Hur man skapar en webbplats för små företag – steg för steg (2020)

Letar du efter att skapa en webbplats för ditt lilla företag så att du kan hitta nya kunder på internet? Att skapa en webbplats för små företag har blivit ganska enkelt, och du kan göra allt själv utan att anställa en utvecklare. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt kan skapa en webbplats för små företag (steg för steg).


Skapa en webbplats för små företag

Steg 0. Innan du skapar en webbplats för småföretag

Till skillnad från gamla dagar har det blivit ganska enkelt att bygga en webbplats för små företag. Du kan göra allt själv utan att känna till någon kodning eller anställa en utvecklare genom att följa vår steg-för-steg-guide.

Här är en översikt över vad du lär dig:

 • Att välja ett domännamn för din webbplats för småföretag
 • Köpa webbhotell
 • Installera WordPress
 • Gör en innehållsöversikt för din webbplats för småföretag
 • Att välja en mall för att ändra din webbplats design
 • Lägga till fler funktioner med hjälp av tillägg och tillägg
 • Resurser för att få hjälp och förbättra dina WordPress-färdigheter

Vilken är den bästa plattformen för att skapa en webbplats för små företag?

Det största misstaget de flesta nybörjare gör är att välja fel plattform för att skapa en företagswebbplats. Tack och lov är du här så du skulle inte göra det misstaget.

WordPress är världens mest populära webbplatsbyggare. Det ger 32% av alla webbplatser på internet inklusive miljoner webbplatser för småföretag över hela världen.

Det bästa med WordPress är att det ger dig tillgång till tusentals färdiga webbplatsmallar, tillägg och tillägg. Du kan göra nästan alla typer av webbplatser tänkbara utan att lära dig att koda.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur man enkelt kan skapa en webbplats för små företag med WordPress på en budget.

Steg 1. Vad du behöver för att skapa en webbplats för små företag

Du behöver följande tre artiklar för att skapa en webbplats för små företag.

 • Ett domännamn – Detta kommer att vara webbplatsens namn, till exempel wpbeginner.com
 • Webbhotell – Detta kommer att vara din webbplats och där alla dina filer kommer att lagras
 • 60 minuter av din tid

Redo? Låt oss börja.

Steg 2. Ställa in din webbplats för småföretag

Det finns två typer av WordPress tillgängliga. WordPress.com, som är en värdlösning, och sedan har du WordPress.org också känd som självhostad WordPress. Se vår fullständiga jämförelse av WordPress.com vs WordPress.org för att förstå skillnaden.

Vi kommer att använda WordPress.org som är värd själv eftersom det ger dig direkt tillgång till alla WordPress-funktioner ur rutan.

Därefter behöver du ett domännamn och WordPress-värd för att skapa en webbplats.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost för att ställa in din webbplats. Det är ett av världens största värdföretag och en officiellt rekommenderad WordPress-värdleverantör.

Normalt betalar du $ 14,99 per år för ett domännamn och webbhotell startar från $ 7,99 per månad. Det här är mycket pengar om du precis börjar.

Tack och lov har Bluehost gått med på att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och 60% rabatt på webbhotell. I princip kan du komma igång för $ 2,75 per månad.

Låt oss gå vidare och köpa ett domännamn och värd.

Steg 3. Välja ett domännamn för din webbplats för småföretag

Först måste du besöka Bluehost-webbplatsen i ett nytt webbläsarfönster och klicka på den gröna knappen “Kom igång nu”.

Komma igång med Bluehost

På nästa sida blir du ombedd att välja en prisplan. Grundläggande och Plus-planer är de mest populära valen bland småföretagare.

Välj en plan

Klicka på knappen ‘Välj’ för att välja en plan och gå vidare till nästa steg.

Nu kommer du att bli ombedd att välja ett domännamn för din webbplats.

