6 belangrijke redenen waarom u WordPress voor uw website moet gebruiken

Een van de vragen die we vaak krijgen is: waarom zou ik WordPress gebruiken? Is mijn oude site niet goed genoeg? Waarom moet ik vanaf een ander platform overstappen op WordPress? Als je deze vragen stelt, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel delen we 6 belangrijke redenen waarom je WordPress zou moeten gebruiken. We behandelen ook alle verschillende soorten websites die u met WordPress kunt maken, en laten populaire sites zien die WordPress gebruiken.


Waarom je WordPress zou moeten gebruiken

Notitie: In dit artikel hebben we het over WordPress.org, ook wel bekend als zelf-gehoste WordPress. Verwar dit alstublieft niet met WordPress.com, een hostingservice. Zie onze vergelijking van WordPress.org versus WordPress.com voor meer informatie.

Een van de meest voorkomende misvattingen over WordPress is dat het slechts een blogplatform is.

Het is niet.

Hoewel WordPress begon als een blogtool, is het door de jaren heen uitgegroeid tot een krachtige website builder en een robuust content management systeem (CMS).

Het beste van WordPress is dat het gemakkelijk te gebruiken en flexibel genoeg is om verschillende soorten websites te maken. Dat is de belangrijkste reden waarom WordPress zo populair is geworden. Volgens een recent onderzoek is WordPress verantwoordelijk voor 32,3% van alle websites op internet.

Vanwege de robuuste functies gebruiken veel van de topmerken WordPress voor hun websites, waaronder Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times en meer.

Laten we eens kijken waarom u WordPress zou moeten gebruiken om uw website te maken.

1. WordPress is gratis zoals in vrijheid

WordPress is gratis en open source

WordPress is gratis software. Het betekent dat u het gratis kunt downloaden, installeren, gebruiken en wijzigen om aan uw behoeften te voldoen. Je kunt het gebruiken om elk soort website te maken. Lees ons artikel over waarom WordPress gratis is voor meer informatie?.

Hoewel de WordPress-software zelf gratis is, hebt u een domeinnaam en webhosting nodig om deze te installeren.

Een domeinnaam is het adres van uw website op internet. Dit is wat uw gebruikers typen in de adresbalk van hun browser om toegang te krijgen tot uw website (bijvoorbeeld wpbeginner.com).

Webhosting is het huis van uw website waar al uw websitebestanden zijn opgeslagen.

We raden aan Bluehost te gebruiken. Ze zijn een van de grootste hostingbedrijven ter wereld en een officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider.

Ze bieden WPBeginner-gebruikers ook 60% korting op hosting en een gratis domeinnaam. Kortom, je kunt aan de slag voor $ 2,75 per maand.

Meer hostingaanbevelingen nodig? Bekijk onze selectie van de beste WordPress-hostingproviders.

Als je wilt dat iemand je WordPress-site opzet, dan helpen onze getalenteerde medewerkers je graag op weg. Het beste is dat we een gratis WordPress-blogconfiguratieservice aanbieden.

U kunt het ook zelf doen door onze stapsgewijze handleiding te volgen voor het installeren van WordPress.

Als je problemen met WordPress tegenkomt, typ je gewoon je vraag in Google en voeg je wpbeginner toe aan het einde van je vraag. U vindt het antwoord waarschijnlijk op onze website.

2. WordPress is eenvoudig aan te passen met thema’s en plug-ins

WordPress-thema's

Een groot deel van de mensen die WordPress gebruiken, is geen webdesigner of programmeur. In feite beginnen de meeste mensen WordPress te gebruiken zonder enige voorkennis van het ontwerpen van websites.

Voor niet-technisch onderlegde mensen is WordPress de perfecte oplossing omdat er duizenden gratis websitesjablonen (thema’s) zijn waaruit u kunt kiezen. Er is een perfect WordPress-thema voor zowat elk soort website (of het nu een blog, bedrijfssite of een online winkel is).

WordPress-thema’s zijn eenvoudig aan te passen, omdat veel ervan een eigen optiepaneel hebben waarmee u kleuren kunt wijzigen, logo kunt uploaden, de achtergrond kunt wijzigen, prachtige schuifregelaars kunt maken en deze echt aan uw behoeften kunt aanpassen zonder code te schrijven.

