36 redenen waarom het hebben van een “gratis website” een slecht idee is

De gedachte om een ​​gratis website te krijgen is verleidelijk. Het internet staat vol met bedrijven die gratis website-hosting aanbieden, zelfs voor zelf-gehoste WordPress. U vraagt ​​zich waarschijnlijk af wat de vangst is? Waarom gebruikt niet iedereen een gratis WordPress-website? In dit artikel zullen we 36 redenen delen waarom het hebben van een gratis website een slecht idee is en iets dat je ten koste van alles moet VERMIJDEN.


Waarom een ​​gratis website een slecht idee is

Wat bedoelen we met gratis website?

De meeste beginners die hun eigen website willen starten, willen de kosten laag houden, wat begrijpelijk is.

Dus Google typeert u meestal de term gratis website en vindt veel bedrijven die gratis websitehostingservices aanbieden.

De gedachte om gratis webhosting te hebben en uw site te bouwen zonder iets te betalen, is verleidelijk.

Tot je een reality check krijgt. Zodra u zich aanmeldt bij deze zogenaamde “gratis websitediensten”, begint u langzaam de beperkingen te ontdekken en veel van hen blijken helemaal niet gratis te zijn.

Als jij of je vriend overweegt om een ​​gratis website te krijgen, stop dan nu.

En lees deze 36 redenen waarom gratis websites bijna altijd een slecht idee zijn.

1. Extreem trage websites

De meeste gratis website-hostingproviders plaatsen honderden websites die dezelfde server delen. Hierdoor laden al hun websites met zeer lage snelheden. Langzame websites zorgen voor een slechte gebruikerservaring en zijn slecht voor SEO.

2. Onprofessioneel webadres

Het hebben van een website-adres zoals mysmallbusiness.Freewebsite.com ziet er helemaal niet professioneel uit. Bezoekers van uw website en potentiële klanten zouden het vrij moeilijk vinden om uw website serieus te nemen als u niet eens een goede domeinnaam heeft.

En wanneer u deze bedrijven om een ​​aangepast domein vraagt, moet u meestal een premie betalen – zoiets als $ 19 – $ 25 voor een domein dat normaal $ 10 kost.

3. Proefservice is niet echt gratis

Veel van deze gratis websiteservices blijken vaak beperkte proeven te zijn. Na een tijdje wordt u gevraagd om ervoor te betalen. In de meeste gevallen is deze prijs meestal veel hoger dan bij normale WordPress-hostingservices. Als u tijdens het aanmelden een creditcard heeft toegevoegd, kunnen ze u kosten in rekening brengen zonder u een waarschuwing te geven.

4. Verborgen kosten voor gratis website

Net als elk ander bedrijf, moeten deze gratis websitebedrijven ook geld verdienen. Sommigen van hen brengen hun gebruikers kosten in rekening voor aanvullende diensten zoals beeldhosting, e-mailaccounts, FTP-toegang, website-overdracht, enz. Deze kosten zijn vaak buitensporig hoog.

5. Ze kunnen uw gegevens vergrendelen

Veel gebruikers die beginnen met een gratis website en vervolgens willen overstappen naar een betaalde service, vinden het onmogelijk om hun websitegegevens te verplaatsen. Deze serviceproviders bieden geen tools om uw site gemakkelijk te migreren. Gebruikers betalen uiteindelijk freelancers om hun inhoud handmatig te exporteren, wat uw factuur snel kan verhogen.

6. Irrelevante advertenties op uw website

De meeste van deze gratis websiteservices worden ondersteund door advertenties. U maakt inhoud en bouwt uw website, maar ze worden betaald voor de advertenties. Vaak zijn deze advertenties storend, opdringerig en zien ze er lelijk uit.

Het ergste is dat soms uw slimme concurrenten deze gratis website-hostingbedrijven dan kunnen betalen om op uw website te adverteren. Praat over het saboteren van uw bedrijf.

7. Ze kunnen uw website afsluiten

In de voorwaarden van deze diensten staat duidelijk dat ze uw website op elk moment kunnen afsluiten zonder opgaaf van redenen. Als ze een website afsluiten, geven ze uw gegevens meestal niet op of bieden ze u geen manier om uw inhoud op te slaan.

Site niet gevonden

8. Deze bedrijven kunnen op elk moment verdwijnen

Het gratis websitebedrijf kan op elk moment beslissen om hun zaken in te pakken en te gaan. Ze zouden gewoon hun servers afsluiten en u verliest uw website en alle gegevens. Hun servicevoorwaarden bieden hen volledige wettelijke bescherming om dit te doen.

