Hur man lägger till Facebook Like-knapp i WordPress

Vill du lägga till en Facebook Like-knapp i WordPress? Facebook är världens största sociala medieplattform. Med Facebook Like-knappen kan du tillåta användare att gilla och dela ditt innehåll på Facebook. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du lägger till Facebook Like-knappen i WordPress.


Facebook Like-knapp för WordPress

Metod 1: Lägg till Facebook Like-knapp manuellt i WordPress

Den här metoden kräver att du lägger till koden direkt i WordPress. Om du inte har gjort det förut, ta en titt på vår nybörjarguide för att klistra in bitar från webben till WordPress.

Först måste du besöka Like-knappen på Facebook-utvecklarens webbplats och bläddra ner till avsnittet “Like Button Configurator”.

Som knappinställningar

Använd konfigurationen för att välja Liknande-knappens layout och storlek. Du kommer att se en förhandsgranskning av knappen Gilla nedan.

Du kan lämna URL-fältet tomt, eftersom vi dynamiskt fyller i URL-adressen i WordPress.

När du är nöjd med förhandsvisningen klickar du på knappen “Hämta kod”.

Detta kommer att visa en popup som visar dig två bitar av kodavsnitt under fliken JavaScript SDK.

Facebook Like-knappkodgenerator

Kopiera det första kodavsnittet och lägg till det i ditt WordPress-temas header.php-fil direkt efter taggen.

Därefter måste du kopiera det andra kodstycket och klistra in det i WordPress-temets mallfiler där du faktiskt vill visa Gilla-knappen.

Troligen kommer du att lägga till det i single.php, archive.php, page.php osv. Om ditt WordPress-tema använder innehållsmallar måste du dock lägga till det i innehållsmallar.

Observera att om du direkt lägger till dessa kodavsnitt till ditt WordPress-tema kommer de att skrivas över när du uppdaterar temat.

Du kan undvika detta genom att skapa ett barntema och sedan lägga till dessa kodavsnitt i dina temamallar för barn.

Metod 2: Lägg till Facebook Like-knapp i WordPress med hjälp av ett plugin

I den här metoden kommer vi att använda ett WordPress-plugin för att lägga till Facebook Like-knappen. Denna metod är mycket lättare och rekommenderas för nybörjare.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WP Like Button-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktivering lägger plugin till ett nytt menyalternativ märkt WP Like Button till din WordPress admin bar. Om du klickar på den kommer du till plugins inställningssida.

WP Like-knappinställningar

Först måste du välja var du vill visa Gilla-knappen och välja om du vill att knappen ska vara mobilkänslig eller inte.

Därefter måste du ange ett Facebook-app-ID eller ett administratörs-ID för en användare som har tillgång till Facebook-insikter. Du kan använda ditt eget Facebook-användarnamn eller ID här.

Under standardbildinställningen kan du ladda upp en bild som kommer att användas när ett inlägg eller sida inte har en Facebook-miniatyrbild. Lämna det här alternativet, vi kommer att visa dig hur du ställer in Facebook-miniatyrbild senare i den här artikeln.

Under alternativet “Vad du gillar” måste du välja “Varje sida / inlägg har sin egen liknande knapp”. Efter det måste du välja en layout, justering, språk för din Facebook-knapp.

Längst ner på sidan kan du se en förhandsgranskning av hur knappen kommer att visas på din webbplats.

När du är klar klickar du på knappen “Spara inställningar” för att lagra dina ändringar.

Det är allt, du kan nu besöka din WordPress-webbplats och du kommer att se Gilla-knappen för varje inlägg.

Gilla-knappen i WordPress

Vad är Open Graph Meta Data? Hur man lägger till det i WordPress

Metadata med Open Graph hjälper Facebook att samla in metainformation om en sida eller inlägg på din WordPress-webbplats. Dessa data inkluderar en miniatyrbild, post / sidtitel, beskrivning och författare.

Facebook är ganska smart när det gäller att dra upp titel- och beskrivningsfält. Men om ditt inlägg har mer än en bild, visar det ibland en felaktig miniatyrbild när din artikel delas.

Om du redan använder Yoast SEO-plugin kan detta enkelt åtgärdas genom att besöka SEO »Social och klicka på Facebook-fliken.

Facebook Open Graph

För mer information och alternativa sätt att lägga till metadata med öppen graf, se vår guide om hur du lägger till metadata med öppen graf i Facebook i WordPress.

Det är allt, vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att lägga till Facebook Like-knappen i WordPress. Du kanske också vill se vår lista med 10 bästa Facebook-tips och handledning för WordPress-användare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map