Hur man skapar en online marknadsplats med WordPress

Vill du skapa en online marknadsplats med WordPress? En onlinemarknadswebbplats gör det möjligt för användare att köpa och sälja föremål genom att ställa in egna mini-butiker på din e-handelsplattform.


Det låter dig tjäna pengar genom att dela din online marknadsplatsplattform. På grund av låga omkostnader har det blivit en populär affärsidé online.

I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan skapa en online marknadsplats med WordPress utan att spendera tusentals dollar.

Bygga en online marknadsplats med WordPress

Vad behöver du för att starta en online marknadsplats med WordPress?

Först måste du se till att du använder rätt webbplatsplattform, och eftersom du läser den här artikeln är du på rätt plats.

Det finns två typer av WordPress tillgängliga: WordPress.com vs WordPress.org. Den ena är en begränsad webbhotell medan den andra är känd som den självhostade WordPress som du antagligen har hört massor om. Se den fullständiga jämförelsen mellan WordPress.com vs WordPress.org.

Vi rekommenderar att du använder WordPress.org eftersom det ger dig frihet och tillgång till alla WordPress-funktioner ur rutan.

Du behöver följande objekt för att bygga en onlinemarknadswebbplats med hjälp av WordPress som är värd själv.

 • Ett domännamn (till exempel wpbeginner.com)
 • Webbhotellkonto (det är här filerna på din webbplats lagras)
 • SSL-certifikat (för att säkert acceptera onlinebetalningar)
 • WooCommerce (bästa WordPress eCommerce-tillägg)
 • Online marknadsplats tillägg

Hela installationen kan ta upp till 40 minuter, och vi kommer att leda dig genom varje steg en efter en.

Redo? Låt oss börja.

Steg 1. Ställa in din e-handelsplattform

Det första steget är att köpa ett domännamn och ett webbhotellkonto. Du behöver inte bara webbhotell, utan du behöver en tjänst som är specialiserad på WooCommerce-värd eftersom det är den programvara som vi kommer att använda som vår eCommerce-plattform..

Vanligtvis kostar ett domännamn $ 14,99 / år, webbhotell 7,99 / månad och SSL-certifikat 69,99 / år.

Nu verkar det som mycket pengar om du bara börjar.

Lyckligtvis har Bluehost, en officiellt rekommenderad WordPress- och WooCommerce-webbhotell, kommit överens om att erbjuda våra användare gratis domän + SSL och rabatt på deras moln WordPress-värd.

I princip kan du komma igång för $ 6,95 per månad.

→ Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande ←

När du har köpt hosting följer du vår steg-för-steg-tutorial om hur du startar en onlinebutik för fullständiga installationsinstruktioner.

Du skulle nu ha en WordPress-webbplats med WooCommerce installerad på den.

Men som standard antar WooCommerce att din webbplats är en enda leverantörswebbplats, så det är inte möjligt för andra användare att lägga till sina egna produkter och tjänster till din webbplats.

Låt oss ändra detta.

Steg 2. Förvandla din WooCommerce-webbplats till en onlinemarknadsplats

Först måste du installera och aktivera WC Vendors-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

WC Vendors är en marknadslösning för WooCommerce. Det förenklar byggandet av en marknadsplatswebbplats genom att förvandla WooCommerce till en plattform med flera leverantörer.

Varje leverantör kan sälja sina produkter medan du håller full kontroll över webbplatsen som marknadsägare. Du kan välja din egen affärsmodell, betalningsmetoder, produkttyper och mer.

Vid aktivering, gå över till WC-leverantörer »Inställningar för att konfigurera marknadsinställningar.

WC-leverantörsinställningar

Först ser du de allmänna artiklarna. Du måste se till att rutan “Försäljningsregistrering” är markerad för att användare ska kunna registrera sig som leverantör på din webbplats.

Du kan granska andra objekt på sidan och sedan klicka på knappen “Spara ändringar” för att lagra dina inställningar.

Därefter måste du klicka på “Kommission” -fliken för att ange en provision för leverantörer på din webbplats. Detta är det belopp du betalar till leverantören för varje försäljning.

WC-säljarens kommissioninställningar

Obs: Den globala provisionskursen kan åsidosättas för enskilda leverantörer och produkter.

Därefter måste du klicka på fliken ‘Möjligheter’ för att ställa in webbbreddsregler för leverantörer. Den här delen av inställningarna kommer med tre avsnitt.

Ställ in kapaciteter för leverantörer

De allmänna funktionerna inkluderar att leverantörer kan se och redigera produkter och beställningar. Standardalternativen fungerar för de flesta webbplatser.

Därefter byter du till avsnittet “Produkter” och härifrån kan du välja vilken typ av produkter som leverantörer kan lägga till. Du kan till exempel begränsa leverantörer till att bara lägga till digitala nedladdningar eller en fysisk produkt.

Du kan också välja vilka data som säljare kan se och använda på sidan “Lägg till produkter”.

Ställ in produktregler

Slutligen byter du till avsnittet ‘Beställningar’ under ‘Möjligheter’ för att välja vilken informationsleverantör som kan se om beställningarna.

Ställ in leverantörsbehörigheter för order

Efter att ha installerat funktionerna är det dags att ställa in marknadsrelaterade sidor på din webbplats.

Byt till fliken “Visa” under inställningar för inställningar för att ställa in sidor. Du kan helt enkelt gå till Sidor »Lägg till nytt för att skapa en ny sida för varje objekt och lägga till kortkoden som visas i inställningarna i sidans innehållsområde.