9. U verliest uw siteadres

Als ze besluiten de service te sluiten of uw website af te sluiten, verliest u uw webadres. Meestal is het een subdomein dat aan de service is gekoppeld. U kunt dat adres niet repliceren of gebruikers omleiden naar uw nieuwe site elders.

10. Ze kunnen uw informatie verkopen

Onthoud dat deze services op de een of andere manier geld moeten verdienen om in het bedrijf te blijven. Een goede vuistregel is dat als u er niet voor betaalt, u het product bent.

Deze bedrijven vinden andere manieren om geld te verdienen, zoals het verkopen van uw e-mailadres, persoonlijke informatie en uw websiteadres aan andere bedrijven. Hun voorwaarden die niemand echt leest, bieden hun volledige juridische immuniteit.

11. Geen tools voor het bouwen van sites

In tegenstelling tot een echte webhostingservice, bieden deze bedrijven zeer beperkte tools en services aan hun gebruikers. Met behulp van deze tools ziet de website die u gaat maken er nog onprofessioneler uit.

12. Geen WordPress

Bij veel van deze gratis services kunt u WordPress niet op uw gratis website installeren. WordPress vereist iets meer bronnen dan een gratis website-service kan betalen.

13. Beperkte WordPress

Zelfs als ze je toestaan ​​om WordPress te hosten, zijn hun servers gewoon niet in staat om het uit te voeren. Je zult veel fouten tegenkomen en het zal je WordPress-ervaring verpesten.

14. Verspreiding van malware

Gratis websiteservices zijn berucht vanwege het verspreiden van malware. Dit kan te wijten zijn aan hun slechte beveiliging, of ze kunnen het doen voor geldelijke voordelen. In beide gevallen schaadt het de reputatie en SEO van uw website.

15. U kunt deel uitmaken van een linkfarm

De reden waarom deze diensten blijven verdwijnen en weer verschijnen, is omdat ze proberen geld te genereren met onethische methoden. Het bouwen van linkfarms is zo’n praktijk waarbij ze duizenden pagina’s die door hun gebruikers zijn gemaakt, verkopen aan spammers, nepdrugs en goksites, online oplichting, enz..

16. Beperkte bandbreedte

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die wordt overgedragen van de server naar de gebruikersbrowser. Het kost geld en de meeste gratis websites hebben een zeer beperkte bandbreedtecapaciteit.

17. Lage schijfopslag

Gratis website-bedrijven hosten honderden websites die dezelfde server en harde schijven delen. Ze geven u meestal een zeer beperkte opslag om uw gegevens op te slaan. Wanneer u die limiet bereikt, wordt u vaak gevraagd om voor meer opslagruimte te betalen.

18. Kwetsbaar voor hackpogingen

Gehackte websites

Vanwege de slechte beveiliging zijn gratis websites vaak kwetsbaarder voor hackpogingen. Als uw site is gehackt, zal het veel moeilijker zijn om deze te herstellen, omdat deze bedrijven u zeer beperkte toegang geven tot uw eigen bestanden en gegevens.

19. Alleen HTML-sites met een beperkt aantal pagina’s

Sommige van deze gratis websitebedrijven bieden slechts een beperkt aantal pagina’s op uw website aan. Als je meer pagina’s wilt toevoegen, moet je upgraden naar een betaald abonnement.

20. Lage geloofwaardigheid onder uw gebruikers

Wanneer uw site wordt gehost op een gratis service, zullen uw gebruikers minder geneigd zijn deze te vertrouwen. Als gebruikers het niet prettig vinden om hun informatie te delen, zal dit het hele doel van het maken van een website voor u doden.

21. Beperkte ontwerpkeuzes

Ontwerp en lay-outs

In tegenstelling tot een door uzelf gehoste WordPress-site waar u kunt kiezen uit duizenden WordPress-thema’s, bieden gratis websites slechts een handvol slecht ontworpen sjablonen. U kunt uw eigen ontwerpen of andere ontwerpen van internet niet gebruiken.

22. Geen hulp of klantenservice

Deze gratis websites bieden gebruikers geen hulp. U zult uw site zelf moeten opzetten met behulp van zeer beperkte en slecht gepresenteerde documentatie. Je staat er vrijwel alleen voor als je er niet uitkomt.

23. U mag geen advertenties plaatsen of geld verdienen

Ook al geeft uw gratis websitebedrijf hun eigen advertenties op uw website, ze staan ​​niet toe dat u advertenties weergeeft of geld verdient met uw website. U kunt geen gelieerde links toevoegen of Google Adsense toevoegen aan uw website.

