läsare oss om hur man installerar WordPress på Amazon Web Services (AWS). Amazon Web Services, ofta reserverat för större projekt, är en kraftfull cloud computing-plattform som gör att vem som helst kan utnyttja kraften i Amazons överlägsna infrastruktur på en lönebasis. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du installerar WordPress på Amazon Web Services.


Installera WordPress på Amazon Web Services

Notera: Om du bara startar en webbplats rekommenderar vi att du använder en av de enklare lösningarna från hur du installerar WordPress-guiden.

Vi har delat upp denna artikel i två metoder. Den första metoden är en manuell process som är mycket teknisk och komplicerad. Den andra metoden är en enklare lösning för nybörjare eftersom den låter dig använda AWS-infrastruktur genom att gå igenom en föredragen hanterad WordPress-webbhotellösning.

  Metod 1. Skapa en anpassad WordPress-installation på AWS

  Det första du behöver göra är att besöka Amazon Web Services webbplats. Du kan skapa ett gratis konto, men du måste ange kreditkortsinformation. Amazon kommer att verifiera din identitet genom att skicka en avgift på $ 1 till ditt kort.

  När ditt konto har verifierats måste du logga in på din AWS-konsol och klicka på menyn “Tjänster”. Under beräkningsavsnittet måste du välja EC2 för att fortsätta.

  Starta AWS EC2-tjänst

  EC2 är AWS: s cloud computing-plattform som låter dig skapa virtuella maskiner och köra webbappar som WordPress. För mer information om vad som är en virtuell maskin, läs vår guide om vad som är en VPS och behöver du den.

  Klicka sedan på knappen “Starta instans” för att starta och konfigurera instansinställningarna.

  Starta din EC2-instans

  Du måste välja en Amazon-maskinbild. Dessa är förkonfigurerade programvar staplar som du kan installera med ett enda klick.

  Under ‘AWS Marketplace’ söker du efter WordPress och väljer sedan ‘WordPress by Bitnami’.

  Installera Amazon Machine Image

  Nu kommer du att se en prissättnings-popup där du helt enkelt behöver klicka på Fortsätt-knappen.

  På nästa skärm kommer du att bli ombedd att välja en instansstyp. Du kan gå vidare och välja td.micro gratis nivå och sedan klicka på knappen “Konfigurera instansdetaljer”.

  Välj instansstyp

  På nästa skärm behöver du inte ändra någonting. Klicka bara på “Nästa: Lägg till lagring” och klicka sedan på “Nästa: Lägg till taggar”.

  Nu kommer vi att ange ett namn för den här instansen som en tagg. Klicka på knappen Lägg till tagg och ange ‘Namn’ som nyckel och ‘MyWordPress’ som värde.

  Granska och starta

  Klicka på knappen “Granska och starta” för att fortsätta.

  Nu får du en översikt över din EC2 Instance-konfiguration. Klicka på knappen “Starta” för att starta din instans.

  Granska inställningar för instans och starta

  Därefter blir du ombedd att välja parnycklar. Du måste välja “Fortsätt utan ett nyckelpar” och markera sedan rutan nedan.

  Hoppa över parade nycklar

  Efter det klickar du på knappen Start-instanser för att lagra dina inställningar och starta din EC2-instans.

  AWS kommer nu att visa ett framgångsmeddelande. Klicka på knappen “Visa instanser” längst ner till höger på skärmen.

  Du kan nu se din WordPress-instans köras.

  WordPress-instans körs

  För att testa din WordPress-webbplats måste du hitta dess offentliga IP-adress. Du hittar den under IPV4 Public IP-kolumnen bredvid din instans.

  Din WordPress-webbplatss offentliga IP-adress

  Du kan nu kopiera denna IP-adress och ange den i adressfältet på en ny webbläsarflik för att se din webbplats. Du kommer att kunna se din WordPress-webbplats med standardtemat.

  Standard WordPress-installation

  Om du vill besöka ditt WordPress admin-område lägger du bara till / wp-admin / bredvid din webbplats offentliga IP-adress, så här:

  http://18.191.114.246/wp-admin

  Du kommer nu att se den vanliga WordPress-inloggningssidan.

  WordPress inloggningsskärm

  Du måste dock känna till användarnamn och lösenord för att komma åt adminområdet.

  Du kan få det genom att gå tillbaka till EC2-konsolen och klicka på knappen “Åtgärder” och sedan välja Inställningsinställningar »Hämta systemlogg.

  Detta kommer att skapa en loggfil i ett popup-fönster med mycket text. Du måste bläddra ner till botten och du hittar en rad med ‘Ställa in Bitnami användarlösenord till’ omgiven av ##-tecken. Du kommer också att se standardanvändarnamnet som är inställt av appen.

