Hur man lägger till ett forum i WordPress med bbPress

Anslagstavlor och forum är goda gamla tillförlitliga verktyg för att bygga online-community.


Det finns massor av open source-programvara, men att integrera ett tredjepartsforum med WordPress kan vara en röra. Det är där bbPress kommer in.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt lägger till ett forum i WordPress med bbPress.

Lägga till ett forum i WordPress med bbPress

Vad är bbPress?

bbPress är ett forumsprogram som bygger WordPress-sättet. Det kör på toppen av WordPress, som är världens bästa webbplatsbyggare.

Precis som WordPress är bbPress utdragbar och du kan installera tilläggsprogram för att lägga till mer funktionalitet i dina forum. Den är också mycket lätt och snabbare än annan populär forum med öppen källkod.

Vad du behöver för att skapa ett onlineforum med bbPress?

Om du redan har en WordPress-webbplats där du vill lägga till ett forum kan du hoppa över det här avsnittet. Å andra sidan, om du bara är igång så fortsätt att läsa.

Först måste du registrera dig för ett webbhotellkonto. Det är här du lagrar alla filer för ditt onlineforum.

Du behöver också ett domännamn. Detta kommer att vara din webbplats adress på internet och vad användare kommer att skriva i sina webbläsare för att hitta ditt online forum.

Normalt kostar webbhotell $ 7,99 per månad och domännamn skulle kosta dig cirka $ 14,99 per år.

Det här är mycket pengar om du bara är igång.

Lyckligtvis har Bluehost gått med på att erbjuda WPBeginner-användare en rabatt på hosting med ett gratis domännamn. I princip kan du komma igång för bara $ 2,75 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

Bluehost är ett av de största WordPress-värdföretagen i världen och en officiellt rekommenderad WordPress-värdleverantör.

När du har registrerat dig för värd kan du följa vår guide för hur du skapar en webbplats för kompletta installationsinstruktioner.

När du har installerat WordPress är du redo att installera bbPress och starta din egen online-community.

Hur man installerar bbPress

bbPress är tillgängligt som ett WordPress-plugin. Du kan installera det som om du installerar ett WordPress-plugin.

Logga bara in i ditt WordPress admin-område och gå till Plugins »Lägg till nytt . Sök efter bbPress och välj sedan bbPress från resultaten.

Installera och aktivera plugin. Efter aktivering ser du välkomstskärmen för bbPress.

Välkommen till bbPress

Skapa ett forum med bbPress i WordPress

När den har installerats lägger bbPress till menyer för forum, ämnen och svar i din WordPress-admin.

Lägg till nytt forum

Först måste du klicka på Forum »Lägg till nytt länk från menyn. Detta tar dig till en skärm som liknar redigeringsområdet för WordPress inlägg.

Ange en titel för ditt forum och ange en liten beskrivning av det. Tryck sedan på publicera-knappen.

Forumets titel och beskrivning

Du kan skapa så många forum som du behöver för olika diskussioner och ämnen.

Visar bbPress-forum i WordPresss främre ände

Nu när du har skapat några forum är det dags att visa dessa forum i fronten av din WordPress-webbplats.

Skapa en ny WordPress-sida. Ge denna sida en titel, som Forum, Community, Supportforum, etc..

Klistra sedan in följande kortnummer på din sida:

[BBP-forum-index]

Glöm inte att klicka på publicera-knappen för att spara dina ändringar och göra din forumsida synlig på din webbplats.

Du kan nu besöka sidan i en webbläsare för att se en förhandsgranskning av dina forum.

Förhandsvisning av forumets sida

Därefter måste du hjälpa användare att hitta forumet på din webbplats. För att göra det, låt oss lägga till en länk till din forumsida på den översta navigationsmenyn.

Gå till Utseende »Menyer och lägg till forumets sida till din navigationsmeny.

Lägg till forumlänk till navigationsmenyn

Användare kan nu komma åt forumets indexsida genom att klicka på länken i huvudmenyn.

Integrera bbPress med ditt WordPress-tema

I de flesta fall vill du förmodligen öppna ditt forum för nya registreringar. För att göra det måste du öppna din webbplats för registreringar.

Gå bara till Inställningar »Allmänt, och kryssa i rutan bredvid ”Vem som helst kan registrera sig” för att tillåta registrering på din webbplats.

Öppna ditt forum för användarregistrering

Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Nu när din webbplats är öppen för registrering är det första som dina forumdeltagare letar efter en registreringssida.

Låt oss göra en.

Skapa helt enkelt en WordPress-sida och ge den en titel, t.ex. Registrera. Lägg till kortkod [bbp-register] och publicera sidan.

Skapa aa bbPress-registreringssida

Du kan nu förhandsgranska den här sidan. Det visar ett användarregistreringsformulär för alla användare som inte är inloggade.

En annan sida som dina användare skulle behöva är sidan för återställning av lösenord. Det är här de kommer att återställa sina förlorade lösenord.

Skapa en annan WordPress-sida och ge den en titel t.ex. Glömt lösenord. Lägg sedan till denna kortkod [bbp-lost-pass] och publicera sidan.

Glömt lösenordssidan

Slutligen måste du lägga till ett inloggningsformulär till din webbplats så att forumanvändare enkelt kan logga in var som helst på din webbplats.

bbPress kommer med en handfull widgets och en av dem är en widget för inloggningsformulär.

Gå till Utseende »Widgets och helt enkelt dra och släpp inloggningswidget till din sidofält eller något annat widgetområde.

