Hur man visar en lista över barnsidor för en föräldrarsida i WordPress

Nyligen frågade en av våra användare oss hur man visar barnsidor på en WordPress-sida? Ofta när du arbetar på en webbplats som har sidor med underordnade sidor, kanske du vill visa de underordnade sidorna på överordnad sida i en sidofältwidget eller på en annan plats i din mall. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du visar en lista med barnsidor för en överordnad sida i WordPress.


För att se ett exempel på en lista med underordnade sidor på överordnad sida, se skärmdumpen nedan som vi har från OptinMonster’s How it Works-sida. Du kan också se detta i användning på WPBeginners Blueprint-sida.

En föräldersida med en lista med barnsidor

Innan vi börjar, vänligen kolla in vår guide om skillnaden mellan inlägg och sidor i WordPress för de som inte är bekanta med barnsidor. En av sidans viktiga funktioner är att de kan vara hierarkiska. Detta innebär att en sida kan bli en föräldersida och har underordnade sidor (dvs undersidor) under sig. Detta gör att du kan gruppera olika sidor under en överordnad sida. Om du till exempel har en produktsida på en webbplats kan du lägga till sidor som Funktioner, Prissättning och Support som underordnade sidor. Varje barnsida kan också ha sina egna barnsidor.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

För att skapa en barnesida, helt enkelt skapa eller redigera en sida i WordPress som du normalt skulle göra. Under metrutan Sidattribut väljer du en överordnad sida från listrutan.

Skapa en barnsida genom att tilldela den en överordnad sida i WordPress

Obs! Om du inte ser menyn Sidattribut ska du klicka på skärmalternativsknappen längst upp till höger på skärmen. Det visar en meny där du måste se till att sidattribut är markerat.

Visar barnsidor på föräldrarsidan i WordPress

För att lista underordnade sidor under en överordnad sida måste du lägga till följande kod i ett webbplatsspecifikt plugin eller i ditt temas funktioner.php-fil:

funktion wpb_list_child_pages () {

global $ post;

if (is_page () && $ post->post_parent)

$ childpages = wp_list_pages (‘sort_column = menu_order)&title_li =&child_of = ‘. $ post->post_parent. ‘&eko = 0 ‘);
annan
$ childpages = wp_list_pages (‘sort_column = menu_order)&title_li =&child_of = ‘. $ post->ID. ‘&eko = 0 ‘);

if ($ barnsidor) {

$ string = ‘

    ‘. $ barnsidor. ‘

‘;
}

returnera $ sträng;

}

add_shortcode (‘wpb_childpages’, ‘wpb_list_child_pages’);

Koden ovan kontrollerar först om en sida har en förälder eller att själva sidan är en förälder. Om det är en föräldersida visar det de barnsidor som är associerade med den. Om det är en barnsida visar den alla andra barnsidor på dess överordnade sida. Slutligen, om detta bara är en sida utan barn- eller föräldersida, kommer koden helt enkelt inte att göra någonting. På den sista raden i koden har vi lagt till en kortkod, så att du enkelt kan visa barnsidor utan att ändra dina sidmallar.

För att visa underordnade sidor lägger du till följande kortnummer i en sida eller textwidget i sidofältet:

[Wpb_childpages]

I vissa fall kanske ditt tema inte är redo att köra kortkoder i en textwidget. Om det inte fungerar, se den här handledning om hur du använder kortkoder i WordPress-sidfältets widgetar.

Visa dynamiska barnsidor utan kortnummer

Att använda kortkod är bekvämt, men problemet med att använda kortkoder är att du måste lägga till kortkod på alla sidor som har föräldrar eller barnsidor. Du kan hamna med kortkoder på många sidor, och ibland kan du till och med glömma att lägga till kortkoden.

En bättre metod skulle vara att redigera sidmallfilen i ditt tema, så att den automatiskt kan visa underordnade sidor. För att göra det måste du redigera mallen main.php eller skapa en anpassad sidmall i ditt tema.

I din sidmallfil måste du lägga till den här kodraden där du vill visa barnsidor.

<?php wpb_list_child_pages (); ?>

Det är allt. Ditt tema kommer nu automatiskt att upptäcka barnsidor och visa dem.

Om du använder föräldersidor med massor av barnsidor som har sina egna barnsidor kan WordPress-administrationsvyn bli förvirrande. För ett bättre sätt att organisera föräldrar och sidor kan du försöka använda admin kolumnvy.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lista barnssidor i WordPress. Låt oss veta om du har några frågor eller feedback genom att lämna en kommentar nedan.

Källa: Thomas Griffin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me