Hur man skapar en anpassad arkivsida i WordPress

Anpassad arkivsida är ett bra sätt att föra samman allt ditt gamla innehåll på en sida. Det låter dig ha en dedikerad sida där du kan lista dina månatliga arkiv, kategoriarkiv, taggarkiv, författararkiv och allt annat du kanske vill lägga till. Vi har en anpassad arkivsida för WPBeginner. Nyligen föreslog en av våra användare att vi skulle skriva en tutorial om det. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du skapar en anpassad arkivsida i WordPress.


Problemet

Som standard har du möjligheten att visa dina årliga arkiv med hjälp av sidofältets widgetar. Detta kan komma ur händerna när du har bloggat i mer än ett år. Föreställ dig webbplatser som WPBeginner som har varit aktiva i nästan fyra år. Vi skulle ha 48 månatliga arkivlänkar i sidofältet. Du har också möjlighet att lägga till kategoriarkiv, författarlistning osv i din sidofält. Men varför rör sig sidofältet med så många länkar när du kan skapa en enda sida för att lista dem alla. Det är när en anpassad arkivsida spelas upp. Det låter dig inte bara undvika röran, det ger också dina användare ett effektivt sätt att bläddra igenom ditt äldre innehåll.

Tyvärr kommer de flesta WordPress-teman inte med en anpassad arkivsidesmall. Låt oss titta på vad du behöver för att skapa en anpassad arkivsidesmall i WordPress.

Notera: Förväxla inte de anpassade arkiven med arkiv.php-mallen som kommer med de flesta WordPress-teman. Archive.php-mallen används för att visa månadsvis, kategori, tagg, författare och andra arkivsidor. Vår anpassade arkivsida skulle vara en enda sida som kommer att föra samman alla dina andra arkiv.

Skapa en anpassad arkivmall

Det första du behöver göra är att skapa en sidmall för den anpassade arkivsidan. Öppna helt enkelt en ny fil i din textredigerare (dvs anteckningsblock) och namnge den page-archive.php. Lägg sedan till följande kodrader längst upp:

<?php
/ *
Mallnamn: Arkiv
* /
?>

Ladda upp page-archive.php i din WordPress-temamapp, så har du skapat en arkiv-sidmall. Nu måste vi se till att den här sidmallen stämmer överens med din webbplats. Kopiera innehållet i din page.php-fil som finns i ditt temas mapp och klistra in den i page-archive.php.

Nedan är ett exempel på hur din page-archive.php-fil skulle se ut:

<?php
/ *
Mallnamn: Arkiv
* /
get_header (); ?>

<?php while (har_posts ()): the_post (); ?>

<?php the_title (); ?>

<?php the_content (); ?>

/ * Anpassade arkivfunktioner Gå nedanför denna rad * /

/ * Anpassade arkivfunktioner Gå över den här linjen * /

<?php samtidigt; // slutet på slingan. ?>


<?php get_sidebar (); ?>
<?php get_footer (); ?>

Skapa en anpassad arkivsida i WordPress

Nu när du har den grundläggande sidmallen klar måste du skapa en ny anpassad arkivsida i WordPress. Gå till din WordPress adminpanel och lägg till en ny sida (Sidor »Nytt). Du kan ringa den här sidan Arkiv, bibliotek eller något annat du vill. Titta nu på meta rutorna under publicera-knappen till höger på skärmen. Du bör se en metruta som heter sidattribut. Klicka på rullgardinsmenyn under Mall och välj Arkiv som din sidmall. Spara och publicera sidan.

Välj Arkiv-sidmall i WordPress

Nu har du skapat en sida som använder arkivsidesmallen, men den kommer inte att visa något innehåll. Låt oss gå vidare och lägga till anpassade arkivsideselement som årliga arkiv, kategorier osv.

Lägga till månadsarkiv med kompaktarkiv

Om du tittar på vår anpassade arkivsida kommer du att märka att vi inte använder den standardmånadiga arkivlistan som medföljer WordPress. Istället använder vi ett plugin som heter Compact Archives. Observera att vi har antagit det här insticksprogrammet och behåller det nu.

Installera och aktivera detta plugin Compact Archive-plugin. Efter att ha aktiverat plugin, lägg till följande kod i din anpassade arkivsidesmall (page-archive.php):

Per datum

    <?php compact_archive ($ style = ‘block’); ?>

Det visar dina månatliga arkiv så här:

Visar månadsarkiv ett år per rad med Compact Archive

Lägga till en lista över alla kategorier

Kategorier sammanfattar de viktigaste ämnena på din webbplats och är det bästa sättet att sortera ditt innehåll. Se varför vi använder kategorier kontra taggar. Eftersom vi använder kategorier som det huvudsakliga sättet att organisera vårt innehåll, tycker vi att det är helt avgörande att lista våra kategoriarkiv. För att spara utrymme kommer vi att visa det en inline-lista.

Lägg först till den här koden i din arkivmallfil:

kategorier:

    <?php wp_list_categoryer (‘title_li =’); ?>

Nu måste vi utforma denna lista, få den att visas inline och förbättra deras look. Lägg till detta i ditt temas stil.css-fil:

ul.bykategorier {
marginal: 0;
stoppning: 0;
}
ul.bykategorier li {
liststil: ingen;
list-stil-typ: ingen;
marginal: 0;
stoppning: 0;
}
ul.bykategorier li a {
liststil: ingen;
list-stil-typ: ingen;
marginal: 0 20px 15px 0;
flyta till vänster;
bakgrund: #eee;
färg: # 464646;
stoppning: 5px 10px;
gränstradius: 5px;
-moz-border-radius: 5px;
-webkit-border-radius: 5px;
}
ul.bykategorier li a: hover {
textdekoration: ingen;
bakgrund: # ff6200;
färg: #fff;
}
.tydlig {klar: båda;}

Dina kategorier kommer att se ut så här:

Visar i radkategorier på arkivsidan i WordPress

Utforska? Omdirigera användare till ett slumpmässigt inlägg

På vår arkivsida har vi en Explore WPBeginner-knapp. Den här knappen omdirigerar användare till ett slumpmässigt inlägg. Syftet är att låta användare slumpa sig genom artiklar. Lär dig hur du omdirigerar användare till ett slumpmässigt inlägg i WordPress.

Även om det här är all information som vi har på vår anpassade arkivsida kan du säkert lägga till mer. Låt oss titta på några av de andra sakerna du kan lägga till.

Lägga till ett taggmoln

Om du vill visa ett taggmoln av dina mest populära taggar som används på webbplatsen, lägg bara till följande kod i anpassad arkiv.php-fil:

Taggar Cloud:

<?php wp_tag_cloud (); ?>

Funktionen wp_tag_cloud () har många parametrar för att justera antalet taggar, maximala och minsta taggstorlekar, etc..

Lägga till en lista med sidor

Om du vill visa en lista med alla sidor på din webbplats, lägg bara till följande kod:

<?php wp_list_pages (‘title_li =’); ?>

Lägga till en lista med författare

För att visa listan med författare på webbplatsen, lägg bara till följande kod:

<?php wp_list_authors (‘uteslut_admin = 0&optioncount = 1 ‘); ?>

Lägger till senaste inlägg

Om du vill visa en lista över dina senaste inlägg lägger du till den här koden:

<?php wp_get_archives (‘type = postbypost&gräns = 10’ ); ?>

En omfattande arkivsida låter dina användare att navigera effektivt genom ditt gamla innehåll. Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att skapa en anpassad arkivsida i WordPress. Om du har några frågor eller förslag, vänligen meddela oss genom att lämna en kommentar nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me