Så här lägger du till e-postabonnemang till din WordPress-blogg

Vill du lägga till e-postabonnemang till din WordPress-blogg? Nyligen frågade en av våra användare oss vad som är det bästa sättet att prenumerera via e-postalternativ i WordPress? I den här artikeln visar vi dig hur du lägger till e-postabonnemang till din WordPress-blogg och börjar bygga din e-postlista.


WordPress E-postabonnemang

Varför du ska lägga till prenumeration via e-postalternativ till din webbplats?

Medan sociala medier är ett bra sätt att interagera med dina läsare, är e-post det mest pålitliga och direkta sättet att kommunicera på. Genom att erbjuda e-postprenumeration på din blogg kan du bygga en stadig ström av regelbundna besökare för din webbplats.

E-postabonnemang ger dina användare ännu ett sätt att konsumera ditt innehåll eftersom vissa människor kanske inte finns på sociala medier. Se vår kompletta guide om varför du börja bygga din e-postlista direkt.

Ofta tror nybörjare att lägga till e-postabonnemang är en komplicerad process. Det stämmer inte alls.

Installationen av WordPress RSS till e-post prenumeration är ganska rak framåt, och det tar dig mindre än 30 minuter. När du har konfigurerat det kommer dina läsare automatiskt att få e-postmeddelanden varje dag eller vecka som innehåller ditt nya innehåll.

Nu eftersom det finns flera tjänster och plugins som gör att du kan ställa in e-postabonnemang i WordPress, täcker vi bara de tre bästa e-postprenumerationerna och tjänsterna.

MailChimp RSS till e-post

MailChimp är en av de mest populära leverantörerna av e-postmarknadsföring. Det är en betald tjänst, men de erbjuder ett gratis alternativ för dem med mindre än 2000 prenumeranter.

För att snabbt komma igång med MailChimp se vår guide om hur du använder MailChimp och WordPress.

För den här artikelns skull antar vi att du har registrerat dig för MailChimp och skapat din första e-postlista. Nästa steg är att konfigurera en RSS-till-e-postkampanj.

Besök helt enkelt Kampanjer »Skapa kampanj för att skapa en ny kampanj.

Skapa en ny MailChimp-kampanj

MailChimp visar nu olika typer av kampanjer som du kan skapa. Du måste klicka på alternativet RSS Driven Campaign.

Skapa RSS till e-postkampanj i MailChimp

Detta leder dig till sidan med kampanjinställningar där du måste ange din WordPress-webbplats RSS-flödeslänk. Din feed-URL är yoursite.com/feed/

Du måste också välja tid och frekvens för e-postmeddelanden. Du kan välja att skicka dagliga, vecko- eller månadsmailar.

RSS till e-postinställningar

På nästa sida måste du ange kampanjinformation. Du kommer att märka att MailChimp redan har fyllt i de flesta fält på sidan. Dessa inställningar bör fungera för de flesta bloggar, men ändra dem vid behov.

Ändra RSS till e-postkampanjinformation

Nu måste du klicka på nästa knapp för att välja en mall för dina e-postmeddelanden. MailChimp låter dig anpassa mallen genom att lägga till din egen logotyp, by-line och alla andra element som du kanske vill lägga till.

Designa din RSS till e-postmall

När du är klar med anpassningen klickar du på nästa knapp och klickar sedan på Spara och avsluta.

Det är allt, du har framgångsrikt skapat ditt WordPress RSS till E-post nyhetsbrev med MailChimp.

För att lägga till e-postabonnemangsformuläret till din webbplats besöker du bara listans sida på ditt MailChimp-konto och klickar på pilen nedåt bredvid din e-postlista. Välj sedan registreringsformulär från menyn.

Skapa e-postformulär för MailChimp-e-post

MailChimp frågar dig sedan vilken typ av registreringsformulär du vill skapa. Välj inbäddade formulär.

På nästa skärm kan du anpassa ditt e-postregistreringsformulär och generera inbäddningskoden. Du kan sedan kopiera och klistra in den här koden i en textwidget på din WordPress-webbplats.

Alternativt kan du använda OptinMonster ett plugin skapat av WPBeginner-teamet som kommer att göra denna process mycket enklare och erbjuda dig vackra registreringsformulär, flytande staplar, diabilder, popup-popup-popups och mer.

Aweber RSS till e-post

Aweber är en annan populär leverantör av e-postmarknadsföring. Det är en betald tjänst, men de erbjuder en 30 dagars gratis provperiod. Många bloggare och internetmarknadsförare föredrar att använda AWeber.

Om du bara går med i Aweber, kommer du att instruera dig för att skapa din första e-postlista när du loggar in för första gången.

När du är inloggad på din Aweber-instrumentbräda besöker du helt enkelt Meddelanden »Bloggsändningar.

Skapa bloggsändningar - RSS till e-postabonnemang i Aweber för WordPress

På nästa skärm klickar du på den gröna knappen med namnet ‘Skapa en bloggsändning’.

