Hur WordPress faktiskt fungerar bakom kulisserna (Infographic)

Har du någonsin undrat hur WordPress faktiskt fungerar bakom kulisserna? För de flesta användare verkar det enkelt eftersom du skriver en URL och en sida laddas på några sekunder, men det är mycket som händer bakom kulisserna. I den här guiden tar vi dig igenom hur WordPress faktiskt fungerar bakom kulisserna, och vi har skapat en lätt att följa infographic också.


Hur WordPress fungerar bakom kulisserna

Varför du borde lära dig hur WordPress fungerar?

WordPress är en öppen källkodsprogramvara, vilket innebär att alla kan studera sin kod och skriva sina egna appar (plugins) och mallar (teman) för det.

Att lära sig hur WordPress fungerar och vad som händer bakom kulisserna kan hjälpa dig att förstå vad du kan göra med det. Du kan lära dig att förbättra WordPress-prestanda och skriva bättre kod för dina egna projekt.

Den här guiden leder dig genom hela processen steg för steg. Vi börjar från när en användare begär en sida och slutar när den är fullastad.

Redo? Låt oss börja.

Klicka för att se bakom kulisserna WordPress Infographic

Du kan också följa vår skriftliga handledning nedan för mer information.

1. Ladda wp-config.php-fil

Wp-config.php är konfigurationsfilen för WordPress. Den anger globala variabler för en WordPress-webbplats och innehåller din WordPress-databasinformation. Detta är den första filen som WordPress laddar av uppenbara skäl. Läs mer om wp-config.php-fil och hur du redigerar den.

2. Ställ in standardkonstanter

Efter att ha laddat wp-config.php-fil kommer WordPress att gå vidare för att ställa in standardkonstanter. Detta inkluderar information som standardöverföringsplats för WordPress, maximala filstorlekar och andra standardkonstanter som anges i wp-config.php-fil.

3. Ladda avancerad-cache.php-fil

Om avancerad cache.php-fil finns på din webbplats kommer WordPress att ladda den nästa. Denna fil fungerar som en drop-in fil och används av flera populära plugins, särskilt WordPress caching plugins. Om din webbplats använder den här filen ser du ett nytt objekt på insticksskärmen som heter Drop-ins.

advanced-cache.php-fil som visas som drop-in

4. Ladda wp-content / db.php-fil

WordPress gör det möjligt för utvecklare att skapa sina egna databasabstraktionslager och ladda dem i en db.php-fil placerad i wp-innehållsmappen. Det används ofta av WordPress-cache-pluginprogram för att förbättra databasprestanda. Om din webbplats har den här filen, laddar WordPress den.

5. Anslut MySQL och välj databas

WordPress har nu tillräckligt med information för att gå vidare. Den går vidare för att ansluta till MySQL-servern och välja databasen.

Om WordPress inte kan ansluta till databasen ser du felet “Fel vid upprättande av databasanslutning” och WordPress kommer att sluta just här.

Om allt fungerar bra, kommer det att gå vidare till nästa steg.

6. Ladda object-cache.php eller wp-inkluderer / cache.php-fil

WordPress letar nu efter object-cache.php-fil. Om den inte existerar kommer WordPress att gå vidare för att ladda wp-include / cache.php-filen.

7. Ladda wp-content / sunrise.php-fil

Om det är ett nätverk med flera sidor letar WordPress nu efter sunrise.php-filen om den finns i wp-innehållsmappen.

8. Ladda lokaliseringsbibliotek

WordPress laddar nu l10n.php-biblioteket i mappen wp-include. Denna fil laddar WordPress-lokaliseringssystem, laddar översättningar, ställer in platser etc. Se vår guide om hur du använder WordPress på andra språk.

9. Ladda flersidiga plugins

Om det är ett nätverk med flera platser kommer WordPress nu att ladda de multisite plugins. Läs mer om hur plugins fungerar i WordPress multisite nätverk.

Nätverksaktiverade plugins

10. Gör åtgärd “muplugins_loaded”

Åtgärden muplugins_loaded körs nu av WordPress. Den här åtgärden är endast tillgänglig för nätverksaktiverade plugins på en WordPress-multisida.

11. Ladda aktiva plugins

WordPress laddar nu alla aktiva plugins på webbplatsen. Det gör det genom att titta i posten active_plugins i alternativtabellen i din WordPress-databas. Detta tillåter WordPress att ignorera plugins som är installerade på din webbplats men inte aktiverade.

12. Ladda pluggable.php-fil

Filen pluggable.php innehåller funktioner som kan omdefinieras med WordPress-plugins. WordPress kommer nu att se om funktionerna i denna fil redan är definierade av ett annat plugin. Annars definierar den själva dessa funktioner.

13. Gör åtgärd “plugins_loaded”

WordPress kör nu åtgärden ‘plugins_loaded’. Det gör att utvecklare kan ansluta sina funktioner för att köras efter att alla aktiva plugins har laddats.