Att välja ett domännamn för din webbplats

Tips för att hitta ett domännamn för din företagswebbplats

Domännamn är avgörande för att din webbplats ska lyckas. Du måste spendera lite tid på att välja det perfekta domännamnet för ditt företag men inte överväga det.

  1. Håll dig fast på .com-versionen eftersom användarna har det lättare att komma ihåg (se .com vs .net – vilket är bättre)
  2. Ditt domännamn bör vara relaterat till ditt företag (till exempel stargardening.com)
  3. Om ditt föredragna domännamn inte är tillgängligt kan du försöka lägga till geografisk plats bredvid det. Detta ökar din domäns synlighet i lokala sökresultat (till exempel stargardeninghouston.com)
  4. Håll det enkelt, kort och enkelt att uttala.

Behöver du mer hjälp? Se vår guide om hur du väljer det bästa domännamnet för din företagswebbplats.

Setp 4. Installera WordPress

När du har valt ditt domännamn blir du ombedd att ange din kontoinformation som namn, adress, e-post osv.

Nedanför ser du några extra värdalternativ som du kan köpa. Vi rekommenderar inte att du köper dessa extra med en gång, så gå vidare och avmarkera dem. Du kan alltid lägga till dem senare om det behövs.

Avmarkera värdtillägg

Därefter måste du lägga till din betalningsinformation för att slutföra köpet.

När du har slutfört ditt köp får du ett e-postmeddelande med information om hur du loggar in på din kontrollpanel för webbhotell.

Bluehost kommer automatiskt att installera WordPress för dig och du kan logga in på din WordPress-webbplats direkt från värdpanelen..

Bluehost-värdpanelen

När du är inloggad ser du administrationsområdet för WordPress. Det är här du kommer att hantera din webbplats, ändra inställningar och lägga till nytt innehåll.

WordPress-instrumentpanelen

Steg 5. Skapa innehållslayout för en webbplats för små företag

Nu när du har installerat WordPress måste du skapa en översikt över innehållet på din webbplats. Bra webbplatser för småföretag är enkla och följer en vanlig webbplatslayout.

Gå bara till Sidor »Lägg till nytt för att skapa en ny sida i WordPress.

Lägga till en ny sida i WordPress

Oroa dig inte för innehåll, text och bilder just nu. Att bara lägga till en enkel titel, lite text och ett par bilder skulle vara bra. Du kan alltid redigera dessa sidor och lägga till mer innehåll vid behov.

Här är några av de vanligaste sidorna som används i en webbplats för små företag.

    • Hemsida – Det här är välkomstsidan på din webbplats. Lägg till ditt företags namn med en uppmaning till dina tjänster / produkter eller kontaktsida. Ge en kort beskrivning av varför dina kunder ska välja dig.
    • Om oss – Dina kunder vill veta mer om människor bakom ett företag innan de kan fatta beslut. Skapa en om oss-sida för att berätta för användare vem du är, vad är dina affärsvärden och vilken relevant erfarenhet du har i din bransch.
    • Tjänster / produkter – Skapa en sida för att visa information om tjänster eller produkter du erbjuder. Lägg till en rubrik för varje tjänst / produkt och ge en kort beskrivning. Du kan också lägga till prissättning eller be användare att kontakta dig för en offert.
    • Kontakta oss – Det här är den sida dina användare behöver för att kontakta dig. Du måste lägga till ett kontaktformulär så att användare kan kontakta dig direkt. Dessutom kan du lägga till dina företags fysiska adress eller telefonnummer.

Dessutom kan du skapa fler sidor om det behövs. Till exempel kan du skapa en separat bloggsida, enskilda sidor för varje tjänst eller produkt och mer.

Steg 6. Välja en design för din webbplats

Som standard kommer WordPress med en grundmall som du kan använda. Om du inte gillar standardtemat finns det tusentals gratis och betalda WordPress-teman som du kan välja mellan.

Du kan titta på vårt urval av de bästa WordPress-teman för företagswebbplatser. Om du behöver mer hjälp, se våra tips om hur du väljer det perfekta WordPress-temat för din webbplats.