U kunt ook aangepaste functionaliteit aan uw WordPress-site toevoegen door plug-ins te gebruiken. WordPress-plug-ins zijn als apps voor uw website die u kunt gebruiken om geavanceerde functies toe te voegen, zoals analyse, contactformulieren, lidmaatschapsgebied en meer.

Net als thema’s zijn er duizenden gratis en premium plug-ins die u kunt gebruiken. Raadpleeg ons artikel voor meer informatie over wat WordPress-plug-ins zijn en hoe ze werken.

WordPress-plug-ins

Afgezien van het toevoegen van extra functionaliteit, kunnen sommige WordPress-plug-ins u uw website laten transformeren in een volledig nieuw platform. Bekijk onze deskundige selectie van essentiële WordPress-plug-ins voor elke website.

3. WordPress is SEO-vriendelijk

WordPress is geschreven met standaard hoogwaardige code van overeenstemming en produceert semantische markup. In non-geek-termen zorgt dit ervoor dat Google en andere zoekmachines van WordPress houden.

Dit is de reden waarom WordPress-sites hoger scoren dan andere in zoekmachines.

Door het ontwerp is WordPress zeer SEO-vriendelijk uit de doos. U kunt ook WordPress SEO-plug-ins gebruiken om uw website verder te optimaliseren. Raadpleeg onze ultieme WordPress SEO-gids voor volledige stapsgewijze instructies om uw website correct te optimaliseren.

4. WordPress is eenvoudig te beheren

WordPress wordt geleverd met een ingebouwd beheersysteem voor updates. Hiermee kunt u uw plug-ins en thema’s bijwerken vanuit uw WordPress-beheerdersdashboard.

WordPress laat je ook weten wanneer er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is, dus je kunt je site updaten door simpelweg op een knop te klikken.

Om uw gegevens te beschermen tegen een ongeluk of hacking, kunt u eenvoudig een WordPress back-upplug-in gebruiken om automatisch back-ups te maken en deze veilig op een externe locatie op te slaan.

U kunt uw WordPress-site ook onderweg beheren met mobiele WordPress-apps.

5. WordPress is veilig en beveiligd

WordPress beveiliging

WordPress is ontwikkeld met het oog op beveiliging en wordt beschouwd als een zeer veilig platform voor het runnen van een website. Maar net als in de echte wereld kan internet een onzekere plek zijn.

Er zijn indringers die zoveel mogelijk sites in handen willen krijgen. Om uw WordPress-site te beschermen, zijn er een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om deze nog veiliger te maken. Raadpleeg onze stapsgewijze WordPress-beveiligingsgids voor beginners voor meer informatie.

We gebruiken Sucuri op onze websites om te beschermen tegen veelvoorkomende bedreigingen zoals brute force-aanvallen en malware.

6. WordPress kan omgaan met verschillende mediatypen

WordPress-mediatypen

WordPress beperkt zich niet alleen tot het schrijven van tekst. Het wordt geleverd met een ingebouwde media-uploader om afbeeldingen, audio- en videobestanden te verwerken.

WordPress ondersteunt oEmbed-compatibele websites, wat betekent dat je YouTube-video’s, Instagram-foto’s, Tweets en Soundcloud-audio kunt insluiten door gewoon de URL in de WordPress-berichteditor te plakken.

Welke manieren om WordPress te gebruiken?

WordPress kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van eenvoudige websites tot eCommerce-marktplaatsen en alles daartussenin.

Hieronder volgen slechts enkele voorbeelden van verschillende soorten websites die u met WordPress kunt maken.

  • Start een blog
  • Maak een zakelijke website
  • Start een online winkel
  • Bouw een lidmaatschapswebsite
  • Verkoop online cursussen

Bekijk onze volledige lijst met 19 verschillende soorten websites die u kunt maken met WordPress.

We hopen dat dit artikel je vraag heeft beantwoord over waarom je WordPress zou moeten gebruiken. De beste manier om de kracht van WordPress echt te ervaren, is door het te gebruiken. Probeer het eens en laat ons weten wat je ervan vindt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me