Du blir ombedd att ange URL: er för de sidor för registrering och lösenord som du har tappat tidigare. När du har angett dem måste du klicka på Spara för att lagra widgetinställningarna.

Inställningar för inloggningswidget

Nu kommer ett inloggningsformulär med länkar till registrering och förlorade lösenordsåterhämtningssidor i sidfältet. Inloggade användare ser deras användarnamn och en utloggningslänk istället för formuläret.

Förhandsvisning av inloggningsformulär

Hantera bbPress-foruminställningar

Till skillnad från annan populär forumprogramvara har bbPress en mycket förenklad konfigurationssida. Gå till om du vill hantera inställningar för dina bbPress-forum Inställningar »Forum sida.

Foruminställningssida

Standardalternativen på denna sida fungerar för de flesta forumwebbplatser. Vi tittar på dem alla, bara om du vill ändra någonting.

Det första alternativet du ser här är att “Ge registrerade besökare automatiskt deltagarforumrollen”. Du kan välja en användarroll eller avmarkera alternativet att manuellt tilldela användarroller till varje användare när de registrerar sig.

Nästa alternativ lägger till en 10-sekunders fördröjning mellan efterföljande forumposter för att förhindra översvämningar av forum och spam. Du kan öka eller minska förseningsperioden här.

Redigeringsalternativet tillåter användare att redigera sina forumposter 5 minuter efter att de publicerat dem. Du kan avmarkera det här alternativet men det hindrar dina användare från att korrigera stavfel eller redigera sina inlägg om de missade något.

Efter det hittar du avsnittet om forumfunktioner. Härifrån kan du slå på och stänga av forumfunktioner.

Lägg till ta bort forumfunktioner

Nedanför ser du forumets visningsfunktioner. Härifrån kan du välja en bbPress-mall, antal inlägg och ämnen som ska visas på forumets sidor och inne i forumets RSS-flöde.

Forumets inställningar

Slutligen ser du alternativ för att välja URL-sniglar för olika sektioner och forumsidor. Slugs är de SEO-vänliga URL-namn som används av WordPress.

Byt forum-URL-sniglar

Standard URL-snickorna är meningsfulla och SEO-vänliga utanför rutan, men om du behöver ändra dem kan du göra det här.

Glöm inte att klicka på knappen “Spara ändringar” för att lagra dina foruminställningar.

Användarroller i bbPress

WordPress levereras med ett eget användarrollhanteringssystem som låter dig tilldela användare roller med olika behörigheter.

bbPress utvidgar användarrollerna för WordPress genom att lägga till egna fem fördefinierade användarroller med olika funktioner.

1. Keymaster – Webbplatsägaren eller WordPress-administratören tilldelas automatiskt Keymaster-rollen när de installerar bbPress. En Keymaster kan ta bort och skapa forum, kan skapa, redigera, ta bort alla inlägg, ämnen, forum.

2. Moderatorer – Användare med moderatoranvändarroll har tillgång till moderationsverktyg som de kan använda för att moderera forum, ämnen och inlägg.

3. Deltagare – Detta är standardanvändarrollen, deltagarna kan skapa och redigera sina egna ämnen och inlägg, de kan favorit och prenumerera på ämnen.

4. Åskådare – Åskådare har en skrivskyddad åtkomst till offentliga forum, ämnen och inlägg.

5. Blockerad – När en användare är blockerad blockeras alla deras funktioner. De kan fortfarande läsa offentligt synliga ämnen och inlägg, men kan inte delta i forumen.

Utöka och marknadsföra ditt bbPress-forum

Nu när ditt bbPress-forum är konfigurerat och igång. Det är dags att lära sig att utöka och marknadsföra det.

Låt oss börja med utseendet först. bbPress fungerar med alla WordPress-teman och teman kan också lägga till anpassade stilar till bbPress.

Alla topp WordPress-teman har anpassade bbPress-stilar för att ditt forum ska se vackert ut.

För fler val, se vårt val av de bästa WordPress-teman för bbPress.

Därefter vill du lägga till nya funktioner i ditt forum så att du snabbt kan få nya medlemmar och växa ditt online-community.

Följande är några av plugins som hjälper dig att växa ditt online-forum mycket snabbt.

1. RafflePress

RafflePress

Med RafflePress kan du skapa virala giveaways och tävlingar i WordPress. Dessa interaktiva tävlingar och giveaways är ett säkert brand-sätt att omedelbart få massor av nya användare till ditt onlineforum.

Se vår guide om hur du skapar en viral giveaway-tävling för mer information.

2. MemberPress

MemberPress

MemberPress är det bästa WordPress-plugin-medlemskapet. Det låter dig tjäna pengar online från ditt forum genom att lägga till prenumerationslager till ditt onlinemiljö.

För mer information, titta på vår guide om hur du skapar en webbplats för medlemskap.

3. MonsterInsights

MonsterInsights

Vill du veta vilka forumämnen och diskussioner som är mer populära på din webbplats? MonsterInsights hjälper dig att enkelt spåra all webbplatstrafik med Google Analytics.

4. WPForms

WPForms

WPForms är det bästa WordPress-kontaktformuläret. Det låter dig enkelt skapa vackra former för din webbplats. Du kan också använda den för att skapa anpassad inloggningssida, användarregistreringssida eller för att lägga till enkäter och enkäter till ditt bbPress-forum.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du lägger till ett forum i WordPress och hur du installerar och konfigurerar bbPress. Du kanske också vill se vår kompletta WordPress SEO-guide för att hjälpa dig att få ännu mer trafik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me