Hur man klonar en WordPress-webbplats i 7 enkla steg

Generellt sett anses kloning vara en oetisk praxis. Men när du tänker på kloning när det gäller att skapa en duplikat WordPress-webbplats kan en helt ny värld med helt etiska möjligheter öppna upp för ditt företag. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt klonar en WordPress-webbplats i 7 enkla steg.


Kloning av en WordPress-webbplats steg för steg

Vad är kloning och varför använda det?

Idén bakom att klona en WordPress-webbplats är enkel: du gör en exakt kopia eller duplikat av en WordPress-webbplats och tillämpar den på en annan webbplats.

Du kanske undrar, finns det några goda skäl att faktiskt göra det? Absolut!

Ett praktiskt scenario är när du flyttar en WordPress-webbplats till en ny webbhotell eller ett nytt domännamn. Genom att klona en webbplats kommer du att spara arbetstimmar.

En annan möjlig användning är när du utvecklar en webbplats för en klient på din lokala server. När projektet är klart kan du duplicera WordPress-webbplatsen och flytta den till din klients live-server.

Slutligen kan du klona en live WordPress-webbplats till din lokala server för test- och utvecklingsändamål.

Att klona en WordPress-webbplats är inte så svårt alls. Om du kan peka och klicka kan du skapa en dubblettplats på några minuter.

Här är en 7-stegs guide om hur du enkelt kan klona en WordPress-webbplats, även om du är nybörjare!

Steg 1. Kloning av WordPress med Duplicator Plugin

För den här artikeln kommer vi att använda Duplicator-plugin. Det är en kraftfull WordPress-backup- och migrationsplugin som är byggd för både nybörjare och professionella.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera Duplicator-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Plugin fungerar utanför rutan, och du kan börja använda den utan att konfigurera några inställningar.

Steg 2. Skapa en WordPress-säkerhetskopia med Duplicator

Duplicator låter dig klona din WordPress-webbplats genom att skapa en säkerhetskopia och sedan packa upp den på en ny plats.

Låt oss gå vidare och skapa ett WordPress-backuppaket.

Först måste du besöka Duplicator »paket och klicka på knappen “Skapa ny” längst upp.

Skapa nytt paket i Duplicator

Detta kommer att starta Duplicator-guiden där du måste klicka på nästa knapp för att fortsätta.

Duplicatorguiden

Duplicator skannar nu din webbplats för att kontrollera om allt är för att köra plugin. Om plugin hittar ett problem, ser du en varning här.

Förpaketskanning

Om allt är markerat som bra, kan du gå vidare och klicka på knappen ‘Bygga’ för att fortsätta. Duplicator säkerhetskopierar nu din WordPress-databas, bilder, mallar, plugins och alla andra filer i ett enda nedladdningsbart paket.

Steg 3. Förbereda för att klona din WordPress-webbplats

När Duplicator har slutfört säkerhetskopieringsprocessen ser du en länk för att ladda ner arkivet som innehåller säkerhetsfiler och ett installationsskript.

Förpackningen färdig

Du måste klicka på länken “Ett klick nedladdning” för att ladda ner båda filerna till din dator.

Båda dessa filer är oerhört viktiga för att klona din WordPress-webbplats korrekt på den nya platsen.

Steg 4. Ladda upp arkiv och installationsprogram till den nya platsen

Nu när du har en fullständig säkerhetskopia av din webbplats tillsammans med Duplicator-installationsfilen är nästa steg att ladda upp dem till den nya platsen.

Den här nya platsen kan vara en live-webbplats eller en webbplats på din lokala server. Om det är en webbplats på din lokala server, behöver du bara kopiera och klistra in filerna i en undermapp i din htdocs eller www-mapp, så här:

C: \ wamp \ www \ mynewsite \

Om det är en live-webbplats på en annan WordPress-värd, måste du ladda upp dessa filer till rotkatalogen med en FTP-klient.

Oavsett var du kopierar filerna måste du se till att mappen är helt tom och inte har några andra filer eller mappar i den förutom installer.php-filen och din zip-fil för säkerhetskopia..

Ladda upp reservfiler och installationsprogram

Steg 5. Köra importeringsskriptet

Nu när alla dina filer är på plats måste du köra Duplicator-installationsskriptet.

Besök bara den nya webbplatsen i en webbläsare och lägg till installer.php i slutet av URL: n.

http://example.com/installer.php

Glöm inte att ersätta example.com med ditt eget domännamn eller localhost-adressen på din nya webbplats.

Nu ser du Duplicator-installationsskriptet på skärmen. Den letar automatiskt efter säkerhetskopieringsfiler och grundläggande konfigurationsinställningar. Om allt ser bra ut, gå vidare och markera kryssrutan för villkor och meddelanden. Efter det kan du klicka på nästa knapp för att fortsätta.

Kör installationsskript

På nästa skärm kommer Duplicator att be dig ange databasinformation. Det här är databasen du vill använda för din nya klonade WordPress-webbplats.

Ange din databasinformation

Glöm inte att klicka på knappen “Testdatabas” för att se till att databasinformationen du angav är korrekt.

Klicka sedan på nästa knapp för att fortsätta.

Duplicator importerar nu din databas och filer. Därefter kommer den att be dig att uppdatera inställningarna för den nya webbplatsen.

Nya data

Det kommer automatiskt att upptäcka ändringarna och fylla i URL-, sökväg- och titelfält för dig. Du kan bara klicka på knappen ‘Nästa’ för att fortsätta.

Duplicator avslutar nu installationen, och du kommer att se administratörens inloggningsknapp. Om du klickar på den kommer du till den nya klonade webbplatsens WordPress-administratörsområde.

Steg 6. Testa din klonade webbplats

Du kan nu gå vidare och testa din klonade WordPress-webbplats. Vi rekommenderar att du testar både admin-området och front-enden på din webbplats för att se till att all din data finns där, och att webbplatsen fungerar som avsett.

Om du stöter på problem, ta en titt på vår guide för hur du fixar vanliga WordPress-fel.

Steg 7. Radera tillfälliga filer

När du är nöjd med att allt importeras korrekt kan du gå vidare och radera installationsfilerna som skapats av Duplicator-pluginet.

Gå till din klonade WordPress-webbplats Duplicator »Verktyg och klicka sedan på knappen “Ta bort installationsfiler”.

Ta bort installationsfiler

Det är det, du har klonat en WordPress-webbplats med framgång.

Slutgiltiga tankar

Som du kan se är kloning av en WordPress-webbplats inte så svårt så länge du duplicerar din egen webbplats. Om du vill kopiera någon annans WordPress-webbplats är det faktiskt olagligt om du inte har deras uttryckliga skriftliga tillstånd.

Det finns definitivt andra sätt att klona en WordPress-webbplats som att göra det manuellt vilket inte ens behöver WordPress-administratörsåtkomst, men vi tror att det inte finns några fördelar med det om du inte har att göra med en riktigt stor webbplats.

För de flesta fall där du måste duplicera en WordPress-webbplats rekommenderar vi att du använder ovanstående metod eftersom den är den enklaste och mest omfattande.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att enkelt klona din WordPress-webbplats. Du kanske också vill se vår ultimata steg-för-steg-guide för att förbättra WordPress-hastighet och prestanda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map