Hur man skapar en målsida med WordPress

Vill du skapa en anpassad målsida på din WordPress-webbplats? Startsidor hjälper företag att konvertera webbplatsbesökare till kunder och kunder. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan skapa en målsida i WordPress.


Skapa en målsida med WordPress

Vad är en målsida?

En målsida är en specialbyggd sida som är utformad för att öka försäljningen eller generera leads för ett företag. Det används i betald marknadsföring, e-post och sociala mediekampanjer. Användare som kommer från dessa källor kommer att landa först på denna sida, varför den kallas målsida.

Vad är skillnaden mellan hemsidan och en målsida?

En hemsida är webbplatsens startsida och vad användare kommer att se när de anger ditt domännamn i sin webbläsare. Å andra sidan kan en målsida vara en fristående sida där de flesta besökare landar från betalda eller tredje parts trafikkällor.

En hemsida är utformad för att besökare ska kunna engagera sig på din webbplats, utforska andra sidor, bläddra bland produkter eller registrera sig. Den har fler länkar och ger användare fler val.

Å andra sidan är en målsida byggd för konvertering. Den har färre länkar och är utformad för att användare ska kunna fatta ett köpbeslut eller ge sin information för framtida uppsökning.

Normalt kan din webbplats bara ha en hemsida, men du kan skapa så många målsidor du vill för olika kampanjer. Till exempel:

  • En målsida för dina betalda reklamkampanjer
  • Besökare som kommer från specifika trafikkällor som e-postlista, sociala medier och mer
  • Användare som landar på en specifik produkt- eller servicesida
  • och många fler…

Som sagt, låt oss ta en titt på hur du skapar en vacker anpassad målsida i WordPress. Vi visar dig två lösningar, och du kan välja den som passar dig bäst.

Skapa en målsida i WordPress med Beaver Builder

Beaver Builder är en av de bästa WordPress-plugins för målsida. Det låter dig enkelt skapa en målsida med färdiga mallar som du kan ändra med enkla dra och släppverktyg.

Först måste du göra är att installera och aktivera Beaver Builder-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »Beaver Builder sida för att konfigurera insticksinställningar.

Beaver Builder-licens

Klicka på knappen “Ange licensnyckel” under fliken Licens för att lägga till din licensnyckel. Du kan hitta den här informationen under ditt konto på Beaver Builder webbplats.

Därefter måste du gå över till Sidor »Lägg till nytt för att skapa din första målsida. Många WordPress-teman innehåller nu en sidbyggare eller en mall i full bredd. Dessa mallar är utformade för att fungera med sidbyggare-plugins.

Om ditt tema inte har en sådan mall kan du skapa en på egen hand. För detaljerade instruktioner, se vår guide om hur du skapar en sida med full bredd i WordPress.

Välj en sidbyggare eller mall i full bredd i rutan ‘Sidattribut’ i den högra kolumnen och spara nu din sida för att tillämpa ändringarna.

Välj en mall

Du är nu redo att skapa en målsida. Klicka på Beaver Builder-fliken ovanför postredigeraren för att starta gränssnittet för byggaren.

Starta Beaver Builder

Beaver Builder öppnas med din befintliga sidmall. Du måste klicka på knappen Lägg till i det övre högra hörnet av skärmen och växla till fliken mallar.

Välj en mall

Beaver Builder kommer med flera färdiga mallar. Välj “Landingssidor” i rullgardinsmenyn och välj sedan en mall som ser nära det du har i ditt sinne.

När du väljer en mall kommer Beaver Builder att ladda den i förhandsgranskningsfönstret.

Peka och klicka för att redigera

Du kan nu peka och klicka på valfritt objekt för att redigera det. Du kan ändra texten, ändra bakgrundsfärg eller bilder, justera bredden och höjden på raderna och kolumnerna.

Du kan lägga till eller ta bort innehåll från din mall. Klicka bara på knappen Lägg till och växla till fliken rader. Du kan lägga till antingen en eller flera kolumner.

Lägg till rader på din målsida

När du har lagt till en rad byter du till fliken moduler. Moduler är innehållselement som du kan lägga till på din målsida. Beaver Builder kommer med alla väsentliga moduler inklusive text, rubriker, knappar, video, ljud, animerad nedräkningstimer och mer.

Lägg till moduler i din mall

När du är nöjd med designen kan du klicka på knappen ‘Klar’ högst upp och sedan spara eller publicera din sida.

Spara eller publicera din målsida

Du kan nu besöka sidan för att se din målsida i aktion. Redigera gärna det igen om du behöver justera, lägga till eller ta bort något.

Förhandsgranska din målsida

Skapa en målsida i WordPress med hjälp av Leadpages

Leadpages är en annan lättanvänd plattform för att skapa vackra målsidor och lägga till dem på din WordPress-webbplats.

Till skillnad från BeaverBuilder är LeadPages en fristående landskapsbyggare som innebär att du kan använda den med eller utan en WordPress-webbplats.

Först måste du besöka Leadpages webbplats och registrera dig för ett konto. Efter det ser du Leadpages-instrumentpanelen där du behöver klicka på knappen “Skapa ny Leadpage”.

Skapa en ny målsida med Leadpages

På nästa skärm blir du ombedd att välja en mall. Leadpages kommer med dussintals vackert utformade mallar som är snyggt organiserade i olika kategorier.

Välj en mall för din målsida

Klicka på valfri mall för att förhandsgranska den. Du måste välja en mall som ser närmast vad du har i åtanke och klicka sedan på knappen “Använd den här mallen” för att fortsätta.

Detta kommer att starta gränssnittet Leadpages builder. Det är ett dra och släpp-gränssnitt där du bara kan peka och klicka på ett objekt för att redigera det.

Leadpages builder

Du kan nu peka och klicka för att redigera valfritt objekt på sidan. Du kan ersätta bilder, text, bakgrundsbilder och mer. Du kan också lägga till nya widgetar från vänster kolumn.

Du kan också justera olika delar av din målsida genom att klicka på fliken Sidlayout. Dra och släpp avsnitt för att justera dem på sidan. Du kan också lägga till nya avsnitt eller ta bort dem.

Dra och släpp sidlayouten

Leadpages ansluter också till flera tredjepartsappar inklusive alla toppmarknadsföringstjänster via e-post. Lägg bara till ett registreringsformulär till din målsida och klicka sedan på knappen “Lägg till integration”.

Lägg till integrationer

När du är klar med att redigera din målsida kan du klicka på publicera-knappen för att göra den live.

Efter det måste du klicka på knappen ‘Publiceringsalternativ’ och växla till fliken ‘Andra publiceringsalternativ’. Härifrån kan du ladda ner Leadpages WordPress-plugin.

Skaffa WordPress-plugin

Därefter måste du byta till din WordPress-webbplats för att installera och aktivera plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Leadpages-menyn i ditt WordPress admin-område för att logga in med ditt Leadpages-konto.

När du är inloggad, gå till Leadpages »Lägg till ny sida. Du kommer att kunna se din målsida listad där med få alternativ.

Du kan publicera den här sidan som en vanlig målsida, hemsida, en välkomstport eller en 404-felsida. Du kan också välja en URL-snigel för din målsida.

Publicera din målsida till WordPress

Efter att ha granskat alternativen, gå vidare och klicka på publicera-knappen. Leadpages publicerar nu sidan på din WordPress-webbplats.

Du kan nu besöka den här sidan på din webbplats för att se den i aktion. Du kan göra eventuella ändringar från Leadpages webbplats och dessa ändringar dyker upp på din webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du skapar en målsida med WordPress. Du kanske också vill se våra tips för att få mer trafik till din WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me