  Kopiera ditt WordPress-lösenord

  Du kan nu kopiera användarnamnet / lösenordet och ange det på inloggningsskärmen på din WordPress-webbplats.

  Grattis, du har installerat WordPress på Amazon Web Services. Men din webbplats är fortfarande endast tillgänglig med IP-adressen.

  Om du vill peka ett domännamn till din AWS WordPress-installation måste du ansluta ditt domännamn till AWSs DNS-servrar.

  Se vår steg för steg-guide om hur du registrerar ett domännamn.

  När du har registrerat ditt domännamn är du redo att lägga till det i din AWS-instans.

  Lägg till ett domännamn till din WordPress-webbplats på Amazon Web Services

  Gå först till din EC2-inställningspanel och klicka sedan på “Elastic IPS” från vänster kolumn under “Network” & Säkerhetsavsnitt.

  Tilldela ny elastisk IP

  Klicka sedan på knappen “Tilldela ny adress” för att fortsätta.

  Du får frågan hur vill du använda IP-adressen. Klicka bara på Tilldela-knappen för att fortsätta.

  AWS skapar nu en ny elastisk IP för din WordPress EC2-instans. Din IP-adress visas i en tabell. Välj bara IP-adressraden och välj sedan ‘Associera adress’ under knappen ‘Åtgärder’.

  Tillhörande adress

  På nästa skärm väljer du din WordPress-instans från listrutan och klickar på knappen Associera.

  Koppla IP till din WordPress-instans

  Nu kommer du att se din elastiska IP-lista i tabellen. Gå vidare och kopiera IP-adressen och klistra in den i en textredigerare som Anteckningar. Vi kommer att behöva det i nästa steg.

  Kopiera din elastiska IP

  Därefter måste du klicka på menyn ‘Tjänster’ högst upp och söka efter ‘Rutt53’. Detta är Amazon webbtjänster DNS-hanteringstjänst som låter dig dirigera trafik till din EC2-instans.

  Route53-tjänst

  Klicka på nästa sida på knappen “Komma igång nu” under DNS-hanteringsavsnittet.

  Kom igång med DNS-hantering

  Detta leder dig till avsnitt om värdzoner. Gå vidare och klicka på knappen “Skapa värdzon”.

  Skapa värdzonsknapp

  Därefter måste du lägga till ditt domännamn och klicka på knappen Skapa för att lägga till det i en värdzon.

  Lägg till domän i en värdzon

  När du har lagt till din domän i en värdzon klickar du på knappen “Skapa postuppsättning”. Nu måste du ange www bredvid fältet “Namn”. Ange den elastiska IP som du kopierade tidigare i fältet ‘Värde’ och klicka sedan på skapa-knappen.

  Lägg till postuppsättning

  A-posten kommer nu att läggas till din värdzon tillsammans med ditt domännamn. Från den vänstra kolumnen måste du kopiera raderna under NS-fältet. Det här är namnserveradresser som du behöver i nästa steg.

  Nu måste du gå till din domännamnsregistreringswebbplats och redigera inställningarna för ditt domännamn. Skärmdumparna nedan kan variera från din leverantör, men de grundläggande anvisningarna liknar varje leverantör.

  Ange namnserveradresserna som du har kopierat tidigare under domänens DNS-namnserversinställningar.

  Lägg till DNS-namnservrar

  Glöm inte att spara dina ändringar. Du kan nu besöka domännamnet du lagt till och det tar dig till din WordPress-webbplats på Amazon Web Services.

  Obs: DNS-ändringar kan ta lite tid att träda i kraft.

  Metod 2. Använda Amazon Web Services via Managed WordPress Hosting

  Som du kanske har lagt märke till att installation av en anpassad WordPress-installation på Amazon webbtjänster är en mycket teknisk och komplicerad process.

  Molnberäkningsinfrastrukturen som tillhandahålls av Amazon Web Services är en lön som du går lösning. Detta innebär att trafikspikar kommer att öka din värdräkning betydligt. För att inte nämna, att du fortfarande kommer att ansvara för att hantera dina egna tjänster, vilket bara är extra arbete.

  Ett enklare sätt att använda WordPress på Amazon Web Services utan problem är att använda en hanterad WordPress-webbhotell.

  Vi rekommenderar att du använder WP Engine. De driver en del av sin värdplattform på AWS-infrastrukturen, och du behöver inte oroa dig för trafikspikar, serverhantering eller WordPress-underhåll.

  Ett annat bra alternativ är Pagely, en premiumhanterad WordPress-värdleverantör. De driver också sin plattform på Amazon Web Services och erbjuder en problemfri, WordPress-miljö för att växa ditt företag.

  Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du installerar WordPress på Amazon Web Services. Du kanske också vill se vår ultimata guide för att förbättra WordPress-hastighet och prestanda med steg för steg-instruktioner.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me