24. Er zijn geen back-ups

Er is geen concept van regelmatige back-ups op deze gratis websites. Ze maken geen back-up van uw gegevens en als er iets ergs met uw site gebeurt, kunt u uw gegevens op geen enkele manier herstellen.

25. Moeilijk om er vanaf te komen

De bedrijven die deze services aanbieden, verdienen vaak geld met inhoud die is gemaakt door gebruikers zoals u. Ze maken het opzettelijk moeilijk voor u om uw eigen website te verwijderen. Dit betekent dat uw website op hun servers blijft staan ​​en dat u deze moeilijk kunt verwijderen.

26. Geen statistieken of behoorlijke analyses

Bij een goed hostingbedrijf kunt u gratis statistieken krijgen over de bezoekers van uw site. U kunt zelfs Google Analytics of andere verkeerstellers installeren. Op gratis websites staan ​​ze niet toe dat u Google Analytics toevoegt omdat ze hun eigen analysecode op uw website uitvoeren.

27. U wordt getarget met e-mailaanbiedingen

Onthoud dat deze bedrijven hun kosten moeten dekken door geld te verdienen met alternatieve methoden. Ze zullen u continu e-mailen met speciale aanbiedingen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze uw e-mailadres ook aan andere marketingbedrijven kunnen verkopen.

28. Geen ondersteuning voor mobiele apparaten

U kunt uw website niet bijwerken vanaf uw mobiele of draagbare apparaten. Gratis website-bedrijven hebben meestal hun dashboards ontworpen voor desktop. Dit maakt het moeilijker om uw site vanaf mobiel bij te werken.

29. Geen responsieve ontwerpen

De meeste gratis websitebedrijven bieden websiteontwerpen aan die erg oud zijn en niet werken op mobiele telefoons. Mobiele gebruikers maken een aanzienlijk deel uit van internetverkeer. Door geen responsief ontwerp te hebben, verliest u al die gebruikers.

30. Geen merke-mail

U kunt geen e-mailaccounts maken met uw eigen domeinnaam. Dit betekent dat je je Gmail- of Hotmail-e-mailaccount moet gebruiken, dat er niet erg professioneel uitziet.

31. Geen contactformulieren of e-mail doorsturen

Elke website op internet heeft een goed contactformulier nodig. Deze gratis websitebedrijven hebben geen manier om aangepaste contactformulieren toe te voegen. U kunt ook geen e-mails doorsturen die zijn ontvangen op hun eigen slecht geconfigureerde formulierscripts.

32. Beperkte functies voor het uploaden van bestanden

Bij betaalde hostingbedrijven kunt u onbeperkte bestanden naar uw site uploaden met een FTP-client of media-uploader in WordPress. Gratis websitebedrijven bieden u alleen een webgebaseerde interface waar u één bestand tegelijk kunt uploaden.

34. Geen manier om omleidingen in te stellen

Met WordPress kunt u omleiding op veel verschillende manieren instellen. Dit is een zeer handige manier om de SEO-scores van uw site te behouden. Met gratis websites kunt u helemaal geen omleidingen instellen. Zelfs als u later overstapt naar een betaalde service, kunt u gebruikers niet omleiden vanaf uw gratis website.

35. Tijd investeren op een gratis website is onverstandig

Als je serieus van plan bent iets op het web te bouwen, begin dan nooit met een gratis website. Zoals je in dit artikel hebt gelezen, zijn ze onbetrouwbaar, onveilig, moeilijk en beperken ze je groeimogelijkheden ernstig.

36. Zelfs niet om te oefenen

Gratis websites zijn verschrikkelijk, ook al wil je gewoon oefenen.

Goede alternatieven voor een gratis website

Het beste alternatief voor een gratis website is natuurlijk een betaalde website. Er zijn tal van hostingservices die WordPress-hosting aanbieden tegen zeer lage kosten.

U kunt beginnen met Bluehost, ze bieden een gedeelde website-hostingservice en zijn een van de officiële WordPress-hostingservices. Voor WPBeginner-lezers bieden ze 60% extra korting en een gratis domein.

U kunt onze stapsgewijze handleiding volgen over het maken van een website (op de juiste manier).

Als je helemaal niet wilt betalen en gewoon wilt leren, dan kun je oefenen op je eigen computer. U kunt WordPress eenvoudig op uw Windows-computer installeren met Wamp of Mamp voor Mac.

We hopen dat dit artikel je heeft geleerd waarom het hebben van een gratis website een slecht idee is. Hier zijn enkele goede redenen om uit te leggen waarom u WordPress zou moeten gebruiken.

Het zou ook nuttig zijn om te lezen: waarom is WordPress gratis, wat zijn de kosten en wat is de vangst?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map