Skapa en bloggsändning

Detta kommer att leda dig till den nya sidan där du kan ställa in din RSS till e-postkampanj. Först måste du ange webbadressen till din bloggs RSS-flöde. Efter det måste du ange en ämnesrad för e-postmeddelandena.

Aweber RSS till e-postinställningar

Bläddra lite ner, så kan du välja en mall för din e-post. Välj den du vill och klicka sedan på lastmallen.

Att välja en mall för din e-post

När du har valt din mall bläddrar du längre ned för att konfigurera tid och frekvens för e-postmeddelanden. Du kan ställa in för att skicka ett e-postmeddelande så snart en ny artikel visas i ditt RSS-flöde. Du kan också skicka digereringar per e-post varje dag, varje vecka eller till och med månadsvis.

Ställ in e-posttider och frekvens i Aweber

När du är klar med att ställa in dessa alternativ måste du klicka på Spara bloggknapp.

Allt är det, du har skapat Aweber RSS för att prenumerera via e-post.

Om du inte redan har lagt till formuläret för e-postregistrering på din WordPress-webbplats är nästa steg att lägga till ett registreringsformulär till din WordPress-sidfält. Klicka bara på “Registreringsformulär” i Aweber-instrumentpanelen för att utforma din e-postregistreringsformulär.

Skapa formulär för Aweber-e-post

Följ instruktionerna på skärmen och spara ditt formulär. Slutligen kommer du till publiceringsavsnittet. Där måste du klicka på knappen “Jag kommer att installera mitt formulär” och kopiera formulärets inbäddningskod.

Kopiera formulärkoden för e-postregistrering för din WordPress-webbplats

Gå nu till Utseende »Widgets på din WordPress-webbplats och klistra in den här koden i en textwidget.

Alternativt kan du använda OptinMonster ett plugin skapat av WPBeginner-teamet som kommer att göra denna process mycket enklare och erbjuda dig vackra registreringsformulär, flytande staplar, bildspel, popup-popup-avsnitt med mera och mer.

Använda Jetpack-prenumerationer

Jetpack är ett annat alternativ för användare som vill lägga till e-postprenumerationer på sin WordPress-webbplats. Det är helt gratis, men nackdelen är att du inte kontrollerar din lista.

Jetpack Prenumerationer är inte ett fullständigt nyhetsbrev. Om du till exempel vill skicka ett e-postmeddelande från dina dagliga blogginlägg kommer du inte att kunna göra det med Jetpack-prenumerationer. Om du senare bestämmer dig för att gå till en ordentlig e-postmarknadsföringstjänst som de flesta bloggare gör, kommer dina användare att behöva anmäla sig till e-postlistan igen.

Efter att ha sagt det så här lägger du till Jetpack-e-postprenumerationer på din självhostade WordPress-webbplats. Det första du behöver göra är att installera och aktivera Jetpack-plugin. Efter aktivering lägger tillägget till ett nytt menyalternativ märkt Jetpack i din WordPress-administratörsfält. Om du klickar på den kommer du till inställningssidan för insticksprogrammet.

Jetpack kräver att du länkar din webbplats till WordPress.com

Jetpack-plugin kräver att du skapar ett WordPress.com-konto och länkar din webbplats till det (se vår guide om skillnaden mellan WordPress.com och självhostade WordPress.org-webbplatser). Om du har ett WordPress.com-konto kan du använda det eller skapa ett gratis konto.

När du har anslutit Jetpack till WordPress.com måste du besöka Utseende »Widgets. Dra och släpp widgeten för bloggprenumerationer (Jetpack) till en sidofält och klicka sedan på Spara-knappen för att spara dina widgetinställningar.

Du kan också aktivera prenumerationsalternativ under ditt kommentarformulär. Besök Inställningar »Diskussion och bläddra ner till Jetpack-prenumerationsavsnittet. Markera rutan bredvid alternativ för bloggunderteckning och prenumerationsabonnemang. Klicka på knappen Spara ändringar för att lagra dina inställningar.

Lägga till prenumerationsalternativ i kommentarformulär

Det är allt du har lyckats ställa in Jetpack-e-postabonnemang på din WordPress-webbplats. Om du någonsin vill flytta till en annan e-posttjänst är det här hur du byter från Jetpack-prenumerationer till MailChimp, Aweber, etc..

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lägga till e-postabonnemang till din WordPress-blogg. Du kanske också vill kolla hur vi ökade våra e-postabonnenter med 600% med OptinMonster.

Det finns dussintals andra plugins och tjänster som låter dig ställa in e-postabonnemang för din WordPress-blogg, men ovan är de som vi rekommenderar. För dig som undrar, använder vi MailChimp och OptinMonster för att hantera WPBeginner-e-postabonnemang. Här är en tutorial om hur du skapar ett dagligt och veckovis nyhetsbrev i WordPress som liknar WPBeginner.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du lägger till e-postabonnemang till din WordPress-blogg på rätt sätt. Du kanske också vill kolla in vår e-postmarknadsförings 101 guide för att starta din e-postlista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me