14. Ladda omskrivningsregler

WordPress kommer nu att ladda omskrivningsreglerna. Dessa omskrivningsregler hjälper WordPress att använda SEO-vänliga webbadresser.

15. Instantiate $ wp_query, $ wp_rewrite, $ wp

Vid denna punkt laddar WordPress följande objekt:

$ Wp_query: Den globala instansen som har WP_Query-klassen. Den berättar WordPress vilket innehåll som begärs i ett typiskt WordPress-frågeformat.

$ Wp_rewrite: Den globala instansen som håller din WP_Rewrite-klass. Den innehåller dina omskrivningsregler och funktioner som berättar WordPress vilken URL du vill använda för att visa det begärda innehållet.

$ WP: Den globala instansen av WP-klassen som innehåller funktioner som kommer att analysera din begäran och utföra huvudfrågan.

16. Gör åtgärd “setup_theme”

WordPress kommer nu att fortsätta för att köra “setup_theme” -åtgärd. Den här åtgärden körs innan ditt WordPress-tema laddas.

17. Ladda Child Theme’s features.php-fil

Funktionen.php-fil fungerar som plugin och används i WordPress-teman för att lägga till temaspecifika funktioner på din webbplats. Om du använder ett barntema kommer WordPress nu att ladda ditt barntema funktioner.php-fil.

Annars fortsätter den och laddar ditt aktuella aktiva temas funktioner.php-fil.

18. Ladda Parent Theme funktioner.php-fil

Om du använder ett barntema laddar WordPress nu filen för ditt föräldertema funktioner.php.

19. Gör åtgärd “after_setup_theme”

Den här åtgärden körs efter att WordPress har konfigurerat temat och laddade temafunktioner. Det är den första åtgärden som är tillgänglig för teman.

20. Inställning av aktuellt användarobjekt

Just nu laddar WordPress det aktuella användarobjektet. Det tillåter WordPress att hantera begäran i enlighet med användarens roll och kapacitet.

21. Gör åtgärd “init”

WordPress har hittills laddat all den avgörande information den behöver. Nu avfyrar den ‘init’-handlingen.

Denna åtgärd gör det möjligt för utvecklare att lägga till kod som måste utföras efter att WordPress har laddat all tidigare nämnd information.

22. Gör åtgärd “widget_init”

Med widget_init-åtgärden kan utvecklare registrera widgetar och köra kod de behövde för att köra just nu.

23. Kör wp ()

WordPress kallar nu wp () -funktionen som finns i filen wp-include / features.php. Det ställer in WordPress-frågeställningar $ wp, $ wp_query, $ wp_the_query och ringer sedan $ wp->huvud.

24. Begäran om parse

Nu har WordPress all information den behöver för att analysera användarförfrågan. Det börjar med att kontrollera omskrivningsreglerna för att matcha användarens begäran.

Och kör sedan sökfariabla filter, begär åtgärdskrok och skickar sidbegäran.

25. Kör fråga

Om inget innehåll matchar frågan, kommer WordPress att ställa in variabel_404.

Annars fortsätter WordPress att ladda frågefariabler.

Den kör sedan WP_Query->get_posts ().

Därefter avfyrar den DO_ACTION_REF_ARRAY “pre_get_posts” -åtgärd med WP_Query-objekt.

WordPress kommer nu att köra applic_filters för att rensa upp frågan och köra några slutkontroller.

Nu hämtar det inlägg från databasen och tillämpar posts_results och the_posts-filter.

Frågeställningen slutar med att WordPress returnerar inlägg.

26. Gör åtgärd “template_redirect”

WordPress kommer nu att köra åtgärden template_redirect. Den här kroken körs strax innan WordPress bestämmer vilken mallsida som ska laddas.

27. Ladda matningsmall

Om det begärda innehållet är ett RSS-flöde laddar WordPress flödesmallen.

28. Ladda mall

WordPress letar nu efter mallfilen baserad på WordPress mallhierarki. Den laddar sedan mallen som vanligtvis innehåller en WordPress-loop.

29. Gör åtgärd “avstängning”

Strax innan all PHP-körning avslutas avfyrar WordPress den senaste åtgärden som kallas avstängning.

WordPress slutar arbeta här. Den har kört koden och genererat användarens begärda webbsida.

Nu svarar din webbhotellserver på användarens begäran genom att skicka dem webbsidan som genereras av WordPress. Den här sidan innehåller HTML-, CSS- och Javascript-kod, som berättar användarens webbläsare hur den ska visas på skärmen.

Fantastiskt är det inte? Alla dessa saker händer inom millisekunder. Om du använder en av dessa bästa WordPress-värdstjänster laddar du helst din sida på några sekunder.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur WordPress fungerar bakom kulisserna. Du kanske också vill se vår steg-för-steg-guide om hur du ökar WordPress-hastighet och prestanda för nybörjare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me