Vi rekommenderar att du letar efter en enkel design som ser bra ut och har alla rätt element.

Normalt har en företagswebbplats en navigationsmeny ovanpå. Hemsidan har vanligtvis ett välkomstmeddelande med en uppmaningsknapp som följs av annat innehåll.

Exempel på en enkel webbdesign för företag

När du har valt ett tema kan du gå vidare och installera det. För detaljerade instruktioner, se vår nybörjarguide för hur du installerar ett WordPress-tema.

Varje WordPress-tema har olika inställningar för att anpassa sitt utseende. Många av dessa alternativ finns under Utseende »Anpassa sida i WordPress adminområde.

Anpassa din webbplatsdesign i WordPress

Härifrån kan du lägga till navigationsmenyer, ändra färger, lägga till eller ta bort olika avsnitt och mer. När du är nöjd med designen, glöm inte att klicka på knappen Publicera överst för att spara dina ändringar.

Om du inte kan hitta det tema som passar ditt behov kan du använda ett av de populära dra & släpp sidan för WordPress för att skapa en anpassad design för dina behov.

Vi rekommenderar att du använder antingen Beaver Builder eller Divi-tema.

Steg 7. Använda WordPress-plugins för att lägga till fler funktioner

Lägga till WordPress-plugins

WordPress-plugins är som appar för din WordPress-webbplats. Du kan installera dem för att lägga till nya funktioner på din webbplats som kontaktformulär, Google Analytics, reglage och mer.

Det finns mer än 50 000 gratis plugins tillgängliga bara i WordPress plugin-katalogen. Det betyder, oavsett vilken funktion du vill lägga till finns det stor chans att du kan hitta ett plugin för det.

Nedan visas plugins som vi installerar på varje webbplats:

    • WPForms Lite – Lägg till kontaktformulär till din WordPress-webbplats
    • Yoast SEO – Förbättra din WordPress SEO och få mer trafik från Google
    • MonsterInsights (gratis) – Hjälper dig att spåra besökares statistik med Google Analytics
    • WP Super Cache – förbättrar din webbplats hastighet genom att lägga till cache
    • UpdraftPlus – Gratis WordPress backup-plugin
    • Sucuri – Gratis webbsidescanner för skadlig programvara

Behöver du några coola plugins för din webbplats? Se vårt expertval av viktiga WordPress-plugins för företagswebbplatser.

För detaljerade instruktioner, se vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Steg 8. Lär dig WordPress

Nu när du har en WordPress-webbplats kanske du vill öka ditt spel och lära dig mer tips för att förbättra din webbplats.

WPBeginner är världens största gratis WordPress-resurswebbplats. Följande är praktiska WordPress-resurser som du hittar på WPBeginner, alla är helt gratis.

    • WPBeginner Blogg – Det är här vi publicerar våra WordPress-tutorials, hur tos och steg för steg guider.
    • WPBeginner-videor – Dessa steg för steg-videor hjälper dig att lära dig WordPress FAST.
    • – Behöver du fler videoinstruktioner? Prenumerera på vår YouTube-kanal med mer än 52 000 prenumeranter och 7 miljoner + visningar.
    • WPBeginner Dictionary – Det bästa stället för nybörjare att börja och bekanta sig med WordPress-lingo.
    • – Kolla in plugins, verktyg och tjänster som vi använder på WPBeginner.
    • WPBeginner-erbjudanden – Exklusiva rabatter på WordPress-produkter och tjänster för WPBeginner-användare.

Du kan också använda Google för att hitta svar på WPBeginner genom att helt enkelt lägga till ‘wpbeginner’ i slutet av söktermen.

Om du inte hittar ett svar, vänligen kontakta oss med vårt kontaktformulär. Vi ska göra vårt bästa för att svara på din fråga eller peka dig i rätt riktning.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att skapa en webbplats för små företag. Du kanske också vill se vår kompletta WordPress SEO-guide för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me