Ställ in marknadsplatser

När du har skapat alla sidor och lagt till kortkoder till dem kan du välja dem här.

Under sidorna hittar du också alternativet ‘Butikinställningar’ på samma sida. Här kan du välja ett prefix som ska användas i webbadresser för leverantörsbutiker, låta dem ställa in anpassade rubriker för sina butiksidor och använda HTML i butiksbeskrivningen.

Lagra inställningar för leverantörer

Nästa steg är att ställa in betalningar för dina leverantörer. De flesta webbplatser på marknaden sätter ett lägsta tröskelvärde för sina leverantörer och betalar dem varje månad eller vecka.

Vi rekommenderar att du använder manuella betalningar till leverantörer eftersom det ger kunderna tillräckligt med tid att begära återbetalningar eller ge feedback om produkterna.

WC-leverantörsbetalningar

Men om du vill betala uttagssystem för leverantörer kan du köpa premiumtillägg. WC Vendors har tillägg tillgängliga för Stripe-, MangoPay-, Escrow- och Manual-utbetalningar.

Beroende på vilken betalningsport du väljer måste du ställa in en betalningsport genom att ange dina API-nycklar. Glöm inte att klicka på knappen “Spara ändringar” för att lagra dina inställningar.

Nu när WC-leverantörer är redo, låter vi skapa WooCommerce för en miljö med flera leverantörer.

Steg 3. Aktivera kontohantering i WooCommerce

Först måste du besöka WooCommerce »Inställningar och klicka på fliken “Konton”. Härifrån måste du markera rutorna bredvid kundregistreringsalternativet.

Låt kunder skapa ett konto i WooCommerce

Glöm inte att spara dina ändringar.

Steg 4. Ställa in navigeringsmenyer

Nu när din multi-leverantörs marknadsinställning är klar. Det är dags att göra det enkelt för dina användare att hitta sin väg runt din webbplats.

För att göra det, gå till Utseende »Menyer sida. Härifrån måste du lägga till ditt användarkonto och kassasidor till navigationsmenyn.

Lägg till i menyn

Glöm inte att klicka på knappen “Spara meny” för att lagra dina ändringar. För mer detaljerade instruktioner, se vår guide om hur du lägger till navigationsmenyer i WordPress.

Om du inte har en Mitt konto-sida skapar du helt enkelt en ny sida i WordPress och lägger till följande kortkod i postredigeraren
.
[Woocommerce_my_account]

Steg 5. Testa din marknadsplatswebbplats

Din onlinemarknadsplats är nu redo att testas. Du kan besöka din webbplats i ett nytt webbläsarfönster och skapa ett nytt konto genom att klicka på länken Mitt konto längst upp.

Testa din marknadsplatswebbplats

Härifrån kan både kunder och leverantörer logga in på sina konton och skapa ett nytt konto.

Registrera dig som leverantör

När användare skapar ett nytt konto får du ett e-postmeddelande. Om du inte kan ta emot e-postmeddelanden, ta en titt på vår guide om hur du åtgärdar WordPress som inte skickar e-postproblem.

Du kan också visa nya leverantörsprogram genom att besöka Användare »Alla användare sida. Du kommer att se alla nya leverantörsförfrågningar som “väntande leverantör”, och du kan godkänna eller avvisa applikationer genom att klicka på länken under deras användarnamn.

Godkänn försäljningsleverantörer

När de har godkänts kan dessa leverantörer logga in på sina konton och lägga till sina produkter genom att besöka deras leverantörspanel. De kan också se sina beställningar och försäljningsrapporter.

Säljarens instrumentbräda

Det första dina leverantörer behöver göra är att ställa in sina butiksinställningar genom att klicka på länken “Butikinställningar”.

Leverantörs butiksinställningar

Beroende på vilka betalningsmetoder du har ställt in måste de ange sin PayPal- eller Stripe-e-postadress för att få betalningar. De kommer också att kunna tillhandahålla bankkontouppgifter för direkta manuella betalningar.

När en leverantör lägger till en ny produkt får du ett e-postmeddelande och ser en ikon bredvid produktmenyn. Du kan sedan redigera en produkt, godkänna den eller ta bort den.

Väntar på produkter

Din butiksida visar tydligt de produkter som säljs av leverantörens butiksnamn.

Säljs av säljaren

Steg 6. Att växa din webbsajt för marknadsplats

Först kanske du vill välja en design för din marknadsplatswebbplats. WordPress levereras med tusentals gratis och betalda teman men inte alla är e-handel redo.

Se vårt val av de bästa WooCommerce-teman för att hitta ett lämpligt tema för din marknadsplattform.

Därefter vill du lägga till nya funktioner på din webbplats. Till exempel att göra det till en auktionssajt med flera leverantörer eller ett medlemskapssamhälle.

Du vill spåra vilka produkter som får mer trafik och vilka leverantörer som ger fler användare. För det måste du aktivera kundspårning i WooCommerce på din webbplats.

Det största hinderet i att växa någon e-handelswebbplats är övergivna vagnsförsäljning. Lär dig hur du återhämtar övergivna vagnsförsäljning som en proffs för att öka dina vinster.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att skapa en online marknadsplats med WordPress. Du kanske också vill se vår ultimata WooCommerce SEO-guide för att få söktrafik till din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map