Hur man lägger till SVG i WordPress (med 2 enkla lösningar)

Vill du lägga till SVG-filer till din WordPress-webbplats? Som standard låter WordPress dig ladda upp alla populära bild-, ljud- och videofilformat, men SVG är inte bland dem. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt lägger till SVG i WordPress.


Lägg enkelt till SVG-filer i WordPress

Vad är SVG?

SVG eller Scalable Vector Graphics är ett filformat som definierar vektorgrafik med XML-markeringsspråk. Den största fördelen med SVG är att det gör att du kan förstora bilder utan att förlora kvalitet eller ha någon pixelering.

Hur fungerar SVG?

Scalable Vector Graphics (SVG) är en teknik som visar tvådimensionella ritningar med XML. De är annorlunda än de vanligt använda bildformaten som PNG, GIF eller JPEG.

Om du tar en png / jpeg-bildfil och zooma in, kommer du att märka att bilden börjar suddas och blir pixelerad.

Vektorgrafik använder inte pixlar. Istället använder de en tvådimensionell karta som definierar den grafik du tittar på. När du zooma in bilden pixlar inte bilden.

Detta gör att du kan förstora vektorgrafik utan att förlora kvaliteten. SVG-bilder kan vara väsentligt mindre i filstorlek än JPEG eller PNG.

Vektorgrafik används vanligtvis för ikoner, ikonsteckensnitt, webbplatslogotyper och märkesbilder. Du kanske vill lägga till SVG-filer i WordPress för din företags logotyp, ikoner eller annan grafik.

Så coola som de låter är SVG-filer fortfarande lite osäkra. Det är därför WordPress inte stöder SVG-filuppladdningar som standard.

Om du laddar upp en SVG-bild i WordPress ser du följande felmeddelande:

Den här filtypen är inte tillåten av säkerhetsskäl.

SVG-säkerhetsfel i WordPress

Säkerhetsproblem angående SVG i WordPress

SVG-filer innehåller kod på XML-markeringsspråk som liknar HTML. Din webbläsare eller SVG-redigeringsprogramvara analyserar XML-markeringsspråk för att visa utdata på skärmen.

Men detta öppnar din webbplats för möjliga XML-sårbarheter. Det kan användas för att få obehörig åtkomst till användardata, utlösa brute force-attacker eller script-attacker över hela webbplatsen.

Metoderna som vi kommer att dela i den här artikeln kommer att försöka sanera SVG-filer för att förbättra deras säkerhet. Dessa plugins kan dock inte helt förhindra att skadlig kod laddas upp eller injiceras.

Den bästa lösningen är att endast använda SVG-filer som skapas av pålitliga källor och att begränsa SVG-uppladdningar endast till pålitliga användare.

För att lära dig mer om säkerhet, kolla in vår kompletta WordPress-säkerhetsguide för nybörjare.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur man enkelt och säkert kan använda SVG-filer i WordPress.

Metod 1. Ladda upp SVG-filer i WordPress med hjälp av SVG-support

Denna metod erbjuder komplett stöd för att lägga till SVG-filer i WordPress. Det låter dig också visa inline SVG i WordPress-inlägg och sidor.

Först måste du installera och aktivera SVG Support-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »SVG-support sida för att konfigurera insticksinställningar.

SVG-supportinställningar

På inställningssidan måste du markera rutan bredvid alternativet “Begränsa till administratörer?”. Detta tillåter bara en webbplatsadministratör att ladda upp SVG-filer i WordPress.

Nästa alternativ är att slå på det avancerade läget. Du behöver bara kontrollera det här alternativet om du vill använda avancerade funktioner som CSS-animationer och inline SVG-rendering.

Glöm inte att klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Du kan nu skapa ett nytt inlägg eller redigera ett befintligt inlägg. I postredigeraren kommer du att ladda upp din SVG-fil som du skulle ladda upp någon annan bildfil. Lägg bara till ett bildblock i redigeraren och ladda upp SVG-filen.

Du kommer nu att kunna ladda upp och bädda in SVG-filen i WordPress.

SVG-fil inbäddas i WordPress-inlägg

Metod 2. Ladda upp SVG-filer i WordPress med Safe SVG

Denna metod använder också ett plugin och låter dig göra sanering av SVG-filer som laddats upp till WordPress.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera Safe SVG-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Plugin fungerar utanför rutan, och det finns inga inställningar du kan konfigurera. Du kan helt enkelt gå vidare och börja ladda upp SVG-filer.

Nackdelen är att detta plugin tillåter SVG-uppladdningar av alla användare som kan skriva inlägg på din WordPress-webbplats.

För att kontrollera vem som kan ladda upp filer måste du köpa premiumversionen av plugin.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du säkert lägger till SVG i WordPress. Du kanske också vill se vår artikel om de vanligaste bildfrågorna i WordPress och hur du åtgärdar dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map